esoterism.ro
site de esoterism, metafizica si astrologie

 
Metafizica
Astrologie
Articole diverse
Comunicari
Consultatii
Modalitati plata
Servicii online
Oracol Sabian
Linkuri
Despre mine
English version
Angels
Astrology
Dictionnary
Energetic Healing
Legends
Lost Civilizations
Magic
Metaphysics
Mysteries
Natural Therapies
Recommendations
Religion
Sabian Oracle
Science
Secret Societies
Spiritual Beings
Spiritual Paths
Traditions
UFO and Aliens


Misterul Chivotului Legii

Misterul Chivotului Legii, cel mai bine pazit secret al crestinismului. Unde sunt ascunse tablitele cu cele zece porunci scrise de DumnezeuChivotul Legii, pretiosul cufar care continea tablitele cu cele zece porunci, dar si vasul de aur din care se hraneau evreii in drumul lor prin pustiu au disparut in anul 586 inainte de Hristos.


Povestea Chivotului legii ne-o spune Lucian Costea, profesor de Vechiul si Noul Testament de la Seminarul Teologic din Constanta. Cufarul a fost construit de un bijutier renumit din lemn de salcam, asa cum spune Biblia. Chivotul legii era in forma de dreptunghi. Lungimea lui era de un metru si jumatate, iar latimea de 0,75 centimetri. Capacul de deasupra era poleit in aur, iar pe marginile lui erau sculptati doi heruvimi. Tot in cufar era si vasul de aur din care se hraneau evreii cu „mana“ venita din cer, atunci cand au traversat pustiul. Mai tarziu, comoara crestinilor s-a imbogatit cu toiagul lui Aaron, care a infrunzit, desi era facut din lemn. Chivotul mai avea si patru belciuge din aur, care permiteau transportarea lui de catre patru persoane. Tablitele legii cu cele zece porunci au fost scrise de insusi Dumnezeu si apoi i le-a dat lui Moise atunci cand a plecat cu poporul evreu din Egipt, pentru a ajunge in Ţara Fagaduintei, drum care a durat 40 de ani.


Cand poporul evreu a ajuns la Muntele Sinai, Moise a urcat pe munte, unde a stat timp de 40 de zile, iar evreii au ramas la poalele lui. L-au asteptat in zadar pe Moise si, intr-un final, si-au facut un nou conducator, mai precis au sculptat un vitel de aur. Dupa ce Moise s-a intors, s-a maniat pe popor si a spart tablele legii, insa Dumnezeu le-a scris din nou si poporul a plecat mai departe. Din nefericire, Moise nu a mai apucat sa urce pe Muntele Canaan, privind Ţara Fagaduintei de pe Muntele Neebo. Poporul evreu a pasit pe taramul sfant avandu-l in frunte pe Iosua al lui Navi. La razboi cu Chivotul legii in frunte Poporul evreu obisnuia sa plece la lupta avand alaturi Chivotul legii. Timp de ani, cufarul sacru a cazut in mana filistenilor. „Era un semn de la Dumnezeu pentru a le arata evreilor ca nu chivotul le aduce victoriile in lupta, ci credinta in Dumnezeu“, spune asistentul universitar. În cele din urma, filistenii au inapoiat cufarul, mai ales pentru a scapa de blestem, credeau ei. În perioada cat cufarul a stat la ei, li se daramau cetati, oamenii mureau pe capete, iar zeii lor se crapau. Initial, Chivotul legii statea intr-un loc sacru, un fel de altar al bisericii ortodoxe, iar la el aveau acces doar evreii credinciosi. Ulterior, si-a gasit locul in templul lui Solomon, in jurul anului 978 inainte de Hristos. Aici a ramas pana in anul 586, data la care babilonienii au ocupat Ierusalimul. De atunci, nu se mai stie nimic de nepretuitul recipient.


În timp, au aparut mai multe supozitii: etiopienii, ramura crestinilor orientali, au sustinut ca acest cufar se afla la ei. Şi israelienii au vrut sa atraga atentia lumii intregi asupra lor sustinand ca ei se afla in posesia cufarului lui Moise. Însa, din punct de vedere arheologic, nu exista nicio marturie ca el ar mai exista pe undeva.

adev.ro
Google


Articolele si materialele de pe acest site pot fi preluate si publicate pe alte site-uri dar numai cu specificarea sursei si adaugarea unui link catre www.esoterism.ro
 

  Acasa | Metafizica | Astrologie | Consultatii cu PLATA | Servicii | Plata | Diverse | Comunicari | Linkuri | Despre mine