esoterism.ro
site de esoterism, metafizica si astrologie

 
Metafizica
Astrologie
Articole diverse
Comunicari
Consultatii
Modalitati plata
Servicii online
Oracol Sabian
Linkuri
Despre mine
English version
Angels
Astrology
Dictionnary
Energetic Healing
Legends
Lost Civilizations
Magic
Metaphysics
Mysteries
Natural Therapies
Recommendations
Religion
Sabian Oracle
Science
Secret Societies
Spiritual Beings
Spiritual Paths
Traditions
UFO and Aliens


Arma lui Tesla

ARMA LUI TESLA


Numele lui Nikola Tesla figureaza in orice manual stiintific, gratie numeroaselor inventii ale sale, dintre care unele au marcat profund secolul XX.


Savantul american, nascut la Belgrad, are peste 200 de brevete de inventie pe numele sau, el fiind cel care a creat o multitudine de lucruri de la banala bobina Tesla la generatorul de curent alternativ, sistemul de aprindere al autovehiculelor, lumina fluorescenta, primul robot telecomandat, radioul (la concurenta cu Marconi, cu care s-a judecat multi ani prin tribunalele americane) si multe altele.


O alta realizare de exceptie este centrala hidroelectrica construita de Tesla pentru a capta uriasul potential al faimoasei cascade Niagara.


Interesul pentru aceasta minte stralucita este foarte mare si la ora actuala, in special datorita proiectelor sale stiintifice mai putin cunoscute, dar deosebit de spectaculoase si de o complexitate depasind cu mult epoca in care a trait (1856-1943).


Dincolo de inventiile de manual, Tesla este pomenit deseori ca parintele unei misterioase “raze a mortii”, dar si drept un pionier al calatoriei in timp, cercetarile sale in acest domeniu fiind considerate unul dintre punctele de plecare al celebrului experiment Philadelphia.


Mecanismul asa-numitei raze a mortii nu este nici astazi inteles pe de-a intregul.


Totul a inceput in 1901, cind Nikola Tesla a obtinut de la magnatul J.P. Morgan 150.000 de dolari pentru a construi un turn de emisie pentru comunicatii radio si telefonice. Excentricul inventator avea in realitate un alt plan in minte, acela de a pune in practica ideile sale despre transmiterea energiei electrice prin mediul natural, adica fara o retea clasica.


In acest scop el a cumparat teren in Long Island, in apropiere de New York, intr-un loc numit Wardenclyffe. Aici el a inceput constructia unui urias turn inalt de 57 de metri, care avea in virf o sfera de otel de 55 de tone. Sub turn era un put de 36 de metri adincime, prin care treceau 16 tevi metalice, care coborau alti 90 de metri si al caror scop era, potrivit lui Tesla, acela de a capta energia terestra.


“In sistemul pe care l-am inventat, este necesar ca masina sa se infiga bine in pamint, altfel nu poate scutura bine pamintul. Trebuie sa fie bine infipt, ca sa poata sa faca sa vibreze aceasta sfera”, explica Tesla.Din nefericire pentru el, proiectul Wardenclyffe s-a dovedit extrem de costisitor, in timp ce rivalul sau Marconi uimea lumea cu prima sa transmisie peste ocean, astfel ca in cele din urma savantul sirb nu a mai gasit investitori dornici sa sprijine ceea ce presa vremii ajunsese sa porecleasca “nebunia de un milion de dolari a lui Tesla”. In 1905, el este nevoit sa sisteze lucrarile, desi reusise citeva experimente uimitoare cu energia electrica.”Un Zid Chinezesc invizibil”Este foarte posibil ca Tesla sa se fi speriat de potentialul distructiv al masinariei create de el, dat fiind faptul ca mostenise de la tatal sau o ura totala fata de razboi. Din aceasta cauza, unul dintre scopurile sale in viata era acela de a gasi o modalitate tehnologica de a pune capat razboaielor.


Multi ani dupa testul din Long Island, in 1931, Nikola Tesla a anuntat intr-o conferinta de presa ca este pe punctul de a descoperi o noua sursa de energie. “Cind mi-a venit ideea, am avut un soc. Nu pot sa spun deocamdata decit ca va veni dintr-o sursa complet noua, la care nici nu v-ati gindi”, a adaugat savantul, fara a preciza daca descoperirea sa avea vreo legatura cu experimentele sale anterioare.


In 1934, cotidianul “New York Times” publica pe prima pagina a ziarului din 11 iulie o stire-bomba: “La 78 de ani, Tesla dezvaluie noua raza a mortii”. In articol se afirma ca noua inventie “va trimite raze de particule prin aer, cu o energie atit de mare incit va putea distruge o flota de 10.000 de avioane inamice la o distanta de 400 km”. Tesla declara ca “raza mortii” va face razboiul practic imposibil, deoarece fiecare tara isi va putea construi un “invizibil Zid Chinezesc”.TelefortaPotrivit sursei citate, raza sa, cu un diametru infinitezimal, ar putea fi generata de o instalatie speciala - un fel de fabrica a carei constructie nu ar costa mai mult de doua milioane de dolari si ar putea fi gata in trei luni. Daca Statele Unite si-ar construi o duzina de astfel de instalatii, in locuri strategice de-a lungul coastelor, tara ar fi invulnerabila in fata oricarui atac.


“Teleforta”, cum mai este numita inventia, ar putea topi de la mare distanta orice fel de motor si ar detona munitia aflata la bordul avioanelor inamice.


“Raza mortii” se bazeaza pe patru inventii noi, dintre care doua au fost deja testate, afirma Tesla cu acelasi prilej.


