esoterism.ro
site de esoterism, metafizica si astrologie

 
Metafizica
Astrologie
Articole diverse
Comunicari
Consultatii
Modalitati plata
Servicii online
Oracol Sabian
Linkuri
Despre mine
English version
Angels
Astrology
Dictionnary
Energetic Healing
Legends
Lost Civilizations
Magic
Metaphysics
Mysteries
Natural Therapies
Recommendations
Religion
Sabian Oracle
Science
Secret Societies
Spiritual Beings
Spiritual Paths
Traditions
UFO and Aliens


Marturiile unui clarvazator-Cristian Ganescu

Marturiile unui clarvazator-Cristian Ganescu- ce se vede in lumea eterica la cea mai importanta sarbatoare crestina: Pastele.Pastele este cel mai important eveniment care se petrece in Terra aurica, la care participa toate entitatile posibile: Îngeri din Ierarhia Fiilor Luminii, oameni decorporati, oameni incarnati, spirite ale naturii, ingeri rebeli, oameni rebeli, spirite ale naturii rebele. La aceasta importanta ceremonie, care se desfasoara simultan in planul material, in lumea eterica si in intreaga Terra aurica, participa insusi Iisus Hristos Cel Viu in corpul sau de glorie.


Cu cateva zile bune inaintea ceremoniei propriu-zise a Pastelui, in Lumea eterica este o mare forfota. Portile 1 si 2 se deschid si se inchid neincetat, lasand sa treaca, intr-un sens si in celalalt, nenumarate Entitati angelice stralucitoare. Totul este scaldat in lumini multicolore. Culorile si mirosurile specifice lumii eterice se amesteca cu cele ale Entitatilor care trec cu mare viteza prin Porti. Între entitatile care vin si pleaca neincetat cu viteze ametitoare si lumea eterica se formeaza scanteieri multicolore. Fiecare categorie de entitati are propriul sau mod de manifestare si de aparitie in lumea eterica, ca si propriul spatiu de asteptare.


În Saptamana Mare, saptamana dinaintea noptii Învierii, fiecare dintre categoriile de fiinte prezente isi ocupa strategic pozitiile. Entitatile luciferice sunt exterem de atente la activitatile omenesti, mai ales la modul in care oamenii se roaga, se spovedesc sau desfasoara diferite activitati in biserici. Ele urmaresc activitatile omenesti chiar si in cele mai intime locuri.


Entitatile umane rebele tehnologizate desfasoara o ampla activitate tehnologica de natura eterica, dublata de o intensa si vizibila desfasurare de forte. Aceste entitati umane aranjeaza in anumite locuri, pe care le schimba din timp in timp, pe baza unor calcule numai de ele stiute, diferite echipamente tehnologice de forme geometrice variate, care pulseaza ritmic in culori multicolore. Ele intind si strang neincetat un fel de conductori prin care pulseaza energia, probabil pentru a putea capta diferite energii cosmice sau telurice ce se manifesta in acele momente.


La randul lor, spiritele naturii, locuitorii de drept ai lumii eterice, manifesta o nemultumire vizibila in legatura cu activitatea vizitatorilor mai mult sau mai putin tehnologizati, care par sa aduca perturbari ecosistemului eteric in ansamblul sau.


Treptat, pe masura ce se scurg zilele Saptamanii mari, intreaga lume eterica sufera o serioasa perturbare, luminozitatea incepe sa paleasca, iar vegetatia specifica acestei lumi incepe sa dea semne vizibile de “oboseala”. Treptat, in Vinerea Mare, se asterne o liniste apasatoare, iar fiintele ce-si desfasoara activitatea in acele momente, fie acelea oameni, mesageri ceresti, Îngeri, entitati luciferice sau entitati umane tehnologizate, incep sa perceapa un fel de sentiment difuz, extrem de pregnant, ca o alarma care incepe sa bazaie din ce in ce in ce mai strident, ca se apropie un mare rau, un rau caruia nimeni nu stie daca-i va supravietui.


Peste toata suflarea din lumea eterica se asterne un fel de liniste de dinaintea unei furtuni violente, de dinaintea unui ciclon devastator sau ca inaintea unui cutremur de mari proportii. Este o atmosfera apasatoare de parca s-ar apropia sfarsitul lumii. Şi, intr-adevar, pare ca acel moment nu este prea departe, caci la ora 17 in Vinerea Mare, lumina din lumea eterica incepe sa paleasca, pana cand se stinge definitiv. În lumea eterica exista o lumina foarte placuta, laptoasa, care nu pare sa emane dintr-un loc anume; oricum, nu exista Soare care sa lumineze ca in lumea terestra materiala.


Cand lumina se stinge, lumea eterica, de fapt solul lumii eterice, este zguduit de un cutremur infricosator. Îngerii din Ierarhia Fiilor Luminii, entitatile luciferice, entitatile umane si spiritele naturii incep sa geama infricosate si sa scoata strigate de deznadejde pe masura ce incep sa-si piarda stralucirea aurica. Toate entitatile incep sa-si piarda puterile fiintiale, Îngerii, mesagerii ceresti, entitatile luciferice, care, in acele momente, se deplasau cu viteze ametitoare prin aer, se prabusesc cu un zgomot sec prin vegetatia lumii eterice.


Dupa aproximativ un minut – din timpul terestru – de intunecare, de groaza si de pierdere totala a puterilor fiintiate, totul incepe, progresiv, sa revina la normal. Lumina revine, totul devine luminos la fel ca inainte, iar puterile entitatilor, la fel ca si stralucirea aurica, incep treptat sa se reactiveze. Nimic nu poate insa sterge groaza adanca sadita in pivirile tuturor entitatilor, fie acestea Îngeri, entitati luciferice sau oameni. Chiar in acele momente de panica, de groaza si de intunecare, in lumea terestra, cei mai senzitivi oameni percep o teama nelamurita care se ridica adanc din fiinta lor, iar animalele manifesta o curioasa neliniste, multe dintre ele se agita aparent fara motiv sau chiar se manifesta cu furie, urland, fiecare in felul si pe limba ei. În acele momente de intunecare, la oameni, chakra muladhara incepe sa straluceasca si sa se activeze la maximum. Radiata muladharei capata culoarea metalului topit, iar nimburile aurice ale acesteia capata o culoare sangerie. Corpul eteric al fiecarui individ creste in marime si in intensitate, ajungand de la aproximativ cinci centimetri la 1,5 metri, emanand o forta si o putere extrem de mare.


În acele momente, amintirile ancestrale izbucnesc cu intensitate, fiecare om isi redescopera acea forta teribila care l-a determinat sa depaseasca etapa animalitatii si sa devina om. Fiecare individ redescopera in sine forta ancestrala care l-a determinat odinioara sa lupte cu mamutii ori cu triburile inamice pentru cucerirea unui teritoriu. În fiecare individ, prin muladhara, creste forta omului primitiv, forta care, prin calirea progresiva in “cuptoarele” istoriei, a fost refulata undeva in strafundurile fiintei. Aceasta forta ancestrala, forta bruta a inceputurilor, care pare sa-si aiba salasul in muladhara si care a fost data omului tocmai pentru a invinge teribilele piedici puse in fata civilizarii, forta considerata uneori “demonica”, se manifesta cu tarie in fiecare individ, ca si cum timpurile s-ar comprima, iar omul ar retrai intr-un fel nelamurit perioada inceputului umanitatii. În aceste momente exista, subconstient, o senzatie de aruncare in afara a unor amintiri foarte vechi, amintiri de mult ascunse in strafundurile cele mai tainice ale inconstientului colectiv sau individual, ca si cum toate experientele din incarnarile trecute s-ar manifesta prin intermediul muladharei in aceste momente din existenta prezenta.


