esoterism.ro
site de esoterism, metafizica si astrologie

 
Metafizica
Astrologie
Articole diverse
Comunicari
Consultatii
Modalitati plata
Servicii online
Oracol Sabian
Linkuri
Despre mine
English version
Angels
Astrology
Dictionnary
Energetic Healing
Legends
Lost Civilizations
Magic
Metaphysics
Mysteries
Natural Therapies
Recommendations
Religion
Sabian Oracle
Science
Secret Societies
Spiritual Beings
Spiritual Paths
Traditions
UFO and Aliens


GENEZA ALTFEL

GENEZA ALTFEL

Cetitorule, eu sint cartea pe care tu ai scris-o de-a lungul existentelor tale. Citeste-ma ca si cum m-ai uitat, iar acum iti amintesti de cunoasterea care ai pus-o aici cindva. Tu nu esti strain de mine, ci doar te-ai indepartat de cunoasterea care traieste in tine, pusa de la inceputul lumii de catre Dumnezeu. Acum a venit vremea sa o scoti la suprafata. Cunoscind legile pe care mintea le-a creat, vom descoperi ca prin ele ne-am indepartat de Legea Tatalui si, astfel, din Fiii lui Dumnezeu am devenit fii ai oamenilor.

Am venit sa fac acest pamint mai bun si astfel sa ma fac mai bun pe mine insumi

In viata multor oameni vine o vreme cind tot ceea ce poate fi cunoscut - a fost cunoscut, tot ceea ce poate fi incercat - a fost incercat. Este vremea cind omul ajunge la momentul reevaluarii valorilor celor traite, al cautarii sensului vietii si al scopului pentru care merita sa fie continuata existenta paminteasca. Pentru multi, refugiul salvator devine religia - oricare ar fi ea, crestinism, budism etc., ori yoga sau vechi si noi invataturi filosofice. insa psihicul omului contemporan si gindirea lui cu mult mai evoluata se vor lovi in curind de inacceptabilitatea si de caracterul limitativ al invataturilor stravechi, atit de marete in trecut.

Poate ca aceasta lucrare ii va ajuta pe cei mai curiosi si iscoditori din fire in cautarea locului si a punctului lor de sprijin in dezvoltarea generala a lumii, in slujirea altruista, spre binele umanitatii si a sarcinii ei generale de progres si evolutie.

Noi sintem cei pe care obisnuim sa-i numim oameni; pasim pe pamintul solid, purtam haine din piele si, o data cu scurgerea timpului, tindem tot mai mult si mai mult sa ne separam unul de altul. Noi avem, fiecare, locuinta separata, mincare separata, Eu-l nostru separat si mindru, pe care ne straduim, in fel si chip, sa-l ferim de atentatele altor oameni ca noi. Am uitat cu totul ceea ce este o comunitate, am uitat ca, mai demult, cindva, posedam o constiinta unitara, ca noi eram Dumnezei; ne-am nascocit numai pentru noi insine alti dumnezei separindu-i, de asemenea, de noi, asezindu-i pe ei in cer, iar pe noi insine pe pamint. Din timpuri de mult apuse, intre altele, au ajuns pina la noi cuvintele lui Hermes Trismegistul: Dumnezeu este omul nemuritor, iar omul este dumnezeul muritor.

Oare ce s-a petrecut cu noi, cum de ne-am pierdut aducerea-aminte despre originea noastra divina si ne amintim numai evenimentele vietii noastre de astazi?

Materia din doua turbioane

Este greu sa-ti ajustezi propria constiinta astfel incit sa percepi si sa intelegi evenimente care au avut si au loc pe alte coordonate spatio-temporale, dar numai in acest mod putem fi constrinsi sa ne amintim si sa intelegem. Este imposibil, cu simturile noastre pamintene, sa ne imaginam timpul unui anume inceput, procesul desfasurarii unei anumite materii pe care fiecare religie o numeste in alt fel: Duh, Spirit, Dumnezeu, Absolut etc. Acesta este ca un bulgare dintr-o anumita energie concentrata, embrion al vietii, constind din doua turbioane: unul dintre ele este indreptat spre interior (feminin, introvertit); celalalt este indreptat spre exterior (masculin, extrovertit). Acest embrion dispune de o anumita constiinta, care nu poate fi cuprinsa in cadrul nici uneia dintre reprezentarile noastre. Un astfel de embrion nu exista de unul singur. E o multime incomensurabila, dar obiect al examinarii noastre va fi unul singur. in jurul acestui nucleu exista un anumit material cosmic, constind din cei mai mici atomi, neconstituiti in nici un fel de structura: haosul. Oul incepe sa se dezvolte, sa absoarba materie si sa o cunoasca pe aceasta. Turbionul exterior atrage oarecum in el materia, iar cel interior o prelucreaza, ii da forma si o structureaza. Pentru fiecare nucleu este alocata o cantitate determinata de materie, intr-o anumita zona spatio-temporala.

Ce se intimpla in momentul de maxima densitate

Acest proces nu este fara de sfirsit si vine un moment cind coagularea interioara atinge o asemenea densitate, incit embrionul explodeaza din interior si imprastie o noua generatie de Fiinte asemanatoare. Fiecare dintre aceste Fiinte este individualizata, are o parte din Duhul sau substanta parintilor si are asimilata o anumita materie. Aceste Fiinte au un singur turbion-turbulenta sau, altfel spus, au deja un sex determinat, feminin sau masculin. Astfel, la nivelul acestor Fiinte Superioare actioneaza Legea atractiei dintre sexele masculin si feminin, Legea Dualitatii, care ofera posibilitatea Cunoasterii si a sublimarii Materiei.

Fiinta masculina si cea feminina, in concordanta cu energia lor, se atrag una pe alta, formind din nou o fiinta unitara, dupa chipul si asemanarea celei dintii, dar care se afla deja pe o urmatoare treapta a cunoasterii. Ea continua sa cunoasca lumea, materia, sa se cunoasca pe sine insasi. Masculinul si femininul nasc oarecum o noua unitate - Fiul - principiul cunoscator, iar impreuna sint uniti intr-un unic, indisolubil intreg - Trinitatea.

Expiratia lui Brahma sau coborirea Duhului in materie

Acest proces de inflorire a vietii este inceputul marelui ciclu al existentei, expiratia lui Brahma, desfasurarea vietii. Acesta este procesul de coborire a Duhului in materie, insufletirea materiei. incepe Fiintarea si, drept urmare, exista si actioneaza LEGEA FIINTARII, dupa care se dezvolta lumea.

Dupa prima etapa a ciclului, urmeaza cea de a doua, cu aparitia corespunzatoare a urmatoarei generatii de Fiinte Cosmice, Vii, intregi, dispunind de Constiinta. Cu fiecare etapa a ciclului, se dezvolta o noua generatie.

Starea calitativa a Fiintelor Cosmice

Cuvintele de care obisnuieste sa se foloseasca omul sint prea putine pentru a descrie starea calitativa a Fiintelor Cosmice, dar putem incerca, conform Legii Fiintarii, o descriere aproximativa in felul urmator:

PRIMA GENERATIE poseda trei calitati: Vointa, Iubirea si Activitatea Creatoare, iar a patra calitate, purtatoare a statorniciei Legii de dezvoltare, este Legea Fiintarii.

Calitati ce se divid la a doua generatie

O data cu aparitia celei de A DOUA GENERATII, calitatile lor se dezvolta pe calea divizarii fiecareia dintre cele de mai sus (cu exceptia Legii) in doua calitati. Astfel, Vointa se imparte in (1) Liberul arbitru si (2) Nazuinta; Iubirea, in (3) intelepciune si (4) Cunoastere deschisa; Activitatea creatoare se imparte in (5) Creatie si (6) Autocunoastere; cea de a saptea calitate ramine Legea Fiintarii, care este indivizibila. Astfel, cea de a doua generatie poseda sapte calitati.13 calitati pentru a treia generatie - paminteniiCu dezvoltarea urmatoarei, celei de A TREIA GENERATII, divizarea calitatilor se efectueaza conform aceleiasi modalitati. Astfel, numarul lor se ridica la 13. Despre aceste calitati se poate vorbi deja mai amanuntit, ele fiind mai cunoscute omului, ca locuitor al Pamintului, caci Pamintul nostru apartine tocmai fiintelor din generatia a treia.

