esoterism.ro
site de esoterism, metafizica si astrologie

 
Metafizica
Astrologie
Articole diverse
Comunicari
Consultatii
Modalitati plata
Servicii online
Oracol Sabian
Linkuri
Despre mine
English version
Angels
Astrology
Dictionnary
Energetic Healing
Legends
Lost Civilizations
Magic
Metaphysics
Mysteries
Natural Therapies
Recommendations
Religion
Sabian Oracle
Science
Secret Societies
Spiritual Beings
Spiritual Paths
Traditions
UFO and Aliens


Fiinte luminoase

Fiinte luminoaseIn realitate, fenomenul aparitiilor si al contactelor directe ale pamantenilor cu fiinte luminoase (venite si plecate in invizibil) are la nivel planetar, un caracter mult mai general si a fost consemnat inca din cele mai vechi timpuri.


Un exemplu interesant in acest sens ar fi perechea de fiinte luminoase care, in era noastra, au fost considerate ca fiind arhanghelii Mihail si Gavril, or, diferiti autori au evidentiat in mod repetat (in baza unor texte antice), marea asemanare dintre aparitiile si interventiile acestora, cu diferitele interventii mitice atribuite in zona mediteraneana divinilor Castor si Pollux, iar din zona antichitatii hinduse, celestilor frati Answini.


Prezentele luminoase si actiunile miraculoase ale celor doi gemeni, Castor si Pollux, considerati in mitologia greaca si romana ca fii ai lui Jupiter si ai Ledei, au fost probabil foarte numeroase, deductia rezulta nu numai din marele numar de consemnari mitice, dar si din faptul ca pana si fenomenele de luminiscenta electrostatica produse in varfurile catargelor de corabii pe timp de furtuna (cunoscute in era noastra sub numele de "lumina Sfantului Elme", iar stiintific ca "efectul Corona") erau denumite in antichitate ca "luminile lui Castor si Pollux".


Un exemplu semnificativ al acestei traditii poate fi regasit intr-o scriere a istoricului si filozofului grec Plutarh, care in "Viata lui Lysandru"(general spartan ce i-a invins pe atenieni in sec. V i.e.n distrugandu-le flota), relata urmatoarea interventie:


"Au aparut unii care au declarat ca Dioscurii (Castor si Pollux) au aparut deodata, ca doua stele gemene, de o parte si de alta a navei lui Lysandru, stralucind deasupra carmei pe cand acesta se indrepta spre dusman".


Desigur ca in acest citat antic referitor la "stelele" aparute deasupra carmei, nu putea fi vorba de fenomenul electrostatic specific vremii de furtuna, ci de doua globuri luminoase sau norisori luminosi de genul celui aparut la primele manifestari de la Fatima, sau la inceputul atator evenimente stranii...


Dramaturgul grec antic Euripide a consemnat si el, in "Elena", o interventie mult mai veche a lui Castor si Pollux, acestia ar fi salvat-o pe "frumoasa Elena" atunci cand, in tineretea ei, fusese adusa fortat la Atena de catre Tezeu.


Este demn de remarcat faptul ca in frescele grecesti care s-au mai pastrat, din capetele lui Castor si Pollux a fost zugravita iesirea unor scantei, iar din capul "stralucitorului " Apollo emanarea unor raze, la fel cum copii din La Salette au vazut si in cazul "Frumoasei Doamne".


Dar, Castor si Pollux au intervenit si in evenimente cu ample repercursiuni istorice, asupra framantatei existente a Romei antice.


De exemplu, in anul 498 i.e.n, cand exilatul Tarquinius se aliase cu treizeci de orase si pornise o mare armata sa invinga si sa desfiinteze tanara republica a Romei, la lupta de langa lacul Regillus s-a intamplat "ceva" care a rasturnat soarta razboiului.


Pliniu a consemnat foarte concis ciudatul fapt:

"....Si aceasta nu poate fi pusa pe seama intamplarii sau a nebuniei unora ci, datorita repetatelor aparitii ale zeilor insisi...
La Regillus, Castor si Pollux au fost vazuti luptand alaturi de-ai nostri......"

Studiind diferitele surse istorice, autorul englez W.R.Drake scria:

"...In "De Natura Deorum" (cartea I, cap 2) Cicero a relatat despre credinta ferma a tuturor romanilor ca zeii Castor si Pollux au coborat pe Pamant pentru a le salva orasul.....Titus Livius, CIcero si Dio Cassius au jurat ca Roma a fost salvata de Castor si Pollux..."Desigur, nu se poate afirma categoric ca anumite fiinte luminoase, care au aparut din lumea invizibila in diferite secole si milenii si in diferite locuri geografice pentru a comunica direct cu pamantenii si pentru a interveni chiar in desfasurarea unor evenimente, ar fi fost mereu aceleasi.


