esoterism.ro
site de esoterism, metafizica si astrologie

 
Metafizica
Astrologie
Articole diverse
Comunicari
Consultatii
Modalitati plata
Servicii online
Oracol Sabian
Linkuri
Despre mine
English version
Angels
Astrology
Dictionnary
Energetic Healing
Legends
Lost Civilizations
Magic
Metaphysics
Mysteries
Natural Therapies
Recommendations
Religion
Sabian Oracle
Science
Secret Societies
Spiritual Beings
Spiritual Paths
Traditions
UFO and Aliens


EPOPEEA CREARII SISTEMULUI NOSTRU SOLAR

EPOPEEA CREARII SISTEMULUI NOSTRU SOLAR(din "A douasprezecea planeta" de Zecharia Stichin, aparuta in ed. Aldo Press, 1999)


Din cunoasterea sumeriana.


Iata etapele prin care a fost creat sistemul nostru solar:


ACTUL 1


Faza 1

- SOARELE (Apsu),"Cel care este de la inceput"

- MERCUR (Mummu),"Sfetnicul si emisarul luiApsu"

- TIAMAT Fecioara datatoare de viata"Faza a 2-a

- Soarele (Apsu),

- Mercur (Mummu),

- Tiamat.


Lor li s-au adaugat


-VENUS (Lahamu), Zeita luptatorilor"

- MARTE (Lahmu), Zeul razboiuluiFaza a 3-a


- Soarele (Apsu),

- Mercur (Mummu),

- Tiamat,

- Venus (Lahamu),

- Marte (Lahmu),


Lor li s-au adaugat

- JUPITER (Kishar), Printul pamanturilor"

- SATURN (Anshar), Printul cerurilor"

- PLUTO (Gaga). Sfetnicul si emisarul lui Anshar"
Faza a 4-a

- Soarele (Apsu),

- Mercur (Mummu),

- Tiamat,

- Venus (Lahamu),

- Marte (Lahmu),

- Jupiter (Kishar),

- Saturn (Anshar),

- Pluto (Gaga).Lor li s-au adaugat

- URANUS (Anu). El, cel din ceruri"

- NEPTUN (Ea) Iscusitul creator"
PAMANTUL SI LUNA urmau sa apara ca rezultat al unei coliziuni cosmice.


ACTUL 2


Familia planetelor create nu se afla in stabilitate ca urmare a atractiilor reciproce si a dispunerii pe orbite inca nesigure. Cea mai mare conturbare o producea Tiamat, din cauza enormului sau volum, care atragea in jurul sau celelalte planete, punand in pericol stabilitatea sistemului solar format. In primul rand, insa, cea mai amenintata era insasi TIAMAT care, din cauza apropierii celorlalte planete, risca coliziuni radicale. Soarele (Apsu) considera ca prin actiunile lor, care puteau pune in pericol nu numai pe Tiamat dar si sistemul solar format, planetele aveau manifestari necugetate.


Pentru a evita colapsul, Apsu, sfatuit si de Mercur, sfetnicul sau, a hotarat sa intervina si sa distruga miscarile necugetate ale grupului de planete care amenintau atat pe Tiamat cat si sistemul.


Insa, Neptun, singurul care si-a pastrat calmul la aflarea planului lui Apsu, s-a hotarat sa intervina in favoarea grupului de planete nascocind un plan prin care, prin descantec ,, somnul sa cada asupra lui Apsu". In intelegerea astrofizicii, termenul de descantec se referea la masuri de diminuare a magnetismului solar, astfel ca emisiile roadioactive ale Soarelui sa nu mai poata afecta determinant planetele din sistem. In felul acesta, Soarele a fost trecut in planul al doilea, ca putere de decizie, astfel ca somnul a cazut peste Apsu".


Lasand Soarele fara puterile sale creatoare, prin stoparea emiterii de energie si materie, pentru a forma si alte corpuri ceresti, grupul de planete a adus temporar pacea in sistem.Victoria a fost intarita si prin schimbarea locului si menirii lui Apsu.ACTUL 3Linistea a durat pana cand, din adancurile universului, si-a anuntat sosirea un nou astru cu destin de planeta, dar cu caracteristici deosebite, in sensul ca era extrem de incandescent si emitea un camp de radiatii foarte puternic. Acest imens bolid incandescent se numea MARDUK.