Datorita acestei energii ce izbucneste cu tarie, oamenii se manifesta diferit. Cei mai educati si mai evoluati resimt un fel de oboseala imensa, dar si o vechime incalculabila, ca si cum alaltaieri s-ar fi luptat cu mamutii, ieri s-ar fi opus lui Gengis Khan si aseara ar fi fost partasi la revolutia franceza. În schimb, cei mai “tineri” simt un imbold nelamurit de a-si arata forta, de-a arata “ce tari sunt” si, astfel, sunt luati de val si comit acte imprudente sau extrem de violente, pe care, mai tarziu, le regreta. Statistic, luand in calcul rapoartele politiei, s-a constatatz faptul ca in perioada Pastelui au loc multe tulburari ale ordinii publice, fapte reprobabile, ajungandu-se uneori chiar la vatamari corporale, acte brutale sau la crime. Multe dintre ele se datoreaza activarii bruste a energici specifice chakrei muladhara, care determina cresterea nivelului adrenalinei si unor accese extreme de nervozitate.Înfrangerea mortiiDupa momentele de intunecare, in lumea eterica isi fac aparitia Mangaietorii, Entitati angelice provenite din subplanurile lumii astrale, care umplu pana la refuz curtile bisericilor sau locuintele oamenilor. Mangaietorii pot fi recunoscuti in lumea eterica dupa imbracamintea lor foarte simpla, de culoare violeta, fara nici un fel de zorzoane, dupa mirosul vag de smochine care le insoteste prezenta, dupa stralucirea lor aurica, mereu in schimbare.


Mangaietorii sunt entitati mai mici in rang decat Îngerii (si Mangaietorii sunt Îngeri sau, cu alte cuvinte, fac parte din Ierarhia entitatilor ingeresti, dar nu au atins inca ”gradul” de Înger), au o inaltime de aproape 2,5 metri, sunt blonzi-canepii, cu ochii verzi sau albastri. Toti Mangaietorii poarta pe piept un semn distinctiv. Unii Mangaietori poarta semnul distinctiv in mijlocul pieptului, altii in partea dreapta, altii in partea stanga.


Şefii lor ierarhici poarta semne distinctive ceva mai complicate. În lumea eterica, Mangaietorii au un nume format din doua cuvinte. Primul cuvant al numelui – ceea ce corespunde prenumelui in lumea oamenilor – poate fi cunoacut in lumea eterica, iar celalalt cuvant – care formeaza numele – nu poate fi cunoscut decat in planul lor de resdinta, pe nivelul astral de unde provin. Mangaietorii au o voce extrem de calda si de placuta, mai ales in momentele in care se roaga impreuna cu oamenii si, in special, cand se roaga impreuna cu copiii.


Simultan cu aparitia Mangaietorilor, apar Pajii – termen care desemneaza o anumita categorie de spirite ale naturii sau alte entitati de rang mai mici din Ierarhia Puterilor cosmice, care se ocupa cu “treburile administrative”, necesare bunei functionari a lumii.


Pajii au grija sa instaleze din timp “platformele” pe care se vor desfasura activitatile speciale ce au loc de Paste. Ceea ce numim “platforme” sunt de fapt locurile din lumea eterica unde, in paralel cu lumea fizica, se vor desfasura ritualurile prin care se celebreaza Învierea. Activitatea din lumea eterica este oarecum identica cu cea care se desfasoara in lumea fizica, inaintea unui mare concert pe un stadion. La fel ca in cazul unui concert din lumea fizica, inainte de sosirea actorilor principali care tin spectacolul, apar lucratorii care instaleaza scena, pun decorul, se ocupa de sonorizare sau de decor. Tot astfel, si in lumea eterica, inainte de sosirea personalitatilor de vaza care vor tine marile ritualuri, pajii sau personalul administrativ aranjeaza decorul.


Dupa ce pleaca pajii, apar anumite entitati din lumea eterica, care ar putea primi numele de Crainici. Crainicii sunt, si ei, entitati mai mici pe scara fiintelor angelice, subordonate Domnilor Karmei. Crainicii citesc un fel de suluri cu inscrisuri, precum faceau crainicii prin Evul Mediu.


Dupa ce pleaca Crainicii, vin alti Paji, care indeplinesc tot soiul de ritualuri complexe. Ei “stropesc” locurile unde se vor celebra ritualurile si arunca din cosuletele pe care le poarta in maini un fel de petale multicolore din care se vor forma mici norisori luminosi, parfumati si foarte pufosi.


Norisorii se formeaza din interactiunea atmosferei lumii eterice cu acele petale colorate. Norisorii formeaza acele “platforme” care plutesc la 3-5 metri deaspra solului terestru. Pe norisori se instaleaza un fel de scaune imparatesti, socluri sau tronuri de domnie, pe care, la momentul potrivit, se vor instala inaltele entitati ce vor participa la ceremonia eterica. Acele socluri stralucitoare par a fi facute dintr-un fel de material eteric asemanator diamantului.


Totul are o infatisare de basm, iar efortul nostru de a descrie astfel de lucruri aproape neverosmile pentru o minte omeneasca bazata pe proverbialul “bun simt” si pe logica formala, este destul de dificil. Dar, ceea ce este cu adevarat senzational este faptul ca tot ce se petrece in lumea eterica in cadrul acestei sarbatori este pictat pe peretii Bisericilor crestine, in care Sfintii, Îngerii si celelalte personaje stau asezate pe un fel de norisori care plutesc in aer.


Aceast fapt inseamna nici mai mult nici mai putin decat faptul ca, cei ce au pictat bisericile crestine vedeau aceste lucruri, iar picturile de pe peretii bisericilor crestine nu au nici un fel de simbolism ascuns, ci reflecta pur si simpu ceea ce se petrece pe un alt nivel al realitatii, nivel invizibil oamenilor. De altfel, este stiut ca, in timpurile mai vechi, nu oricine putea picta peretii bisericii si ca pictorii sau zugravii din vechime nu era simpli meseriasi profani, la fel ca in ziua de astazi, ci erau initiati sau, in orice caz, aveau Harul. Tot ce este descris in aceste randuri, Eugen a vazut prin clarvederc, la nivelul lumii eterice, la o oarecare inaltime deasupra solului terestru, cam in dreptul turlelor fiecarei biserici din lumea materiala. Ceea ce este cu adevarat impresionant este faptul ca aceste scene se desfasoara simultan la orice biserica crestina – fie catolica, fie ortodoxa. Chiar daca exista o diferenta de timp intre celebrarea Pastelui in cadrul celor doua Biserici, evenimentele vazute de catre Eugen prin clarvedere sunt identice.
Doua socluri sau tronuri de domnie magnifice, impunatoare, se detaseaza din peisaj. Primul soclu seamana cu un fel de jeleu urias, transparent, in mijlocul caruia straluceste un glob luminos ce emana scantei si emite un sunet continuu asemanator unui sursur de izvor. Acest soclu sau scaun imparatesc se afla la o inaltime de aproximativ 3 sau 4 metri de solul lumii terestre, pe un norisor-platforma. Acesta este soclul sau scaunul de domnie a lui Iisus Hristos.


La polul opus, situat cam la 20 de metri distanta de primul soclu, se afla cel de-al doilea soclu important. Dar, spre deosebire de primul, al doilea soclu este impodobit cu pietre pretioase, cu felurite nestemate stralucitoare si cu o multime de steaguri colorate. Acest al doilea soclu nu este ocupat niciodata de nimeni. Desi este mereu gol, pe el este asezat un sceptru frumos lucrat, pe care se afla o efigie: doua aripi imense care se unesc deasupra unei pietre stralucitoare. Alaturi de sceptru se afla o coronita ce pare din argint, in mijlocul careia se afla un spatiu gol. Acel spatiu gol creeaza senzatia ca acolo lipseste ceva.