Se evidentiaza totusi, un aspect demn de remarcat si anume acela ca numeroase aparitii din antichitate ale "fratilor" Castor si Pollux, ca si cele ale fratilor Answini au oferit o remarcabila asemanare cu cele din vremea noastra, arhanghelii Mihail si Gavril.


Dar, in antichitatea mitica greaca gasim si personaje feminine care au impresionat multimi de oameni prin aparitii stralucitoare.


Distrugerea, in cursul nesfarsitelor razboaie derulate secol de secol si mileniu de mileniu, a celei mai mari parti a textelor antice din zona civilizatiilor mediteraneene, nu permite desigur, o comparare extinsa cu bogata cazuistica ce a fost consemnata in era noastra.


Totusi, cateva exemplificari sunt suficient de sugestive:
-Atena, devenita zeita intelepciunii, fecioara protectoare a copiilor, inspiratoare a artelor, a actiunilor pentru pace - dar si o razboinica dura, a aparut ca o fiinta luminoasa, iesita din capul lui Zeus.


Atunci cand a aparut la Rhodos, deasupra orasului a nins cu fulgi de zapada si aur.(Dar si la Fatima, mii de pelerini au vazut in septembrie 1917, cazand din cer o ploaie de petale de flori...ufologii contemporani cunosc insa numeroase cazuri in care anumite ozeneuri au produs in aer "ploi" de fulgi stralucitori, ce se dezintegrau dupa un timp.)


-Numele zeitei Asteria (sau Astraia) insemna "stralucitoare".


Considerata drept o divinitate a justitiei, ar fi aparut oamenilor inca din epoca primordiala a Evului de Aur si a disparut in aer, urcandu-se la cer...amintirea aparitiei (sau a aparitiilor) sale stralucitoare s-a pastrat in mitologia arhaica prin mitul stralucirii sale transpuse la nivelul cerului sub forma Constelatiei Fecioarei.-La randul ei, zeita Iris - divinizata ca mesagera cereasca a zeilor, a ramas in amintirea mitica a grecilor din antichitatea indepartata, ca fiind mereu imbracata intr-un voal stralucitor, ce lumina in culorile curcubeului.


-Fenicienii antici, si chiar vestitul rege evreu Solomon, au adorat o importanta divinitate feminina stralucitoare: Astarte.


Aceasta avea atribute de zeita suprema, fiind simbolizata adesea prin globul stralucitor al Luceafarului (imagine care astazi sugereaza globurile radiante vazute in aer si inregistrate pe pelicule fotografice) sau chiar al Lunii.


In reprezentarile artistice descoperite de arheologi apare intotdeauna intr-un nimb de lumina, ramanand in amintirea oamenilor ca fiinta luminoasa.-Desigur ca si in antichitatea egipteana au fost descoperite referiri la aparitii de personaje stralucitoare.


De exemplu, in "Papirusul lui Ani" din "Cartea Egipteana a Mortilor"au fost consemnate repetate venerari pentru "Doamna Flacarii".


In aliniatele 86-99 sunt mentionati, deasemenea in mod repetat, "Cei Sapte STralucitori"....de altfel, despre acestia se gasesc referiri foarte sugestive si in alte capitole:


"...Eu sunt Unul din Cei Stralucitori care traiesc in razele de lumina...(cap.78,14)"

"..Priviti, O, Voi, STralucitori, voi oameni si zei..."

"...Eu vorbesc cu Cei Stralucitori...(cap.124.17)"

"...Slava tie, cel ce locuiesti in templul Celor Cu Fata Stralucitoare..."Este desigur interesant de remarcat diferentierea facuta intre "Stralucitori" si "Zei", ceea ce demonstreaza ca oamenii din antichitate cunosteau anumite lucruri (pe care noi cei din epoca moderna nu le mai stim), privind categoriile de fiinte din "lumile superioare", care le permiteau sa faca astfel de deosebiri.


Si aspectul e cu atat mai semnificativ (si poate mai important), cu cat aceasta cunoastere specifica o regasim si la alte populatii ale lumii antice, fiind situate insa pe alte continente, care nu comunicau cu cea egipteana.


-Si in bogatia de consemnari mitice provenite din China antica se regasesc referiri asemanatoare.


Shi-Chi si Han-Shu, considerati ca autori clasici ai vechii literaturi chineze, s-au referit adesea la randul lor, la un "om ceresc de culoarea aurului".


Interesante extrase au fost reluate si de profesorul Yuan Ke (Miturile Chinei Antice), contemporan noua, dintr-o serie de texte vechi pe care le-a prezentat cu discernamanul epocii moderne.


