esoterism.ro
site de esoterism, metafizica si astrologie

 
Metafizica
Astrologie
Articole diverse
Comunicari
Consultatii
Modalitati plata
Servicii online
Oracol Sabian
Linkuri
Despre mine
English version
Angels
Astrology
Dictionnary
Energetic Healing
Legends
Lost Civilizations
Magic
Metaphysics
Mysteries
Natural Therapies
Recommendations
Religion
Sabian Oracle
Science
Secret Societies
Spiritual Beings
Spiritual Paths
Traditions
UFO and Aliens


Frumoasa norilor

Frumoasa norilorRegele isi lua alta nevasta. Pe Frumoasa Norilor, sotia lui anterioara o trimise inapoi intre nori. Regina alungata isi saruta baietelul si fetita fara sa-i trezeasca din somn. Isi acoperi fata cu un val negru, si se intoarse in Cetatea din Nori. Acolo isi plangea soarta, dandu-si frau liber lacrimilor, dar nici pentru o clipa nu-si lua ochii de pe Frixus si Hele.

Firea vioaie a noii regine inveseli zilele regelui Atamante. Timpul fericirii trecea in zbor, si Ino nascu doi copii. Amandoi erau baieti.


Anii se scurgeau. Dar asa cum crescu Frixus, in inima reginei se cuibari ingrijorarea. Nu baietii ei vor mosteni coroana regala! Nu-i venea nici macar sa se uite la mostenitorul destept si fru¬mos la statura. Numai de fata cu regele isi retinu pornirile indar¬jite, oprindu-se putin din galceava. Vointa ei marsava insa se zamislea din ce in ce mai mult. Cand vizita pe rand toate satele, nimeni nu se gandea, ca doreste sa-l piarda pe Frixus.

Pretutindeni era inconjurata de femei. Le lauda pe cele mai harnice, dadea cadouri mamicilor tinere. Dupa aceea le intreba:

- Vreti sa faceti rost de aur, sa fiti bogate?

- Vrem! - raspundeau cele mai curajoase.

- Veti fi bogate! - spunea regina. - Numai sa faceti, ceea ce va spun eu. inainte sa puneti semintele in pamant, prajiti-le! Dar foarte tare! Asta este secretul bogatiei! La anul, pamantul va da roade imbelsugate. Veti avea mancare, iar ceea ce ramane de pri¬sos, puteti s-o vindeti pentru aur!

Femeile se mirara auzind cuvintele lui Ino. Simplitatea lor si dorul dupa aur le indemna sa prajeasca semintele in toata tara. Cand sosi primavara, nici una nu incoltise. Semanatura nu se inverzea ca altadata. Hotarele ramaneau pustii. Lanurile de grau nu mai straluceau. Oamenii si animalele erau infometati. Po¬porul nevoias se adresa regelui pentru ajutor.

- Oracolul sa releve adevarul! - se auzea de pretutindeni.
- Vrem sa stim, de ce ne lovesc zeii nostri! Sa fie aduse pro¬fetiile de la Delfi! - urla multimea.
Regele Atamante isi alegea solii, si acestia pornira la drum. Nimeni nu se misca din fata palatului.
- Asteptam revenirea solilor! Altfel murim de foame! - zi¬ceau oamenii adunati, si ramaneau in orasul regal.
Caruta alerga repede cu cei doi soli, dar la marginea padurii acestia erau asteptati de trasura de aur a reginei.
- Nu este nevoie sa mergeti pana la Delfi! - li se adresa Ino pe un ton ca de porunca. - Oracolul deja a trimis raspunsul, dar nu am vrut ca Atamante sa-1 afle de la mine.
- Spune-ne, regina, care este raspunsul? - intrebara solii. Un val intunecat de ura trecu pe oglinda ochilor lui Ino.
- Pana cand Fiul Norilor nu va fi sacrificat pe altarul zeilor, pamantul va ramane sterp - carai Ino. - Asta e raspunsul!


Solii se uitau incremeniti la regina, deoarece stiau: copilul nascut de prima sotie a regelui era pomenit in toata tara cu numele de Fiul Norilor, iar regele nu se atasase de nimeni mai mult, decat de Frixus.


Cand insa in urma poruncii aparura si sacii plini de aur, trimisii raspunsera astfel:

- Vom transmite mesajul oracolului din Delfi.


Trecu o zi, trecura doua. In a treia zi ajunsera solii cu raspun¬sul. Perechea regala statea pe balconul palatului. Multimea isi stranse randurile langa soli, fara sa scoata o vorba. Acestia facura o plecaciune adanca, dupa care spusera:

- Fii atent, sa auzi, mare rege, prezicerile! Pamantul va rodi din nou si poporul tau va avea parte de bunastare, daca-1 vei jertfi chiar astazi pe Fiul Norilor pe altarul lui Zeus.


Atamante se ridica cu strangere de inima.

- Apa! Apa! - tipa regina.


Pe oamenii din multime insa nu ii preocupa prea mult grija lui Atamante. Cereau cu glas tare sacrificarea mostenitorului. Si din palat fu adus Frixus. Era cu el si micuta lui sora. Hele se uita din cand in cand pe varful muntilor stancosi. Altarul si preotii care prezinta jertfele erau toti acolo!


In clipa aceea Frumoasa Norilor observa din palatul ei ceresc altarul de sacrificiu, si, printre oamenii adunati, pe cei doi copii frumosi ai ei.


- Berbecul meu drag! - il chema degraba pe animalul mira¬culos cu lana de aur. - Coboara repede, salveaza-i pe copiii mei!


