esoterism.ro
site de esoterism, metafizica si astrologie

 
Metafizica
Astrologie
Articole diverse
Comunicari
Consultatii
Modalitati plata
Servicii online
Oracol Sabian
Linkuri
Despre mine
English version
Angels
Astrology
Dictionnary
Energetic Healing
Legends
Lost Civilizations
Magic
Metaphysics
Mysteries
Natural Therapies
Recommendations
Religion
Sabian Oracle
Science
Secret Societies
Spiritual Beings
Spiritual Paths
Traditions
UFO and Aliens


Calatoria in timp este posibila, dar numai in viitor


Calatoria in timp este posibila, dar numai in viitorAutor: Silvana ChiujdeaUn fizician britanic susține ca oamenii vor putea sa calatoreasca cateva sute de ani sau chiar cateva mii de ani, dar numai in viitor, nu și in trecut.


Potrivit Huffington Post, savantul Brian Cox a explicat, intr-o prezentare stiintifica pe care a sustinut-o la British Science Festival, ca in viitor omul poate merge, in baza teoriei generale a relativitatii, enuntata de Albert Einstein.


"Oamenii vor putea sa calatoreasca cateva sute de ani sau chiar cateva mii de ani in viitor, daca vor calatori cu o viteza foarte mare, apropiata de viteza luminii", a spus Brian Cox, profesor de fizica particulelor la Universitatea Manchester.


"Principala intrebare care se pune este aceasta: «poate fi construita o masina a timpului?». Raspunsul este acesta: «da, putem sa calatorim in viitor»", a declarat Brian Cox, in prezentarea sa de o ora pe care a sustinut-o, marti, in cadrul evenimentului.


El a subliniat ca "oamenii vor avea aproape o libertate totala in calatoria lor in viitor".
"Paradoxul gemenilor"Discovery News a explicat teoria denumita "Paradoxul gemenilor", transmite Mediafax.


"Imaginati-va o pereche de gemeni - unul sta pe Terra (Geamanul A), in timp ce celalalt (Geamanul B) se imbarca pe o nava spatiala si calatoreste in spatiu cu o viteza relativista. În comparatie cu intervalul de timp trait de Geamanul A pe Terra, intervalul de timp trait de Geamanul B in spatiu se micsoreaza. Daca timpul curge mai incet pentru Geamanul B, atunci, cand acesta va reveni pe Terra, unde timpul a curs mult mai repede, Geamanul A va fi imbatranit semnificativ mai mult decat Geamanul B. Mecanismul din spatele acestui fenomen se numeste «dilatarea timpului» si el are efecte cu atat mai puternice, cu cat oamenii vor calatori in spatiu cu viteze care se apropie tot mai mult de viteza luminii", informeaza Discovery News.Înapoi din viitorSa te intorci inapoi din viitor sau sa calatoresti intr-un anumit punct din trecut este mult mai putin probabil, considera Brian Cox. Bazandu-si teoria pe popularul serial stiintifico-fantastic britanic "Doctor Who", Brian Cox spune ca personajul principal din acest serial, supranumit "The Doctor", ar avea nevoie de o "gaura de vierme" pentru a putea sa se intoarca in trecut.

Existenta acestei punti teoretice, descrisa ca un fel de scurtatura in binomul spatiu-timp, propusa de savanti pe baza teoriei generale a relativitatii a lui Einstein, nu a fost niciodata demonstrata. Şi, chiar daca o "gaura de vierme" ar fi descoperita sau ar fi creata, nimeni nu poate sa garanteze ca oameni ar putea intr-adevar sa o foloseasca pentru a calatori in timp."Gaura de vierme" vs. calatoriile in timpBrian Cox nu este insa singurul cercetator care considera, in teorie, ca o "gaura de vierme" le-ar permite oamenilor sa calatoreasca inapoi in timp. La inceputul acestui an, astrofizicianul Eric W. Davis de la EarthTech International Institute for Advanced Studies a declarat ca o "gaura de vierme" ar fi cea mai buna optiune pentru calatoriile in timp.

El a recunoscut insa ca a fi nevoie de "un efort herculean pentru a transforma o gaura de vierme intr-o masina a timpului".


