esoterism.ro
site de esoterism, metafizica si astrologie

 
Metafizica
Astrologie
Articole diverse
Comunicari
Consultatii
Modalitati plata
Servicii online
Oracol Sabian
Linkuri
Despre mine
English version
Angels
Astrology
Dictionnary
Energetic Healing
Legends
Lost Civilizations
Magic
Metaphysics
Mysteries
Natural Therapies
Recommendations
Religion
Sabian Oracle
Science
Secret Societies
Spiritual Beings
Spiritual Paths
Traditions
UFO and Aliens


Fenomene bizare in inima Bucurestiului. Locul unde simti durere, apasare in piept si o frica inexplicabila

Fenomene bizare in inima Bucurestiului. Locul unde simti durere, apasare in piept si o frica inexplicabilaAutor: Alina Costache

Desi multa lume nu crede in strigoi, fantome sau spirite nu se poate nega faptul ca, de-a lungul timpurilor, din ce in ce mai multi oameni care au vazut astfel de naluci vin cu marturii greu de ignorat.Exista locuri in Romania care iti dau fiori numai cand auzi de ele. Oriunde mergi in tara vei descoperi o multime de legende si de locuri pline de mister. Nascociri sau nu, miturile se transmit de la o generatie la alta si sunt mereu la fel de interesante.


Unul dintre cele mai cunoscute locuri "bantuite" din Capitala este Foisorul Sinucigasei sau Foisorul de Foc. Cladirea din inima Bucurestiului este invaluita in mister, iar legendele urbane spun ca aici s-ar petrece lucruri extrem de stranii. Foisorul de Foc este unul dintre cele mai vechi imobile din Capitala, fiind construit intre anii 1890-1891. Nu sunt putine insa legendele urbane care inconjoara acest loc.


Una dintre povestile care bantuie acest loc este cea a unui pompier care a murit in acest loc in urma cu 105 ani. Potrivit legendelor, el a avut parte de un sfarsit ironic, mai exact prin combustie spontana.Mai multe persoane au sustinut de-a lungul timpului ca aici in fiecare zi de 9, exact cu o jumatate de ora inainte de miezul noptii se vad prin geamurile monumentului istoric lumini stranii.


O alta legenda care este legata de Foisorul de Foc este cea a unei femei, care era convinsa ca sotul ei, pompier fiind, o insela chiar in cladire cu o spalatoreasa. Astfel ca, ea a venit sa-si prinda sotul in fapt, dar din nefericire a cazut de la etajul doi si si-a rupt gatul. Legenda spune ca de atunci femeia bantuie Foisorul ca sa gaseasca dovada infidelitatii sotului.


Nu se cunoaste exact daca in interior exista sau nu demoni, pentru ca nimeni n-a indraznit vreodata sa petreaca o noapte in Foisorul Sinucigasei.


Multi dintre vizitatorii muzeului Foisorul de Foc au raportat senzatii de durere si apasare in piept, combinate cu o frica inexplicabila.


Un alt mit urban face referire la un beci in care in urma cu multi ani se transau oameni, dar dupa o cercetare mai atenta a locului se pare ca Foisorul de Foc nu are pivnita.


Muzeul Național al Pompierilor funcționeaza in cadrul Foișorului de Foc, care este o cladire de 42 metri inalțime, aflata intre Obor, Calea Moșilor și Nerva-Traian, mai precis la intersecția strazii Traian cu bulevardul Regele Ferdinand I, in imediata apropiere a bisericii Oborul-Vechi (clic pentru harta!). Monumentul ocupa centrul unei piațete care ii poarta numele și catre care mai converg și alte artere, respectiv strazile Vasile Stroescu, Iancu, Cavaler de Flondor, Zece Mese și Popp de Basești. În trecut servea drept turn de observație pentru apararea impotriva incendiilor.
Google


Articolele si materialele de pe acest site pot fi preluate si publicate pe alte site-uri dar numai cu specificarea sursei si adaugarea unui link catre www.esoterism.ro
 

  Acasa | Metafizica | Astrologie | Consultatii cu PLATA | Servicii | Plata | Diverse | Comunicari | Linkuri | Despre mine