- Cobor in zbor - raspunse berbecul. - Dar spune-mi, unde sa-i duc?

- In Orasul Soarelui, berbecul meu drag. Sa nu te opresti, pana nu veti fi acolo cu totii, ca nu cumva sa va ajunga in urma mama vitrega vicleana.

Berbecul cu lana de aur cobori chiar la picioarele lui Frixus.

- Repede, urcati-va pe spatele meu! - incepu sa vorbeasca ber¬becul, cu glas de om. - M-a trimis mama voastra sa va salvez. Baiatul sari pe animalul cu lana de aur.

- Sa nu ma lasi aici, frate! - striga Hele.

- Cum sa te las, sora draga! - si o sui in spatele lui pe fetita.

- Tineti-va bine! - ii atentiona berbecul, si porni in zbor. Multimea amuti, dupa care exclama cu o bucurie de nedescris:

- Asa au vrut zeii! Zeus ne-a iertat, ne-a dat un semn, ca foa¬metea a luat sfarsit. Vom avea din nou grau!

Regele Atamante isi reveni, cand vazu berbecul zburator. Cu ochii plini de lacrimi se uita dupa copiii disparuti in vazduh. Numai Ino era suparata foc. Dar se consola repede la gandul, ca primul nascut nu mai sta de acum incolo in calea baietilor ei.


Berbecul miraculos zbura deasupra marilor si insulelor. Era cale lunga de strabatut pana la Orasul Soarelui. Hele se tinea de lana matasoasa, dar deodata o lasara puterile. Cu un tipat, care abia se auzi, alunecase de pe spatele berbecului miraculos, si cazu in mare.

- Vai, berbecul meu drag! Hele a fost inghitita de valurile marii! Surioara mea s-a dus! - plangea in hohote baiatul.

- Tine-te bine! - ii raspunse purtatorul lanii de aur. - Frixus, gandeste-te la maica-ta!

Berbecul zbura necontenit, pana cand ajunse in Orasul Soa¬relui. Acolo cobori domol.

Regele Orasului Soarelui il primi cu amabilitate pe fiul chipes al Frumoasei Norilor, venit impreuna cu berbecul. Si cand sosi timpul potrivit, il cununa pe Frixus cu fiica lui.

La sfarsitul vietii sale lungi, astfel grait-a berbecul catre sta¬panul sau:

- In vis mi s-a aratat zeul Poseidon. Am aflat de la el, ca nu mai am multe zile pe acest pamant. Un singur lucru te rog, stapanul meu drag: jertfeste-ma pe altarul tatalui meu, Poseidon, si pastreaza lana mea de aur.


Frixus nu vroia sa auda sub nici un chip despre jertfirea celui care ii salvase viata.


- Te rog, fa ce ti-am cerut! - il incuraja berbecul. - In schimbul sacrificarii mele Poseidon mi-a promis viata eterna.

Frixus indeplini vointa berbecului. Iar lana de aur, care stralucea ca soarele, o aseza pe creanga unui cipru, cel mai frumos arbore din lunca sfanta. Intr-o seara tarzie Frixus se plimba trist prin gradina, jelindu-1 pe prietenul sau credincios. La un moment dat, privind la cer, striga cu surprindere:

- Uite, berbecul, chiar el e! Iesiti in gradina, veniti cu totii sa vedeti miracolul!

Curtenii navalira afara din palat, si descoperira cu bucurie pe cerul senin pe cel cu lana de aur, desenat din stele. Poseidon s-a tinut de cuvant. I-a daruit fiului sau eternitatea: pe cerul intesat de stele a asezat chipul berbecului marinimos.
ARIES (Ari)
Steaua principala a constelatiei Berbecului este Hamal sau Alfa Arietis. In limba araba veche, „hamal" inseamna „berbec". Denumirea mai rar folosita a acestei stele, la fel provenita din aba veche, este Elnath, care inseamna: „impunge cu coarnele". Stralucirea stelei Hamal este de 2,0m, magnitudinea ei absoluta: 1-0,1. Distanta ei fata de Pamant e de 75 ani-lumina. Este de 96 de ori mai stralucitoare, decat Soarele.

Gama Arietis sau Mesarthim este stea dubla. Cele doua componente ale ei au cam aceeasi stralucire: 4,7, respectiv 4,8m. Distanta dintre ele: 8 secunde de arc.

Epsilon Arietis este deasemenea o stea dubla. Stralucirea stelelor-pereche este si in acest caz aproape identica: 5,3 res¬pectiv 5,5m. Deoarece distanta dintre ele este de 1,5 secunde de arc, pot fi observate separat doar cu un telescop performant.

Denumirea de sorginte araba a lui Beta Arietis este Sheratan. Are o stralucire de 2,6m si se afla la o distanta de 50 ani-lumina de noi.

Delta Arietis sau Botein se afla la 250 ani-lumina de Pamant, avand o stralucire de 4,3m. Din cauza distantei mari pare sa emi¬ta o lumina mai slaba. In realitate este foarte luminoasa, mag¬nitudinea ei absoluta fiind -0, l.

R Arietis este o variabila de tip Mira (stea Mira), isi modifica stralucirea intre 7,3 si 13m, cu o perioada de 186 zile.


Google


Articolele si materialele de pe acest site pot fi preluate si publicate pe alte site-uri dar numai cu specificarea sursei si adaugarea unui link catre www.esoterism.ro
 

  Acasa | Metafizica | Astrologie | Consultatii cu PLATA | Servicii | Plata | Diverse | Comunicari | Linkuri | Despre mine