esoterism.ro
site de esoterism, metafizica si astrologie

 
Metafizica
Astrologie
Articole diverse
Comunicari
Consultatii
Modalitati plata
Servicii online
Oracol Sabian
Linkuri
Despre mine
English version
Angels
Astrology
Dictionnary
Energetic Healing
Legends
Lost Civilizations
Magic
Metaphysics
Mysteries
Natural Therapies
Recommendations
Religion
Sabian Oracle
Science
Secret Societies
Spiritual Beings
Spiritual Paths
Traditions
UFO and Aliens


Codul Bibliei

Codul Bibliei
"Iar tu Daniele, tine ascunse cuvintele si pecetluieste cartea pana la sfarsitul lumii."
Daniel, 12:4.Cercetarile unor oameni de stiinta au confirmat, in ultimii ani, o ipoteza (de altfel mai veche, dar nedemonstrata) care sustinea ca in Biblie exista inclus, alaturi de informatiile spirituale evidente si un anumit cod secret care poate dezvalui evenimente care au avut loc cu mii de ani dupa ce a fost scrisa Biblia.


Codul biblic a fost descoperit in versiunea originala a Bibliei, in limba ebraica, in Vechiul Testament.
Cel care a descoperit codul biblic este Dr. Eliyahu Rips, care este la ora actuala unul din cei mai mari experti din lume in teoria grupurilor, un domeniu al matematicii care sta labaza fizicii cuantice.


Eliyahu Rips este un om modest. El are, mai mereu, tendinta de a acorda altora meritul pentru propriile sale realizari,astfel incat la prima vedere nimeni nu ar banui ca de fapt el este un matematician de renume mondial. Majoritatea ziaristilor care l-au vazut au fost tentati sa sustina ca descoperirile sale nu au nimic de luat in seama. Descoperirea lui Rips a fost insa confirmata de matematicieni de renume de la Harvard, Yale si Universitatea Ebraica.Acest cod a fost verificat, de asemenea, si de un specialist in cifruri si coduri de la Ministerul Apararii al SUA si a mai trecut cu succes trei expertize efectuate de specialisti la care a facut apel o importanta revista de matematica din SUA.


Teoria legata de codul biblic a devenit mai cunoscuta in mass-media si a fost luata mai in serios, abia dupa un tragic eveniment prezis cu ajutorul codului si care, datorita faptului ca nu a fost luat in seama de persoana direct vizata, s-a adeverit mai apoi, din pacate.


Iata derularea evenimentelor: la 1 septembrie 1994,ziaristul american Michael Drosnin a plecat la Ierusalim pentru a-i inmana lui Ytzhak Rabin urmatoarea scrisoare:


"Un matematician israelian a descoperit in Biblie un cod secret care pare sa dezvaluie amanunte ale unor evenimente care au avut si au loc la sute si mii de ani dupa ce a fost scrisa Biblia.


Motivul pentru care va aduc la cunostinta acest fapt este acela ca singura data cand numele dumneavoastra complet, Ytzhak Rabin, apare in Biblie, el este intersectat de expresia "criminal va asasina". Faptul n-ar trebui tratat cu indiferenta, deoarece atat asasinarea lui Anwar el-Sadat, cat si atentatele carora le-au cazut victime John si Robert Kennedy sunt, de asemenea, codificate in Biblie.


Cred ca sunteti intr-un real pericol, dar acest pericol poate fi evitat."


La 4 noiembrie 1995, a venit cumplita adeverire: un glont in spate, tras lui Yitzak Rabin, de catre un om care se credea investit cu o misiune divina. Aceasta era o crima codificata in Biblie acum peste 2000 de ani.


