esoterism.ro
site de esoterism, metafizica si astrologie

 
Metafizica
Astrologie
Articole diverse
Comunicari
Consultatii
Modalitati plata
Servicii online
Oracol Sabian
Linkuri
Despre mine
English version
Angels
Astrology
Dictionnary
Energetic Healing
Legends
Lost Civilizations
Magic
Metaphysics
Mysteries
Natural Therapies
Recommendations
Religion
Sabian Oracle
Science
Secret Societies
Spiritual Beings
Spiritual Paths
Traditions
UFO and Aliens


Explicatie a Genezei

Explicatie a Genezei


In "Autobiografia unui yoghin" de Paramahansa Yogananda, el da o explicatie a genezei.


"Coloana vertebrala este asemeni unui copac intors, cu parul uman in chip de radacini si nervii aferenti asemeni unor ramuri.Copacul sistemului nervos uman are pe ramurile sale multe fructe placute la gust, cele ale senzatiilor, sunetului, mirosului, gustului, atingerii. Pe acestea toate omul le poate gusta; dar nu i s-a dat voie sa guste experienta sexuala, altfel spus 'marul' din centrul gradinii trupului sau.


Sarpele reprezinta energia sistemului cerebro-spinal, responsabila cu stimularea nervilor sexuali. 'Adam' simbolizeaza ratiunea, iar 'Eva' simtirea. Atunci cand emotia sau constiinta Evei, inerenta fiecarei fiinte umane, este dominata de impulsul sexual, ratiunea, sau Adam, sucomba.


Dumnezeu a creat specia umana materializand corpurile barbatului si femeii prin forta Vointei Sale; El a inzestrat noua specie cu puterea de a zamisli copii in aceeasi maniera divina, 'imaculata'. Din cauza ca manifestarea Lui ca suflet individual se limitase pana atunci la lumea animala, condusa de instincte si lipsita de ratiune, Dumnezeu a creat mai intai doua corpuri dupa modelul animal, pe care le-a denumit simbolic Adam si Eva; apoi, pentru a le permite o evolutie privilegiata, El a transferat suflet, sau esenta divina, asupra lor.


In corpul lui Adam, sau al barbatului, predomina ratiunea; in cel al Evei, sau al femeii, predomina sentimentul. Astfel este simbolizata dualitatea sau polaritatea care guverneaza lumea fenomenala. Ratiunea si sentimentul raman intr-o fericita comuniune atata timp cat mintea umana nu este corupta de energia ispititoare a tendintelor animale.


Putem afirma deci ca trupul uman nu este rezultatul evolutiei din regnul animal, ci el este produsul unui act special de creatie al lui Dumnezeu. Formele animale erau prea necizelate ca sa exprime plenar divinitatea; fiinta umana a fost singura daruita cu extraordinara capacitate mentala, cea a 'lotusului cu o mie de petale' situat in zona din crestetul capului, si cu centri de forta secreti, situati in coloana vertebrala.


Dumnezeu, sau Constiinta Divina prezenta in prima pereche de oameni creata, i-a sfatuit sa se bucure de toate senzatiile furnizate de simturi, dar sa evite senzatiile tactile. Acestea au fost interzise pentru a evita dezvoltarea organelor sexuale, prin folosirea carora specia umana ar fi cazut in capcana modului animal inferior de inmultire.


Avertismentul de a nu trezi tendintele animalice adormite in subconstient nu a fost insa ascultat. Intorcandu-se la modul de procreere grosiera, Adam si Eva au decazut din starea de fericire cereasca, naturala, a fiintei umane originare perfecte.


Cunoasterea 'binelui' si 'raului' se refera la constrangerea exercitata de dualitatea cosmica. Cazand prada jocului permanent al maya-ei, datorita utilizarii gresite a ratiunii si sentimentului simbolizate de Adam si Eva, omul a renuntat la dreptul lui de a intra in gradina cereasca a multumirii de sine divine.


Responsabilitatea personala a fiecarei fiinte umane este repunerea in drepturi a 'parintilor' sai naturali, astfel spus a naturii duale unificate in armonia Edenului. "
Google


Articolele si materialele de pe acest site pot fi preluate si publicate pe alte site-uri dar numai cu specificarea sursei si adaugarea unui link catre www.esoterism.ro
 

  Acasa | Metafizica | Astrologie | Consultatii cu PLATA | Servicii | Plata | Diverse | Comunicari | Linkuri | Despre mine