Langa acest al doilea soclu se aseaza, putin inaintea miezului noptii, un alai de paji si de muzicanti, ce canta la diferite instrumente muzicale. Tot in jurul celui de-al doilea soclu, atunci cand incepe slujba, apar cinci femei de o frumusete perfecta. Desi infatisarea lor este perfectiunea intruchipata, aceste cinci femei par foarte vechi (aceasta caracteristica se poate remarca prin simtul vechimii). Singura lor particularitate, care le deosebeste de celelalte personaje ce participa la ritualuri, este ca au caninii proeminenti, oarecum asemanatori cu cei pe care epoca noastra i-a imaginat pentru vampiri. Cele cinci femei de-o frumusete perfecta stau pe un fet de covoras de fructe si flori multicolore si beau delicat licoari din cupe frumos impodobite. Majoritatea entitatilor prezente la ritual le privesc cu mirare. Au si de ce, intrucat soclul gol este al conducatorului entitatilor luciferice, Lucifer, iar cele cinci femei sunt reprezentantele sale la aceast ritual.


Entitatea tuciferica denumita Iozeel afirma candva ca, inainte de Marea Despartire, din cele cinci femei a aparut prima rasa de oameni, iar traditia arhaica afirma ca este vorba despre o rasa de oameni “a caror inima a fost gasita plina de pacat” Dupa ce aceasta rasa a fost nimicita, a fost creat un alt tip de umanitate.


Desi in exteriorul Bisericii este mare freamat si un continuu du-te-vino, in interior totul se desfasoara sobru si calm. În planul eteric, din interiorul Bisericii se aduna o multime de Entitati umane foarte frumoase la chip, cu parul lung si alb, care incearca sa-i ajute pe cei ce calca pragul bisericii. În limba lumii eterice, aceste entitati umane se numesc LAAMAHRI, adica, “Cei ce se contopesc”. Aceste Entitati umane fac parte din Alaiul lui ŞONA HAMATHAI, “Cel ce sustine viata”, IISUS HRISTOS. Preotii ce savarsesc slujba sunt asistati de Entitati angelice, care stau alaturi de ei pe toata durata slujbelor. Aceste Entitati, foarte inalte, apartin nivelului al noualea al aurei terestre, Terra aurica. Actiunile preotului in biserica se petrec simultan cu cele ale Entitatii angelice diriguitoare. În fapt, preotul nu face altceva decat sa repete, cu un decalaj temporal de pana la o secunda, activitatea rituala desfasurata in lumea eterica de respectivele Entitati angelice. Entitatea angelica care oficiaza slujba in lumea eterica se asaza deasupra si putin in spatele preotului, cu mana stanga tinuta in sus, cu primul si penultimul deget unite, iar mana dreapta pe crestetul capului preotului. În momentul in care Entitatea eterica vorbeste, preotul citeste liturghia din Evanghelie.


Din regiunile inalte ale cosmosului spiritual, prin intermediul Entitatii eterice se scurg in crestetul preotului felurite fulgere stralucitoare, de culoare rosie, ale Duhului Sfant. În tot acest timp, preotul sufera o transformare extrem de importanta: aura din jurul capului devine mult mai mare si mai intensa, foarte stralucitoare, iar corpul lui astral se coloreaza in alb stralucitor si incepe sa emane un parfum asemanator dulcetii de trandafiri.


Simultan, ca de nicaieri, se aude un sunet de clopotei, un clinchet foarte placut, urmat de un vanticel rece, ca un curent sau ca o adiere proaspata de primavara. Date fiind energiile Duhului Sfant manifestate si activate, energii care in mod normal ar aduce o stare de jale si de plans celor prezenti, clinchetul melodios are rolul de a insenina atmosfera si de a domoli senzatia extrem de puternica care invaluie credinciosii prezenti. Entitatile angelice care lucreaza simultan cu preotii din lumea materiala si care provin din palierul al noualea al Terrei aurica sunt extrem de expresive: parul si ochii lor par facute din flacari, iar buzele roz contrasteaza foarte puternic cu fata impecabil de alba. Au o imbracaminte vaporoasa de lumina care-si schimba mereu culoarea. Toate miscarile lor sunt extrem de line si de vaporoase. În general, numele acestor entitati sunt formate din doua vocale IIIAAA, si s-ar traduce in limba oamenilor prin expresia “Prin cei ce se toarna”.


În stanga preotului sta o Entitate angelica extrem de puternica si de elevata pe scara fiintelor din cosmosul spiritual. Înalta, sobra, emanand putere, aceasta Entitate angelica face parte din “Oastea cea mare” condusa de cel ce, in limba lumii eterice, se numeste MHAMUUTH, adica “Cel asemanator Izvorului de Lumina” (“IZVORUL DE LUMINĂ” este HAUTI, DUMNEZEU), iar in limba oamenilor se numeste MIHAIL. Oamenii i-au atribuit calitatea de Arhanghel. Entitatea angelica din Oastea Îngerului Mlhail, care se afla in stanga preotului ce citeste slujba, are in jur de 3 metri inaltime, parul scurt, blond sau chiar negru, ochii duri si reci, irisul si cristalinul de culoare verde sau albastra. În mana poarta o arma teribila, specifica tuturor entitatilor ce fac parte din Oastea lui Mihail. Aceasta arma temuta, care in lumea eterica se numeste sehekinattii, este un fel de bara de lumina pe care circula cu repeziciune un foc rosu. Aceasta arma de lumina pe care circula energie rosie condensata supara serios privirile unui clarvazator.


În dreapta preotului se afla o alta Entitate angelica, numita KORII AEE, adica Mediator. Aceasta Entitate angelica are parul lung pana la brau, de culoare galbenauriu, fixat pe frunte cu o diadema ce pare de foc. Cu ochii mari, albastri, fata prelunga, alba si buzele rosii precum margeanul, are imbracamintea de culoare alba, incinsa la mijloc cu un brau aidoma diademei de pe frunte. Ea provine de pe nivelul al saselea al Terrei aurice. Mediatorii au rolul de a media intre lumea oamenilor si lumea cereasca. În timp ce, in noaptea de Paste, preotul citeste pasaje din Evanghelie, Linia Divina a bisericii devine din ce in ce mai luminoasa, iar din altar ies mii si mii de scantei colorate, mii de fulgere care coboara din inaltimi si mii de voci, ce seamana cu talazurile unei mari. Putin inainte de miezul noptii, se deschid Portile cerului si apar Entitatile conducatoare ale Terrei aurica. Prin Poarta 1 patrund mii si mii de entitati ingeresti, intr-un alai stralucitor. Pot fi recunoscuti Îngerul Gabriel, Îngerul Rafael si alte Entitati angelice importante ale Terrei aurica.


Printre marile Entitati angelice conducatoare ale Terrei aurica poate fi remarcat Îngerul Rafael. Dupa traditia crestina, Îngerul Rafael poarta rangul de Arhanghel. În limba lumii eterice, Îngerului Rafael i se spune HAZIMUTH. În lumea eterica, Îngerul Rafael arata foarte blajin, are o statura gigantica, extrem de impunatoare, parul castaniu, lung si foarte drept, ochii inocenti, canepiu-cafenii si vorbirea foarte blanda si invaluitoare. Toate celelalte entitati eterice prezente vin, ca la un semnal, in intampinarea lui. Aproape simultan, din Poarta 1 se aude un sunet cu tonalitate joasa, prelunga, de corn, peste care se suprapune un alt sunet ascutit de trompeta. Sunetele devin din ce in ce mai intense, sunetul de trompeta pare a se amplifica si multiplica in mii de alte sunete ascutite, in timp ce lumea eterica pare a se cutremura si scrasni din toate incheieturile. Parca o mare herghelie de mamuti gigantici se apropie infricosator.