Cu 13 calitati se prezinta si multe alte fiinte din cuprinsul galaxiei noastre care au corp fizic, cum sint planetele, constelatiile, sistemele solare etc. Unele din ele se gasesc inca intr-o etapa a ciclului lor de dezvoltare in care nu toate calitatile lor sint pe deplin dezvoltate si cunoscute (cum este insusi Pamintul); altele si-au cunoscut deja in sine toate calitatile si au devenit sfinte, precum le-a denumit Alice Bailly (cei care doresc sa se lamureasca mai in amanunt in aceasta chestiune pot consulta lucrarile lui A. Bailly, mai ales Tratatul despre cele sapte raze).Planete si calitati in stare puraAsemenea planete sfinte joaca rolul Slujitorilor, purtatori si conductori catre alte fiinte planetare a uneia din calitatile in stare pura. Tot la fel actioneaza si constelatiile zodiacale, manifestindu-se in sine ca Fiinte Vii intregi, conductoare in relatia cu Pamintul a unor binedeterminate calitati. Mai jos, alaturi de calitatile enumerate, vor fi prezentate acele constelatii, planete sau constelatii Zodiacale purtatoare ale acestor calitati pure (astfel le vom si numi - Purtatoare ale calitatilor pure). Unele dintre aceste denumiri sint necunoscute cititorilor de astazi dar, in trecut, ele erau bine cunoscute, iar invataturile ezoterice le folosesc frecvent si in prezent.

Pastratoare ale calitatilor pure din prima generatie sint, in esenta, inaltele constelatii:

I. CALITATEA VOINTEI - purtatoare, constelatia Ursa Mare (TATAL);

II. CALITATEA IUBIRII - iNTELEPCIUNII - purtatoare, constelatia Orion (FIUL);

III. CALITATEA ACTIVITATII CREATOARE - purtatoare, constelatia Pleiade (MAMA);

IV. CALITATEA LEGII FIINTARII - purtatoare, constelatia Lebada.

Calitatile si a doua generatie

La nivelul fiintelor din cea de a doua generatie, calitatile se divizeaza, formind perechi. Pastratoarele calitatilor pure la acest nivel sint, in esenta, urmatoarele sapte constelatii:

I. CALITATEA VOINTEI:

1) Liberul arbitru - constelatia Dragonul;

2) Nazuinta - constelatia Centaurul.

II. CALITATEA IUBIRII - iNTELEPCIUNII:

3) intelepciunea - constelatia Volopas;

4) Cunoasterea deschisa - Steaua Polara.

III. CALITATEA ACTIVITATII CREATOARE:

5) Creatia - constelatia Parul Berenicei;

6) Autocunoasterea - constelatia Ptolemeu.

IV. CALITATEA LEGII FIINTARII, indivizibila:

7) purtatoarea ei este constelatia Lebada.

La nivelul fiintelor din generatia a treia, calitatile sint reprezentate de urmatoarele planete si constelatii:

I.

1) Curajul. Vointa coordonata. Victoria. Vulcan Berbecul

Supunerea fata de Lege.

2) Orientarea. Cautarea calitatii pure. Beta, Ciinii de Vinatoare Racul

Aspiratia de a fi in concordanta cu Legea.

3) incordarea puterilor. Statornicia nazuintelor. Zogar Balanta

Echilibrul fortelor.

4) Unirea sub egida Legii. Vointa de unire Sirius Capricornul

cu intregul. Ajutorarea si colaborarea.II.

5) Iubirea care uneste. Ocrotirea atotcuprinzatoare. Alfa Centauri Taurul

Maretia unirii in dragoste.

6) Iubirea creatoare. intelepciunea discernamintului. Lucifer Leul

Dreptatea, limpezimea caracterului.

7) Iubirea manifestata. Cunoasterea intregului. Astarta Scorpionul

Cunostinta principiului unic. Fecundarea vietii.

8) Constiinta integratoare. Porunca ratiunii. Antares Varsatorul

Predestinarea. Slujirea.III.

9) Conceptia. Creativitatea. Intuitia Demetra Gemenii

10) Proprietatea formelor. Interpretarea creatoare. Jupiter Fecioara

11) Intelectul activ. Intelectul orientat. Concretizarea. Telena Sagetatorul

12) Autoperfectionarea. Individualizarea. Ternis Pestii

Nasterea intregului propriu. Egoul.IV.

13) Legea Fiintarii, indivizibila. Lebada Zodiacul

Aura sau corpul subtil al planetei

in tabelul 1 sint prezentate simbolurile energetice si numele pastratorilor calitatilor pure, pe generatii. Trebuie amintit ca toate corpurile ceresti, pe care noi le-am numit planete, stele, constelatii, sint numai corpurile lor materiale dense, fizice, vizibile. Toate Fiintele Cosmice, in afara de corpurile fizice, mai au corpuri subtile, numite si aure.

O fiinta numita ALES

Astfel, si Pamintul nostru, in realitate, este numai o parte din acea Fiinta, ai carei copii sintem si noi. ALES, asa o vom numi in continuare, deoarece aceste sunete corespund energiilor numelui ei, este o fiinta de gen feminin, foarte tinara si care inca nu a reusit sa se cunoasca pe sine in intregime.

Ea are doua corpuri fizice: Luna si Pamintul, si un corp astral dens (eteric): LILITH. Ea poseda corpuri subtile, alcatuite sub forma de straturi, in exteriorul corpurilor fizice, insesizabile de catre aparatele si instrumentele de orice fel, deoarece ele se afla in alte coordonate spatio-temporale.

Pamintul s-a nascut din corpurile Fiintelor Cosmice din a doua generatie, SE si TLOO, in corp subtil, si apoi, printr-o miscare inspre in jos, in desisul energiilor, a inceput sa infasoare peste sine, strat dupa strat, material cosmic, confectionindu-si corpuri mai dense si, in acelasi timp, dezvoltindu-si si cunoscindu-si propriile calitati. Condensindu-se treptat, ea si-a format corpul fizic - Luna si Pamintul.

Eu zburam prin spatiu, fara a simti timpul si miscarea

Dar cum a decurs oare aceasta dezvoltare? Ales spune: Eu zburam prin spatiu, fara a simti timpul si miscarea. Eu am simtit in mine o flacara aprinsa, care ma ardea si ma invaluia, si eram plasmuita din lumina si din sentimentul bucuriei Fiintarii.

Cine sint eu? Ce sint eu? Pentru ce sint eu?

Eu cautam raspunsul in mine insami.

Eu am incercat sa opresc aceasta miscare nebuneasca si luptam cu energia nucleului arzind care ma atragea. Un teribil efort de vointa mi-a dat posibilitatea sa ma rasucesc si sa vad spatiul din jur. Eu mi-am vazut confratii luminind si am constatat ca nu sint singura in aceasta lume. Eu am inteles ca ne supunem unei aceleiasi legi si ca miscarea noastra nu este haotica. Eu am simtit acel centru care ma atragea cu o caldura arzatoare. Eu mi-am gasit locul pe orbita lui.

Asta s-a intimplat cu 750 de miliarde de ani in urma.

in sufletul meu, s-a instalat linistea, provenita de la starea de constientizare a faptului ca ma aflam sub ocrotirea unui atotputernic astru. Eu mi-am permis sa ma adincesc in propriile mele probleme.

Un virtej spiralat si plat care alerga prin spatiu

Ales alerga prin spatiu, aratindu-se ca un virtej spiralat plat, de materie cosmica, o nebuloasa de praf (turbulenta plata, indreptata spre interior). Viteza de miscare si sensul de rotatie i-au fost date de parinti si nu depindeau de vointa lui Ales. Concomitent, in centrul spiralei, avea loc condensarea materiei mai dense, iar in apropierea suprafetei exterioare, acumularea materiei mai fine, mai subtile.

Miscarea dupa vointa a lui Ales a coincis cu momentul trecerii ei prin actualul nostru sistem solar. Ea si-a intors cumva partea interioara a spiralei si s-a expandat in spatiu, devenind din plata, globulara (fig. 1). Modificindu-si forma, Ales si-a incetinit miscarea si s-a plasat pe o orbita in jurul Soarelui.

Din acest moment, Ales a intrat in perioada cunoasterii sau, folosind cuvintele lui Hermes Trismegistul, in perioada separarii subtilului de dens si a cunoscatorului de cunoscut.

In stadiu de monada

Ales reprezinta in sine, in acest moment, MONADA, inca nestructurata si fara forma, adica ceva viu, intreg, dar avind contururi nedeslusite si un amestec de material in interiorul sau. Procesul autocunoasterii consta, pentru Ales, inainte de toate, in structurarea sa interioara, trasarea hotarelor dintre straturile materialului sau, altfel spus, in elaborarea propriului sau corp. Tot astfel, copilul, inainte de a-si incepe viata de sine statatoare, isi desavirseste corpul sau fizic, iar maturizarea lui se masoara prin deplina perfectiune a corpului. Pentru Fiintele Cosmice de tipul lui Ales, construirea corpului consta in impartirea lui in nivelurile spatio-temporale ale materiei. Cunoasterea materiei este discreta; corpul construit poseda nivelurile materiei.Locuitorii astraluluiSa analizam acum situatia generala a locuitorilor astralului in momentul aparitiei posibilitatii de a comunica intre ei. Fiecare dintre straturi a obtinut posibilitatea sa asculte nu numai programul de activitate din interiorul stratului, ci si programul fiintelor din alte Zone si, de asemenea, viata materiei de dincolo de Oglinda.