Conform selectiilor sale, aflam ca, in "Cartea Muntilor si a Marilor", cronicarul din vechime a consemnat, fara prea multe explicatii, evenimente care ii uimeau profund pe localnici, caci nu le intelegeau."...Tuowei, duhul Muntelui Jiaoshan, semana la infatisare cu omul...de fiecare data cand se ivea, iradia o "stralucire vie"...

....In ceea ce-l priveste pe Gengfu, duhul care umbla adeseori pe langa Qingling Zhiyuan, din apropierea muntilor Fengshan, cand se ivea, raspandea "o lumina".

"...din aceasta relatare reiese ca duhul cel bun Taifeng aducea fericire, fapt pentru care oamenii nutreau fata de dansul simtaminte bune...lui ii placea sa locuiasca pe panta de miazazi a muntelui Fushan...de cate ori se ivea, era inconjurat de un nimb de "stralucire"...."

"...Fiicele, Xiaoming si Zhuguang salasluiau intr-un lac mare, aproape de Huanghe....aceste fiice aveau insusiri sacre.....ele iradiau o stralucire care se raspandea pe o suta de li...."

In vechiul text "Insemnari despre evenimente uitate", a fost consemnata, de asemenea o relatare ciudata:

"...si iata ca, odata, a coborat pe malul apei un tanar neobisnuit, cu o infatisare de nepamantean, care s-a dat drept fiul lui Baidi-Imparatul Alb....."

Din aceste consemnari, comparate cu unele dintre cazurile similare survenite in Europa si America, s-ar desprinde ideea ca majoritatea aparitiilor luminoase se produc, cu prioritate, in zonele muntoase.


Nu se poate trage insa o concluzie in acest sens, intrucat, pe de o parte s-ar impune o comparare prealabila a sutelor de cazuri din epoca noastra, iar pe de alta parte, din cauza distrugerii celei mai mari parti a textelor provenind din vechime, astazi nu dispunem decat de o mica parte din consemnarile trecutului.


-Iata si un caz provenind tocmai din zona centrala a Asiei, si anume din partea nord-vestica a Mongoliei, care, desi ofera putine detalii, este totusi relevant in privinta fenomenului de baza.

In cadrul vechiului text Oghuz-Nome se relata"

"...Intr-o zi, pe cand Oghuz se ruga lui Tangri (Zeul Cerului) - a coborat din cer o lumina "albastra"....era aceasta lumina mai scanteietoare decat Soarele si Luna.
Oghuz s-a apropiat si a vazut ca in mijlocul acelei lumini se afla o fata de o mare frumusete....."


Vechea consemnare mongola permite insa generalizarea unui alt aspect, remarcat de martorii de pretutindeni si din toate epocile, anume frumusetea deosebita a fiintelor luminoase, si in buna parte tineretea acestora.


Legat de acest aspect, din cazul respectiv se mai desprinde un detaliu logic: faptul ca eroul mongol a apreciat pe tanara aparuta din nimbul stralucitor albastrui ca fiind "de o mare frumusete", ne lasa sa credem ca aceasta avea trasaturi mongoloide, intrucat fiecare rasa aprecieaza frumusetea in raport cu trasaturile specifice ei.


-Tezaurul epic si literar cel mai bine pastrat de-a lungul mileniilor este, desigur, cel al textelor sanscrite....Or, in scrierile care au consemnat cu larghete viata extrem de colorata a antichitatii "continentului indian" gasim, din nou, numeroase referiri la diferite fiinte stralucitoare, care se implicau in diverse evenimente terestre.


Iata numai cateva exemple, selectate de W.R.Drake din bogatia de consemnari epice sanscrite, prezentate in volumul "Zeii si Cosmonautii in Orientul Antic".


In Budhasvamin Brihat Katha Shlokasamgraha se relata, in cadrul unei actiuni mai extinse:


"...Pustnicii, privind spre cer, au vazut venind o fiinta divina cu spada si scut, care stralucea in lumina..."

Mai departe, in acelasi text, o alta referire de acest fel ne reaminteste direct de interventia lui Castor si Pollux la salvarea Elenei:

"...dar ea a fost salvata de doi tineri rishi, care erau svelti si, la care, un cerc luminos le raspandea o lumina aurie pe trupurile lor, iar pletele erau de o frumusete rara....."


Sa fi fost oare, aceasta interventie, o tema arhaica preluata de diferite popoare dintr-un epism primordial comun, de la un anumit eveniment foarte, foarte vechi....sau au existat evenimente distincte in timp si in spatiu geografic, care au avut scopuri specifice fiecarei zone in parte ?


In monumentalele epopei sanscrite Mahabharata si Ramayana sunt repetate referiri la "Luminosii Adityas in splendoarea lor" sau la "Stralucitorii Nemuritori imbracati in Lumina Solara".