Prin Poarta 1 isi face aparitia Ostirea cea Mare – asa cum se numeste in limba lumii eterice – Oastea Îngerului Mihail: mii si mii de entitati extrem de puternice, conduse de principalii Locotenenti din Statul Major al Îngerului Mihail, Arhanghelul Puterii. Acestia formeaza straturi concentrice, inaintand ca la o batalie. Pare ca intreaga forta bruta a universului se manifesta prin ei. În mijlocul lor, foarte semet, paseste insusi Îngerul Mihail.


Simultan, prin Poarta 2 apare o mare oaste de entitati luciferice, cu ochii negri. Cele doua armate plutesc una in fata celeilalte, la mica distanta unele de altele, infruntandu-se din priviri. Par a fi gata sa se repeada unele asupra altora. Atmosfera pare a se incinge, toata suflarea prezenta sta cu sufletul la gura, asteptand sa vada ce se va intampla. În momentul in care atmosfera pare exploziva si dintr-un moment in altul pare ca va incepe o teribila confruntare intre fortele aflate fata in fata, ca de nicaieri, apare SHONA- IISUS HRISTOS insotit de Alaiul Sau, format numai din entitati umane care au trait candva pe pamant. Aura lui IISUS HRISTOS straluceste in doua culori distincte: de la brau in jos straluceste in culoarea metalului topit, iar de la brau in sus straluceste in albul cel mai pur care poate fi observat in lumea eterica. În jurul Lui stralucesc mii de curcubee. În ciuda stralucirii orbitoare, privit mai de aproape, se poate distinge forma omeneasca:parul ondulat, castaniu inchis, ochii caprui-verzui, nasul usor acvilin, gura cu buzele pline. IISUS-HRISTOS seamana perfect la infatisare cu Izvorul de Lumina, HAUTI, DUMNEZEU-TATĂL. Formularea Crezului crestin, care pentru unii este numai metaforica, isi gaseste suprema justificare: IISUS HRISTOS este “DUMNEZEU ADEVĂRAT DIN DUMNEZEU ADEVĂRAT, LUMINĂ DIN LUMINĂ”.


Alaiul lui IISUS HRISTOS este format dintr-o mare multime de oameni invesmantati in robe albe ca zapada, care poarta pe frunte o diadema de foc, din care ies o multime de scantei. Toti insotitorii lui IISUS HRISTOS au incris numele pe frunte, cu aceleasi litere de foc, stralucitoare. Toti tin in maini bile stralucitoare.


Imediat dupa IISUS HRISTOS, apare la ceremonie Fecioara Maria, denumita in lumea eterica CORRRIII AEEOOO sau UTHI, in traducere “Cea care plange pentru noi”. Fecioara Maria este o faptura diafana si delicata, cu parul castaniu, ce-i curge in valuri, ochii caprui, blanzi si umezi, ca la caprioare, fata alba ce se impurpureaza atunci cand vorbeste insufletit sau cand zambeste. Din imbracamintea ei radiaza o luminozitate argintie, foarte stralucitoare si pura. În jurul ei forfotesc o multime de entitati umane, care mijlocesc necontenit pentru oameni, in special pentru copii.


La un moment dat, prin Poarta 1 patrund mai multe sfere de culoare violeta, in fruntea carora se afla o Entitate angelica de forma umanoida, numita THAIMHAAA, cel denumit in lumea noastra ÎNGERUL MORŢII. Îngerul Mortii are o infatisare umana foarte placuta: ochii caprui, foarte blanzi si intelegatori, fata alba, prelunga, foarte fin conturata. Este foarte inalt, in limba lumii eterice THAI inseamna “sfarsit”, sau mai corect spus inceputul dincolo de sfarsit, iar MHAA inseamna inceput. Îngerul mortii ii vegheaza pe toti oamenii la Marea Trecere. Cind apare in lumea eterica, Îngerului Mortii i se inmaneaza o sulita lunga. Alaturi de entitatile angelice, la ceremoniile de Paste mai participa si o serie de entitati umane. Printre aceste entitati omenesti se numara si o entitate care, in timpul slujbei de Paste sta deasupra Patriarhului Romaniei, indiferent cine ar fi acesta. Este vorba despre cel denumit Stralucitorul in lumea eterica, o entitate umana, cu parul complet alb, carliontat, robust, lat in umeri, cam de 1,80 metri, cu ochii albastri, care este imbracat intr-un fel de haina lunga cu broderii de aur la mansete, guler si la tivuri. El poarta in mana o flamura cu insemnele vechi ale Poporului Roman. Aceasta Entitate umana este Conducatorul spiritual al Poporului Roman, reprezentantul uman al Arhanghelului Poporului Roman IŞŞHION, cel care, de-a lungul istoriei, conduce din planurile invizibile destinele poporului. Aceasta entitate umana, participa la toate ceremoniile care se fac sub flamura steagului national: juraminte militare, tarnosiri de biserici, hirotonisiri de preoti, depunerea juramantului de presedintele sau de regele tarii, de membrii guvernului sau de alte oficialitati care reprezinta poporul roman. Este de la sine inteles faptul ca fiecare popor are propriul sau conducator spiritual, reprezentant al Arhanghelului Poporului, care vegheaza si conduce din planul eteric.


În tot acest rastimp, entitatile luciferice arunca vorbe sfidatoare celor din Oastea Îngerului Mihail. Tensiunea este din ce in ce mai mare, si pluteste ca o ceata grea de jur imprejur. Uneori, cei din Oastea Îngerului Mihail au tendinta de a se retrage usor inapoi, dar nu s-a creat niciodata vreo bresa in randurile lor.


“LEHI LEHI TE HESAII”Ritual, ceremonia Paslelui incepe in lumea eterica la miezul noptii, prin rostirea, de catre Îngerul Gabriel, in akalaka, a urmatoarelor cuvinte: “LEH LEH, SHOONAH II SEE ŞAINIAAH”.


Aceste cuvinle in akataka echivaleaza cu ceea ce, imediat, rostesc preotii, in toate lacasurile de cult: “HRISTOS A ÎNVIAT DIN MORŢI”. Ca la un semnal, imedial dupa ce Îngerul Gabriel rosteste aceste cuvinte, toti Îngerii prezenti in lumea eterica rostesc aceleasi cuvinte ca un cor imens. Şi tot ce se vede si nu se vede repeta ca un ecou. Şi tot ce exista si va exista afla. Imediat, in lumea materiala, toti credinciosii repeta:
“HRISTOS A ÎNVIAT” si “ADEVĂRAT A ÎNVIAT”!


