esoterism.ro
site de esoterism, metafizica si astrologie

 
Metafizica
Astrologie
Articole diverse
Comunicari
Consultatii
Modalitati plata
Servicii online
Oracol Sabian
Linkuri
Despre mine
English version
Angels
Astrology
Dictionnary
Energetic Healing
Legends
Lost Civilizations
Magic
Metaphysics
Mysteries
Natural Therapies
Recommendations
Religion
Sabian Oracle
Science
Secret Societies
Spiritual Beings
Spiritual Paths
Traditions
UFO and Aliens


Curiozitati despre moarte

Curiozitati despre moarte: cand incepem sa ne simtim sfarsitul si ce se intampla in timpul drumului spre luminaCuriozitati despre moarte. Pasiunea unei jurnaliste americane pentru paranormal, manifestata in urma a doua tragedii care i-au marcat viata, a determinat-o sa porneasca o investigatie care s-a intins pe durata a cinci ani. Femeia a strans marturiile a sute de persoane care au lucrat cu bolnavi in stare terminala, dar si de la cei aflati pe patul de moarte, facand descoperiri uluitoare despre „viata de apoi”.Patricia Pearson, jurnalista canadiana si autoarea cartii „Opening Heaven's Door: Investigating Stories of Life, Death, and What Comes After” (n.r. – „Deschizand usa Raiului: Investigatii pe teme de viata, moarte si viata de apoi”) a devenit fascinata de fenomenul trecerii in nefiinta dupa ce si-a pierdut, la o diferenta de doar noua saptamani, tatal si sora. Dupa decesul apropiatilor sai, femeia a investigat, timp de cinci ani, ce se intampla dupa moarte. Intervievand zeci de persoane care au lucrat cu bolnavi in stare terminala, dar si cu cei care se aflau la un pas de a trece in lumea de dincolo, Patricia a descoperit ca, in mod ciudat, muribunzii par a sti exact care este urmatoarea lor destinatie si cand vor ajunge acolo. Curiozitati despre moarte: primul semn apare inainte cu 72 de ore Muribunzii incep sa vorbeasca in metafore despre calatoria spre lumina inainte cu 72 de ore de trecerea in nefiinta. „Cand sora mea era pe moarte din cauza cancerului la san, a spus, parca frustrata: «nu stiu cum sa plec», apoi a pomenit ca ar avea nevoie sa fie ajutata la zbor”, povesteste Patricia.


Jurnalista a stat de vorba si cu o asistenta care a intalnit zeci de persoane pe patul de moarte. Aceasta i-a relatat alte cazuri de pacienti care o rugau sa-i ajute sa plece spre o destinatie. „A inteles sotia mea tot ce trebuie in legatura cu pasaportul si biletul de calatorie?”, a intrebat-o pe asistenta Maggie Callnan un barbat chinuit de cancer pancreatic, cu putin timp inainte sa moara. Dupa ce a intalnit sute astfel de cazuri, Callnan crede ca aceasta viziune a mortii ca o calatorie nu este intamplatoare. În urma experientelor sale cu pacienti care nu privesc moartea ca pe un capat de drum, ci ca pe o posibila calatorie spre alte taramuri, Maggie Callnan a devenit co-autorul cartii „Final Gifts: Understanding the Special Awareness, Needs, and Communications of the Dying” (n.r. – „Ultimile daruri: Întelegerea atentiei speciale, nevoilor si comunicarii celor aflati pe moarte”). Fenomenul, initial pus pe seama medicamentelor, a fost analizat de Karlis Osis si Erlendur Haraldsson, cercetatori si profesori de psihologie la Universitatea din Islanda, care au comparat experientele unor persoane aflate pe patul de moarte din Statele Unite si India. Majoritatea pacientilor care erau constienti cu o ora inainte de moarte au declarat ca s-au intalnit cu apropiatii lor decedati, fie ca luasera sau nu medicamente. „Cand am intervievat-o pe Audrey Scott, o femeie in varsta de 84 de ani care se stingea din cauza cancerului, femeia mi-a spus ca a fost vizitata de fiul sau adoptiv, Frankie, care murise in urma cu ani buni”, isi aminteste jurnalista.


În unele cazuri, muribunzii pot vedea prieteni sau rude chiar daca nu stiu ca acestia au decedat. În unul din primele cazuri investigate, o mama care urma sa moara la nastere i-a marturisit medicului sau obstetrician, Florence Barrett, ca isi poate vedea tatal, care decedase cu ani in urma. Surprinzator este, insa, faptul ca langa tatal femeii se afla si sora acesteia, Vida, care murise in urma cu trei saptamani si despre a carei moarte femeia nu fusese informata. „Vida e cu el”, repeta, surprinsa, lauza. Curiozitati despre moarte: drumul spre lumina Lumina alba de la capatul tunelului a devenit deja un cliseu in cultura noastra. Descrisa aproximativ la fel de mai multe persoane care s-au aflat la un pas de moarte, aceasta lumina ar fi, de fapt, perceputa ca un sentiment puternic de dragoste, de siguranta, nu doar ca experienta vizuala. Yvonne Kason, o doctorita implicata intr-un accident de avion, a comparat acest sentiment cu dragostea materna. „M-am simtit de parca eram bebelus, pe umarul mamei mele.


Am simtit ca sunt in siguranta, ca si cum am fost pierduta si mi-am regasit calea”, a povestit Yvonne. Psihiatrul Raymond Moody a condus, in 2010, o cercetare pe tema aflarii la un pas de moarte, in care afirma ca, in unele cazuri, oamenii care se afla in prezenta unei persoane muribunde pot simti cand aceasta trece in nefiinta. O psiholoaga americana, Joan Borysenko, a descris cum, atunci cand mama sa in varsta de 81 de ani a murit intr-un spital din Boston, ea si fiul sau adolescent au vazut camera luminandu-se si spiritul batranei decedate parasind corpul. Curiozitati despre moarte: „adio” din partea celor care trec „dincolo”


Studiile spun ca 50% din oameni simt prezenta apropiatilor decedati, fie in momentul mortii, fie mai tarziu. Lucru pe care l-a experimentat si jurnalista Patricia Pearson. „S-a intamplat si in familia mea. Tatal meu a murit brusc, fara a fi bolnav, intr-o noapte din 2008. Sora mea, Katharine, se afla la 160 de kilometri distanta, in dormitorul sau, cand a simtit o prezenta, o mangaiere pe cap. S-a simtit fericita si multumita si i-a povestit aceasta experienta ciudata fiului sau, inainte sa afle ca tata murise”, si-a amintit jurnalista. Desi fenomenul este recunoscut de medicii psihiatri, care sunt de parere ca fenomenul se explica prin halucinatii provocate de durerea pierderii, nimeni nu poate explica faptul ca, uneori, aceste halucinatii apar chiar daca persoana care parte de ele nu a aflat de decesul apropiatului a carui prezenta a putut-o simti. „Un barbat mi-a povestit ca, in copilarie, in timp ce lua micul dejun, si-a vazut tatal stand la masa, cum obisnuia dintotdeauna. A ramas perplex cand mama lui i-a spus ca tatal sau murise in timpul noptii. «Dar e chiar acolo», a spus, in timp ce imaginea tatalui sau disparea”, povesteste scriitoarea canadiana.


Google


Articolele si materialele de pe acest site pot fi preluate si publicate pe alte site-uri dar numai cu specificarea sursei si adaugarea unui link catre www.esoterism.ro
 

  Acasa | Metafizica | Astrologie | Consultatii cu PLATA | Servicii | Plata | Diverse | Comunicari | Linkuri | Despre mine