Ceea ce a framantat insa mereu gandirea omeneasca de-a lungul timpului, a fost un fapt inca si mai straniu si de neinteles pentru locuitorii planetei noastre...cateva dintre impresionantele aparitii ale diferitelor fiinte luminoase au fost insotite de prezenta in aer sau chiar de aterizarea unor nave zburatoare.


Daca in secolul nostru o astfel de asociere a fost sugestiv exemplificata, sustinerea acestui aspect prin desfasurari faptice o gasim consemnata inca din antichitate.


In acest context, se ridica o intrebare cu ample repercursiuni asupra problematicii privind relatiile cosmice si principiile fundamentale, o intrebare ce depaseste posibilitatile cunoasterii umane, dar care ne cheama sa facem pasii esentiali catre noi orizonturi:

....Sunt oare, toate fiintele luminoase vazute de pamanteni, de-a lungul mileniilor, diferiti cosmonauti extraterestrii veniti din lumi ce au la baza alte structuri interne ale materiei, sau poate sunt.....doar fiinte dintr-o alta lume pamanteana...paralele...intr-un plan invizibil ochilor nostri, datorita constituirii lor din alte asocieri de particule elementare sau subelementare ?


Sau poate....sunt valabile ambele ipoteze, fiecare intr-o anume masura ?

Pentru a putea aborda cat de cat aceste aspecte ale unui fantastic atat de "real", sa urmarim unele consemnari ale antichitatii, care ne ofera mai multe criterii de analiza si de comparatie cu bogata cazuistica a "miracolelor", dar si a ufologiei moderne.


Astefel, revenind la bogatia epica a epopeei Mahabharata, iata cateva citate foarte sugestive prin importanta diferentiere (mentionata si la egipteni) dintre "fiintele luminoase" si "zeii", care vin cu nave zburatoare, fata de "spirite":


"...si zeii din carele nascute in nori au venit sa vada spectacolul atat de frumos.....Luminosii Adityas in splendoarea lor, Marutii in carul lor rapid....Luminosii Nemuritori s-au adunat cu stralucire sa vada scena frumoasei intreceri....flori ceresti cadeau incet...umpland aerul de parfum.


O multime de care ceresti lucitoare pluteau in cerul fara nori....Stralucitorii Nemuritori imbracati in lumina solara au zburat dincolo de cerul lichid....."


Si in alt moment al literaturii vechi sanscrite, in Ramayana, regasim consemnari ale diferentierii remarcate mai sus, in acelasi context al manifestarii unor fiinte luminoase si minunate, care nu fac parte din lumea pamantenilor:

".....Zei si Spirite, Stralucitori Nemuritori, au venit la regescul Yajna....

Ea il vedea pe Seniorul Regal, pe sotul ei, stralucitor ca o stea care se ridica la cer...."


-Dintre consemnarile antice, poate ca evenimentul care a fost tinut in cel mai mare secret de-a lungul mileniilor, dar a devenit un subiect mult discutat in ultimele decenii ale veacului nostru, este un caz continut in textele sacre ebraice: "vedenia" profetului Ezechiel, despre care gasim in Biblie o descriere mai succinta:


"....Era in 5 ale lunii a patra, anul al treizecilea, cand ma aflam intre robi, la raul Chebar, unde mi s-au deschis cerurile si am avut niste vedenii dumnezeiesti....Eu priveam si iata, venea dinspre miazanoapte un vant vijelios, un nor mare si un val de foc care varsa in toate partile raze stralucitoare, iar in mijlocul focului era o lumina de flacara, in care se vedeau patru fiare, al caror chip semana cu chipul omenesc.....


Pe bolta, deasupra capetelor fiarelor era ceva care semana cu un scaun imparatesc si la infatisare era ca piatra de safir, iar sus pe acest scaun imparatesc, era un chip de "om"....


Si privind, eu am vazut chip de om, de foc parca...si parca de la braul lui in js era foc, iar de la braul lui in sus era o stralucire ca o lumina de flacara..."


Patru secole mai tarziu, un alt profet evreu important avea sa lase posteritatii un text similar, care si in zilele noastre continua sa tulbure, depasind cunoasterea contemporana a fenomenelor fizice descrise.


Iata unele extrase din consemnarile profetului Daniil (secolul II i.e.n.) continute si in Biblie:


"...Si mi-am ridicat ochii mei si iata un om imbracat in vesminte de in, iar coapsele lui incinse cu aur curat si de pret....Trupul lui era precum crisolitul si fata lui ca fulgerul, iar ochii lui ca flacarile de foc si bratele si picioarele lui luceau ca arama lucitoare....Si am vazut numai eu, Daniil, o vedenie, iar oamenii care erau cu mine "nu au vazut vedenia", ci o mare spaima a cazut peste ei si au fugit sa se ascunda....Atunci eu am ramas singur si am vazut aceasta mare vedenie si "n-a ramas in mine putere", fata mea si-a schimbat chipul pana sa se strice "si nu mai avea vlaga"..."


