esoterism.ro
site de esoterism, metafizica si astrologie

 
Metafizica
Astrologie
Articole diverse
Comunicari
Consultatii
Modalitati plata
Servicii online
Oracol Sabian
Linkuri
Despre mine
English version
Angels
Astrology
Dictionnary
Energetic Healing
Legends
Lost Civilizations
Magic
Metaphysics
Mysteries
Natural Therapies
Recommendations
Religion
Sabian Oracle
Science
Secret Societies
Spiritual Beings
Spiritual Paths
Traditions
UFO and Aliens


Curatarea casei de energiile invechite

Curatarea casei de energiile invechiteIn toate civilizatiile pamintului s-au regasit de-a lungul timpului practici si ritualuri de purificare a spatiului fizic sau a persoanelor, indiferent ca se
fac fumigatii, tamiieri, spalari sau sfintiri.


intr-un mod paradoxal, in epoca actuala, super- tehnologizata, aceste practici uitate sau neglijate au inceput sa reinvie, ele devenind din ce in ce mai
populare.


Prin fumigatii se pot indeparta energiile invechiteAsemanator feng shuiu-lui, stiinta de a canaliza fortele naturii pentru a promova prosperitatea, echilibrul, vitalitatea si schimbarile constructive din viata cuiva, prin rearanjarea si spatierea mobilierului si a altor obiecte, obiceiul fumigatiilor apartine filozofici estice si se bazeaza pe credinta ca toate obiectele emit o energie care poate aduce la suprafata evenimente din trecut.


Prin fumigatii, energiile din trecut se pot indeparta pentru a face loc unora noi, benefice. Acest procedeu poale fi considerat ca un sistem spiritual al curateniei de primavara, o indepartare subtila a paienjenisului psihic din jurul nostru.


Stramosii nostri cunosteau diverse ritualuri de purificareinca din antichitate erau cunoscute efectele speciale pe care anumite plante cu proprietati aromatice le au asupra starii de sanatate fizica si psihica a oamenilor.


Modul in care se poate realiza acest proces este simplu: esenta degajata prin vaporizare sau fumigatii actioneaza asupra nervului olfactiv care transmite creierului un semnal care, la rindul lui, declanseaza un impuls asupra organismului sau psihicului.


Bunicii nostri, spre exemplu, obisnuiau ca la trecerea dintre ani sa-si purifice casele prin fumigatii si maturari rituale cu anumite plante. Ei atirnau in casa manunchiuri de ramuri aducatoare de noroc, iar cei care erau urmariti de ghinion treceau prin anumite porti simbolice cu rol purificator.


Modul de realizare este simplu si la indemina oricui


Acest procedeu este simplu: se inchid toate ferestrele, se aprinde un betisor parfumat, de preferinta de salvie sau cedru, sau se ard anumite ierburi aromate si se directioneaza fumul catre peretii camerei pe care doriti sa o purificati.


Continuati procedeul prin casa si terminati la o iesire, o usa sau o fereastra, pe unde se va elibera aceasta energie negativa.


In paralel cu aceste activitati fizice exista si o componenta spirituala: intentia celui care doreste purificarea, pe care trebuie sa si-o exprime cu voce tare, enuntind clar ceea ce vrea sa indeparteze si ceea ce doreste sa obtina.


Unii specialisti in domeniu spun ca ei cer pace, armonie, sanatate, belsug, iubire si bucurie.


Fumigatiile cu tamiie ii ajuta pe depresivi si insomniaci


in camera persoanelor care sufera de insomnie, depresie, nervozitate sau epilepsie se fac fumigatii cu tamiie. Pentru aceasta se pun intr-o lingurita din metal una sau doua bobite de tamiie, iar lingurita se tine deasupra flacarii unei luminari, timp de citeva minute. Tamiia se va topi si va emana fumul cu miros caracteristic.


Acesta are darul de a reduce starea de agitatie psihica, prin stimularea anumitor celule senzoriale olfactive. De asemenea, acest fum destinde, calmeaza si da o stare de buna dispozitie.MARTURIIAntrenorul curata vestiarele echipei cu ajutorul betisoarelor parfumate


Aceasta conceptie a patruns adinc in constiintele oamenilor si, departe de a fi doar apanajul femeilor lipsite de educatie, ea este pusa in practica de persoane cultivate care la prima vedere sint mult mai pragmatice.