Acelasi ziarist - Michael Drosnin - a mai urmarit sa-l avertizeze pe seful Cartierului General al Serviciului de Contrainformatii al Israelului despre razboiul din Golf si de
intentia Irak-ului de a lansa rachete asupra Tel-Aviv-ului. Rips ii aratase ziaristului o secventa din codul biblic unde cuvintele "Hussein", "Scud" si "racheta ruseasca" apareau codificate impreuna.De asemenea "Hussein a ales o zi" era o expresie ce aparea in acea secventa. Aprofundand cautarile in acest sens, Rips a gasit in cod "foc in 3 Şevat" - data din calendarul ebraic ce corespundea zilei de
18 ianuarie 1991. Aceasta a si fost ziua in care Irak-ul a lansat prima racheta Scud impotriva Israelului confirmand datele oferite de cod. La intrebarea lui Drosnin "Cine poate sti cu 3000 de ani inainte ca va fi un razboi in Golf, ca sa nu mai vorbim de lansarea unei rachete impotriva Israelului pe 18 ianuarie?", Rips a raspuns foarte transant: "Dumnezeu!".Dupa aceste evenimente prezise de cod si mai apoi adeverite, Michael Drosnin declara urmatoarele: "În mod cat se poate de limpede, codul nu este la fel ca profetiile lui Nostradamus, nu este ceva de genul "o stea se va arata pe cer de la Rasarit si un mare rege va cadea" cuvinte ce pot fi interpretate ulterior, astfel incat sa corespunda oricarui eveniment care se petrece in realitate. Nu, aici este vorba de detalii la fel de precise ca acelea din stirile transmise de CNN, toate acestea fiind descoperite inainte ca evenimentul sa se produca."
Teoria lui Rips despre codul biblic considera Biblia ca o gigantica grila de cuvinte incrucisate. Pentru a gasi codul, Rips a eliminat toate spatiile dintre cuvinte si a transformat intrega Biblie originala intr-un sir continuu de litere, cuprinzand 304.805 caractere. Informatiile sunt obtinute prin selectarea a fiecarei a N-a litera, unde N are o valoare precisa si corespunzator aleasa - de exemplu: 4,5,12,18,etc. Un exemplu foarte simplu ar fi urmatorul: avem propozitia "Cum sa obtii date.", pe care o compactam si ea devine "cum sa obtii date" din care vom selecta, incepand cu prima, fiecare a cincea litera: "cum sa obtiidate" si rezulta astfel cuvantul "cod".


Cu ajutorul unui calculator, sunt cautate in aceasta matrice formata de textul biblic adus in forma descrisa mai sus, cuvinte si fraze ascunse de codurile de intervale. Se incepe de la prima litera a Bibliei si se cauta pentru fiecare secventa de intervale posibila cuvintele pe care noi le solicitam, care sunt descifrate cu intervale de una, doua, trei litere, s.a.m.d. pana la cateva mii. Apoi se repeta aceeasi operatie de cautare incepand de la cea de-a doua litera si continuand astfel pana la ultima litera a Bibliei. Dupa ce gaseste cuvantul-cheie, calculatorul incepe sa caute informatii asociate aflate cat mai aproape de acesta. Astfel, de exemplu, unde a fost gasit numele Rabin, se aflau alaturi si alte date: Amir (care s-a dovedit ulterior a fi chiar numele asasinului), Tel Aviv, anul ebraic 5756 care incepea in septembrie 1995, toate aceste informatii reale fiind codificate in acelasi pasaj.


Primul indiciu modern al codificarii Bibliei a fost gasit, cu peste cincizeci de ani in urma, de catre H. M. D. Weissmandel, un rabin din Praga. Acesta observase ca, daca sarea cincizeci de litere, si apoi alte cincizeci si apoi alte cincizeci, gasea cuvantul "Tora", inscris la inceputul "Genezei". De asemenea , observase ca aceeasi secventa de intervale ortografia din nou cuvantul "Tora" in "Iesirea", "Numerii" si "Deuteronom". Weissmandel nu a dat niciodata aceasta descoperire publicitatii. Discipolii sai au publicat insa, ulterior, o carte cu tiraj limitat "Torat Hemed", in 1958, in care se facea pe scurt referire la cercetarile rabinului Weissmandel in legatura cucodul, pe care acesta le efectuase in perioada premergatoare celui de-al doilea razboi mondial. Unul dintre acesti discipoli, rabinul Azriel Tauber, a relatat ca in acei ani, dinaintea aparitiei calculatoarelor, Weissmandel transcrisese intregul text al Torei pe fise cuprinzand cate 100 de litere, dispuse pe 10 randuri de cate 10 litere, si apoi cautase cuvinte ortografiate cu litere aflate la intervale echidistante.


