esoterism.ro
site de esoterism, metafizica si astrologie

 
Metafizica
Astrologie
Articole diverse
Comunicari
Consultatii
Modalitati plata
Servicii online
Oracol Sabian
Linkuri
Despre mine
English version
Angels
Astrology
Dictionnary
Energetic Healing
Legends
Lost Civilizations
Magic
Metaphysics
Mysteries
Natural Therapies
Recommendations
Religion
Sabian Oracle
Science
Secret Societies
Spiritual Beings
Spiritual Paths
Traditions
UFO and Aliens


Craniul de cristal

Craniul de cristalCioplit in marime naturala intr-un bloc de cristal,"Craniul malefic" inca ramane un mister insondabil, pentru ca nimeni n-a reusit sa-i descopere originea, sa explice modul de realizare sau straniile fenomene care-i sunt asociate.


Povestea lui, dar si alte lucruri ciudate legate de realizarile civilizatiilor pierdute in negura timpului, toate le puteti afla din cartea "Intelepciunea pierduta a vechilor civilizatii" , scrisa de faimosul scriitor si cautator de raspunsuri la enigme ale istoriei Erich von Daniken si aparuta la Editura Lucman.

Conform lui von Daniken, misteriosul craniu de cristal, adevarata opera de arta a unui necunoscut artist al unei civilizatii inca neidentificate, a fost, de la aparitia sa in "ochii" marelui public, o adevarata sursa de speculatii.

Originea sa e controversata si azi. A captat atentia lumii secolul trecut, la mijlocul anilor '50, datorita aventurierului si arheologului britanic, Frederick Mitchell-Hedges. Dupa marturia acestuia, craniul a fost descoperit in anii '20 intr-un altar din vechea cetate mayasa din Lubaantum, din Hondurasul britanic (astazi Belize).


Chiar fata lui Mitchell-Hedges, Anna, care a mostenit obiectul de la tatal ei, a pretins ca ea ar fi fost cea care l-a gasit.


Dar e putin probabil, spune Daniken, sa fie vorba de un obiect precolumbian. Nici un alt craniu descoperit in America Centrala nu prezinta o finisare atat de perfecta. in plus, cristalul din care a fost taiat provine din California, unde existau formatiuni asemanatoare de cristal de stanca. Unii specialisti cred ca acest craniu dateaza dintr-o perioada mai recenta, desi nu pot explica prezenta lui printre ruinele mayase. Cei mai sceptici inclina sa creada ca este vorba de o farsa, ca arheologul si exploratorul britanic Frederick Mitchell-Hedges ar fi ingropat craniul sub altar ca sa-i faca o surpriza fiicei sale adoptive, Anna, care participa la sapaturi. Dar teoria nu se bucura de unanimitate.


Unii cercetatori sustin ca obiectul nu a fost gasit la Lubaantum, de unde Anna lipsea in ziua descoperirii sale. Ei afirma ca Mitchell-Hedges a cumparat craniul, in 1944, la o licitatie organizata in Londra de prestigioasa casa Sotheby's, proprietarul initial fiind un englez, Sydney Burney. Pe de alta parte, altii cred ca Mitchell-Hedges ar fi inventat povestea cu Anna, ca sa atraga atentia asupra obiectului si sa-i confere o aura de mister.


in plus, acestia nu cred declaratia lui Mitchell-Hedges conform careia craniul "era folosit de un mare preot mayas in sedinte de magie neagra".


"Craniul malefic", cum a fost denumit de Mitchell-Hedges, nu inceteaza sa exercite aceeasi fascinatie asupra privitorilor sai. Frank Dorland, eminent restaurator de arta, l-a studiat timp de sase ani, declarand ca acesta si-a modificat uneori culoarea si era invaluit intr-un fel de ceata. Dorland pretinde ca, uneori, in jurul craniului plutea "un parfum straniu" si ca din el rasunau clinchete ciudate.


Sustine, de asemenea, ca ar fi vazut defiland in interiorul acestuia imagini de munti, temple si altele, ca o aura ar fi aparut intr-o zi in jurul craniului timp de cateva minute.


O alta particularitate absolut de neinteles a craniului este aceea ca isi pastreaza temperatura constanta, de aproximativ 37-38 grade Celsius, chiar daca este introdus intr-un frigider!


Unii cercetatori care au examinat craniul in acele vremuri afirma ca au constatat si ei fenomene asemanatoare, care ar fi avut ca efecte accelerarea pulsului, amortirea membrelor si uneori intepaturi in ochi. Oricate controverse ar exista in jurul descoperirii sale, "blestemul" craniului a parut sa loveasca multe persoane care au intrat in contact cu el, dar nu au crezut in fortele sale tenebroase.


Oricum, craniul nu si-a gasit linistea, el "mutandu-si resedinta" de multe ori. Dupa ce a stat o vreme in seifurile Bancii Americii din Milk Valley, prin 1972, Anna Mitchell-Hedges il plasase in Muzeul Indienilor Americani din New York. Din 1987, in incercarea de a strange fonduri pentru realizarea unui adapost adecvat acestuia, ea a organizat turnee prin orasele americane, in care orice doritor putea admira craniul contra sumei de 5 $.
Google


Articolele si materialele de pe acest site pot fi preluate si publicate pe alte site-uri dar numai cu specificarea sursei si adaugarea unui link catre www.esoterism.ro
 

  Acasa | Metafizica | Astrologie | Consultatii cu PLATA | Servicii | Plata | Diverse | Comunicari | Linkuri | Despre mine