Primul care rosteste chemarea de a lua lumina este, in lumea eterica, insusi IISUS HRISTOS, care, cu vocea sa dulce ca mierea, rostesle in akataka: “LEHI LEHI TE HESAII”, adica VINO, VINO ŞI IA-ŢI LUMINA” (aceasta chemare este la singular, adica se adreseaza fiecarui om in parte). Iar preotul rosteste automat in lumea materiala: “VENIŢI ŞI LUAŢI LUMINĂ”. Apoi, in lumea eterica, IISUS HRISTOS ridica spre cer trei degete de la mana dreapta, in timp ce coboara trei degete de la mana stanga spre pamant, rostind in akataka:


“IOOH EEH, IOOH SHONA, TEH SAITI”, adica “EU SUNT, EU, LUMINA LUMII” sau EU SUNT, EU – IISUS HRISTOS -, LUMINA LUMII. In momentul in care preotul rosteste, pentru prima oara, imediat dupa miezul noptii, HRISTOS A ÎNVIAT, din interiorul aurei lui IISUS HRISTOS izbucneste o LUMINĂ blanda, dar foarte parfumata. Aceasta este LUMINA IUBIRII. Parul si ochii lui IISUS HRISTOS devin ca de foc alb. Atunci, Lumina extraordinara emanata de aura Sa lumineaza ochii si fetele celor din jurul sau, din lumea eterica. Îngerii cresc in Putere si Tarie, iar oamenilor din Alaiul Sau le creste luminozitatea aurica a ochilor si a fetei, stralucind feeric. Lumina lui IISUS HRISTOS se propaga apoi, prin lucrarea Duhului Sfant, prin intermediul plaselor mesinaice, la toti credinciosii, sustinand lumea prin principiul candelei Entitatile luciferice se acopera instinctiv la ochi cu mainile, iar oastea lor se retrage fulgerator, precum fluturii de foc. De jur imprejur se face gol.


Imediat dupa acest moment apare impunator, intr-o tinuta pe care am putea-o denumi “de ceremonie”, Cel denumit in limba lumii eterice HAELIIMUTH, in traducere Cel ce sta in fata, ÎNGERUL GABRIEL, care se asaza alaturi de IISUS HRISTOS. Concomitent, isi fac aparitia cateva Entitati angelice, care citesc mai multe suluri cu inscrisuri, precum in Evul Mediu crainicii anuntau in piete anunturile importante. Dupa ce Crainicii isi strang sulurile, are loc cel mai important eveniment care se petrece la ceremonia Pastelui. De altfel, ceea ce se petrece in aceste momente este cel mai important eveniment ce se produce in Terra aurica de doua mii de ani. Îngerul Mortii asaza sulita ce-i fusese inmanata la picioarele lui IISUS HRISTOS. IISUS IIRISTOS asaza piciorul drept peste sulita si intinde mainile lateral, indoite de la cot, cu palmele in sus, ca si cum ar forma o cruce. Degetele mari, mijlocii si mici ale fiecarei maini sunt unite intr-un gest sacru, exact asa cum se vede pictat pe peretii bisericilor.


În acel moment solemn, in lumea oamenilor, preotul striga de trei ori HRISTOS A ÎNVIAT, urmat de multime care striga in cor ADEVĂRAT A ÎNVIAT. ÎNGERUL GABRIEL ridica sulita si, cu o miscare hotarata, o rupe pe genunchi. Sulita este rupta in trei bucati perfect egale. Un om din alaiul ce-l insoteste pe IISUS HRISTOS iese din multime si ingenuncheaza in fata Sa. IISUS HRISTOS il intreaba de mai multe ori ceva, iar omul raspunde. Dupa un scurt dialog, omul se ridica ajutat de IISUS HRISTOS -de fapt IISUS HRISTOS il ridica pe acel om -, il saruta pe obrazul drept si ii inmaneaza o diadema, o haina si o bila stralucitoare, identica cu cele pe care le poarta cei din Alaiul Sau.În acel moment, ÎNGERUL GABRIEL ia cele trei bucati ale sulitei frante si le arunca cu putere in jos: Pamantul, de fapt solul lumii eterice, le “inghite”. În acel moment se aud ca raspuns mii de mugete fioroase ce formeaza impreuna un sunet cumplit ce nu poate fi uitat prea usor. Aici este vorba despre un fenomen ce nu are corespondent in lumea materiala, in care un obiect aruncat cu putere spre pamant, patrunde in sol. Dupa cum afirma spiritele naturii, acolo, in adancuri se afla o forta cumplita ce apare uneori ca un sarpe urias, solzos, cu aripi. De regula, aceasta forta a adancurilor, se manifesta numai in cazul practicilor de magie neagra, cand este invocata si daruieste celor ce l-au chemat puteri parapsihologice, placeri carnale inimaginabile sau averi materiale imense. Şarpele adancurilor pare a fi cel denumit Leviathan in Vechiul Testament. Vechile mituri ale antichitatii i-au dat diferite denumiri: Appophis, Tiphon, Illuyanaka etc.


Aceasta forta a adancurilor, adevaratul rau ontologic a mai fost denumita uneori Shatan, adica Adversarul.


Cultura actuala opune, in sens maniheist, Forta Luminii formala din IISUS HRISTOS si din Ierarhia Fiilor Flacarii, fortei intunericului denumiti adeseori Shatan.Cercetand prin clarvedere modul de a fi al cosmosului ortoexistential Eugen a constatat ca exista nu doua, ci trei forte principale. Este o eroare identificarea care se face in mod curent intre Lux si Shatan. Nu este vorba despre aceeasi entitate cosmica. Astfel, in cosmos exista nu doua, ci trei forte cosmice : IISUS HRISTOS, Lucifer si Leviathan-Shaitan. Adversarii lui IISUS HRISTOS si ai Ierarhiei cosmice a Fiilor Luminii, pot fi impartiti in doua categorii distincte: pe de-o parte Cel rau, Sha(i)tan, care s-a razvratit la prima cadere si de cealalta parte, Lux sau Lucifer, care s-a razvratit la cea de-a doua cadere. Aceasta forta a adancurilor – Cel rau -, este rapusa astfel prin aruncarea sulitei, de catre ARHANGHELUL GABRIEL, prin PUTEREA LUI IISUS HRISTOS si prin LUCRAREA DUHULUI SFÂNT. Sulita patrunde pana in miezul de foc al pamantului, acolo unde salasluieste Cel rau.La miezul noptii, in momentul in care, urmat de multime, preotul rosteste:


HRISTOS A ÎNVIAT! o mare multime de fulgere strabate cerul, patrund in altar, iar de acolo se raspandesc in multimea de oameni, mai intai in copii, apoi in oamenii adulti. Aceste fulgere sunt manifestarile Duhului Sfant, care coboara prin Linia Divina a Bisericii. Toate aceste fulgere multicolore, ce creeaza o feerie de lumini, patrund in crestetul capului tuturor celor prezenti, aducand o mare mireasma de parfumuri. Toate aurele oamentior par a se aprinde instantaneu si incep a lumina feeric, fiecare aura in culoare ei specifica. Fulgerele luminoase amplifica intr-un mod incredibil aurele umane, iar Energia vitala de la baza coloanei vertebrale, ce se aseamana cu o spuma rosie, se ridica de-a lungul canalulului Sushumna pana in crestetul capului, izvorand ca o fantana arteziana mirifica, improscand in jur stropi mari colorati. Acest fenomen nu dureaza mult la toti oamenii. La unii dintre oameni – mai ales la cei, al caror corp duh are nivelul evolutiv pana la nivelul galben 6-8 – aceasta explozie mirifica de culori dureaza foarte putin timp, dupa care totul se linisteste. La altii, al caror corp colorat este galben deschis, auriu sau albastru, explozia de lumini dureaza ceva mai mult timp.