Astfel, antrenorul unei echipe de baschet din Statele Unite a afirmat ca el crede ca fiecare loc are o energie aparte si pentru a obtine rezultatele scontate toate incintele ar trebui curatate de energiile vechi. El obisnuieste sa curete prin fumigatii vestiarul echipei sale, practicind acelasi obicei si in turnee. Antrenorul afirma despre casa cuiva ca ar trebui sa fie ca un sanctuar, un loc unde poti respira si te poti relaxa.Nelinistea ciinelui a incetat dupa ritualul de purificare a casei


Dupa ce s-au mutat intr-o casa noua, sotii Smith s-au decis ca pentru eliberarea energiilor psihice negative sa faca fumigatii cu salvie.


Ei stiau ca ceva straniu se petrecea in locul acela, chiar si ciinele lor a simtit ceva in neregula pentru ca uneori se comporta ciudat, el oprindu-se la fiecare usa si incremenind acolo, mai ales in zona dormitoarelor. Stapina lui a presupus ca acolo se petrecea ceva neobisnuit, de aceea s-au hotarit sa curete zona.


Intr-o seara, cei doi soti au stins toate luminile, au aprins niste luminari si au inceput sa se plimbe prin noua lor casa pentru a purifica aerul cu ajutorul betisoarelor parfumate pe care le tineau in miini.


S-au oprit in fiecare camera si au spus ceva de genul: Dorim ca aceasta camera sa fie curata si sa cunoasca un nou inceput o data cu venirea noilor proprietari.


O data ce ritualul de curatare a casei s-a terminat, ciinele a inceput sa se comporte normal.


A pus capat unei relatii cu ajutorul fumigatiilor


O doamna care dorea sa puna capat unei relatii cu o persoana care o vizitase de mai multe ori in apartamentul sau s-a gindit ca poate face acest lucru indepartind energiile acumulate in tot acest timp si permitind intrarea unei noi energii.


La lumina unei luminari ea a aprins mai multe betitoare al caror fum a fost directionat intii asupra propriei persoane, din cap pina in picioare, in fata si-n spate, pentru ca apoi sa se deplaseze prin tot apartamentul. Fumul a fost directionat spre fiecare colt, spre pereti, podea, mobila, usi si oglinzi.


Adresindu-se vechii energii direct, femeia a spus: Du-te pe drumul tau, esti libera, iertata, vindecata. Pentru eficienta actiunii doamna respectiva s-a folosit si de niste clopotei tibetani.


Dupa aceasta operatie femeia s-a declarat incintata de rezultatele care n-au intirziat sa apara.


O intreaga industrie se dezvolta in jurul acestor obiceiuriExista magazine care comercializeaza tot felul de produse necesare ritualurilor de curatare: tamiie si alte plante aromate sub forma de betisoare sau conice, cristale si luminari destinate sa induca in casele doritorilor inspiratie, succes, curaj, prosperitate, intelepciune, iubire sau doar liniste si pace.


Exista, de asemenea, cursuri in care doritorii pot invata cum se pot face aceste operatii si importanta tuturor elementelor: fum, sunete, lumina si lichide.


Fumul poate proveni din arderea tamiiei, a unor ierburi, salvie, cedru etc.; sunetul poate sa fie de forma unor cintari, incantatii, rugaciuni, danganit de clopote: lumina provine de la o luminare, iar lichidul sub forma de apa, vin sau miere.Spre exemplu, in culturile latine, pentru purificare podeaua trebuie spalata cu lapte, iar bucatariile evreiesti sint curatate cu apa fierbinte si rugaciuni inainte de a gati.


Dar toti sint de acord cu un lucru: ceea ce conteaza cu adevarat, arma cea mai puternica, indiferent de ritualul practicat, este intentia celui care-l practica.Google


Articolele si materialele de pe acest site pot fi preluate si publicate pe alte site-uri dar numai cu specificarea sursei si adaugarea unui link catre www.esoterism.ro
 

  Acasa | Metafizica | Astrologie | Consultatii cu PLATA | Servicii | Plata | Diverse | Comunicari | Linkuri | Despre mine