esoterism.ro
site de esoterism, metafizica si astrologie

 
Metafizica
Astrologie
Articole diverse
Comunicari
Consultatii
Modalitati plata
Servicii online
Oracol Sabian
Linkuri
Despre mine
English version
Angels
Astrology
Dictionnary
Energetic Healing
Legends
Lost Civilizations
Magic
Metaphysics
Mysteries
Natural Therapies
Recommendations
Religion
Sabian Oracle
Science
Secret Societies
Spiritual Beings
Spiritual Paths
Traditions
UFO and Aliens


Autopsia unui extraterestru - adevar sau fictiune

Autopsia unui extraterestru - adevar sau fictiuneDaca filmul este autentic, atunci devine clara recunoasterea la scara mondiala a faptului ca planeta noastra a fost vizitata, ca guvernele stiau asta de aproape o jumatate de secol si nu ne-au spus. Lumea nu va mai fi niciodata la fel.

Stanton Friedman, ufolog
La inceputul lunii mai a anului 1995, producatorul si omul de afaceri londonez Ray Santilli prezenta pentru prima oara un film, care parea sa constituie veriga lipsa a unui controversat eveniment OZN, ce fascinase lumea timp de aproape o jumatate de secol. Filmul parea insa sa eclipseze evenimentul initial, petrecut in iulie 1947.

Intr-un interviu luat de Sightings in cursul aceluiasi an, Ray Santilli a povestit ca a intrat in posesia filmului original in anul 1992, pe cind lucra la un documentar despre Elvis Presley. El s-a intilnit la Cleveland cu un fost cameraman militar, de la care a achizitionat un clip inregistrat in ultima perioada a aparitiilor lui Presley pe estrada.

Putin inainte de plecarea lui Santilli, fostul cameraman i-a aratat circa 22 de role de film alb-negru, pe care acesta le filmase imediat dupa incidentul de la Roswell. Batrinul cameraman ii povestise ca, in iulie 1947, pe cind era in armata, i s-a spus ca urma sa filmeze resturile unui avion sovietic de cercetare, prabusit in statul New Mexico. Totul parea cit se poate de verosimil, deoarece America se afla in plin razboi rece cu Uniunea Sovietica.

Dupa spusele fostului cameraman, cind a ajuns acolo, el a constatat ca a trebuit sa filmeze cu totul altceva: resturile unei farfurii zburatoare, precum si autopsia a doi dintre membrii echipajului acesteia.


Santilli a hotarit sa cumpere filmul, promitind totodata ca nu va dezvalui niciodata identitatea cameramanului.


Dupa doi ani, filmul a fost transpus pe pelicula video. Portiuni ale acestuia au fost difuzate in fata unor cercetatori, medici si tehnicieni de film, precum si a unor potentiali cumparatori. Pe masura ce filmul era vizionat de mai multa lume, atitudinea fata de el era tot mai contradictorie.


La 21 iunie 1995, filmul a fost difuzat pe canalul francez TF1, in cadrul unei emisiuni prezentate de J. Pradel (L’Odysee de l’etrange). Apoi, imaginile s-au raspindit pe Internet in lumea intreaga, devenind subiect de disputa pentru multi specialisti. Pentru a intelege mai bine faptele prezentate, sa ne intoarcem insa la evenimentul petrecut in iulie 1947.Derularea evenimentelor de la RoswellPovestea cu OZN-ul prabusit a inceput in noaptea de 2 spre 3 iulie 1947, cind radarele de la Alamogordo, White Sands& Roswell au interceptat un obiect zburator, care prezenta caracteristici diferite de cele ale unor aparate de zbor conventionale. Catre orele 23.30, el a disparut de pe ecranele radarelor, totul indicind o catastrofa aeriana.


Fermierul William Brazel (Mac) si Dee Proctor, copilul unor vecini, descopera la 4 iulie resturile unei nave necunoscute, in apropierea ranch-ului sau. Intrigat, Brazel ii arata serifului George A. Wilcox mici fragmente ale aparatului prabusit si acesta telefoneaza imediat la Roswell Army Air Field.

Jesse Marcel, ofiter de informatii, soseste la fata locului, cerceteaza fragmentele de epava si ii trimite un raport comandantului sau, colonelul William Blanchard. Fragmentele aparatului prabusit, puse in patru saci, sint expediate la Fort Worth Army Air Field si direct la Washington DC.

In primul comunicat de presa oferit publicitatii la 8 iulie de catre Walter Haut, purtator de cuvint al Roswell Army Air Field, se mentiona: Numeroasele zvonuri cu privire la existenta farfuriilor zburatoare s-au confirmat ieri, cind serviciul de informatii din cadrul 509 Bomb Group of the Eight Air Force a reusit sa captureze acest UFO.