Un astfel de fenomen straniu al unei aparitii extraordinare, insotit de o aparenta pierdere a resurselor fiziologice (asa cum preciza si Daniil) s-a produs de asemenea relativ recent, in Statele Unite...evenimentul a avut loc in ziua de 5 ianuarie 1995 deasupra unui camp dezolant, la sud-est de El-Paso, Texas.


Iata un extras din declaratia tanarului om de afaceri canadian, Terrence Holtze (29 de ani), care se oprise la un moment dat pentru a se odihni in lungul traseu ce-l avea de facut la volan:

"...vantul batea tare si norii parca lunecau foarte repede, dar, dintr-odata, vantul s-a potolit...imediat pe cer, au aparut doua imagini fata in fata, aproape nas in nas....Nu aveam nici un dubiu...ii vedeam pe Isus si Satan infruntandu-se, chiar in fata ochilor mei...mi-am luat repede videocamera, am luat trei cadre, dar am fost cuprins de o puternica "slabiciune si intregul corp a inceput sa imi tremure"...."


Dupa cateva minute canadianul a oprit un autobuz in care se aflau 24 de persoane si le-a aratat imaginile de pe cer.Cu totii le-au urmarit timp de vreo 5 minute....


Vestea s-a raspandit rapid si la scurt timp, un teolog de la Vatican declara:..."Papa este foarte interesat de aceste rapoarte si a ordonat o ancheta mai complexa"...


Este evident faptul ca intr-un tinut pustiu (la cca 70 de km de El Paso) nu s-a r fi distrat nimeni sa proiecteze astfel de holograme (posibile doar in zilele noastre), caci in intreaga zona nu erau oameni care sa le vada decat in mod cu totul accidental....Or, tocmai aceasta este o caracteristica a scenelor produse de catre fiintele lumilor nevazute....martori putini, dar o larga difuzare ulterioara a relatarii "miracolelor"....


Fata de modul nostru obisnuit de a gandi, aceste exemplificari oarecum disparate ale unora dintre numeroasele aparitii de fiinte luminoase ne readuc parca in lumea povestirilor cu zane si zei, a basmelor provenind din epoci arhaice.


Si totusi, dincolo de fantasticul care le invaluie, trairea evenimentelor respective de catre multimi de oameni cat si imensul impact pe care l-au avut astfel de manifestari asupra unor colectivitati si chiar asupra mersului istoriei, evidentiaza, in fapt, o problematica fundamentala a omenirii:...."fiintele asemeni noua...dar luminoase si fluide...care vin si discuta cu noi, cunosc viitorul nostru si chiar ne dau indicatii, aparand si disparand apoi in invizibil, fac oare parte dintr-o alta lume terestra, paralela cu a noastra, dar invizibila ?...sau poate fac parte dintr-o alta lume cosmica ?...sau apartin unui alt "continuum spatiu-timp"...avand constante fizice diferite de cele ale lumii materiei noastre, pe care "Ei" o pot jongla prin alte forme de energie ?Intrucat, atat cunostiintele stiintifice moderne cat si vechile cunoasteri, fie relevate, fie obtinute empiric, nu ne ofera un ansamblu de clarificari coerent si complet, ne regasim cu totii in fata a doua alternative:...fie a ne ascunde ignoranta si pareza spirituala prin simplista considerare a acestor manifestari ca fiind "miracole" sau "fantezii si sugestii colective"....fie sa incercam a ne apropia de fenomenele respective intru totul "naturale", caci se repeta mereu la fel, de mii de ani, in baza unor legi fizice normale, dar necunoscute inca noua...prin ipoteze si analize cat mai realiste...


In aceasta ultima atitudine, specifica exploratorului care patrunde pe pamanturi necunoscute ar trebui sa tinem cont totusi de o anumita necesitate obiectiva:...orice calator, inainte de a pleca in necunoscut, se documenteaza si se antreneaza.
Or, un antrenament prealabil in probleme fundamentale presupune atat o largire a culturii personale ca informare scientizata moderna, cat si o apropiere de cunoasterile paralele ale vechilor filozofi, care au explicat intr-o anumita masura....lumile nevazute.


La o prima cantarire a faptelor vechi si noi, s-ar parea ca am putea discerne oarecum "misterul" respectiv, daca am putea raspunde cat de cat la o intrebare esentiala:...fiintele luminoase care au aparut din antichitatea indepartata (poate chiar din preistorie) pana in zilele noastre, sunt ele "fiinte" in adevaratul sens al cuvantului sau sunt doar niste imagini tridimensionale de tip holografic, create de "cineva", de o inteligenta superioara, aflata "undeva" in alta parte ?