Primul savant modern, omul care a inteles mecanica sistemului nostru solar si a descoperit forta gravitatiei, Sir Isaac Newton, era si el incredintat de faptul ca in Biblie exista un cod secret care dezvaluie viitorul. Newton a invatat ebraica si a urmarit aproape jumatate din viata sa descopere acest cod. Isaac Newton considera acest cod mult mai important decat legea atractieiuniversale.


J. M. Keynes, biograful lui Newton, sustine ca acest cod biblic a fost o obsesie pentru marele savant. Cand Keynes a vazut documentele lui Newton a avut un soc: cea mai mare parte a lucrarilor lui Newton nu se refereau asa cum se astepta el, la matematica sau la astronomie ci la teologie esoterica. Acele scrieri dezvaluiau faptul ca marele fizician era incredintat ca in Biblie era ascunsa o profetie
a istoriei omenirii. Newton avea certitudinea ca Biblia, de fapt chiar intregul univers, era o criptograma alcatuita de Dumnezeu, pe care el voia sa o descifreze.


Newton nu a reusit insa sa descopere acest cod. Munca sa nu a dat nici un rezultat, oricare au fost formulele matematice aplicate. Descoperirea care i-a scapat lui Newton a fost facuta de Eliyahu Rips, pentru ca matematicianul israelian dispunea de un instrument esential pe care Newton nu-l avea: un calculator. Se pare ca textul ascuns al Bibliei a fost codificat cu un fel de "zavor" temporizat, care nu a putut fi deschis pana la descoperirea calculatorului.


Cu tot scepticismul unor matematicieni, nimeni nu a putut gasi vreo eroare in demonstratia matematica. Nimeni nu a putut sa infirme cu argumente solide faptul uluitor ca Biblia era codificata si ca dezvaluia evenimente care ulterior s-au petrecut dupa descrierea ei.


Unii oameni de stiinta, mai conventionalisti, nu au acceptat codul. Un astfel de exemplu a fost cel al lui Avraham Hasofer, care a atacat codul biblic inainte ca Rips sa fi publicat demonstratia matematica. Hasofer a argumentat ca este posibil ca anumite tipuri de configuratii sa existe in orice ansambluri mari de date.


La atacul lui Hasofer, Rips a replicat ca este posibil ca, de exemplu, sa gasesti intr-un ansamblu de date suficient de mare numele lui Saddam Hussein. Dar este aproape imposibil sa gasesti termenii "Scud", "racheta ruseasca" precum si data declansarii razboiului, in acelasi loc, dezvaluite intr-un mod anticipat.


Nimeni nu poate intelege inca, modul in care a fost creat codul. Toti oamenii de stiinta care au constatat realitatea codului biblic, sunt de acord cu faptul ca nici cele mai rapide calculatoare de care dispunem in ziua de astazi si nici toate computerele de pe pamant lucrand impreuna n-ar fi putut sa codifice Biblia, asa cum a fost ea codificata acum trei mii de ani in urma. Rips declara ca:"Este vorba de o minte care depaseste cu mult orice imaginatie a noastra. Informatia inclusa in cod este probabil infinita."


Nimeni nu stie daca, nu cumva, fiecare dintre noi, cu tot trecutul si viitorul sau, figureaza in vreun cod de nivel superior si inca necunoscut al Bibliei si daca aceasta nu este intr-adevar o "Carte a Vietii". Toti marii conducatori ai lumii din timpul celui de-al doilea razboi mondial - Roosvelt, Churchill, Stalin, Hitler - sunt mentionati in cod. America, "revolutie" si anul 1776 apar la un loc. Napoleon este codificat alaturi de Franta dar si de Waterloo si Elba.


