esoterism.ro
site de esoterism, metafizica si astrologie

 
Metafizica
Astrologie
Articole diverse
Comunicari
Consultatii
Modalitati plata
Servicii online
Oracol Sabian
Linkuri
Despre mine
English version
Angels
Astrology
Dictionnary
Energetic Healing
Legends
Lost Civilizations
Magic
Metaphysics
Mysteries
Natural Therapies
Recommendations
Religion
Sabian Oracle
Science
Secret Societies
Spiritual Beings
Spiritual Paths
Traditions
UFO and Aliens


Negatie si acceptare

Negatie si acceptareA supravietui unei persoane iubite reprezinta unul dintre cele mai dificile momente ale vietii. Este bine cunoscut faptul ca procesul supravietuirii unei astfel de dureri presupune traversarea socului initial, lupta cu negaream mania, depresia, pentru ca in cele din urma , sa ajungem sa ne impacam cu gandul.


Fiecare dintre aceste stadii de dezechilibru emotional variaza, in durata si in intensitate , de la cateva luni la cativa ani.


Pierderea cuiva de care am fost strins legati ne poate aduce intr-o asemenea disperare, incat simtim ca ne aflam intr-o groapa fara fund, moartea parind atat de definitiva.


Credinta in finalitatea mortii reprezinta pentru societatea , cultura occidentala un obstacol in calea alinarii.Avem o cultura dinamica, in care posibilitatea de a ne pierede personalitattea este de neinchipuit . Dinamica mortii intr-o familie ai caror membri sunt apropiati, se aseamana cu aceea a unei piese de succes, cazuta prada dezordinii din pricina mortii unui dintre staruri.


Interpretii ramasi se zbat in jurul nevoii de a schimba scenariul . Confruntarea cu acest urias gol in economia textului , produs de cel disparut prin insasi disparitia sa, afecteaza rolurile viitoare ale actorilor ramasi, Avem de a face in acest caz cu o dihotomie, pentru ca sufletele , pe cind se afla in lumea spiritelor , pregatindu-se pentru o noua viata, zambesc la ideea ca ar face repetitii in urmatoarea lor piesa pe Pamant. Elel stiu ca totate rolurile sunt temporare.In cultura noastra, nu ne pregatim pentru trecerea in nefiinta in mod adecvat inca din timpul vietii, pentru ca moartea nu este ceva pe care sa-l putem schimba sau determina.


Aprehensiunea Disparititei fizice incepe sa ne framinte pe masura ce inaintam in varsta , mereu prezenta pandind in umgre, nepasatoare la tot ceea ce credem ca se intampla in acel moment sau dupa moarte. Discutand in timpul conferintelor mele despre viata de apoi, am fost surprins sa descopar ca tocmai oamenii care aveau puternice opinii religioase traditionale pareau sa se teama de moarte cel mai mult.


Pentru cei mai multi dintre noi aceasta frica vine din necunstiinta.


In afara de cazul in care am vazut moartea cu ochii sau am trait o regresie a vietii anterioare, gratie careia ne-am putut aminti ce a insemnat , de pat acest moment , trecerea in lumea umbrelor e un mister. A avea de-a face cu moartea, fie ca participanti sau ca observatori, poate fi dureros, trist sau inspaimantator.


Cel sanatos nu doreste sa vorbeasca despre aceasta si nici cei foarte bolnavi nu o fac adesea. Astfel, cultura noastra priveste sfarsitul vietii ca pe o oroare.


In secolul al XX-lea s-au produs multe schimbari in atitudinea publicului fata de viata de dupa moarte. Daca in primele decenii ale secolului cei mai multi dintre oameni si-au pastrat vderile traditionaliste, considerand ca le este dar sa traiasca doar o singura viata, in ultima treime a secolului XX-lea , in Statele Unite s-a estimat ca aproximativ 40% dintre cetateni cred in reincarnare.


Aceasta schimbare de atitudine a facut ca acceptarea fenomenului mortii sa devina mai usoara pentru aceia cre, devenind mai spirituali, se indeparteaza de acea credinta ce postuleaza ca dupa moarte urmaeaza doar uitarea.


Unul dintre cele mai semnificative aspecte ale cercetarilor pe care le-am efectuat referitor la lumea spiritelor este posibilitatea de a afla, din perspectiva sufletului desprins, ce se petrece cand murim si cum se straduiesc sufletele sa-i aline pe cei ramasi pe Pamant.


Sper ca in acest capitol sa reusesc sa va dau certitudinea ca acel pe care-l simtiti in adancul fiintei dupa o astfel de pierdereeste mai mult decat o simpla dorinta.


Persoana pe care o iubiti nu s-a dus cu adevarat.


Aveti in vedere si ceea ce am spus in ultimul capitol, referitor la dualitatea sufletelor( aici e vorba de prima carte a lui).


O parte a energiei v-a fost lasata in lumea spiritelor in momentul incarnarii.


Cand cel pe care-l iubiti ajunge din nou inapoi acasa, voi veti fi deja acolo, asteptandu-l cu acea parte a energiei voastre care a fost lasat in urma.


Aceasta energie similara (cu aceea care v-a insotit in viata pamanteasca) este tinuta in rezerva pentru a se uni cu sufletul cand se intoarce.


O alta revelatie semnificativa desprinsa din cercetarile mele a fost aceasta: ca rudele-de-suflet nu sunt niciodata separate cu adevarat una de alta.


Sectiunile care urmeaza ilustreaza metodele concrete pe care le folosesc sufletele pentru a comunica cu aceia pe care ii iubesc.


Aceste tehnici pot incepe chiar imediat dupa moartea fizica si pot fi foarte intense. Cu toate acestea, sufletul care se desprinde paote fi ingrijorat cu privire la pornirea spre casa, caci densitatea pamantului il goleste de energie. Sufletul este despovarat si eliberat pe neasteptate prin moarte. Daca simtim nevoia, sufletele desprinse ne pot contacta din lumea spiritelor in mod regulat.


Contemplatia tacuta si meditatia pot crea o receptivitate mai mare fata de cel plecat si totodata , de-a va inzestra constiinta cu un sens mai inalt al constienti, mesajele verbale din cealalta parte nefiind necesare.


In procesul de revenire dupa o atare durere, ne poate fi de ajutor sa inalturam obstacolul propriei nesigurante si sa ne deschidem mintea macar catre posibilitatea prezentei cuiva pe care-l iubesti.


Michael Newton doctor in psihologie
Google


Articolele si materialele de pe acest site pot fi preluate si publicate pe alte site-uri dar numai cu specificarea sursei si adaugarea unui link catre www.esoterism.ro
 

  Acasa | Metafizica | Astrologie | Consultatii cu PLATA | Servicii | Plata | Diverse | Comunicari | Linkuri | Despre mine