Inlauntrul Zonei a 21-a, in acel timp, a avut loc dezintegrarea in cercuri masculine si feminine de inrudire. Militantii activi, care dispuneau de posibilitati inalte de creatie, barbatii Zonei a 21-a, cautau domenii de aplicare pentru aceste posibilitati. Le atrage atentia programul de creatie in materia situata mai jos, posibilitatea de a crea in forme mult mai dense, dar posibilitati in aceasta directie, practic, nu aveau.

Cine a fost de fapt Eva

Cele mai adaptate pentru munca cu acest material erau fiicele din Zona a 4-a, copiii lui Heva. Astfel, s-a petrecut ispitirea Evei de catre sarpele Ispititor - barbatii din Zona a 21-a. Femeile din Zona a 4-a se lasa ademenite de posibilitatea de a lucra in material dens, de posibilitatea de a se cobori in corp de animal, de a crea forme prin procedeul Trinitatii, in material ele devenind personaje de ambele sexe (dintru inceput, copiii celei de a 4-a Zone erau toti fetite).

Si astfel, fiicele Zonei a 4-a sint primele care coboara in corpuri fizice. Sarcina lor a fost usurata si prin aceea ca ele dispuneau, in cea mai mare masura, de posibilitatea de a asimila materialul mai dens si de a modela forme din el.

Primele corpuri - cele vremelnice

Intrucit in timpul acela nu era diferentiat inca materia subtila care urma dupa stratul tonic (acolo ar fi trebuit sa existe inca doua straturi deasupra Oglinzii) si nici materia densa situata mai sus de animale (acolo, de asemenea, ar fi trebuit sa fie inca doua straturi), fiicele lui Heva au orinduit materia nestructurata in corpuri vremelnice. Straturile superioare Cinci si Sase au format unul singur - stratul ASTRAL, iar straturile Cinci si Sase inferioare (de sub Oglinda) - stratul ETERIC. In consecinta, aflindu-se in corp fizic, omul a dispus de sapte corpuri:

1. Corpul MENTAL - STABIL - TRANSCENDENT. Constiinta superioara.

2. Corpul STIHINIC - STATIC. Reactia la schimbarile cosmice. Harta cerului de nastere. Pastrarea individualitatii. Protectia interioara a propriului intreg. Eu si lumea.

3. Corpul MUTABIL. Mentine legatura cu cosmosul. Atractia pentru Altceva. Hranirea energetica. Orologiul interior. Senzatiile subtile. Nazuinta spre schimbare.

4. Corpul TONIC. Lucrul cu sentimentele. Intuitia pura. Atasamentele sufletesti profunde si vrajmasia. Pastrarea memoriei reincarnarilor anterioare.

5. Corpul ASTRAL sau corpul LOGIC - INTUITIV. Evaluarea si autoevaluarea. Atentia. Concentrarea. Aspiratii psihice interioare. Nazuinta.

6. Corpul ETERIC sau corpul TANGENT - RECIPROC. Suporta incarcatura psihica a legaturilor dintre societate si om. Aparatura de inregistrare a legaturilor oamenilor cu obiectele, prin intermediul contactelor radiatiei eterice. Functiile perceptiei superficiale a relatiilor. Prima impresie. Recunoasterea. Cunostinta fara o structura interioara largita. Adunarea laolalta a perceptiilor simturilor. Reamintirea instinctiva a reactiilor. Memorare pentru o singura viata. Transmite unele momente in memoria de lunga durata in straturile mai subtile.

7. Corpul FIZIC. Perceptia actiunilor grosolane. Cauzalitatea secundara. Organele corpului fizic percep, de regula, numai energiile tari.

In ce a fost omul implementat

In acea vreme, pe Pamint existau niste animale asemanatoare, ca forma, maimutelor, dar de dimensiuni uriase. Corpurile acestora pareau cele mai potrivite pentru implementarea omului. Dificultatile constau in distribuirea corpurilor subtile in concordanta cu functiile organelor animalelor. Odata cu scurgerea timpului, cind corpul omului a capatat forma de astazi, toate corpurile s-au distribuit cu cea mai mare oportunitate.

Intrind in corpurile fizice, oamenii din Zona a 4-a incep sa se inmulteasca in mod intensiv, creind corpuri pentru surorile lor, iar apoi si pentru copiii altor Zone, actionind dupa programul dat lor, cel de modelare a formelor, raspindindu-l in tot astralul, prin intermediul corpului tonic. Drumul era deja batatorit; s-au construit canale de coborire si existau exemple de confectionare a corpurilor.

In a doua etapa, coboara jos fiicele OKOO, din Zona a 3-a. In total, ele sint in numar de 60 de mii. Simtind o atractie puternica dinspre in jos privitoare la posibilitatile de a lucra cu material mult mai dens si in conformitate cu tendinta lor de a acumula forme, ele patrund brusc in jos, pe calea deja batatorita. Astfel, pleaca cercuri intregi, ceea ce creeaza posibilitatea unei cufundari dintre cele mai adinci. Majoritatea dintre ele incep sa patrunda in corpuri fizice. Datorita tendintei lor innascute de a se uni, ele aduc oamenilor procedeele de unire in grupuri si de cooperari ierarhice.

Cine s-a cufundat in energiile joase

O parte din copiii din Zona a 3-a, in numar de opt mii, formind 3 cercuri inrudite, se cufunda in energii si mai joase, ajungind pina la magma; acolo isi construiesc propria civilizatie. Numele lor energetic este de HOAH-i. Posibilitatea unei coboriri atit de joase a fost favorizata de lipsa, in acele vremuri, a unor granite interioare indeajuns de compacte intre straturi si dimensiuni. De atunci, HOAH-ii isi continua existenta lor in zonele energetice joase si dispun de o organizare sociala asemanatoare, oarecum, cu orinduirea comunei primitive; ei au intelectul slab dezvoltat intrucit, cu timpul, ei s-au rupt cu totul de partea de deasupra Oglinzii. Noi, daca ne aflam uneori intr-o stare energetica inferioara, putem sa-i vedem pe HOAH-i; totusi, ei pot cu mare greutate sa patrunda in spatiul nostru dimensional. In astfel de cazuri, ei apar precum dracii, negri si cu ochi arzatori, insa nu fac nimanui nici un rau. Chipul lor arata destul de nefericit. Aceia dintre oameni care poarta un bagaj insemnat de pacate - devieri si care, dupa moarte, ajung sa zboare prin zonele joase ale astralului, au posibilitatea sa vina in contact direct cu lumea acestor HOAH-i, nimerind chiar in spatiul in care ei locuiesc. Acesti oameni cred ca au fost aruncati in cuptoare incinse si li se pare ca sint paziti de draci. In realitate, HOAH-ii isi apara posesiunile lor de scurgerea in ele a sufletelor pacatosilor si fac mari eforturi sa-i retina intr-un put - cuptor, iar acolo este cald numai din cauza energiilor joase ale magmei. HOAH-ii se afla in prezent intr-o situatie mult mai grea si mai proasta decit oamenii care traiesc in corpuri de animale.

Copiii din Zona a 3-a sint obisnuiti cu munca in cercuri si nu pot sa se desprinda din ele, dar daca macar unul din ei cade din cerc, sar dupa el toti ceilalti, pentru a-l retine sau pentru a-i urma exemplul. Si, pentru ca nu prea reusesc sa-i retina, aproape toti intra in corpuri fizice, cu exceptia a aproximativ zece cercuri de inrudire.

De la creatia inalta la cea inferioara

In acest timp, barbatii din Zona a 21-a, percepind fluidul femeilor - sotii din Zona a 3-a si avind deja ideea despre creatia in materia densa, coboara in mare graba jos, la prietenele lor. Astfel, ei au parasit creatia inalta, in folosul creatiei inferioare. Ei au adus pe Pamint mestesugurile si inaintea lor s-a deschis un cimp larg de activitate. Ei modeleaza, construiesc si daltuiesc in piatra; statuile, piramidele, constructiile megalitice, idolii si vasele - iata spre ce s-a indreptat creatia lor.

Dupa barbati, in corpurile fizice

Plecind de la locul lor din astral, lasa vaduve femeile zonei lor. Astfel, la acestea, problemele creatiei sint inlocuite de necesitatea cautarii unui sot si de aceea ele trebuie cu orice pret sa gaseasca barbati. Ele se arunca in jos, in corpuri fizice, inlocuind astfel elanurile creatoare cu desfatarile sexuale. Raspunzind chemarii carnii, ele sint vesnic in cautarea partenerului si merg, de la bun inceput, pe calea decaderii, afundindu-se tot mai mult, atragindu-i si pe altii tot mai jos, dar fara sa mai aiba posibilitatea de a primi ceva din lucrul pentru care au venit. Inalta calitate a creatiei ele au transformat-o in calitatea desfatarilor si a placerilor.