"Cand am folosit un calculator, am dat lovitura", relateaza Rips. El a povestit ca a gasit mult mai multe cuvinte codificate decat prevedea domeniul statisticii in virtutea "legiilor hazardului", iar atunci a fost cel mai fericit moment din viata sa.


Rips a elaborat un model matematic complex care, atunci cand a fost implementat pe un program de calculator, a confirmat faptul ca Vechiul Testament este, intr-adevar, codificat. Rips s-a impotmolit insa in drumul spre "victoria finala", care trebuia sa fie o metoda simpla si eleganta de a dovedi realitatea codificarii Bibliei. Pentru a reusi, a fost ajutat de fizicianul israelian Doron Witzum, care a completat modelul matematic.


În rezumatul de pe pagina de deschidere a referatului asupra experimentului lor initial, intitulat "Secvente de litere echidistante in Geneza" se mentiona: "Analiza indica faptul ca in textul "Genezei" sunt intercalate informatii ascunse sub forma unor secvente de litere echidistante. Rezultatul este semnificativ in proportie de 99,998%". Rips si colegii lui cautasera numele a 32 de mari invatati, intelepti, din epoca biblica pana in vremurile moderne, pentru a determina daca numele si datele calendaristice ale nasterii si mortii lor erau codificate in prima carte a Bibliei. Pe de alta parte, cautasera aceleasi nume si date si in traducerea ebraica a romanului "Razboi si pace", al lui Tolstoi, precum si in alte doua texte originale ebraice. În Biblie, numele si datele erau codate laolalta, pe cand in "Razboi si pace" si in celelalte doua carti, nu.


Probabilitatea ca informatiile codificate sa apara datorita unor coincidente accidentale s-a dovedit, in cele din urma, a fi de 1 la 10 milioane. În cadrul experimentului sau final, Rips a luat cele 32 de nume si 64 de date si le-a amestecat in 10 milioane de combinatii diferite, astfel incat 9 999 999 dintre ele sa nu corespunda si doar osingura combinatie sa fie corecta. Apoi a efectuat o verificare pe calculator, pentru a vedea care dintre cele 10 milioane de combinatii dadea cel mai bun rezultat si a constatat ca numai in Biblie numele si datele corecte apareau impreuna. "Nici una dintre combinatiile aleatorii nu era corecta. Rezultatele erau 0 contra 9 999 999 sau, altfel spus, 1 la 10 milioane."


Astfel de experimente, cum este cel descris anterior au mai fost realizate folosind si alte opere literare cum ar fi "Crima si pedeapsa", de Dostoievski, un text ce cuprinde 304.805 litere, fiind deci comparabil cu sirul de litere din Biblie. Aici numele Yitzac Rabin nu aparea deloc, in nici o secventa de intervale. Alte nume codificate in Biblie, cum ar fi Shakespeare sau Kennedy apareau si aici. Cu toate acestea, in timp ce in Biblie cuvintele ce apareau dupa numele lui Kennedy erau "va muri", iar orasul Dallas era codificat in acelasi pasaj, in "Crima si pedeapsa" nu aparea nici un fel de asociatie logica. La fel, "Shakespeare" aparea o singura data in romanul lui Dostoievski, dar nicidecum asociat cu numele unor opere ale sale cum apare acesta in Biblie.


"Distinctia dintre prezent, trecut si viitor este doar o iluzie, oricat ar fi de persistenta." Albert Einstein, 1955 codificari si in alte scrieri l-au ajutat pe Rips sa-si sustina teoria, si sa concluzioneze: "Fireste ca daca s-ar cauta suficiente exemple intr-o alta carte, s-ar gasi pana la urma unele cuvinte asociate logic sau aparand la un loc. Dar numai in Biblie apar informatii asociate in mod constant si coerent. Nimeni nu a descoperit nimic asemanator in nici o alta carte, in nici o traducere si in nici un alt text ebraic original, cu exceptia Bibliei."