Piesele de baza erau un mecanism de producere a unei forte electrice foarte mari, cu ajutorul unei uriase pompe de vacuum care sa “traga” energia din atmosfera, si o metoda de amplificare a acestei forte. Raza propriu-zisa urma sa fie proiectata gratie unui mecanism bazat pe o uriasa forta electrica de respingere, care, potrivit indicatiilor sale, putea sa atinga un potential de 80 de milioane de volti. Presa vremii a cerut alocarea de fonduri pentru realizarea inventiei lui Tesla, care era incomparabil mai ieftina decit sumele ce se cheltuiau pentru armele conventionale.Americanii si sovieticii s-au batut pe arhiva TeslaTrei ani mai tirziu, dezamagit de lipsa de interes pentru proiectul sau si speriat de iminenta unui razboi in Europa, Nikola Tesla face o ultima incercare de a gasi surse de finantare pentru ceea ce el personal
prefera sa numeasca “Raza pacii”.


La inceputul anului 1937, el trimite conducatorilor mai multor state un amplu si detaliat material, continind o multime de diagrame. Intitulata “Noua arta a proiectarii energiei concentrate non-dispersive prin mediul natural”, lucrarea oferea practic prima descriere a ceea ce astazi s-ar numi o arma cu flux de particule incarcate.


Cel mai mare interes l-a manifestat Uniunea Sovietica, liderii de la Moscova rugindu-l pe Tesla sa ia legatura cu o firma sovietica avind sediul la New York. In 1939, in URSS s-a efectuat un prim test a cel putin unuia dintre mecanismele descrise de Tesla, iar acesta a fost rasplatit cu un cec de 25.000 de dolari.


Chiar daca, in timpul vietii sale, guvernul american nu s-a prea interesat de ideile lui Tesla, la moartea sa oamenii FBI s-au deplasat in citeva ore in camera sa de la hotelul New Yorker si au strins toate documentele.


Nepotul savantului, Sava Kosanovici, un tinar oficial iugoslav banuit de legaturi cu partidul comunist de la Belgrad, i-a acuzat pe americani ca au luat lucrari cu caracter tehnic, precum si un misterios carnet negru, cu sute de pagini de insemnari, dintre care multe purtau mentiunea “guvern”.


Dupa razboi, o parte din aceste documente au fost trimise la Baza aeriana Patterson din Ohio, unde a demarat “Proiectul Nick”, avind caracter secret si despre care guvernul american nu a dat niciodata detalii.


Abia in 1952, arhiva i-a fost remisa lui Kosanovici, care a trimis-o la Muzeul Tesla din Belgrad. In deceniile urmatoare, autoritatile iugoslave permiteau doar cu mare greutate occidentalilor sa consulte materialele, in schimb savantii sovietici aveau acces nelimitat. Temerile ca acestia au reusit sa puna in aplicare ideile savantului sirb au sporit in 1960 cind Nikita Hrusciov anunta in fata Sovietului Suprem ca “o arma noua si fantastica este in curs de elaborare”.


Spre sfirsitul anilor '70, au aparut temeri ca sovieticii construiesc un poligon de testare a unei arme cu fascicul de particule incarcate, undeva la frontiera cu China. Potrivit analistilor, acesta ar fi fost unul dintre motivele care i-au determinat pe americani sa demareze Initiativa de aparare strategica, anuntata de Reagan in 1983, proiect ce a fost reluat, sub o alta forma, de George W. Bush.Poarta spre o alta dimensiuneIn 1895, in timp ce lucra la proiectele sale privind transmiterea energiei electrice prin mediul natural, Tesla a avut pentru prima data revelatia ca spatiul si timpul pot fi influentate folosind cimpuri magnetice rotative.


Savantul iugoslav a descoperit ca timpul si spatiul pot fi “indoite” si se poate crea o “poarta” spre un alt plan temporal. Potrivit propriei sale marturii, in cursul unui astfel de experiment cu o sarcina electromagnetica de rezonanta, Tesla s-a trezit intr-un alt plan temporal.


El a relatat ca putea vedea, in acelasi timp, trecutul, prezentul si viitorul, dar nu putea face nimic, fiind prins ca intr-o capcana de cimpul electromagnetic.


Asistentul sau a oprit la timp curentul electric, salvindu-l practic pe Tesla, care a revenit in timpul sau normal.


Aceste periculoase experimente erau cit pe-aci sa-l ucida. Un reporter de la “New York Herald” relata pe 13 martie 1895 ca se intilnise in seara precedenta cu Tesla, care tocmai se curentase foarte rau. “Ma tem ca nu sint o companie placuta in aceasta seara”, i-a spus Tesla jurnalistului, explicindu-i ca se electrocutase si fusese aruncat prin aer mai multi metri, in timpul unui experiment care avea ca tema posibilitatea trecerii in alte dimensiuni.


Potrivit unui fost ofiter in serviciul de informatii al armatei americane, ideile lui Tesla au stat la baza faimosului experiment Philadelphia din octombrie 1943, cind vasul “USS Eldridge” a fost facut sa dispara, fiind proiectat, dupa unele surse, intr-o alta dimensiune.


O parte din membrii echipajului au murit atunci deoarece, sustin unii, experimentul a durat prea mult si nu au mai putut fi salvati, asa cum Tesla a fost adus inapoi de asistentul sau, care a decuplat alimentarea instalatiei inainte de a fi prea tirziu.


Tradus din revista
Google


Articolele si materialele de pe acest site pot fi preluate si publicate pe alte site-uri dar numai cu specificarea sursei si adaugarea unui link catre www.esoterism.ro
 

  Acasa | Metafizica | Astrologie | Consultatii cu PLATA | Servicii | Plata | Diverse | Comunicari | Linkuri | Despre mine