In urma activitatii desfasurate pe Pamint de catre oamenii - animale, au inceput sa fie emise de catre acestia emanatii ce au umplut nisele energetice care mai erau inca libere si asteptau sosirea Maestrilor si a Regilor ce urmau sa vina. Activitatea energetica, dupa propria vointa si bunul plac al acestora, a constituit inceputul umplerii Zonei a 12-a active - zona neascultarii active. Activitatea femeilor Zonei a 21-a, cu emanatiile desfatarilor si ale programelor sexuale, a inceput sa ocupe nisa destinata celei de a 13-a Zone.Alti amatori pentru corpurile fizice

Urmatorii care coboara in corpuri fizice sint copiii Zonei a 5-a (ULEU). Acestia erau in numar destul de mare, de 2.800.000. Ei dispuneau de o mare capacitate de a prelua orice informatii; captind emanatiile celor cazuti, sint atrasi de posibilitatea unor noi senzatii; astfel, molipsindu-se usor, coboara jos, favorizind si molipsirea altora de unele programe straine lor. Miscarile vibratorii specifice lor le ofera posibilitatea patrunderii in straturile mai profunde si a coboririi in corpuri fizice deja pregatite.

Pe Pamint apar diferite forme de limbaj, se despart rasele dupa culoarea pieii si incepe sa se manifeste adaptabilitatea corpului uman la diferite conditii naturale de mediu.

Nivelul unic si legaturile colective

Ei raspindesc peste tot, in astral, ideea captivanta de a cobori jos, avind astfel posibilitatea de a se afla cu totii la un singur nivel si de a avea legaturi colective pentru a cunoaste totul si pentru a putea totul.

Aceasta veste ajunge chiar si pina la copilele din Zona 1. Pentru ele, asta a sunat cam asa: Toate acestea sint foarte dragute; din curiozitate, avind in vedere si usurinta de a aluneca, ele incearca sa coboare si, intrind in corpuri fizice, aduc cu ele in mediul oamenilor inconstienta si superficialitatea vietuirii, insusirea de a nu se gindi la consecinte.

In acest timp, copiii Zonelor a 2-a si a 22-a incheie lucrul de indeplinire a sarcinii ce le revenea. Stratul stihinic - static a fost construit; in materialul reflectat s-a incheiat formarea regnului mineral. Pentru copiii din Zonele a 2-a si a 22-a, este posibila deja reintoarcerea in Intreg, in parintii lor, programul lor fiind indeplinit. In mediul celor din Zona a 2-a incep tulburarile, apare lipsa dorintei de a-si pierde personalitatea si ego-ul. De aceea, vestea de curind receptionata despre vietuirea in corp fizic ii atrage cu sansa de a-si prelungi existenta independenta. Folosindu-se de posibilitatile lor de a lucra cu stihiile, ei isi confectioneaza corpuri si patrund in planul fizic. Insa nu pleaca toti, ci numai 9000, 3000 raminind in corpul stihinic - static, nehotarindu-se sa-si paraseasca locurile lor.

Cum si de ce se rup barbatii unii de altii

Barbatii din Zona a 22-a, cunoscind dualitatea lumii si considerindu-se parte a Intregului, cauta posibilitati de a se reuni cu Intregul. Constientizind esenta lor masculina si negasind femeile din Zona a 2-a, ei se hotarasc sa plece jos, pentru a se intilni cu acestea. Intre ei apare brusc o ruptura. Dintre ei, 7.000 coboara jos, iar 5.000 ramin sus; incercind sa-i retina pe confratii lor si vazind ca nu au succes, acestia ramin in astral dar, pentru a nu pierde definitiv legatura cu cei coboriti, coboara si ei in stratul mutabil.

Acesti 5.000 de copiii KDOO sint acei Arhangheli spre care noi ne indreptam rugamintile. Ei vin spre noi cu vestile bune, iar glasurile lor ne dirijeaza si ne sprijina de multe ori.

Insusirea programelor lumii animale

Astfel, pe Pamint se afla in acelasi timp copiii proveniti din Zonele 1, a 2-a, a 22 a, a 3-a, a 21-a, a 4-a, a 20-a si a 5-a, nu toti, dar marea lor majoritate. Multi dintre ei, fara sa rezolve adevaratele lor sarcini sus, neprelucrind pina la capat stratul tonic si cele urmatoare, au inceput calea vietilor nesfirsite (reincarnari) in corpuri de animale. Luind cu ei programele lor initiale, ei si-au insusit si programele lumii animale: reproducerea permanenta, constructia de case si camine familiale (Zona a 4-a), protejarea urmasilor si a proprietatilor lor, delimitarea teritoriului (Zona a 20-a), munca cu sudoarea fruntii lor la lucrarea pamintului, mestesugaritul, modelarea activa a formelor (barbatii Zonelor a 3-a si a 21-a), desfatarea cu diferite feluri de hrana si cu sexul (femeile Zonei a 21-a), diferentierea limbilor si a gintilor, invidia si rivalitatea (Zona a 5-a), lupta cu capriciile naturii, vrajitoria si sacerdotia (Zonele a 2-a si a 22-a). Ei au inceput sa o ia pe calea cunoasterii nepermise. Odata cu sosirea oamenilor din Zona a 22-a, acestia s-au adincit in stratul de energii joase si au intrat in spatiul de dincolo de Pamint, creind prin magie un coridor, adica o spartura spre adincurile fara intoarcere. Nici un fel de povete din partea Conducatorilor din Zona a 23-a si a Arhanghelilor, nici o chemare a Legii nu a mai putut sa-i opreasca.

De ce si cine a organizat Potopul

Necesitatea de a-i alunga pe oameni din corpurile fizice i-a obligat pe Conducatorii din Zona a 23-a sa organizeze, cu ajutorul fortelor Pamintului si a magiei Arhanghelilor, Potopul, situatie a mortii simultane a tuturor celor care traiau pe Pamint. Cu ajutorul stihiilor, a fost perturbata timp de noua zile rotatia obisnuita a Pamintului, a avut loc deplasarea polilor, s-a schimbat intreaga stare a atmosferei, a cimpului energetic si magnetic al Pamintului, s-au deplasat continentele, s-au topit ghetarii si au pierit multe specii de animale. Conducatorii Zonei a 23-a au trasat din nou granitele dintre stari (dimensiuni), astfel ca ceea ce a fost material s-a reunit cu materialul, iar ceea ce a fost spirit, cu spiritul.

S-a comis insa o greseala, care a constat in faptul ca, selectia facindu-se in concordanta cu starea momentana a omului, cei ce se gaseau in momentul respectiv mai sus de limita evenimentelor (fiind in rugaciune, reculegere, meditatie, contemplatie), au supravietuit. Numai ca, in viata curenta, lor nu le erau straine si starile joase de constiinta. Supravietuind, le-au pastrat si pe acestea, cu toate cunostintele despre posibilitatile vietii pe Pamint.

Descrierea Zonelor de influenta a calitatilor

Maestrii si nisele lor energetice

Dupa cum s-a spus mai inainte, mama noastra, ALES, care apartine celei de a treia generatii de Fiinte Cosmice, se afla in spatiul cu 12 calitati si, in consecinta, este supusa influentei a 12 Maestri-calitati. in prezent, pe Pamint lucreaza 9 Maestri sau 18 Regi Nascuti ai Zonelor, Maestri ai noii densitati. Trei Maestri inca nu si-au intrat in drepturi. Dar, de la bun inceput, pentru fiecare Maestru a fost oarecum pregatit, determinat anterior, cimpul lui de activitate (nisa lui energetica). Deci noua Maestri si-au ocupat deja nisele lor energetice, iar celelalte nise ar fi trebuit sa ramina libere.

18 zone de influenta deasupra Oglinzii

Astfel, in interiorul Pamintului, ar trebui sa existe 18 Zone de influenta a calitatilor, in actiune la locul lor de deasupra Oglinzii. Copiii lor ar trebui sa-si desfasoare activitatea la nivelurile ce le revin. Ca urmare a unor actiuni nelegitime ale lui ALES insasi (asupra acestora vom reveni) si in legatura cu venirea oamenilor in corpuri fizice, ordinea stabilita a fost incalcata, iar influenta calitatilor intr-o forma inadmisibila a fost raspindita impotriva legii, in spatii nepermise. Energiile Zonelor nascute, luind o infatisare paradoxala, au inceput sa coboare mai jos, au ocupat nisele energetice ale Zonelor nenascute si, umplindu-le, au format un fel de gropi care ii atrag pe oameni in adincurile cunoasterii neplanificate. in acest mod au aparut noi si NELEGITIME ZONE de influenta a calitatilor, care nu ar fi trebuit sa existe. Canalele lor energetice s-au intins si raspindit pina la nivelul magmei, lungind prin aceasta traseul parcurgerii fiecarei calitati. Sa notam corespunzator aceste Zone astfel:

Zona a 10-a. Zona robiei - activa;

Zona a 11-a. Zona vampirismului - activa;

Zona a 12-a. Zona samavolniciei - activa;

Zona a 12-a. Zona lipsei de vointa - pasiva;

Zona a 13-a. Zona desfatarii - pasiva;

Zona a 14-a. Zona urii si a invidiei - pasiva.

in continuare, ne vom ocupa de examinarea fiecarei Zone in parte, insa acum ne vom referi la structura energetica generala a Zonelor de influenta a calitatilor si la raportul dintre ele.

