esoterism.ro
site de esoterism, metafizica si astrologie

 
Metafizica
Astrologie
Articole diverse
Comunicari
Consultatii
Modalitati plata
Servicii online
Oracol Sabian
Linkuri
Despre mine
English version
Angels
Astrology
Dictionnary
Energetic Healing
Legends
Lost Civilizations
Magic
Metaphysics
Mysteries
Natural Therapies
Recommendations
Religion
Sabian Oracle
Science
Secret Societies
Spiritual Beings
Spiritual Paths
Traditions
UFO and Aliens


Misterioasa civilizatie Tiahuanaco

Misterioasa civilizatie TiahuanacoArheologul german Bilau si inginerul francez Frot au intreprins cercetari arheologice minutioase; ei au ajuns la concluzia categorica, pe baza sapaturilor efectuate, ca aceste case regale incase, pe care le mentioneaza stravechile legende din Yucatan, San Salvador si Mexic, sunt, de fapt, vestitele piramide care se inalta si in prezent, enigmatice si neatinse, pe tot cuprinsul imperiilor milenare ale incasilor, mayasilor si toltecilor.Referindu-se in mod special la aceste piramide indiene si egiptene, arheologul german Bilau afirma:


„Daca refuzam sa admitem ca vechii egipteni, mayasii si incasii sunt, intr-o anumita masura, urmasii civilizatiei atlante, trebuie sa admitem aparitia brusca a culturilor lor, in imprejurari aproape inexplicabile, fara sa fi fost precedate de o lunga perioada de barbarie. Dar istoria civilizatiei nu a inregistrat niciodata astfel de treceri neasteptate. Pe de alta parte, nu cunoastem, nici in Europa, nici in America, vreo alta civilizatie care sa poata fi de­semnata drept obarsie straveche a acestor culturi. Desi este recunoscut faptul ca civilizatiile incase si mayase sunt urmasele misterioasei civilizatii din Tiahuanaco, nu se poate tagadui asemanarea unor trasaturi ale acesteia cu acelea ale civilizatiei Egiptului antic, dovedind astfel inrudirea lor. Asadar, intrucat nu avem alta ipoteza mai buna, suntem nevoiti sa admitem ca aceste trei civilizatii, precum si civilizatiile egipteana si cretana, poate, se trag din civilizatia atlanta."Un oras sacru ingropat sub straturi groase de aluviuniCe reprezinta deci aceasta misterioasa civilizatie din Tiahuanaco, citata de Bilau? Cum poate fi cunoscuta?Au ramas doar cateva vestigii, la Tiahuanaco, in Bolivia si in Mexic; cele mai importante sunt piramidele, extraordinare, foarte numeroase, situ­ate in jurul orasului sfant preistoric Teotihuacan, „orasul unde se inalta rugaciuni catre zeu", in Mexic.


Arheologul englez H. S. Bellamy descrie acest oras ciudat in lucrarea sa Cladit inainte de potop: problema orasului Tiahuanaco (Londra, 1947):


„in Mexic avem ocazia sa descoperim ruinele unui oras sfant preistoric, care pare sa fi avut, odini­oara o insemnatate deosebita, asa cum este Mecca pentru musulmani sau Lourdes' pentru catolici. Acest ansamblu de ruine care se numeste orasul arheologic Teotihuacan este situat pe teritoriul micului oras San Juan de Teotihuacan, la aproximativ optzeci de kilometri de Mexico. Toata zona din jurul orasului este declarata zona arheologica.


Pana la sfarsitul secolului trecut, nimeni nu banuia ca pe dealurile din imprejurimile orasului San Juan de Teotihuacan pot exista monumente de o insemnatate atat de mare; Marea Piramida a Soarelui, apoi Marea Piramida a Lunii, templele lui Quetzaicoatl, Tlaloc etc. au fost descoperite, rand pe rand, numai datorita intamplarii.


Orasul sfant, asa cum ni se infatiseaza in prezent, este cel mai recent din seria oraselor stravechi, ingropate sub straturi groase de aluviuni; anumite sapaturi practicate in straturile situate sub oras au scos la iveala numeroase vase de lut asemanatoare celor descoperite printre ruinele de la San Angel si Tlalpan, mai intai distruse, apoi acoperite de lava in cursul eruptiilor vulcanice de acum opt mii de ani.


Cu toate acestea, ruinele straturilor superioare dateaza si ele din antichitate, din vremuri imemoriale, in momentul de fata, nu s-a putut degaja decat o parte foarte mica a orasului sfant si suntem siguri ca arheologii vor face descoperiri uimitoare in viitor. Pentru executarea actualelor sapaturi a fost necesar sa se inlature mai intai un strat de pamant cu grosimea de un metru, apoi un strat de ciment de treizeci de centimetri."O civilizatie remarcabila prin frumusetea si maretia edificiilor saleEdificiile fantastice din Teotihuacan, ca si piramidele egiptenilor, randuirea lor, ornamentele si comorile lor trezesc aceeasi curiozitate, starnind aceleasi intrebari carora arheologia moderna nu le poate da decat raspunsuri aproximative.


„Ramanem inmarmuriti in fata unor astfel de lucrari care reprezinta o munca uriasa, afirma H. S. Bellamy, si cand ne gandim la numarul impresionant de oameni care au trudit pentru executia lor, ne intrebam de unde au luat toltecii mana de lucru necesara. Dupa parerea unora, ei s-au slujit de sclavi sau de prizonieri de razboi. Dar de cati au avut nevoie? Suprafata orasului sacru este intr-adevar foarte mare, aproape' 17 km2.


Orasul a fost construit conform unor principii urbanistice foarte clare: cladirile sunt simetrice, strazile largi duc toate spre un bulevard care se intinde pe 50 de metri latime si ajunge intr-o piata vasta, inconjurata de edificii importante.


Teotihuacan din epoca preazteca se distingea prin frumusetea si maretia edificiilor, cel mai interesant fiind, fara indoiala, templul lui Quetzalcoatl. Arhitectura aceasta are cateva elemente caracteristice: piramidele in trepte, coronamentul fiind un bloc de piatra dreptunghiular, numeroasele scari, frescele reprezentand scene din viata cotidiana si subiecte mitologice. Basoreliefurile infatiseaza per­sonaje, animale, plante, reprezentate, uneori, intr-o maniera conventionala.


Basoreliefurile deosebite sunt cele ale templului, care reprezinta un sarpe cu pene si dintre alte reliefuri' se remarca unul, infatisand un monstru cu botul deschis, al carui cap seamana mai curand cu cel al unui saurian preistoric, un dinozaur, de exemplu, decat cu cel al unui sarpe."
Google


Articolele si materialele de pe acest site pot fi preluate si publicate pe alte site-uri dar numai cu specificarea sursei si adaugarea unui link catre www.esoterism.ro
 

  Acasa | Metafizica | Astrologie | Consultatii cu PLATA | Servicii | Plata | Diverse | Comunicari | Linkuri | Despre mine