Planeta care a conceput un plan prin care sa-l foloseasca pe Marduk, in scopul stabilizarii sistemului solar in care urma sa patrunda, si care cuprindea, in principal, anihilarea lui Tiamat, a fost Neptun (Ea), planeta, pe atunci, cea mai indepartata a sistemului solar.


Marduk a intrat in sistemul solar si primul cu care a interactionat a fost Neptun.


Dupa ce a trecut de Neptun, presiunea gravitationala a acestuia a facut ca o parte a lui Marduk sa se umfle de parca el ar fi avut doua capete", dar nu s-a produs nicio fragmentare a vizitatorului". Cand, insa, a ajuns in apropierea lui Uranus (Anu), din acesta (Uranus) s-au desprins 4 bucati, care au devenit 4 sateliti atrasi de Marduk, in jurul caruia se roteau cu mare viteza.


Planetele pe langa care a trecut Marduk indica faptul ca acesta a intrat in sistemul nostru solar din directie opusa miscarii orbitale (invers acelor de ceasornic).


Continuiadu-si drumul, nou-venitul a fost confruntat cu imensul camp gravitational al planetelor gigant Saturn (Anshar) si Jupiter (Kishar), in acest fel, directia sa de deplasare fiind deviata si mai puternic spre centrul sistemului solar, implicit, spre Tiamat.


Apropierea lui Marduk a inceput curand sa o influenteze puternic pe Tiamat si planetele din proximitate (Marte, Venus si Mercur). In urmatoarea faza, bucati mari din Tiamat au inceput sa se desprinda, formand in jurul ei unsprezece sateliti, gata sa o apere.


Conform scrierilor mesopotamiene, cel mai important satelit format de Tiamat era uriasul KINGU, care, supus atractiei atat a lui Tiamat cat si a lui Marduk, a inceput sa se apropie tot mai mult de Marduk.


Se spune ca din cauza marimii sale, Kingu avea o orbita planetara proprie, ceea ce facea ca Tiamat sa poata fi considerata o creatoare de planete, fapt neadmis in sistem unde, doar soarele avea acest atribut.


Dupa ce a trecut de Neptun si de Uranus, Marduk s-a apropiat de Saturn, si de inelele sale. Uriasa planeta a intrat in tratative cu Marduk caruia-i cerea sa o distruga pe Tiamat, oferind-i acestuia o asemenea forma si intensitate de camp magnetic incat sa-i asigure luptatorului o orbita speciala si mareata in jurul Soarelui.


Intelegerea fiind parafata, pentru a realiza ceea ce promisese, Saturn a renuntat la satelitul sau PLUTO (Gaga), pe care l-a plasat pe o alta orbita, acesta devenind o noua planeta (si cea mai indepartata) a sistemului nostru solar.


In drumul sau catre noua orbita, Pluto a convins toate planetele sa aprobe intelegerea lui Saturn cu Marduk, care avea ca scop dezintegrarea lui Tiamat.


In lupta care se pregatea, Marduk se baza pe cei patru sateliti ai sai (primiti cadou de la Uranus). Ei se numeau: Vantul de Nord, Vantul de Sud, Vantul de Est si Vantul de Vest.


In plus, prin trecerea in vecinatatea planetelor gigant, Saturn si Jupiter, Marduk si-a mai format inca trei sateliti: Vantul Turbat, Vartejul si Vantul Neintrecut. Toti cei sapte sateliti au fost trimisi ca avangarda a lui Marduk.


Coliziunea cu Tiamat a infaptuit-o unul dintre satelitii lui Marduk, care a fisurat uriasa planeta in doua, in despicatura formata Marduk lansand un urias arc electric care a neutralizat campul electric si magnetic al lui Tiamat, lasad-o fara viata.


