esoterism.ro
site de esoterism, metafizica si astrologie

 
Metafizica
Astrologie
Articole diverse
Comunicari
Consultatii
Modalitati plata
Servicii online
Oracol Sabian
Linkuri
Despre mine
English version
Angels
Astrology
Dictionnary
Energetic Healing
Legends
Lost Civilizations
Magic
Metaphysics
Mysteries
Natural Therapies
Recommendations
Religion
Sabian Oracle
Science
Secret Societies
Spiritual Beings
Spiritual Paths
Traditions
UFO and Aliens


Cartea despre barbati

Cartea despre barbati“Egoismul este egoism. Nu este nici masculin, nici feminin.
Barbatul a fost inuman fata de femeie timp de secole, si aceasta atitudine a rezultat din cauza comparatiei in urma careia s-a ales cu un profund sentiment de inferioritate. Cea mai mare problema: femeia poate sa devina mama, ea este capabila sa daruiasca viata, si barbatul nu. Acesta a fost inceputul complexului de inferioritate - natura isi are bazele in femeie, nu in barbat.


Mai mult, in multe domenii ea e mai puternica decat el. Femeile sunt mai rabdatoare, mai tolerante decat barbatii. Femeile sunt mai putin violente decat barbatii. Femeile nu comit crime.


Barbatii ucid, pornesc cruciade, se pregatesc mereu de razboaie, inventeaza tot felul de arme mortale - bombe atomice, arme nucleare. Femeia este complet in afara acestui joc al mortii.


Nu este intamplator ca barbatul a inceput sa se simta intrucatva inferior, asa ca barbatul -a apucat sa impinga, in mod artificial, femeia spre inferioritate. Nu i s-a permis educatia, nu a avut independenta economica, nu i s-a permis sa iasa din casa, a trait intr-un fel de inchisoare. Pare incredibil ce a facut barbatul cu femeia, doar pentru a scapa de inferioritate.

A facut femeia sa se simta inferioara in mod artificial. [….]
Asculta femeia. Ai oprimat-o atat de mult… E momentul sa fie ascultata. Lucrurile trebuie corectate. Macar in viata de cuplu fa in asa fel incat femeia sa se bucure de aceeasi libertate ca si tine. Ajut-o sa-si recapete demnitate si astfel sa infloreasca din nou. Permite-i sa-si arate talentul, geniul.


Nimeni nu e mai presus sau mai prejos… Femeile sunt femei, barbatii sunt barbati, exista diferente, dar acestea nu fac pe nimeni superior sau inferior. Atractia este data tocmai de aceste diferente. Gandeste-te la o lume in care ar fi numai barbati. Ce urat! Viata este bogata pentru ca exista diferente, atitudini diverse, opinii diferite. Nimeni nu este superior sau inferior. Oamenii sunt doar diferiti.


Accepta si ajuta-ti femeia sa fie libera, dupa secole de reprimare. Fii prieten cu ea. S-a facut mult rau, a fost prea ranita. Iubirea ta o va vindeca si vei contribui astfel la constiinta intregii lumi.”


osho

Google


Articolele si materialele de pe acest site pot fi preluate si publicate pe alte site-uri dar numai cu specificarea sursei si adaugarea unui link catre www.esoterism.ro
 

  Acasa | Metafizica | Astrologie | Consultatii cu PLATA | Servicii | Plata | Diverse | Comunicari | Linkuri | Despre mine