Stabilirea destinelor


Dupa aceste evenimente cosmice extrem de importante, centrul de greutate al ceremoniei Celebrarii Luminii, semuta asupra oamenilor. Imediat dupa aceste momente, apar Veghetorii, Entitati angelice subordonate Îngerului mortii, responsabile cu starea aurica de sanatate a oamenilor. Fiecare om are doi Veghetori personali, incepand de la nasterea in lume materiala si pana la moarte. Veghetorii sunt subordonati in mod direct Îngerului Mortii, dar acest fapt nu inseamna implicit ca trebuie sa raportam activitatea lor actului mortii sau fenomenelor conexe. Dimpotriva, Veghetorii se ocupa de viata, nu de moarte. Ei se ingrijesc de sistemul auric uman, reparand in mod permanent ceea ce strica omul, prin activitatea sa total nesanatoasa din timpul vietii. Veghetorii sunt prezenti atat la nasterea unui om, cat si la moartea sa, ajutand omul sa se desprinda in mod optim, fara suferinte, de trupul material. Pe toata durata existentei omului, activitatea Veghetorilor este extrem de importanta, ei fiind, la propriu, cele mai apropiate Entitati angelice.


La Paste, Veghetorii verifica starea aurica a oamenilor intrucat, datorita extraordinarei desfasurari de forte ortoexistentiale, sistemul auric omenesc si, in primul rand, chakrele, au tendinta de a functiona la un nivel foarte inalt, cu care, in mod curent, omut nu este obisnuit, astfel incat pot sa apara disfunctii ale aurei. Ei actioneaza direct asupra chakrelor, diminuand de cele mai multe ori functionarea in exces a unor chakre care se “supraincalzesc”. Dar, datorita faptului ca chakrele oamenilor se incalzesc si incep si functioneze in exces, multi dintre cei prezenti la slujba de Înviere au anumite perceptii, trairi, sentimente sau chiar viziuni inexplicabile. Aceasta stare de lucruri inceteaza imediat ce Veghetorii actioneaza prin metodele lor specifice asupra principalelor chakre ale trupului. Cea mai vizata este chakra ajna, chakra prin care se pot percepe anumite viziuni. Pana in aceste momente, semnificatia sau, cel putin, una din semnificatiile evenimentelor petrecute in planul eteric, reprodus la o alta scara in planul omenesc, prin citirea de catre preoti a slujbei religioase, vizase in primul rand regenerarea intregul sistem auric terestru, fiind in esenta repetarea actelor arhetipale ale lui IISUS HRISTOS de acum aproape 2000 de ani din Palestina. Prin actele dramatice de acum 2000 de ani, repetate in fiecare ceremonie a Pastelui, IISUS HRISTOS a invins moartea, iar destinul Sau s-a unit cu destinul tuturor oamenilor de pe pamant, – prezenti, trecuti sau viitori – deschizandu-se portile iertarii pacatelor, nemuririi si vietii vesnice, intr-un cuvant a Mantuirii individuale si colective.


În a doua etapa a ceremoniei Pastelui, care incepe cam la o jumatate de ora dupa miezul noptii, se produc mai multe evenimente care privesc destinul personal al fiecarui om.


Prin Portile cerului ramase deschise in tot acest rastimp, patrund acum, in valuri succesive, diferite entitati de toate categoriile, de la entitatile omenesti – defuncte, care, o singura data pe an pot cobori in planul eteric, pana la inaltele Entitati angelice diriguitoare ale sistemului auric terestru. În timp ce, in planul eteric, undeva la o distanta de pana la cinci-sase metri inaltime de sol, Entitatile angelice tin un fel de sfat, alaturi de oameni, paralel cu activitatea Veghetorilor, isi fac aparitia Entitati eterice foarte pitoresti, care in mod normal, daca ar putea fi observate de oameni, ar starni zambete. Este vorba despre aparitia unor personaje parca rupte din basme: pitici, zane, paji in costumatii frumos impodobite, amuzante. Toate aceste entitati sunt spirite ale naturii de diferite categorii.


Mai intai sosesc o armata de pitici in tinute de sarbatoare. Piticii, baietei si fetite, -spirite ale naturii de diferite categorii si infatisari -, in costumatii pitoresti, cu urechi mari, asemanatoare iepurasilor, care le ies peste palarii, arunca din cosulete petale frumos colorate, stralucitoare. Alti pitici apar, carand intr-un fel de lectici frumos impodobite, Fapturi extrem de gingase, cu infatisarea unor Fetite. Aceste Fapturi gingase, cu infatisare de Fetite zglobii, cu nasul carn, bucalate, cu rochite viu colorate, cu flori prinse in bucle si in rochite, par a fi rupte din basmele pentru copii, – care s-ar bucura teribil daca ar sti ca exista aievea -, ” sunt manifestarile unor Entitati angelice provenite din planurile superioare. Pentru cititorii nostri este deja cunoscut faptul ca sub aparenta acestor Fetite gingase se manifesta Entitati angelice foarte importante in Ierarhia Fiilor Luminii: Puterile. Pentru Eugen, care vede dincolo de multitudinea de forme si de aspecte pitoresti, Fetitele-Puteri au un aer extrem de matur, dar cel mai impresionant element este aspectul fetei lor, mai ales, coloritul ochilor.


Entitatile ingeresti au ochi asemanatori oamenilor, cu iris normal. Entitatile luciferice, in schimb, au, fara exceptie, ochi lipsiti de iris, de culoare neagra. Este ca si cum, in locul ochilor, ar fi o pata de culoare neagra. Exista insa si Entitati ingeresti din Ierarhia Fiilor Luminii – mai ales cele foarte inalte – care nu au iris. Dar acestea nu au ochii de culoare neagra, ci au culori deschise, foarte frumoase. Fetitete-Puteri, care sunt conducatoarele planurilor Terrei aurica, au ochii lipsiti de iris, dar de culori diferite. Culorile ochilor lor, lipsiti de iris, sunt culorile spectrului solar. Practic, Fetitele-Puteri au rochitele, parul si ochii de aceeasi culoare.


Culorile rochitelor, parului si, mai ales, ale ochilor Fetitelor-Puteri exprima in modul cel mai clar cu putinta nivelul sau palierul Terei aurica de unde provin. Fiecare nivel al aurei terestere are o anumita culoare, ce corespunde unui anumit tip de corp duh uman. Exista o legatura stransa intre nivelul evolutiv individual al oamenilor, manifestat prin culoarea corpului duh si culoarea ochilor, a parului si a rochitei Fetitelor-Puteri. Astfel, un om din clasa a treia evolutiva – galben – este vizitat de o Fetita-Putere, ai carei ochi si a carei vestimentatie – rochita, par etc – au culoarea galbena. Atunci cand coboara din lectica, aceste fapturi dragalase cu aspect de fetite zglobii, bucalate si carne, par sa pluteasca, fara a atinge pamantul. Pe un covor de flori aruncate de piticeii din jur, Fetitele-Puteri ajung in preajma oamenilor prezenti. Uneori, intre Fetitele-Puteri si oamenii langa care se opresc exista un fel de legaturi energetice speciale. Unii oamenii par legati de Fetitele-Puteri prin fire energetice care pornesc de la nivelul umarului, undeva din apropierea claviculei. Ajunsi in preajma oamenilor, Fetitele incep sa “scaneze”diferile aspecte ale aurei.


Aparent, nu are loc nici un fel de scanare: fetitele se comporta atat de lin incat, la inceput, ai impresia ca se produce o reintalnire, dupa un timp indelungat, intre doua persoane ce tin foarte mult una la cealalta. De fapt, chiar asa si este. Oamenii sunt practic protejatii Fetitelor. Pe masura ce Fetitele-Puteri scaneaza aura omului, chakrele se activeaza sau raman stinse in functie de nivelul evolutiv si de zelul cu care omul s-a dedicat muncii in vederea evolutiei personale. În functie de rezultatul palparii aurei, fetitele adopta o atitudine sau alta. Unele dintre Fetitele-Puteri se bucura intr-un mod destul de copilaros, batand din palme sau scotand sunete ascutite, la fel ca un copil care se bucura in momentul in care i se daruieste o papusica frumoasa, iar altele se intristeaza, bosumflandu-se precum un copil caruia nu i se cumpara jucaria dorita.