Descrierea de la Biblie la noi

in Biblie s-au facut incercari de a descrie structura niselor Zonelor, in Scara lui Iacov si in Numerii. Natural ca sistemul nostru se deosebeste de cel vechi, intrucit omul contemporan s-a obisnuit cu alte notiuni si conceptii, iar structura mintii sale nu mai percepe, la adevarata lor valoare, asocierile stravechi.

Pornind de la faptul ca cel mic este asemanator celui mare si invers, pentru descrierea structurii Zonelor ne vom folosi de structura propriului nostru corp. Stiind ca omul a venit inspre in jos, adica din straturile subtile in cele dense, vom folosi aceasta imagine inversa a omului (fig. 9): toate cele sapte chakre numerotate constituie receptori de energii, porti de intrare carora, ca si organelor subtile de simt ale omului, le revine sarcina diferentierii si distribuirii energiilor.

Aici sint numerotate:

1 - intrarea (fontanela - Sahasrara );

2 - receptorul energiei mentale (centrul dintre sprincene, de pe frunte - Ajna chakra);

3 - receptorul energiei formelor - gind (plexul tiroidian al gitului - Vishuddha chakra);

4 - receptorul energiei sentimentelor (inima - Anahata chakra);

5 - receptorul energiei vointei (plexul solar - Manipura chakra);

6 - receptorul energiilor creatoare (zona inghinala - Svadishtana chakra);

7 - receptorul energiei vitale (coccisul - Muladhara chakra).

Acesti sapte centri energetici pot fi comparati cu strunele unui instrument muzical, necesar acordajului intregului organism uman. Energia oricareia dintre calitati este perceputa discret, pe masura patrunderii ei in corp, prin aceste porti.

Calitatea ca un suvoi

Acum putem sa ne imaginam calitatea ca un suvoi, despartit in elemente constient identificate si dispuse in ordinea cresterii densitatii lor. in cazul de fata, centrul 7 inseamna cele mai inalte energii, corespunzatoare celui mai inalt punct de fixare a Zonei. Pentru Zonele 1 si a 23-a, acesta este stratul stabil - transcendent. Altfel spus, pentru toate Zonele, centrul 7 indica locul legitim de vietuire.

Omul, venind pe Pamint si oarecum reflectindu-se, a adus suvoiul sau de energii modificate calitativ, corespunzatoare celor initiale, dar intr-o forma mult mai densa. Aceasta este ca si cum s-ar fi prelungit in jos nisa respectivei calitati, repetind sensul ideii, dar restructurind forma si marind densitatea energiei. Pornind de la aceasta premisa, sa adaugam la prima imagine pe cea reflectata, avind aceleasi componente, marcate insa cu litera a (vezi fig. 10: 2a, 3a, … 7a).

Punctul de intrare va fi comun, aici fiind despartirea dintre manifestarile legitime si cele nelegitime (numai in Zonele nascute intrucit, in Zonele nenascute, manifestari legitime inca nu exista). O constructie asemanatoare - Scara lui Iacov - o adoptam pentru examinarea structurii Zonelor de influenta a calitatilor (vezi fig. 11).

Pozitia 7 de sus a Zonelor 12 reprezinta nivelul Oglinzii; toate pozitiile care sint mai sus de el sint cele de deasupra Oglinzii, iar calitatile existente aici se parcurg de catre corpurile subtile, adica astral, tonic si cele de mai sus. Sub Oglinda se gasesc calitatile denaturate sub influenta programelor animalice, acestea fiind parcurse numai de corpurile eteric si fizic ale omului.

Citeva exemplificari pentru Zona a 6-a:

a) pozitia 7 de sus inseamna unirea formelor proprii de exprimare cu forma Slujirii (creatia, pustnicia, arta);

b) pozitia a 2-a de jos inseamna cautarea exprimarii de sine;

c) pozitia a 4-a de jos (unde incep programele animalice) inseamna setea nepotolita de acumulari materiale, lacomia;

d) pozitia a 7-a de jos inseamna uciderea premeditata pentru dobindirea de valori materiale.

Toate influentele calitatilor in lumea oamenilor le vom analiza amanuntit in capitolele urmatoare. Este important a se intelege cit de mult seamana caile oamenilor si emanatiile lor cu parodiile la adevaratele calitati, dupa cum le-au modificat oamenii insisi, tot ei inecindu-se apoi in ele.

Sa simti profunzimea caderii

Practic, noua, tuturor, cu rare exceptii, ne este dat sa simtim asupra noastra toate aceste profunzimi ale caderii. Intrind in interactiune, exercitind influente unul asupra altuia, oamenii reusesc, cu multa truda, sa scape de ele, insa numai ajungind in mod constient la concluzia ca ele nu sint permise. Cel mai adesea insa, traind sub dominatia instinctelor animalice, oamenii ratacesc din viata in viata, din reincarnare in reincarnare, fara sa vada sau sa auda ceva. A venit si i-a vazut pe toti beti, clatinindu-se in fiecare calitate dintr-o extrema in alta, asta inconstient, fara a gasi calea de mijloc. Daca intr-o viata a fost sclav, in alta va fi stapin de sclavi; daca in una este greu de cap, in alta va fi zeflemist etc.

Constructia unei Zone aminteste de Pomul cunoasterii

insasi constructia unei Zone aminteste de Pomul cunoasterii, numai ca, in acest caz, coroana se ramifica inspre in jos; cu cit mai jos, cu atit mai ramificat si cu atit mai multe infatisari ale pacatului, prin urmare cu atit mai mare incurcatura pentru om. Tulpina, insa, cu cit este mai inalta, cu atit este mai dreapta si mai ferma (fig. 12).

Ramificarea si nivelul stratului astral amestecat

in fiecare Zona, ramificarea incepe cam de la gitul de sus, adica centrul 3 de deasupra, care corespunde nivelului stratului astral amestecat si se regleaza de catre corpul astral. Cu cit locul asimilarii unei calitati este dispus mai jos, dupa energii sau chakre, cu atit este mai mare unghiul de deviere fata de verticala si cu atit mai grea este situatia omului; in consecinta, cu atit mai dificila va fi iesirea din situatia data si cu atit mai scurta va fi durata vietii omului respectiv. Cu cit sint mai joase energiile intre care isi petrece omul viata, cu atit este mai scurt timpul sau si, intr-un anumit moment, cind devierea devine inadmisibila, timpul se prabuseste si survine moartea. in acel moment, omul a intrat in conflict cu Legea si, natural, moare, pentru a relua totul de la inceput in urmatoarea viata.

Atit timp cit omul percepe inconstient toate situatiile intilnite in cale, adica le gaseste drept intimplatoare, el nu este in stare singur sa acceada pe calea Adevarului.

Nimic nu este intimplator

Nici o situatie, din viata oricui, nu este intimplatoare, noi le atragem spre noi prin emanatiile noastre, prin starea in care ne aflam. Venind in planul fizic, fiecare om este pus dintru inceput in acele conditii anume, in care el poate sa parcurga cel mai usor si mai profitabil un aspect al unei calitati, care inca nu a fost parcurs de el. Daca el este predispus sa se exprime prin bogatie, el va avea posibilitatea sa se imbogateasca pina cind, in cazul cel mai rau, va fi strivit sub povara propriilor acumulari, iar in cazul cel mai bun, va intelege nimicnicia unui astfel de procedeu al exprimarii de sine si-l va putea ocoli, gasind mediana calitatii, pentru a asimila calitatea in intregime si pentru a ajunge astfel la urmatoarea etapa a marsului catre Tatal.

Pe drumul nostru spre cunoastere au loc situatii atrase de noi insine

in orice moment, pe drumul nostru spre cunoastere au loc situatii atrase de noi insine, in concordanta cu energiile in care noi ne putem afla; ele ne dau oportunitatea de a merge pe calea eliberarii si a inaltarii sau pe cea a caderii si mai jos de acolo de unde sintem. Formele acestor situatii sint diferite dar, in esenta, ele apartin energiei uneia dintre cele 24 de Zone de influenta a calitatilor.