Un criptograf veteran de la strict secreta National Security Agency din SUA, Harold Gans era sigur ca putea dovedi falsitatea demonstratiei realizata de Rips pentru codul biblic. Gans a realizat propriul sau program de calculator si a refacut cautarile facute de Rips in codul biblic, in legatura cu datele despre cele 32 de personalitati care apareau codificate in Biblie. Spre marea uimire a lui Gans, informatiile existau: datele la care se nascusera si murisera acele personalitati, erau codificate in Biblie impreuna cu numele lor. Lui Gans nu i-a venit sa creada, dar tot mai era convins ca nu exista nici un cod in Biblie. Astfel, el a hotarat sa caute si alte informatii in legatura cu cele 32 de personalitati care apareau codificate in Biblie, in speranta ca va gasi ceva cu care sa dea la iveala falsul din experimentul lui Rips, eventual chiar sarlatania matematicianului israelian. Gans a pornit de la ipoteza ca, daca exista un cod adevarat, atunci el ar trebui sa contina si informatii exacte despre localitatile unde s-au nascut cele 32 de persoane codificate. Dupa aproximativ 400 de ore de cautari, Gans a verificat concordanta celor 32 de nume cu localitatile lor natale. În plus, Gans a mai realizat o cautare asemanatoare pentru alte 34 de personalitati cunoscute, pentru care a verificat concordanta nume-loc de nastere,
iar rezultatul a fost exact. Concluzia lui Gans a fost ca in Biblie sunt codificate informatii despre trecut si viitor intr-un mod care exclude din punct de vedere matematic, orice coincidenta, iar acest gen de informatii nu se gasesc in nici un alt text. Dupa spusele lui Gans, experimentele pe care le-a realizat in legatura cu codul Bibliei l-au transformat dintr-un ateu convins intr-o peroana profund religioasa.Rips si Wiztum au prezentat articolul lor uneia dintre cele mai importante reviste americane de matematica, "Statistical Science". Mai multi matematicieni care lucrau pentru acea revista au verificat demonstratia matematica ce sustine existenta codului. Teoria codului Bibliei a trecut cu succes si toate aceste teste, fiind astfel acceptata de "Statistical Science".


În continuare va prezentam unele exemple de personalitati marcante ce apar codificate in Biblie, precum si mentiunile despre acestea pe care le ofera codul. Homer apare codificat ca fiind "poet grec"; Shakespeare apare codificat ca "reprezentant pe scena", alaturi fiind codificate si unele opere a lui: "Hamlet" si "Macbeth". Şi Beethoven si Bach apar codificati in Biblie, pentru fiecare aparand mentiunea "compozitor german". Mozart apare si el in cod alaturi de cuvintele "compozitor" si "muzica", iar Rembrant este codificat "pictor olandez".Fiecare progres al tehnologiei moderne a fost inregistrat in codul biblic. Fratii Wright apar codificati alaturi de cuvantul "avion", Edison este codificat cu "electricitate" si "bec electric", iar Marconi este codificat cu "radio". Newton apare codificat cu "gravitatie". Dupa cum am mentionat anterior, Newton intuia existenta unui cod ascuns in Biblie, pe care insa nu l-a aflat; codul insa, "stia" de Newton, deoarece, in codul biblic, alaturi de expresia "codul Bibliei" apare si numele lui Newton.
Einstein apare codificat in Biblie doar o singura data.Enuntul "s-a prezis o persoana cu mintea agera" apare in acelasi loc. Cuvantul "stiinta", peste care se suprapune expresia "o noua si excelenta intelegere" intersecteaza numele savantului. Şi chiar deasupra lui "Einstein", textul ascuns mentioneaza "el a rasturnat realitatea prezenta". Teoria relativitatii, principala descoperire a lui Einstein, este de asemenea codificata. Este posibil ca si teoria "campului unificat" sa fie codificata in Biblie. Împreuna cu numele lui Einstein, in matricea in care figureaza unica lui mentiune, impreuna cu teoria relativitatii, codul ofera si indiciul "adaugati o a cincea parte", lucru pe care l-a urmarit si Einstein in studiile sale despre "a cincea forta".