Desi evenimentele, ce se petrec cu o viteza mare, pot fi remarcate de orice clarvazator care vede lumea eterica, intelesurile si semnificatiile profunde pot fi numai deduse. Pare ca, prin venirea Fetitelor-Puteri are loc un eveniment extrem de important pentru destinul personal al oricarui om. Omul nu este singur pe acest pamant. Omul, in rastimpul existentei in lumea terestra, trebuie sa evolueze, iar acest proces este atent supravegheat de mai multe tipuri de Entitati angelice. Unele dintre aceste Entitati angelice se pot manifesta in lumea eterica, altele nu. Exista, pe de-o parte Entitatile veghetoare personale ale unui om, iar pe de alta parte, exista Entitatile de mare anvergura cosmica, care au grija de mai multi oameni, sa spunem un echivalent al dirigintilor-profesori dintr-o scoala.


În categoria Entitatilor angelice personale, de-a lungul existentei incarnate, intra atat Îngerii Pazitori – care nu se manifesta in lumea eterica , cat si Veghetorii personali care se manifesta in lumea eterica. Omul ai poate asculta sau nu, dar aceasta este deja o alta problema. Pe toata perioada evolutiei sale, atat in lumea materiala, cat si in Lumea de ”dincolo”, omul este sub directa indrumare evolutiva a lui IISUS HRISTOS si a ÎNGERULUI GABRIEL, Primul Veghetor al Terrei aurica. Pe de alta parte, omul se afla si sub “juristictia” Conducatorului palierului Terrei aurica de pe care a venit la incarnare: FETIŢELE-PUTERI.


Fetitele-Puteri sunt Conducatorii planurilor sau nivelurilor Terrei aurica de unde au venit oamenii la incarnare. Aici este vorba despre oameni, considerati din punctul de vedere al corpului duh. Cum fiecare nivel al cosmosului spiritual corespunde unei anumite culori din spectrul solar, inseamna ca in modul de manifestare in lumea eterica Conducatorii planurilor au determinatii fiintiale caracterizate prin anumite culori, ce se manifesta prin culoarea vestimentatiei sau a ochilor. Într-un fel, Fetitele-Puteri pot fi comparate cu un fel de diriginti la un liceu, care, in anumite momente, viziteaza elevii repartizati la alte clase sau la alte ateliere de lucru. Cam la o jumatate de ora dupa miezul noptii in noaptea de Înviere, Fetitele-Puteri scaneaza aura umana si determina cresterea evolutiva produsa in intervalul scurs de la ultima sarbatoare de Paste. Ele pot fi multumite sau nemultumite de nivelul atins de “elevii” lor, iar in functie de aceasta, pot cere avantaje karmice pentru ei.În momentul in care remarca o crestere evolutiva a omului, Fetitele-Puteri comunica cu Entitatile implicate in evolutia omenirii aflate in trup material – Iisus Hristos si Arhanghelul Gabriel – care, in acele momente, discuta aspectele legate de starea prezenta a umanitatii. Pentru Eugen nu este insa prea clar care sunt cu adevarat “lucrarile” Entitatilor responsabile de evolutia umanitatii. Se vorbeste foarte repede in limba lumii eterice, astfel ca nu poti intelege foarte multe lucruri cu privire la ceea ce se intampla in realitate. Pentru un privitor in lumea eterica este la fel ca si pentru un privitor in lumea terestra, care vede de la distanta o discutie animata in mijlocul unei multimi de oameni: el cauta sa inteleaga ce anume se intampla dupa gestica, mimica si limbaj.Dupa ce Fetitele Puteri scaneaza aura oamenilor, se produce un alt eveniment extrem de important pentru fiecare om in parte. Ca la un semnal, prin Poarta 1 apare un stol imens de Entitati denumite Vamesi sau Mesageri ai Domnilor Destinului. Fara sa intrebe pe nimeni, ca si cum totul ar fi stabilit, Mesagerii Domnilor Destinului (ai karmei) se raspandesc la toti oamenii, fie ca acestia stau acasa si dorm, fie ca sunt in curtea sau in incinta vreunei biserici, fie ca sunt la discoteca sau la chef. Mesagerii Domnilor Destinului sunt insotiti de Scribi, entitati care pun, cu un fel de instrumente de scris, anumite semne pe fruntile oamenilor. De fapt, Mesagerii Domnilor Destinului au rolul de a traduce in lumea materiala deciziile Domnilor Karmei cu privire la destinul fiecarui om, in functie de faptele sale din ultimul an.Nu Domnii Destinului fac jocurile si stabilesc karma fiecarui om, ci oamenii insisi prin faptele lor. Domnii Destinului nu fac altceva decat sa constate si sa includa destinul personal al fiecarui om in destinul mai vast al intregii comunitati omenesti. Mesagerii Domnilor Destinului transpun deciziile superioare la nivelul individual al fiecarui om in parte si, in consecinta, la nivelul, comunitatilor. Acest eveniment se produce o singura data pe an, in noaptea de Înviere, iar in acest moment important se “stabileste” destinul omului pentru anul ce incepe. Faptul ca, in epoca moderna, Anul Nou se celebreaza la sfarsitul lunii decembrie, iar Pastele patrucinci luni mai tarziu nu trebuie sa incurce pe nimeni. Toate popoarele antice celebrau sarbatoarea Anului Nou la inceputul primaverii, cand, dupa cum sta scris in marile carti sacre, Zeii stabilesc destinul fiecarui om in parte.


Acest fapt, cunoscut de vechii mitografi ai antichitatii, se intampla si in ziua de astazi, dar nu la Anul Nou, care nu mai corespunde, data fiind modificarea adusa in epoca moderna, cu adevaratul inceput al Anului sacru, liturgic, care corespunde ritmurilor naturii si evenimentelor ce se desfasoara la nivelul intregii Terra aurica. Din acest motiv, inceputul adevarat al unui An, corespunde cu sarbatoarea Pastelui, momentul sacru in care se stabileste ceea ce se va intampla in viitoarele 365 de zile, atat pentru fiecare om in parte, cat si pentru umanitate in general, in conformitate cu faptele si cu comportamentul anterior al oamenilor.


Aici se cuvine totusi un mic comentariu. Unii oameni au impresia ca totul in cosmos, inclusiv fenomenul karmei, este batut in cuie, ceea ce este destul de departe de adevar. Evolutia omului in decursul unei incarnari nu este predestinata strict, existand o multime de evenimente determinate de vointa omeneasca, care produc multe schimbari importante. Exista, de asemenea, o multime de tolerante si de variabile, care pot fi depasite sau modificate intr-un sens sau in altul. Omul este singurul element din acest cosmos care, dotat cu vointa, poate alege singur calea pe care o doreste. El poate evolua sau stagna in functie de alegerea sa si de puterea pe care o are de a determina evenimentele. Desigur, libertatea umana si liberul arbitru pot determina aceste aspecte pana la o anumita limita, orice schimbare fiind totusi destul de previzibila. Pentru un om care a atins o anumita limita evolutiva se poate interveni pentru a fi propulsat pe un alt nivel, care poate insemna concret noi evenimente ale vietii si noi invataminte. Uneori, Fetita-Putere obfine de la cei ce diriguiesc evolutia umana din lumea materiala o mica derogare, astfel incat, omul respectiv, in ciuda unor deficiente minore, poate patrunde intr-o noua etapa evolutiv-existentiala, ceea ce poate insemna propulsarea acelui om intr-un alt circuit sau joc karmic. Probabil ca astfel de evenimente se produc curent, ele neimpiedicand in nici un fel mersul de ceasornic al cosmosului. Aceasta reprezinta o variabila, care, de regula, este reglata pe parcurs.Toate variabilele luate in calcul in noaptea de Paste sunt structurate pe baza unor constante ale existentei omenesti. Aceste constante de baza ale existentei incarnate pot modifica destinul fiecarui om in parte. Dar, pentru a intelege cum, pe baza acestor constante, se produce variabilitatea destinului uman, trebuie sa facem un scurt ocol in ceea ce priveste aura umana.