Fenomenul produs la ultima aparitie, din capela din Rue Du Bac, cand sora Catherine Laboure a vazut cum "tabloul" final s-a rotit si, in locul trupului intors al Sfintei Fecioare a aparut imaginea in relief a unei cruci, a initialei "M" si a doua inimi, ne sugereaza parca in primul rand "un joc" de imagini spatiale.


Si, totusi, cu putin timp ianinte, Catherine discutase indelung cu minunata fiinta luminoasa care statea in aer, in fata ei...


In favoarea ipotezei holografice se evidentiaza aparitia de la Pontmain:...inaltimea trupului era mult mai mare decat a unei persoane obisnuite, completarile, pe parcurs, cu elemente decorative si cu o banderola avand o inscriptie sugerau o anumita :regie", iar "Frumoasa Doamna" nu a vorbit deloc.


Totusi, acest mod "materialist" de a analiza problema nu ne poate duce prea departe, caci nu poate raspunde la o intrebare esentiala:..."Cine" a regizat astfel de aparitii in aer sau in interiorul unor constructii si unde avea aparatura respectiva, caci imaginile holografice se obtin prin intersectarea in aceleasi puncte a unor fascicule laser modulate de o poza-model ?


In schimb, daca vom apela la cunoasteri paralele, mult mai vechi, reactualizate insa la nivel modern de catre "stiinta spirituala", vom putea depasi acest impas, permitandu-ne o apropiere de fenomene care sa ne impresioneze prin frumusetea manifestarilor fizice reale si nu prin infricosarea sugerata de catre miracolele neintelese.


Astfel, un prim aspect care clarifica atat lipsa de "materialitate" a fiintelor luminoase cat si posibilitatea ca acestea sa-si varieze foarte mult dimensiunile trupurilor proprii, in fata martorilor pamanteni, rezulta dintr-un fapt cu totul natural la nivel cosmic....prin "vointa proprie", fiintele mai evoluate, neincarnate in trupuri din materie densa si care isi duc existenta in corpuri astrale din materii subtile, isi pot modifica foarte usor dimensiunile si forma propriului trup si isi pot "confectiona", cu o rapiditate extraordinara, orice fel de imbracaminte, incaltaminte si podoabe.


Aceasta cunoastere esentiala, oferita de "stiinta spirituala", stiuta din vechime insa numai de catre grupuri restranse de initiati, este astazi tot mai larg prezentata in literatura de specialitate a domeniului si deci, tot mai bine inteleasa de cei care cauta sa-si largeasca orizontul cunoasterii personale.


O astfel de clarificare fundamentala vine sa explice in mod direct multe alte detalii ale manifestarilor considerate drept "miracole"....levitatia, remarcarea vizuala a prezentelor "astrale" numai de catre anumite persoane din grupuri mari de oameni, cunoasterea unor evenimente dintr-un anumit viitor, comunicarea telepatica, fara a mai fi necesare aparitii radiante, producerea "ploilor de petale"...etc...


Avansand pe linia acestei cunoasteri, rezulta in mod evident ca ipoteza unor "mulaje holografice" proiectate de la distanta din locuri nestiute, nu mai este necesara, prezentele stralucitoare fiind mereu un "anume fel" de fiinte care au constiinta si vointa lor, dar ale caror trupuri sunt constituite dintr-un "alt fel de materie" decat cea a trupului carnal terestru.


Nu numai ca fiintele aparute din invizibil discutau liber cu cei in stare sa le vada, raspunzand logic la intrebarile lor, dar insesi manifestarile lor evidentiau prezenta reala a unui "anumit fel de trupuri" capabile sa actioneze in mod efectiv si chiar cu mai multa competenta asupra mediului material cunoscut de noi.


Producerea unor tufe de trandafiri infloriti pe culmea inghetata a unui munte din Mexic, aranjarea florilor in pelerina lui Juan Diego, sau chiar producerea "din aer" a unei coroane de otel (care avea o greutate corespunzatoare) si inmanarea acesteia de catre o fiinta luminoasa viitorului rege (Ioana D'Arc si Delfinul) sunt actiuni specifice unor vointe constiente, care se aflau si se manifestau la fata locului si care, in plus, aveau o cunoastere si o viziune a viitorului ce depasea evident gandirea oamenilor implicati.


Dar, la fel de impresionant este si un alt fapt:...aceste fiinte, care cu o remarcabila usurinta apar din invizibil, devin radiante si apoi se sting trecand din nou in invizibil, cunosc si stapanesc admirabil legile fizicii universale, atat cele specifice materiilor subtile ale "lumii lor" cat si cele specifice materiei dense ale "lumii noastre".


