esoterism.ro
site de esoterism, metafizica si astrologie

 
Metafizica
Astrologie
Articole diverse
Comunicari
Consultatii
Modalitati plata
Servicii online
Oracol Sabian
Linkuri
Despre mine
English version
Angels
Astrology
Dictionnary
Energetic Healing
Legends
Lost Civilizations
Magic
Metaphysics
Mysteries
Natural Therapies
Recommendations
Religion
Sabian Oracle
Science
Secret Societies
Spiritual Beings
Spiritual Paths
Traditions
UFO and Aliens


Despre fiinta umana 


    Multi oameni doresc sa porneasca pe drumul evolutiei spirituale si nu stiu cu ce sa inceapa. Primii pasi pe care trebuie sa ii faca persoana dornica sa descifreze tainele stiintei spirituale constau in studierea corpurilor omului si hranei specifice fiecarui corp. 


    Omul este alcatuit din trup, suflet si spirit. Asa incepe descrierea omului in Sfanta Scriptura. Acesta este un mare adevar pe care din pacate oamenii nu reusesc sa il inteleaga in complexitatea lui. Fiecare dintre cele trei parti componente ale fiintei umane are la randul sau cate trei corpuri.


    Trupul este un ansamblu de trei corpuri de esenta fizica: corpul fizic, corpul eteric si corpul astral.

  
    Sufletul este o emanatie a Eu-lui individual si este alcatuit din trei corpuri denumite: sufletul senzatiei, sufletul ratiunii si sufletul constientei.


    Spiritul este acea parte spirituala, ce contine un sambure de Divinitate pe care Dumnezeu l-a daruit fiecarui om si prin care acesta poate sa-si manifeste forta de creatie. Cele trei corpuri spirituale sunt: sinea spirituala, spiritul vietii si omul spirit.


    Aceste corpuri ce alcatuiesc structura omului sunt prezentate in toate caile de evolutie spirituala, chiar daca termeni folositi sunt diferiti. Nu este important numele pe care il dam unui corp ci cunoasterea structurii, modul sau de functionare, utilitatea si metoda corecta de alimentare. 


 
		1. Corp fizic	   
	Trup    2. Corp eteric   	   
		3. Corp astral  	   
			   
		4. Sufletul senzatiei	   
Om 	Suflet  5. Sufletul ratiunii  	   
		6. Sufletul constientei 	   
			   
		7. Sinea spirituala 	   
	Spirit 	8. Spiritul vietii	   
		9. Omul spirit  

 	 
             
     Corpul fizic este alcatuit din: organe, tesuturi, oase, sange, etc. 


    Corpul eteric este format din centri energetici denumiti chakre. Acestea sunt constituite intr-o retea de 7 centri principali si 42 de centri secundari. 


Fiecare din cele 7 chakre principale dirijeaza activitatea unei glande si a unuia din cele 7 organe principale.  


    Corpul astral este cel care furnizeaza, percepe si transmite corpurilor superioare senzatii, instincte, stari generate de stimulii exteriori.   


    Sufletul senzatiei este strans legat de corpul astral si asigura o treapta superioara de percepere a stimulilor si senzatiilor. 


   Sufletul ratiunii este responsabil cu dezvoltarea proceselor de analiza, sinteza, de prelucrarea in mod rational si logic a factorilor furnizati de corpurile prezentate anterior.


    Sufletul constientei este un corp cu functie de conducere si supravegheaza atent functionarea celorlalte corpuri.


    Sinea spirituala reprezinta un stadiu superior de evolutie atins prin efort personal, prin educarea corpului astral. 


    Spiritul vietii este o treapta foarte inalta de evolutie spirituala, in care omul reuseste sa perceapa esenta vietii care pulseaza in toate formele reprezentate de cele patru regnuri: uman, animal, vegetal si mineral.


    Omul spirit este nivelul maxim al evolutiei umane, desfasurata in conditiile actuale.


    Fiecare corp are functii precise, specifice.


 Pentru buna functionare a corpurilor este nevoie ca ele sa fie alimentate cu hrana corespunzatoare. in stadiul actual omul se ocupa in mod constient doar de hranirea corpului fizic, pe celelalte lasandu-le sa flamanzeasca sau sa se descurce singure.


 Alimentarea celorlalte corpuri este asigurata de elemente definite ca instinct si manifestate de cele mai multe ori in mod mecanic, inconstient. 


Acesta stare de lucruri duce la dereglarea corpurilor si genereaza imbolnavirea. Sanatatea precara, existenta in prezent la majoritatea oamenilor, este consecinta necunoasterii si neglijarii corpurilor omului.


    Hrana corpului fizic este reprezentata de materia fizica - minerala, vegetala si animala - pe care omul o consuma in mod curent. 


    Hrana corpului eteric este furnizata prin respiratie si prin dezvoltarea energiilor subtile manifestate in timpul actului erotic.


    Hrana corpului astral este formata din instincte, impulsuri, stari placute (contactul cu natura, arta, frumosul).


    Hrana sufletului senzatiei o constituie sentimentele,emotiile,trairile sufletesti.


    Hrana sufletului ratiunii este formata din informatie, procese de gandire, analiza si sinteza, logica si ratiune.


    Hrana sufletului constientei este formata din notiuni morale, respectarea normelor si a legilor umane si cosmice. 


   La nivelul corpurilor spirituale - sinea spirituala, spiritul vietii si omul spirit - nu putem vorbi deocamdata de hranirea lor, deoarece omul nu a ajuns la nivelul activarii acestor corpuri.


 Ele exista in fiecare om, dar nu se manifesta ci se afla in stare latenta. Momentul activarii lor va aparea intr-o epoca viitoare, care este mult prea departe de prezent. 


    Acesta este primul etapa a dezvoltarii modului de viata spiritual.
         
Google


Articolele si materialele de pe acest site pot fi preluate si publicate pe alte site-uri dar numai cu specificarea sursei si adaugarea unui link catre www.esoterism.ro
 

  Acasa | Metafizica | Astrologie | Consultatii cu PLATA | Servicii | Plata | Diverse | Comunicari | Linkuri | Despre mine