Ciclurile vietii si caracteristica de timp

Uitati-va cu mai multa atentie cum se desfasoara viata unui om obisnuit, precum este marea majoritate a oamenilor. O astfel de viata poate fi impartita in cicluri. Caracteristica de timp ne-o da o unitate de timp (1), unica si diferita pentru fiecare om, in functie de parcursul sau. Fiecare faza a ciclului este proportionala cu aceasta unitate, insa durata ei initiala o da penultima faza a ciclului de dupa moarte, adica inainte de nasterea intr-o noua incarnare este prestabilita durata urmatoarei vieti.

Cum arata calitatea vietii unui om

Iata cum arata CALEA VIETII unui om obisnuit, fara un avint deosebit si fara o cadere deosebita:

1) Momentul tacerii. Nasterea. in acest timp, se pierde amintirea despre viata anterioara, deoarece are loc trecerea brusca de la constiinta catre corelativul sau fizic: mintea. = 1 unitate de timp.

2) Cuplarea simturilor: auditiv, olfactiv, gustativ si tactil. Viata in sine insusi, asimilarea corpului fizic. = 3 unitati de timp.

3) Cuplarea constiintei si a gindirii. Contemplarea si atentia fata de lumea inconjuratoare. (Expansiunea dincolo de limitele corpului). = 7 unitati de timp.

4) Cuprinderea in operatiuni de perceptie, nasterea dorintelor care indeamna la actiune. = 12 unitati de timp.

5) Stabilirea necesitatilor personale. Dezvoltarea sinelui. = 24 unitati de timp.

6) Afirmarea propriului Eu in societate. Manifestarile de vointa. Ocuparea propriului loc intre cei de-o seama cu el. = 36 unitati de timp.

7) Generalizarea experientei. Utilitarismul ei. A fost parcursa calea conditionata de trecutele intrupari. incepe alegerea pentru aceasta viata. Aceasta perioada de timp este caracterizata, in cea mai mare masura, de inceputul devierii in cadrul calitatii care se parcurge, intr-o parte sau alta. = 48 unitati de timp.

8) Nazuinta de a se plasa, conform cu propria vointa, intr-o parte sau in alta a pomului cunoasterii. Directia este aleasa. = 72 unitati de timp.

9) Receptarea unor aluzii privind incorectitudinea caii alese sub forma unor boli sau a unui disconfort, cu alte cuvinte: conflictul cu Legea. in aceasta perioada, se predetermina drumul in continuare. Daca greseala este bine inteleasa, pentru om urmeaza vindecarea si bucuria; daca nu este inteleasa, urmeaza taraganarea si caderea in groapa energetica. = 96 unitati de timp.

10) Totala neintelegere a avertismentului, adincirea pe acea cale pe care a mers. Agravarea bolilor si a loviturilor. inrautatirea starii fizice, o data cu marirea concomitenta a bunurilor materiale. = 96 unitati de timp.

11) Ducerea exprimarii de sine pina la cel mai inalt stadiu. Gloria, onorurile si decoratiile. = 72 unitati de timp.

12) Declinul spiritual. Miscarea din inertie. E pe terminate benzina. Lipsa dorintelor. Face ceva, dar nici macar el nu stie ce si de ce. = 48 unitati de timp.

13) Stare de boala si insatisfactie. = 36 unitati de timp.

14) Iesirea din viata sociala. inchiderea in sine insusi. Cladirea in jur a unui zid de nepatruns. = 24 unitati de timp.

15) Starea de pierdere a capacitatii de evaluare a situatiei si a atmosferei inconjuratoare. Stingerea constiintei. = 12 unitati de timp.

16) Stingerea vietii corpului fizic. Moartea organelor de simt. Stingerea interioara in sine. = 7 unitati de timp.

17) Starea dinaintea mortii. Constientizarea mortii. in profunzimea interioara, aproape in subconstient, este parcursa experienta acumulata in acea viata. in acest timp se hotarasc conditiile dainuirii de dupa moarte. inca mai poate sa apara cotitura in directia eliberarii de atasamente fata de programele inferioare. = 3 unitati de timp.

18) Momentul mortii. Tacerea. = 1 unitate de timp.

Se observa ca numarul de faze ale ciclului este legat si determinat de numarul de Zone de influenta a calitatilor deja nascute. Aici avem de a face, oarecum, cu o analogie la viata unei fiinte unice, atotcuprinzatoare, cunoscatoare in sine insasi a tuturor calitatilor. Traind viata fara sa inteleaga tot ceea ce se intimpla cu el, omul ajunge la momentul mortii sale, adica la parasirea corpului fizic. Cu cit el a deviat mai mult fata de mediana, alegind ramura cea mai indepartata si mai adinca, cu atit el si-a scurtat durata sederii sale pe pamintul ferm si cu atit mai mult si-a ingreunat siesi parcurgerea in viitor a respectivei calitati.

Imaginati-va ca lungimea intreaga a tulpinii reprezinta durata vietii. Evident ca, daca ramura este inclinata mult fata de tulpina, viata noastra se scurteaza, asa cum se poate observa si din fig. 13.

La un moment dat, ea poate sa se adune ghem ca pielea de sagrin; ca rezultat are loc, dupa cum s-ar parea la prima vedere, moartea neasteptata in urma unui accident nefericit.

De multe ori se pune intrebarea: de ce doi oameni la fel de pacatosi au destine diferite? Unul prospera timp indelungat, iar celalalt moare in chinuri, de tinar. Chestiunea consta in aceea ca oamenii care, la prima vedere, sint asemanatori, parcurg calitati cu totul diferite sau provin din Zone de nastere diferite. Dar, de la batrini, se pretinde de o suta de ori mai mult si mai strict; ei pleaca din viata in moarte spre a constientiza acolo multe lucruri pentru ca, apoi, sa revina pe Pamint pentru a le indrepta si a continua calea lor. Murind, omul parcurge tot 18 faze ale ciclului de dupa moarte, in timpul carora el se pregateste pentru o noua incarnare (ne referim aici tot la o cale de mijloc, fara mari inaltari sau caderi intr-una dintre calitati; acest tip de soarta o vom analiza mai tirziu, cind vom descrie Zonele.Zona a 11-aAparitia vampirismului a fost precedata de caderile oamenilor din alte Zone

Calitatea Zonei a 11-a, VAMPIRISMUL, nu are dreptul, asemeni calitatilor celor doua Zone 12, la existenta legitima. Aparitia vampirismului a fost precedata de caderile oamenilor din alte Zone de influenta ale calitatilor; caderile au fost generate de insuficienta fortei si puterii acestor oameni in manifestarea potentelor lor scazute, ceea ce a dus la imprumutul de forta de la semenii lor. Aceasta posibilitate a fost favorizata de aspiratia unor oameni spre calitatea Zonei a 12-a pasiva. Slabiciunea unora le-a oferit posibilitatea altora sa se intareasca in detrimentul lor; sau, invers: forta unora le a dat posibilitatea sa-i slabeasca pe altii. Intilnirea in acelasi strat fizic a oamenilor de diferite calitati a dat modalitatea de interactiune la nivelul schimbului de energie, care nu se putea efectua in mod uniform, datorita capacitatilor diferite ale oamenilor.

Prezenta oamenilor in planul fizic a mai oferit un motiv pentru aparitia vampirismului: dezechilibrul in alimentatie. Corpul necesita hrana fizica; corpul eteric (corp subtil al animalelor) necesita un schimb de energii la niveluri care nu-i sint specifice omului: energii de vointa si sexuale. Omul subtil, legitim, ar fi trebuit sa se hraneasca si sa faca schimb numai cu energiile subtile de deasupra Oglinzii si din stratul sau. Omul contemporan se hraneste din toate nivelurile de energie, insa din straturile de deasupra Oglinzii ia numai 5-6 la suta din ratia sa. Insusi corpul primeste numai 20-30 la suta din hrana sa, sub forma de alimente, restul hranirii se face prin schimbul de energii la nivel orizontal.

Omului ii vine greu fara sa comunice cu semenii sai

De ce omului ii vine greu fara comunicarea cu semenii sai? Daca n-am pomeni despre principiile inalte ale asocierii si colaborarii, ar trebui sa constatam faptul ca lui nu-i este suficienta hrana orizontala. Cum are loc hranirea orizontala si care sint formele ei? Sa le analizam pe nivele.

Pilda mielului blind

La nivelul 2a, totul arata parca total inofensiv. Constient sau nu, apare dorinta omului de a se sprijini pe cineva, de a fi inconjurat de cei apropiati sau de a se lipi de cineva (mi-e frica sa fiu singura; eu caut apropierea, societatea, eu vreau ca de mine sa aiba grija cineva). Au loc primele incercari de a crea mediul propice pentru hranire. Inca nu este clar in ce plan va avea loc principala absorbtie de energie, insa mediul se creeaza constient, desi arareori cineva intelege de ce face asta. Mai degraba se creeaza aparenta de bunatate, apropiere si umanitarism. Cum spune in proverbul romanesc: mielul blind suge la doua oi. Incepe propria reprofilare sub forma mielului blind.