Rezulta astfel ca ele "stiu" sa foloseasca in mod superior si alte forme de energie, capabile sa actioneze direct asupra ambelor feluri de substante...o simpla imagine holografica proiectata de la distanta nu ar putea produce astfel de "miracole", nu ar reusi sa materializeze flori sau obiecte, cu durata programata in timp de mentinere in stare de materie densa, si nici nu ar fi in stare sa tina in maini obiectele grele din materie densa pe care fiintele respective le materializeaza prin vointa lor.


Mai mult inca, aparitiile fiintelor luminoase in celulele celor intemnitati, dincolo de ziduri groase si chiar desfacerea , uneori, a lanturilor de la maini si picioare, vin sa evidentieze si mai convingator un fapt fantastic, dar real....de-a lungul tuturor timpurilor, aparitiile stralucitoare au fost "fiinte" adevarate, cu trupuri proprii, avand gandire, vointa si spirit individual, tot asa cum avem si noi oamenii, cu trup din materie densa....sub aspect fizic, deosebirea esentiala consta intr-o alta structura a materiei constituente, cat si dintr-un nivel mult superior de cunoastere si stapanire a altor legi fizice si respectiv a altor forme naturale de energie si materie.


Desi prin astfel de constatari am penetrat intr-o "alta lume", necunoscuta noua si cu aspecte aparente de fantastic, totusi, realitatea faptica a acestor aparitii nu mai poate fi considerata astazi drept simpla fantezie sau halucinatie individuala ori colectiva...si aceasta cu atat mai mult cu cat unele dintre sutele sau mai probabil miile se aparitii petrecute aievea au influentat in mod efectiv vietile unor colectivitati de oameni si chiar istoria ulterioara a omenirii.


A venit vremea, mai mult ca oricand, sa fim onesti cu noi insine si cu cei din jurul nostru, realizand ca aparitiile stralucitorilor sunt realitati fizice fundamentale, pe care trebuie sa le intelegem, sa ni le explicam si sa le acceptam ca atare.


Incercarile de a se evita in continuare aceasta impresionanta problema, fie prin considerarea manifestarilor acestor fiinte minunate ca fiind "miracole" ce nu pot fi explicate de mintea omeneasca, fie ca fantezii, fie ca viziuni false ale unor bigoti sau ale unor deficienti mintali, nu ar face decat sa ne intarzie evolutia individuala si generala, cu o cantonare intr-un conservatorism vinovat si inutil.


Este normal sa continuam a ne pune intrebari....ce fel de materie poate fi in structura acestor fiinte care cu o usurinta extraordinara pot apare din invizibil, permitandu-le unora dintre noi, si nu tuturor, sa le vedem corpurile ce stralucesc in mediul nostru aerian, pentru ca apoi, in functie de vointa lor, sa dispara din fata vederii umane ?


In zilele noastre este, desigur, mult mai usor de explicat acest aspect care a intrigat si a instigat la eludarea maxima a cazuisticii aparitiilor luminoase....faptul ca doar unele persoane, si in special copii si tinerii, puteau percepe minunatele prezente, in timp ce multimile de pelerini si de curiosi nu observau nimic deosebit.


Studierea docta a fiziologiei organelor vederii a evidentiat urmatorul fapt:..celulele fotosensibile ale ochiului uman preiau si "traduc" numai un domeniu foarte ingust al lungimilor de unda (al frecventelor) ale radiatiilor electromagnetice....dar "reglajul" limitelor acestui domeniu nu este ceva strict stabilit, limitele putand varia de la persoana la persoana.


Exista deci, in mod natural oameni care "vad" mai mult decat altii.


Problema se complica insa atunci cand tinem cont de faptul ca materiile subtile din care sunt constituite corpurile fiintelor stralucitoare nu emit fotoni ai luminii vizibile, aceste "materii eterice" neavand in structura lor electroni care sa-i produca (cum se intampla in mod obisnuit in structurile atomice ale materiei dense).


In fapt, stralucirea lor este produsa de un alt gen de radiatii, bazate pe "alt tip de fotoni", ale caror frecvente sunt mult mai inalte, diferind esential de frecventele undelor luminii vizibile.


Drept urmare, marea majoritate a oamenilor nu pot "receptiona" frecventele mai ridicate specifice particulelor materiilor subtile si, respectiv, nucleului spiritual al entitatilor invizibile....senzorii specifici fiecarui om pentru frecvente mai mari par a fi "blocati" pentru domeniile de vibratii mai ridicate.


In fond, fenomenul fizic este foarte simplu si este intru totul asemenea cu cel care se petrece in fiecare aparat de radio sau in fiecare televizor...prin manevrarea butoanelor acestor aparate, noi selectam cutare sau cutare post sau canal TV, in raport cu frecventele fixe - in Kilohertz sau in Megahertz, la care sunt emise undele respective...prin reglajul efectuat, partea receptoare din aparat "intra in rezonanta" la o anumita frecventa specifica, in functie de domeniul aparatului, cu cea a undei postului cautat.