La nivelul corpului duh, exista trei pete karmice, care reprezinta “bagajul” existentelor anterioare ale omului. O parte din continutul acestor pete karmice este transferat, in momentul nasterii unui om, la nivelul nou formatului suflet. Sufletul este, astfel, reflectarea pentru o singura existenta a corpului duh al omului.


Astfel, incepand de la nastere, pe mantaua sufletului, Eugen poate observa trei pete karmice intunecate situate cam in dreptul pieptului. Sufletul omului, privit prin clarvedere, seamana intrucatva cu uniforma unui general rus, participant la toate razboaiele secolului XX: plin de “decoratii” karmice, ce reprezinta bagajul existentelor anterioare. Aceste “decoratii” karmice, vizibile prin clarvedere ca un fel de puncte de diferite culori, majoritatea cu tente intunecate, sunt paternurile karmice care genereaza evenimentele prin care trece omul in prezenta incarnare. La aceste “decoratii” mai vechi, prin insasi faptul ca exista, se adauga neincetat “decoratii” karmice noi, rezultate din actele pe care le face omul in viata de zi cu zi.


Astfel, omul se incarca cu karma de la an la an, in functie de faptele sale. Şi cum, omul incalca destul de des legile subtile cosmice, karma se tot acumuleaza. În ritmul in care “se consuma actualmente evenimentele lumii, umanitatea in ansamblu, la fel ca si fiecare individ in parte, are toate premisele ca, la un moment dat, sa fie strivita de cantitatea mare de karma negativa acumulata. În orient, filozofii hindusi din antichitate care au aprofundat legile karmei, au constatat ca “reminiscentele” karmice, denumite de ei samskaras, au tendinta de a se acumula intr-o eterna devenire fara sfarsit si fara posibilitatea de a mai fi reduse sau macar stopate. În viziunea lor, “eliberarea” din circuitul nesfarsit al transmigratiei nu este posibil decat unei mici elite: cea care se dedica trup si suflet tehnicilor yoga si reusesc sa-si anuleze karmele printr-o “ardere la alb”, urmand ca, in final, sa atinga samadhi, nirvana, sunnyata sau ceva echivalent unei enstaze in care totul se “stinge”. De doua mii de ani, lucrurile s-au mai schimbat, astfel incat, prin modificarea structurii aurice umane in sensul activarii chakrei inimii si prin aparitia corpului haric al plaselor mesianice, produse de activitatea lui IISUS HRISTOS in lumea eterica, este posibila, pentru toti oamenii, posibilitatea Mantuirii. Prin platirea Pretului de catre IISUS HRISTOS, s-a reusit ca omul sa aiba acces, pe o Cale directa, la Mantuire. Prin Prezenta si activitatea lui IISUS HRISTOS in lumea eterica, precum si prin existenta unor constante considerate banale in lumea materiala – credinta, rugaciunea, faptele bune, recunostinta, corectitudinea, bunatatea, postul si spovedania – karma omului este in buna masura “arsa”. În mod concret, evenimentele se desfasoara in felul urmator: in cadrul “fixarii destinului”, in noaptea de Paste, continutul petelor karmice de le nivelul sufletului au tendinta de a se “varsa” in continutul petelor karmice situate la nivelul corpului duh.


Acesta este un proces care se petrece constant la toti oamenii. Astfel, in functie de karma acumulata, Mesagerii Domnilor Destinului aplica pe fruntea omului, in a doua jumatate a noptii de Înviere, destinul potential pentru viitorul an, pana la Pastele viitor, ca rezultanta a destinului trecut. Nu ei fixeaza karma viitoare, ci numai omul. Ei doar consfintesc destinul ce sta sa vina. Prin intermediul constantelor amintite anterior, omul elimina o buna parte a noxelor karmice negative din petele karmice si se simte usurat. Pentru clarvazator este evident ca, in decursul celei de-a doua parti a ceremoniei Pastelui crestin, cei care tin post, se roaga si se spovedesc, au foarte mult de castigat. Prin intermediul postului, corpul dorintelor fiecarui organ in parte si, deci corpul dorintelor intregului organism uman, se elibereaza de noxe – pe care unii le numesc ispite. Cu alte cuvinte, are loc o purificare. Prin spovedanie, omul se elibereaza de tensiunile karmice care-i tineau fiinta blocata. În fine, rugaciunea il pune pe om sub cupola protectoare a plaselor mesianice, iar celelalte fapte ii curata si maresc corpul auric.


Astfel, noxele karmice reflectate la nivelul sufletului nu se mai varsa in corpul duh al omului, ci sunt eliminate. În cazul in care noxele karmice sunt transferate de suflet direct corpului duh si, in consecinta, metabolizate si procesate, ele vor reveni candva inapoi, in prezenta existenta sau in cea viitoare, sub forma de destin, deci de evenimente karmice. Cel care a facut posibil acesta lucrare karmica si a deschis poarta Mantuirii, este Iisus Hristos care a platit Pretul pentru toti oamenii. Prin intermediul ceremoniei Pastelui, principiul candelei sau al transmiterii luminii isi gaseste expresia sa cea mai concreta. “Veniti de luati lumina” este expresia cea mai adanca pe care o poate imbraca, in lumea materiala, acest principiu cosmic.


Dar, daca se poate observa cu ochii fizici cum se transmite lumina de la om la om prin intermediul lumanarii, daca se poale resimti in mod concret acea emotie de la miezul noptii, cand toate luminile se sting, pentru ca imediat dupa aceea, undeva in noapte, sa lumineze prima flacara a unei lumanari, omul nu poate vedea cum o altfel de lumina, Lumina harica, emanata din Trupul cel Viu de Lumina al lui IISUS HRISTOS este transmisa corpului haric care se formeaza la nivelul unui lacas de cult si care, apoi, este preluata de fiecare om in parte si transmisa mai departe si la cei ce, din comoditate sau din nestiinta, nu catadicsesc sa patrunda pe poarta unei biserici crestine in noaptea de Paste. Este astfel suficient ca o singura persoana dintr-o familie sau dintr-un sat sa vina la biserica si sa ia Lumina si s-o transmita mai departe la toti credinciosii, pentru ca pe baza principiului candelei, toti oamenii sa beneficieze de Lumina lui Hristos. Este nevoie de un singur om cu Har, pentru ca si altii sa fie mantuiti prin el. În momentul in care Scribii scriu pe frunte destinul omului pentru anul ce sta sa vina, sarbatoarea Pastelui se incheie. Ulterior, oamenii se perinda prin fata altarului si se impartasesc: “Beti, mancati, acesta este trupul Meu, acesta este sangele Meu”, spune Iisus Hristos in Evanghelie, iar acesta este temeiul unui mare mister al cosmosului spiritual, care se savarseste neincetat de 2000 de ani.


(Marturiile unui clarvazator-Cristian Ganescu)Google


Articolele si materialele de pe acest site pot fi preluate si publicate pe alte site-uri dar numai cu specificarea sursei si adaugarea unui link catre www.esoterism.ro
 

  Acasa | Metafizica | Astrologie | Consultatii cu PLATA | Servicii | Plata | Diverse | Comunicari | Linkuri | Despre mine