Ce semnificatie are cititul fara discernamint

Constructia mentala creata trebuie sa fie exprimata in forme. Are loc trecerea la urmatorul nivel - 3a. (Exista distinct si un vampirism al inteligentei - hranirea cu idei si concepte, care sint rumegate in permanenta. Cind nu-i mai ajung propriile idei, omul se apuca de cititul fara discernamint a tot ceea ce-i cade in mina, numai sa-si poata umple capul infometat; ascultarea radioului, vizionarea emisiunilor de televiziune constituie o hrana permanenta pentru mintea omului, absorbindu-i intr-atit vibratiile, incit nu mai ramine loc pentru receptarea inaltelor vibratii ale corpului tonic).

Hranirea cu energiile cuvintelor

La nivelul 3a (gitul - forma), se produce trecerea de la considerente la atragerea permanenta a scurgerii lor catre sine. Incepe hranirea cu energiile cuvintelor. Unii se straduiesc sa stirneasca mila permanenta (vai saracul, cit este de nefericit) si, cu asemenea formulari, ei se hranesc; dar, prin aceasta, chiar omul respectiv se simte sarac si nefericit. Se formeaza un stereotip de conduita: o fata nefericita, miscari molatece, iar fiecare gest parca inspira compasiune. Se produce transformarea organismului, chiar pina la celule; pot sa apara bolile, care sporesc nefericirea vampirului.

In forma de inceput, la nivelul 3a, sint inca usor de urmarit propriile deprinderi si ele pot fi inlaturate in mod constient. Mai tirziu, acest lucru devine mai anevoios pentru ca omul isi intra in rol intr-atit incit deja nu mai poate sa sesizeze fondul chestiunii.

Forme de manifestare la acest nivel exista o sumedenie si aproape intotdeauna acestea par a fi inofensive. Exista oameni foarte buni, gata oricind sa faca fapte bune, insa, in schimb, ei asteapta si scot de la cei din jur cuvinte de multumire: Tu esti asa de bun, tu ai atita noblete si esti atit de altruist! In realitate, interesul si profitul consta in a consuma din energiile celor din jur, sub forma de aprecieri si cuvinte dulci. Unul din aspectele mai neplacute ale unor astfel de relatii este incercarea unora de a-i lega de sine pe cei carora le-au facut binele, ca o consecinta a sentimentului indatorarii si a dorintei de a multumi binefacatorului. Iar bautorul de singe e mereu prezent si gata sa infulece din energiile de multumire, insa in mod obligatoriu lui ii sint necesare si cuvintele.

Hranirea cu impulsuri de iubire

Asa incepe legatura cu energiile nivelului 4a (inima inferioara), hranirea cu impulsuri de iubire, atrase de simtaminte si manifestari incitatoare de dragoste. De cele mai multe ori, la astfel de interactiuni iau parte persoane de sexe diferite; inducind celuilalt sentimente de iubire, sustinindu-le si mentinindu-le prin diverse siretlicuri, unii isi creeaza o rezerva de hrana pentru inima lor infometata. Inima acestora nu este in stare sa iubeasca cu adevarat, dar excitanti exteriori nasc in ea vibratiile unor sentimente. S-a constatat ca oamenii cei mai sentimentali sint si cei mai duri si mai cruzi. Lacrimile de induiosare la citirea unei povestiri sau la anumite scene dintr-un film constituie incitari pentru anumite simtaminte, un surogat de iubire - dar hrana pentru inima este gata. Inima tremurinda a mamei este si ea tot un fel de hranire cu energiile copilului. Se naste astfel devotamentul, o anume cordialitate, de fapt un schimb de energii pe orizontala la nivelul inimii.

Instinctul animalic de a strivi si de a minca

Dorinta de a absorbi in sine insusi ne transpune la un nivel energetic si mai scazut - 5a. Intra in hora energiile vointei. Instinctul animalic de a strivi si de a minca pune stapinire pe om. Impulsurile de a calca in picioare pe altii, de a dizolva vointa altora, de a porni la lupta pentru a subjuga, de a ucide, evidentiaza vampirismul vointei. Exista oameni a caror simpla prezenta provoaca scandaluri, ceea ce este tot un vampirism al vointei. Manifestarea spiritului de ura fata de sine si fata de altii, permanenta nemultumire duc la conflicte interioare si confruntari exterioare. Bucuria de pe urma durerii provocate altora (sadismul) si autoflagelarea (masochismul) sint tot hraniri cu energiile vointei la nivel orizontal.

Vampirizarea unui egregor de catre altul, mai puternic

Sint numeroase cazuri cind tari mai mici au solicitat sa fie aparate de altele mai mari, sau cazuri de supunere a unor state mai slabe de catre altele mai puternice. Vampirizarea unui egregor de catre altul mai puternic, unirea egregorilor marunti ai unor popoare intr-o singura putere nu sint decit aspecte diferite ale calitatii Zonei a 11-a.

Folosirea sexului ca sursa de hranire

Folosirea sexului ca sursa de hranire este una din cele mai des intilnite forme de vampirism. Un cerc mare de legaturi sexuale vorbeste despre acumularea de energii la nivelul 6a, necesare pentru sustinerea propriei vitalitati. Atractia sexuala fata de unii oameni se explica prin uriasa putere a acestora de a absorbi energie. De regula, cei care se hranesc cu astfel de energii nu-si duc relatia pina la actul sexual (acesta fiind deja o manifestare energetica la nivelul 7a). Acestia atrag in permanenta persoane de sex opus, de parca ar arunca o plasa de pescuit in toate partile, iar apoi acumuleaza in ei energia victimelor cazute in plasa lor. Permanenta dorinta sexuala (cazuri extreme fiind obsesia sexuala si priapismul) la unii oameni vorbeste chiar despre hranirea lor cu astfel de energii.

Energiile sexuale, in starea lor inalta, sint ENERGII CREATOARE. Utilizarea lor in totalitate in partea inferioara il priveaza pe om de principiul creator si da o reprezentare deformata despre creatie. Aceasta deformare a ajuns in capul unghiului in unele invataturi. Ideea de Shakti, adica a suportului energetic sexual pentru inaltarea spirituala, a fost si mai este folosita de diverse religii. Dar oare ce cale spirituala se poate intemeia pe vampirism?

Problema imprumutului de energii ale vietii

La nivelul 7a, se pune deja problema imprumutului de energii ale vietii si ale mortii. Procedeul cel mai evident de acaparare totala a energiei vietii a fost declarat si recunoscut drept o crima. Acesta este ceva similar cu violul insotit de uciderea partenerului. Vampirismul asupra energiilor kundalini practic nu are forma. Absorbirea puterilor vitale poate fi complet inobservabila din exterior dar, deseori, se incheie cu moartea unuia dintre partenerii care au trait alaturi o vreme. Actul sexual este si el un schimb de energii viata - moarte. Necesar animalelor pentru a crea o noua generatie, la om actul sexual a luat forma unui permanent schimb de energii si provoaca scurgerea lor in straturile energetice inferioare. In cazul unor raporturi sexuale des repetate, omul isi iroseste fortele si ii dispar pofta de mincare si dorinta de miscare. Are loc carbonizarea si a altor chakre - intrari, urmata de pustiirea interioara.

Se modifica codul genetic al celulelor corpului astral

Incepind cu nivelul 4a, vampirismul patrunde intr-atit in carne si in singe, incit se modifica codul genetic al celulelor corpului astral. La caderea din aceasta Zona, celulele corpurilor subtile nu se distrug, ci transmit mai departe infectia cu vampirism. In reincarnarile urmatoare, vampirul continua sa atace si sa vampirizeze celulele straine, raspindind in ele molima. Ingreunindu-si continuu corpurile sale subtile, la urma urmei el ajunge sa nu se mai poata incarna si ramine in astralul inferior, in groapa Zonei a 11-a.

Cine este STAPINUL ZONEI

Pentru el nu mai este posibila iesirea de acolo. In interiorul acestei gropi, continua expansiunea unora pe seama caderii si mai jos a altora. Rezultatul final al acestui proces s-ar putea sa fie aparitia unui singur vampir, cuprinzindu-i in el pe toti ceilalti, devenind astfel STAPINUL ZONEI.

Pentru cei care s-au impotmolit cu totul in mlastina acestei calitati, deocamdata nu exista posibilitate de scapare (adica pentru cei care traiesc la nivelurile 6a si 7a). Pentru vampirii vointei si pentru cei de la nivelurile de mai sus, scaparea inca mai exista. Constientizarea deplina a starii sale si repulsia fata de aceasta calitate ii confera omului posibilitatea eliberarii.