Desigur ca marea majoritate a oamenilor nu stiu ca poseda si ei "undeva in interiorul lor" astfel de posibilitati de reglaj si nu stiu sa si le deblocheze, intrucat nu au ajuns la acel nivel de cunoastere, de evolutie individuala care sa le permita folosirea efectului de rezonanta in comunicarea cu lumea nevazuta.


Legat de acest aspect, este de remarcat faptul, cunoscut de multi parinti, ca pana la o anumita varsta, copii sunt mult mai receptivi la diferite comunicari cu entitati din lumea invizibila...in mod curent, "blocajul" impus de organismul uman se definitiveaza cu varsta atat prin modificari ale compozitiei hormonale din sange, cat si prin preluarea capacitatilor cerebrale de catre functiile intelectului.


In ceea ce priveste fenomenul de "acordare" la un domeniu sporit de frecvente, acesta a rezultat in mod evident din exemplificarile prezentate anterior, interlocutorii locali fiind "selectati" in functie de posibilitatile lor de "a vedea" si de "a auzi"....respectiv de "a intra in rezonanta" cu emisiile specifice fiintelor cu trupuri din materii subtile.


Totusi, la un numar restrans de cazuri s-a distins si o varianta foarte interesanta a fenomenului de "reglare functionala"...ca urmare a interventiei dirijate a fiintelor luminoase, pentru intervale de timp limitate, anumitor oameni li s-a deblocat temporar limitarea domeniului de receptionare, astfel incat acestia sa poata vedea si auzi ceea ce stralucitorii doreau sa comunice.


Asadar, comunicarile dintre "lumea invizibila" si "lumea noastra" se produc numai atunci cand "Ei" vor acest lucru si numai cand intentioneaza sa intervina in evolutia noastra lenta, fie a unor grupuri mai restranse de populatie fie chiar a unor popoare si implicit a mersului istoriei omenirii.


Este evident ca astfel de interventii le sunt cu totul accesibile, intrucat stapanesc cu usurinta anumite legi fizice prin care pot modifica "reglajul" senzorial al oamenilor si, in consecinta, chiar si comportamentul lor.


S-ar putea intr-o ipoteza pesimista ca, la scara terestra, "sa fim manipulati" fara sa stim...


Oare tot ceea ce se intampla pe Pamant este dirijat de "inteligenta" lor fara ca noi sa ne dam seama ?


Analizand sub acest aspect exemplele citate mai sus si atatea alte cazuri similare consemnate in diferite texte, vechi si noi, se remarca imediat lipsa oricaror elemente nocive si se evidentiaza numai si numai intentii benefice, cu dirijari spre valori morale superioare si cu tristeti pentru deficientele noastre etice.


Interventiile "lor" nu au nimic brutal iar liberul nostru arbitru nu este afectat de manifestarile "lor", caracterizate chiar printr-o anumita delicatete.


In acest cadru tulburator pentru modul nostru obisnuit de a fi, desigur ca aparitiile unor fiinte avand corpuri fluidice, din substante subtile, care pot trece cu usurinta prin ziduri si care cu aceiasi usurinta se pot face nevazute sau vazute, pot concepe si materializa prin simpla lor vointa orice obiect, orice planta, orice imbracaminte si isi pot modela cu rapiditate dimensiunile trupului pana la a deveni uriasi ce stationeaza pe cer si care, in plus, ne pot modifica simturile, conceptiile si comportamentul, ne fac sa revenim la o intrebare incitanta:...CINE SUNT EI ?Fiindca, din istoria scrisa si cea mitologica rezulta ca astfel de aparitii luminoase se manifesta in diferite parti ale globului terestru de mii de ani, ne putem intreba...sunt "Ei" oare, o anumita "populatie" superioara noua, retrasa in lumea materiilor subtile si coexistand in spatiul terestru atat cu "lumea noastra" de jos cat si cu "lumea de dincolo" de sus, a sufletelor decedatilor nostrii ?.....


Sau poate ca sunt fiinte mult evoluate din spatiul cosmic, ce vin din timp in timp, in trupuri din materii subtile, pentru a ajuta progresul pamantenilor, incat ei sa se poata ridica la nivelul de evolutie al populatiilor din profunzimile Galaxiei sau chiar ale Spatiului ?

Google


Articolele si materialele de pe acest site pot fi preluate si publicate pe alte site-uri dar numai cu specificarea sursei si adaugarea unui link catre www.esoterism.ro
 

  Acasa | Metafizica | Astrologie | Consultatii cu PLATA | Servicii | Plata | Diverse | Comunicari | Linkuri | Despre mine