În iulie 1994, lumea a asistat la cea mai mare explozie observata in sistemul nostru solar. O cometa a supus planeta Jupiter unui bombardament echivalent cu forta a peste un miliard de megatone generand globuri incandescente de marimea Pamantului. Coliziunea cometei cu Jupiter este codificata de doua ori in Biblie, o data in Geneza si o data in Isaia. Cometa "Shoemaker - Levy", apare de ambele dati cu numele complet - numele astronomilor care au descoperit-o in 1993, iar impactul cu Jupiter este codificat aproape ca o reprezentare grafica. În codul Bibliei, numele cometei si numele planetei Jupiter se intersecteaza de doua ori, iar data impactului era mentionata anticipat: 16 iulie. Astfel, evenimentul pe care astronomii fusesera in masura sa-l prevada doar cu cateva luni inainte de a se produce, a fost prezis in codul Bibliei cu 3000 de ani inainte de a avea loc.


Despre ocuparea Tibetului de catre chinezi, in codul biblic apare "Şi i-a pus sub paza in temnita", expresie care intersecteza cuvantul "Tibet".Marea criza economica prin care a trecut SUA, in 1929, este codificata impreuna cu prabusirea pietei bursiere. "Colaps economic" si "criza" apar laolalta in Biblie, alaturi de cuvantul "actiuni". Anul in care s-a declansat criza, 1929 - adica 5690 in calendarul ebraic - este codat in acelasi pasaj. Un alt eveniment bulversant petrecut pe scena politica a Statelor Unite, caderea lui Richard Nixon in urma afacerii Watergate, este de asemenea codificat in Biblie. "Watergate" apare impreuna cu "Nixon" si cu anul in care acesta a fost silit sa demisioneze - 1974. În pasajul in care a fost codat "Watergate", textul codat al Bibliei formeaza o intrebare: "Cine este el? Presedinte, dar a fost alungat."


De asemenea, cu sase luni inaintea alegerilor pentru presedintia SUA din 1992, codul a dezvaluit alegerea lui Clinton. Alaturi de "Clinton" aparea viitorul sau titlu: presedinte".


Aselenizarea primei nave pamantene pe Luna este codificata si ea in Biblie. "Om pe luna" apare in cod impreuna cu "nava spatiala" si "Apollo 11". Pana si data la care Neil Amstrong a facut primul pas pe Luna - 20 iulie 1969 - se regaseste in Biblie. Cuvintele lui Amstrong: "Un pas mic pentru om, un salt urias pentru omenire" isi gasesc si ele ecoul in codul biblic: in pasajul unde apare data aselenizarii, "Luna" este intersectata de expresia "Realizat de omenire, realizat de om".


Cu acest gen de exemple am mai putea continua, insa cele oferite pana acum sunt suficiente pentru a demonstra realitatea codului. Ar mai fi totusi interesant sa aflati rezultatele unor cautari in codul Bibliei ce au avut drept scop aflarea mai multor informatii despre Romania. Astfel au fost gasite informatii impresionante despre tara noastra, chiar daca nu s-a folosit un program foarte performant de cautare in codul biblic. Textele biblice pe care noi le-am avut la dispozitie pentru cautare au fost urmatoarele:
- textul original in ebraica al Genezei, asa cum apare el in cea mai cunoscuta editie a Bibliei - "Biblia de la Ierusalim";
- o traducere in greceste a Noului Testament, recunoscuta ca fiind foarte valoroasa;
- cea mai veche si mai importanta traducere in engleza a textului Noului Testament, ce apartine versiunii cunoscute sub numele "King James Version", publicata in 1611.Chiar daca cele mai numeroase si autentice informatii pot fi gasite apeland in special la textul original al Bibliei, cel in ebraica, datorita incarcaturii spirituale exceptionale pe care o are textul biblic, anumite date se pot afla chiar in cazul in care apelam la unele traduceri inspirate ale Bibliei. Cu toate ca in cele trei surse continute in programul de cautare in codul biblic (mentionate mai sus) nu am avut la dispozitie traducerea integrala a Bibliei, chiar si o baza de date limitata a fost de natura sa ofere unele informatii profunde. Pentru traducerea in romana a pasajelor din Biblie a fost folosit textul Bibliei in limba romana.