Roswell Daily Record a mai infrumusetat aceasta stire, adaugindu-i si un titlu incitant: RAAF captureaza o farfurie zburatoare in regiunea Roswell.Armata dezminte comunicatul initialInformatia este preluata imediat de Associated Press si numeroase apeluri din intreaga lume sint trimise la Roswell. Comunicatul de presa este dezmintit de generalul Roger M. Ramey, care afirma ca la Roswell s-a prabusit un balon meteorologic. Pentru a fi cit mai convingator, el prezinta resturile unui balon-sonda presei, care se intreaba, pe buna dreptate, de ce bucatile unui simplu balon-sonda au fost transportate asa de repede in Texas, la locul conferintei.

Ziarele Chicago Daily News, New York Times, Washington Post, Chicago Tribune, Los Angeles Herald Express, San Franciso Examiner, care publicasera deja versiunea initiala, comenteaza aceasta noua versiune, pusa pe seama tulburarilor de natura emotionala ale purtatorului de cuvint.

Citeva zile mai tirziu, Mac Brazel este vazut pe strazile din Roswell, escortat de militari. El a negat ulterior marturia sa initiala, legata de resturile navei gasite in apropierea ranch-ului, si a refuzat sa mai discute despre acest subiect. Ceilalti martori ai incidentului au tacut si ei multi ani la rind, temindu-se de ceea ce li se putea intimpla lor si familiilor lor.


Farfuria zburatoare avea la bordul sau extraterestri..


Nici unul dintre martori nu a vorbit insa despre corpurile extraterestrilor, gasite in apropierea locului catastrofei, desi zvonuri in aceasta privinta au existat. Unul dintre acestia, inginerul Grady Barney, a afirmat ulterior ca descoperise un disc cu diametrul de 8-10 m si patru cadavre ale unor umanoizi de talie mica, imbracati in costume gri. Oficialii militari i-au interzis sa-si mai desfasoare cercetarile (el lucra in domeniul conservarii solului) si i-au interzis sa discute despre cele vazute.

Cele patru cadavre au fost transferate la baza Edwards, in California, pentru a fi examinate. Apoi, catre sfirsitul anului 1954, ele au fost transferate la baza Wright-Patterson, in Ohio, unde, in asa-numita Camera Albastra, se presupune ca se afla si alte cadavre ale unor extraterestri. De aici, o parte din resturile OZN-ului si cadavrele conservate au fost mutate la Langley, sediul CIA, in anul 1978. Zvonurile sint dezmintite de armata, care pretinde ca a fost vorba doar de niste manechine.

Timp de mai multi ani, intre 1954 si 1959, armata lanseaza manechine de la mare altitudine. La 21 mai 1959 un balon se prabuseste. Cei trei militari aflati in balon supravietuiesc, insa au fetele acoperite de hematoame. Martorii care au afirmat ca au vazut niste creaturi ciudate sint pusi acum in incurcatura.


Tacerea se risipeste


Citiva ani mai tirziu, Inez Wilcox, sotia serifului George Wilcox, i-a povestit nepoatei sale, Barbara Dugger, ca familia sa fusese amenintata cu moartea, in cazul in care ar fi vorbit despre incidentul de la Roswell.

In anul 1978, maiorul Jesse Marcel a afirmat ca bucatile de metal colectate de el nu erau ale unei nave terestre si ca dezmintirea data de generalul Ramsey nu era decit o poveste. El a mai adaugat ca fusese obligat sa nu spuna presei decit ceea ce i se ceruse sa spuna. In anul 1980 apare cartea The Roswell Incident, scrisa de Charles Berlitz si William L. Moore, in care sint prezentate rezultatele unor investigatii amanuntite pe care acestia le efectuasera in cazul Roswell, impreuna cu fizicianul Stanton Friedman.

Prima stire, potrivit careia la locul catastrofei au fost insa gasite corpurile unor extraterestri, a fost oficial difuzata in anul 1984, cind a fost descoperit si facut public un memorandum top secret din 18 noiembrie 1952, intitulat Majestic-12 sau MJ-12. La inceputul anilor ’90, rumoarea in jurul cazului Roswell creste si Congresul American este obligat sa ia masuri. Steven Schiff din Albuquerque (New Mexico) contacteaza Departamentul Apararii (DOD) si cere informatii despre incidenul de la Roswell.

DOD pretinde ca nu este in posesia unor astfel de informatii si-l sfatuieste pe Schiff sa apeleze la Arhivele Nationale, dar aici acestuia i se spune ca nu exista nici un fel de inregistrari din acea perioada. Schiff contacteaza General Accounting Office (GAO), pentru a primi inregistrari cu privire la evenimentele din 1947.