EVZ.ro
Google


Articolele si materialele de pe acest site pot fi preluate si publicate pe alte site-uri dar numai cu specificarea sursei si adaugarea unui link catre www.esoterism.ro
 

  Acasa | Metafizica | Astrologie | Consultatii cu PLATA | Servicii | Plata | Diverse | Comunicari | Linkuri | Despre mine 

 
Calator in Timp


esoterism.ro
site de esoterism, metafizica si astrologie

 
Metafizica
Astrologie
Articole diverse
Comunicari
Consultatii
Modalitati plata
Servicii online
Oracol Sabian
Linkuri
Despre mine
English version
Angels
Astrology
Dictionnary
Energetic Healing
Legends
Lost Civilizations
Magic
Metaphysics
Mysteries
Natural Therapies
Recommendations
Religion
Sabian Oracle
Science
Secret Societies
Spiritual Beings
Spiritual Paths
Traditions
UFO and Aliens


Calator in Timp

Calator in Timp
Este vorba de unul din cazurile cele mai misterioase de care s-a ocupat politia din New York. Intrebarea esentiala este: se poate calatori in Timp si in toate sensurile?


Intr-o seara de iunie a anului 1950, un barbat imbracat intr-un mod insolit a fost vazut la Times Square din New York. In acea perioada capitanul Hubert V. Rihm era insarcinat sa cerceteze toate persoanele disparute. Acum se afla la pensie si nu poseda toate informatiile acestui caz caci nu mai are acces la dosarele politiei. Totusi, isi aminteste detaliile esentiale.


Barbatul, parand sa aiba 30 de ani, a fost vazut in mijlocul multimii care iesea de la un teatru. Era aproximativ ora 23,15. Necunoscutul purta haine de un caracter demodat: o palarie inalta, o jacheta cu un rand de butoni pe spate, pantaloni colanti cu carouri albe si negre, fara pliu. Era incaltat in pantofi montati cu catarama. Nimeni nu l-a vazut coborand in strada. Martorii au declarat ca l-au vazut imobil in mijlocul intersectiei, observand cu un aer inspaimantat lumina semafoarelor ca si cum nu mai vazuse asa ceva inainte!


In fine a parut sa-si dea seama de trafic si a inceput sa traverseze. Un agent de politie aflat la coltul strazii, l-a zarit, dar inainte de a-l ajunge, barbatul s-a indreptat spre trotuar fara sa-i pese da masini. Un taxi l-a lovit in plin si el era deja mort cand i s-a sarit in ajutor. A fost transportat la morga, unde toate obiectele gasite asupra lui, au fost examinate cu grija. El a notat: O moneda de bronz demonetizata, nota unei ingrijitoare din Lexington Avenue (!): “ Pentru hrana si gazduirea calului si pentru mutarea unei masini de pe locul sau: 3 dolari”, 70 de dolari in bilete vechi, cateva carti de vizita purtand numele de Rudolf Fentz rezident in Fifth Avenue, o scrisoare adresata purtatorului si purtand stampila postala de iunie 1876.


Pe niciunul din aceste obiecte nu se observa patina timpului si nici o uzura datorata unei folosiri lungi. Primele cercetari au permis de a se stabili ca adresa de pe strada a V-a corespundea unui magazin, insa nimeni nu a auzit de Rudolf Fentz, al carui nume nu figura in anuarele telefonice. Un control al amprentelor sale digitale la arhiva din New York si din Washington, nu a dat niciun rezultat.


Capitanul Rihm si-a continuat insa cercetarile si munca sa constanta a fost rasplatita, caci a gasit intr-un anuar telefonic din 1939 un Rudolf Fentz junior cat si adresa sa. S-a dus la aceasta adresa si a aflat ca in acea perioada omul pe care il cauta avea 60 de ani si lucra intr-o banca din apropiere. In 1940, a iesit la pensie si s-a mutat. La banca, i s-a spus ca Fentz junior a murit cinci ani mai tarziu, in 1945, dar ca sotia sa continua sa traiasca in Florida.Aceasta, a raspuns la o scrisoare de-a lui Rihm, scriindu-i ca tatal sotului sau a disparut misterios in primavara anului 1876. De fapt, doamna Fentz senior nu iubea faptul ca sotul sau fuma in casa. De asemenea el avea obiceiul de a se plimba seara pentru a fuma o tigara inainte de a se duce la culcare. Dar, intr-o seara, nu a mai revenit. Familia sa a facut cercetari lungi si costisitoare care s-au soldat cu un esec: nici o urma a disparutului.


Capitanul Rihm a descoperit apoi o lista de persoane care au disparut in 1876. Pe ea figura si numele lui Rudolf Fentz. In momentul disparitiei sale, acesta avea 29 de ani. Varsta si descrierea hainelor pe care le purta corespundeau exact cu cele ale victimei din Times Square.

Tradus
Google


Articolele si materialele de pe acest site pot fi preluate si publicate pe alte site-uri dar numai cu specificarea sursei si adaugarea unui link catre www.esoterism.ro
 

  Acasa | Metafizica | Astrologie | Consultatii cu PLATA | Servicii | Plata | Diverse | Comunicari | Linkuri | Despre mine