În textul ebraic original al Genezei, numele Romaniei apare codificat de 17 ori. Cele mai relevante informatii le-am considerat a fi prezente in urmatoarele trei exemple:


- in secventa de mai jos, alaturi de "Romania" (ortografierea ebraica a numelui tarii noastre este incadrata in text) apar urmatoarele citate: "Iata Eu (Dumnezeu) sunt cu tine si te voi pazi pe orice cale vei merge..." si "nu te voi lasa pana nu voi implini toate cate ti-am spus". (Geneza, cap. 28, versetul 15).
- intr-o alta secventa din originalul Genezei in care apare codificat numele "Romania", textul care intersecteza numele tarii este urmatorul: "Şi cutremurandu-se Iacov a zis: "Cat de misterios este locul acesta! Aceasta nu e alta fara numai casa lui Dumnezeu, aceasta e poarta cerului!" (Geneza, cap. 28, versetul 17).
- in cea de-a treia situatie, numele codificat al "Romania" este intersectat de citatul urmator: "Şi a luat Domnul Dumnezeu pe omul pe care-l facuse, si l-a pus in gradina cea din Eden, ca s-o lucreze si s-o pazeasca." (Geneza, cap 2, versetul 15).


În textul Noului Testament tradus in greceste, numele "Romania" apare de 2 ori. Informatii mai importante au fost gasite in secventa pe care o prezentam mai jos: numele "Romaniei" este codificat mai sus cu urmatorul pasaj: "Zis-a lui Stapanul: "Bine sluga buna si credincioasa, peste putine ai fost credincioasa, peste multe te voi pune; intra intru bucuria Domnului tau." (Matei, cap 25, versetul 21).


În cazul Noului Testament tradus in engleza, numele "Romania" apare de doua ori. Va prezentam o secventa concludenta si pentru aceasta cautare in codul Bibliei: in secventa de text care va urma se observa cu usurinta cum expresia "His own house Jesus", care se traduce prin "insasi casa lui Iisus", intersecteaza numele Romaniei. Toate aceste informatii din codul biblic vin sa confirme profetiile despre tara noastra, si anume ca Romania a fost aleasa de Dumnezeu, sa fie centrul spiritual al planetei in epoca ce va urma.


Majoritatea oamenilor considera ca Biblia este o simpla carte si doar pentru o mica parte dintre acestia, Biblia este o lucrare divin inspirata. Avand in vedere informatiile despre codul biblic, putem spune ca a inceput un nou mod de explorare a Bibliei. Toti cei care au avut posibilitatea sa se convinga de existenta codului Bibliei condidera acum ca, ceea ce numim noi Biblie - cartea propriu-zisa - este doar primul sau stadiu (nivel). Biblia s-a dovedit a fi si un program de calculator, nu doar o carte pe care Rips a introdus-o intr-un computer, ci un program pe care autorul sau l-a conceput ca interactiv si mereu adaptabil. Codul Bibliei se prezinta ca o serie de revelatii temporizate, fiecare dintre ele fiind programata pentru a corespunde nivelului epocii sale. Eliyahu Rips spunea referitor la cod: "Cantitatea de informatii din codul biblic este incalculabila si probabil infinita. Iar acesta nu este decat inceputul, primul nivel si cel mai simplu al codului biblic. Codul este mai putin asemenea unui joc de cuvinte incrucisate, cat mai degraba, asemeni unei holograme. Noi observam doar matrice, adica tablouri bidimensionale, cand probabil ar trebui sa privim in cel putin trei dimensiuni, dar nu stim cum."


Primit pe mail
Google


Articolele si materialele de pe acest site pot fi preluate si publicate pe alte site-uri dar numai cu specificarea sursei si adaugarea unui link catre www.esoterism.ro
 

  Acasa | Metafizica | Astrologie | Consultatii cu PLATA | Servicii | Plata | Diverse | Comunicari | Linkuri | Despre mine