In septembrie 1994, deci la opt luni dupa ce Schiff isi incepuse ancheta, Armata Aerului a fost obligata sa faca public primul sa raport privind OZN-urile, dupa atitia ani de tacere. In raport se explica faptul ca resturile epavei gasite la Roswell erau de fapt ale unei sonde, ce urma sa detecteze exploziile nucleare si care facea parte dintr-un proiect secret, intitulat MOGUL (din nou explicatii plauzibile pentru perioada Razboiului Rece cu Uniunea Sovietica - n.n.). Nu este furnizata in schimb nici o informatie cu privire la corpurile unor extraterestri, ceea ce relanseaza ideea unui complot al tacerii din partea guvernului american.Pareri pro si contra in legatura cu filmulPentru miile de ufologi entuziasti, filmul lansat in anul urmator de Roy Santilli putea constitui o proba. Pe masura ce filmul era vizionat, parerile despre el deveneau din ce in ce mai contradictorii.

Jesse Marcel Jr., fiul maiorului care fusese martor ocular al evenimentului din 1947, declara: Eu cred ca in iulie 1947 linga Roswell s-a prabusit o nava extraterestra. Cred ca guvernul a pus la cale o operatiune militara importanta si as vrea ca filmul autopsiei sa fie autentic. Intuitia imi spune insa ca probabil acesta este un fals.

Walter Haut, autorul primului comunicat de presa din iulie 1947, adauga: Nu cred ca este o autopsie reala. Cred ca este un fals si probabil ca cineva scoate bani din asta.

Ray Santilli, la rindul sau, pretinde ca originalul filmului fusese autentificat de Kodak. In schimb, P.G.Wilson, purtatorul de cuvint al Kodak, declara: Simbolurile pe care le-am vazut pe mostrele filmului sugereaza ca filmul a fost turnat in 1927, 1947 sau 1967. In consecinta, nu putem afirma categoric ca filmul a fost realizat in anul 1947.

Clifford Stone, fost sergent in armata SUA, a declarat intr-un interviu acordat in anul 1996 lui Ted Loman, cunoscut si reputat ufolog, ca el vazuse un film asemanator, pe teritoriul unei baze militare din statul Virginia. Potrivit spuselor lui, Stone se plimba prin baza impreuna cu un pilot si cei doi au ajuns, la un moment dat, in fata unei incaperi ce parea a fi o sala de teatru. Sala era plina de ofiteri si ei au urmarit prin geamul de plexiglas citeva scene dintr-un film in care se facea autopsia unor corpuri, ce nu erau, in mod evident, ale unor paminteni.

Poate ca cei doi ar fi putut ramine cu impresia ca militarii urmareau un film SF, dar au fost retinuti de o garda si interogati, dupa care li s-a atras atentia sa nu vorbeasca cu nimeni despre cele vazute.

Steve Johnson, specialist in efecte speciale si proprietar al companiei XFX, care a realizat creaturile din filmele Cosmarul de pe strada Elm, Poltergeist II si Vinatorul de fantome, este de parere ca filmul, ca si creatura care apare in el, au fost contrafacute: Pentru mine si pentru majoritatea specialistilor in efecte speciale, este destul de clar ca este un fals bine realizat.

Englezul Robert Townsend, de asemenea specialist in efecte speciale, afirma: In film este prezentat un extraterestru construit dupa tiparul clasic, a carui piele a fost confectionata probabil din gelatina, care se preteaza bine la astfel de imitatii.

Raspunsul lui Santilli la comentariile specialistilor in efecte speciale este prompt: Companiile de efecte speciale pot recrea orice. Dar intre a recrea ceva si evenimentul real este o mare diferenta.

In cursul unui interviu acordat in iulie 2001 lui Philip Mantle, un cunoscut ufolog din Marea Britanie, Santilli a declarat: Dupa parerea mea, nu exista decit doua posibilitati. Prima ar fi aceea ca avem de-a face cu un extraterestru, ce facea parte din echipajul navei prabusite. Cea de-a doua ar fi ca americanii au creat sau transformat o fiinta, efectuind apoi diverse experimente biologice.

Filmul, ca si incidentul de la Roswell continua sa fascineze, fara ca adevarul sa fie totusi cunoscut.

Lumea doreste sa primeasca totusi un raspuns la o serie de intrebari cum ar fi aceea daca armata americana cunoaste adevarul, sau incearca sa-l ascunda, sau daca acel corp, prezentat in filmul lui Santilli, este al unui extraterestru sau al unei fiinte umane pe care medicii militari americani au efectuat experiente. Lista intrebarilor ramine in continuare deschisa.

Dar mai presus de orice, cu totii am vrea sa stim acum, cind s-au implinit deja 55 de ani de la incidentul de la Roswell, daca SINTEM SAU NU singuri in Univers…
Google


Articolele si materialele de pe acest site pot fi preluate si publicate pe alte site-uri dar numai cu specificarea sursei si adaugarea unui link catre www.esoterism.ro
 

  Acasa | Metafizica | Astrologie | Consultatii cu PLATA | Servicii | Plata | Diverse | Comunicari | Linkuri | Despre mine