Zece din cei unsprezece sateliti ai lui Tiamat au fost sfartecati de agresori, din ei rezultand micile si numeroasele corpuri ceresti numite comete.


Interesant este ca acest curs al evenimentelor cosmice, de la formarea sistemului nostru solar, desi neprobat stiintific, raspunde cu exactitate tuturor intrebarilor inca nelamurite de stiinta privind unele particularitati (si curiozitati) intalnite in acest sistem solar.


Se explica astfel, rational, nasterea cometelor, aceste rebele ale sistemului"care nu par a se supune nici uneia dintre legile cunoscute.


Orbitele planetelor in jurul Soarelui (cu exceptia lui Pluto) sunt aproape circulare in timp ce cele ale cometelor sunt puternic alungite astfel ca, multe dintre aceste corpuri reapar in apropierea Pamantului dupa sute sau mii de ani.


Cu exceptia lui Pluto, planetele se misca in acelasi plan in timp ce cometele trec prin mai multe planuri.


Si, cel mai semnificativ fapt, miscarea de rotatie a cometelor, care este inversa fata de cea a planetelor.


La sfarsitul coliziunilor, Marduk i-a luat lui Kingu tablita destinului"(orbita independenta) primita de la Tiamat.


Invingad-o pe Tiamat, Marduk si-a continuat drumul prin ceruri, in jurul Soarelui, trecand, din nou, pe langa planetele de sus", a caror dorinta o indeplinise.


Prin noua sa orbita, Marduk va reveni, dupa lungi perioade, la locul bataliei in care triumfase.ACTUL 4La prima sa revenire, Marduk insusi a lovit defuncta planeta Tiamat, impartind-o in doua parti inegale. Apoi, un alt satelit a lui Marduk s-a prabusit peste partea superioara (teasta) desprinsa din corpul lui Tiamat, impingand-o departe, intr-o zona in care nu existau planete.


DIN ACEASTA BUCATA A LUI TIAMAT, A FOST CREAT PAMANTUL.


Partea de jos a avut o soarta diferita : la a doua tura facuta in jurul Soarelui, Marduk a zdrobit aceasta mare bucata transformand-o in miliarde de bucati din care s-a creat o mare fasie cunoscuta de astronomi sub numele de Centura de asteroizi"


Aceasta centura imparte sistemul nostru solar in doua: planetele de jos, terestre"(Mercur,Venus, Pamant, Luna si Marte) si planetele de sus : Jupiter si celelalte.


O explicatie fascinanta care se muleaza perfect si ne lamureste tot ceea ce nu stiam ! Este o explicatie stiintifica si cosmologica coerenta a evenimentelor care au dus la disparitia ,, PLANETEI CARE LIPSESTE"si la misterul ,,Centurii de Asteroizi .


Mai mult, aceasta teorie preluata de pe tablitele sumeriene, poate explica suficient de convingator de ce continentele noastre sunt concentrate pe o singura fata a Pamantului pe fata cealalta existand o gaura foarte adanca ( acoperita de Oceanul Pacific).


Acceptand teoria aceasta, s-ar explica si de ce Pamantul este acoperit mai mult de apa decat de uscat : Tiamat era supranumita Monstrul Apelor , avem tot dreptul sa credem ca o buna parte din aceasta apa a ajuns pe Pamant.Cand Vantul de Nord al lui Marduk a impins viitoarea planeta Pamant in locul pe care il ocupa astazi, acesta a capatat propria orbita in jurul, Soarelui.


In ce priveste LUNA, considerente temeinice pledeaza asupra faptului ca KINGU al lui Tiamat este, astazi, LUNA Pamantului.


Scrierile sumeriene, privind nasterea sistemului nostru solar, sunt cu atat mai fascinante daca ne permitem sa apreciem ca Pamantul este planeta Tiamat renascuta.
Google


Articolele si materialele de pe acest site pot fi preluate si publicate pe alte site-uri dar numai cu specificarea sursei si adaugarea unui link catre www.esoterism.ro
 

  Acasa | Metafizica | Astrologie | Consultatii cu PLATA | Servicii | Plata | Diverse | Comunicari | Linkuri | Despre mine