A imprumuta energie, la om, este o crima

Dorinta omului de a oferi si nu de a primi este impulsul pentru iesirea din Zona a 11-a. Vampirismul trebuie sa dispara cu totul de pe fata Pamintului. A ne minca unii pe altii sau a imprumuta energie, la om, este o crima.

Dezvaluirea acestei calitati are loc sub manifestarile profunde ale lui Venus (sau TESTA) si ale semnului Zodiacal al Fecioarei (HEVA) - calitate a absorbtiei in sine, a unirii de dragul zamislirii. Chiar si calitatile denaturate si nenascute au o baza in calitatile deja existente dar, din pacate, sint incorect constituite. Calitatea unificarii perceputa denaturat si posibilitatea cultivarii noului, specifice pentru Testa si Pamintului in vampirism. Una din reflectarile calitatii lui Jupiter - PRUDONIS - ofera posibilitatea de a triumfa asupra intunericului si ar putea sa constituie iesirea din aceasta Zona Heva, s-au transformat, in profunzimile.

Zona a 13-aOSTER este calitatea originalitatii

Calitatea planetara a lui Saturn sau a lui OSTER, precum si unele nevoi animalice ale omului au dus la ocuparea nisei libere a celei de a 13-a Zone.

OSTER este calitatea originalitatii, a aprofundarii propriului Eu si timpul subiectiv (sau ritmul intregului viu); ele au dat la iveala, in chip denaturat, calitatea Zonei a 13-a, care conventional poate fi denumita DESFATAREA.

Infricosatoarea capacitate de izolare care s-a abatut asupra omului inca din vremurile cind s-a imbracat in haine de piele a condus la adincirea in sine si la atentie indreptata inspre centrul sau. Omul a devenit pentru sine singurul care este demn de atentie si incredere. Toate cele din jur au capatat rolul de mediu auxiliar. Totul a crescut pina la dimensiuni de necrezut, cerintele interioare ale omului au devenit singurele esentiale, iar posibilitatea de a-si satisface aceste nevoi interioare a devenit unicul tel. Asa s-a nascut aceasta aspiratie catre desfatare sau catre actiunea indreptata spre autosatisfactie, fara a tine cont de interesele celor din jur. Ritmul pulsatiilor propriei inimi si propria viata au devenit principiu dominant. Totul se invirte in jurul acestui centru, totul participa si trece la acest ritm; sau, spunind altfel: Eu sint Soarele in sine insusi.

La nivelul 2a, prima se naste dorinta, constienta sau inconstienta

Drumul pe acest plan inclinat este simplu. La nivelul 2a, prima se naste dorinta, constienta sau inconstienta, de a-si satisface propriile capricii. O data cu asta, pentru omul nostru, ceilalti dispar cu totul din cimpul sau vizual; nimanui nu-i va dauna cu nimic daca eu ma voi desfata putin cu lucruri absolut inofensive. Micile desfatari ale omului cu o mincare, cu o aroma fina sau cu o muzica placuta sint momente de adincire in sine insusi, de apel la simturile sale si la emotii. Instrumente ale simtirii sint aici organele fizice, iar asimilatori ai perceptiilor sint celulele eterice.

Gustul, mirosul si auzul mai fine il apropie pe om de animale, deoarece este directionat orizontal. Incepe sa lucreze intens corpul eteric, lipsindu-l pe om de posibilitatea de a-si asculta si celelalte corpuri subtile. Functionarea cu intensitate marita a corpului eteric conduce la urmatorul pas: omului nu-i ajunge plinatatea senzatiilor si a perceptiilor, nu-i mai ajunge desfatarea.

Constructia interioara a formelor dorite de desfatare

La nivelul 3a, incepe constructia interioara a formelor dorite de desfatare: visele. Imaginatia omului cauta noi experimente de desfatare si astfel se ivesc reprezentarile subtile. Altfel vorbind, omul incepe sa raspindeasca in astralul inferior fel de fel de imagini ale unor desfatari la care el ia parte. Asa are loc in astral infestarea altora cu programe de desfatare si iata ca deja toate vitrinele sint pline cu reclame care-i indeamna pe oameni sa se desfete cu felurite mincaruri si bauturi, cu femei frumoase, petreceri, excursii si multe altele.

Cind viata se transforma intr-o singura nazuinta: incintarea simturilor

Cufundarea in amintiri despre trecutele desfatari si visarea la cele viitoare, invirtirea si afundarea treptata in groapa deschisa in aceasta Zona fac trecerea la urmatoarea etapa - nivelul 4a. Viata se transforma aici intr-o singura nazuinta: incintarea simturilor si extazierea datorita lor. Intr-o stare normala, posibilitatile de a realiza asa ceva sint limitate, ceea ce impinge omul spre betie. Alcoolul si drogurile dau posibilitatea adincirii in sine insusi si concentrarii numai asupra desfatarii interioare. Cautarea desfatarii in toate, in jale si in bucurie, in dragoste si in ura etc., duce la disparitia adevaratelor sentimente si la inlocuirea lor cu subtila, dar si denaturata calitate a desfatarii.

Cind desfatarea devine in intregime egoista

La nivelul 5a, desfatarea devine in intregime egoista si este cautata peste tot si in orice. Aici isi ofera serviciile cinematograful si televiziunea, unde omul se delecteaza cu filme si programe in care abunda asasinatele si crimele de tot felul, sexualitatea desantata cu scene erotice, sexy sau porno, prostitutia si homosexualitatea etc. Vointa este indreptata numai si numai spre adincirea acestei calitati. Apare lipsa totala a atentiei si a interesului chiar si pentru partenerul intru desfatare si desfriu.

La nivelul sexual 6a, desfatarile sint dintre cele mai complete

La nivelul sexual 6a, desfatarile sint dintre cele mai complete. Creativitatea se transforma in inventivitate. Ritmul propriu devine din ce in ce mai subtil, la fel impulsurile si pulsatiile in sine insusi (interioare). Partenerul inceteaza sa mai fie necesar, auto-izolarea patrunde intr-atit de adinc in interior, incit se rupe in totalitate legatura cu mediul exterior. Onanismul, de exemplu, devine procedeul cel mai bun si la indemina pentru satisfactia in sine. La nivelul 6a se ajunge cind toate rezervele corpurilor fizic si eteric sint epuizate si nu mai exista posibilitati de a gasi noi modalitati de desfatare.

Trecerea la nivelul 7a inseamna moartea sau trecerea la un nou tip de vibratii

Trecerea la nivelul 7a inseamna moartea sau trecerea la un nou tip de vibratii. Balansarea intre sex si moarte, desfatarea la limita mortii permite cuplarea la vibratii de tonalitati si mai joase. Iesirea din timp sau existenta simultana in mai multe dimensiuni temporale creeaza senzatia unei desfatari insuportabile, pe muchie de cutit, la limita dintre viata si moarte. In astfel de cazuri, se modifica structura corpului astral; se dobindeste aptitudinea modificarii lui instantanee in functie de energiile exterioare. In strafundurile abisului acestei Zone, omul parca ar absorbi in el intreaga lume si devine, de fapt, un sistem individualizat pina la limita extrema. Caderea din aceasta Zona duce la urmari deosebit de grele. Omul isi pierde toate corpurile, iar sufletul lui nimereste sub puterea diavolului, adica in straturile cele mai joase ale Pamintului, pina la prabusirea in spatiul cu 24 de calitati.

Ce se afla in fundul gropii Zonei a 13-a

In fundul gropii Zonei a 13-a exista un canal - iesire intr-un alt spatiu cosmic, nespecific naturii omului. Acest canal a fost realizat in vremuri imemoriale de catre MAGII ATLANTIDEI, dintre care a plecat, prin aceasta gaura, o intreaga legiune (despre aceasta vom vorbi mai amanuntit cind vom examina Zona a 22-a). Spatiul cu 24 de calitati inca de abia se construieste, iar corpurile subtile ale omului constituie acolo unele din materialele de constructie. Scurgerea materialului cu 12 calitati in stratul cosmic urmator, de care sint interesati constructorii spatiului cu 24 de calitati, este impotriva Legii. Insa istoria omenirii s-a desfasurat in asa fel incit, deocamdata, aceasta scurgere totusi exista; dar, intrucit aceasta se refera la probleme de ordin Cosmic, ele nu fac obiectul prezentei lucrari.

Cele trei drastice posibilitati

Nimerind in fundul gropii Zonei a 13-a, sufletul omului are la dispozitie trei posibilitati:

1) sa ramina acolo pentru totdeauna, incetind sa existe de fapt, ca individ; o asemenea alegere rar se face intrucit, pentru cei care au nimerit in aceste straturi, principiul individualitatii este cel mai important;

2) sa mearga inspre si mai in jos, trecind in alt spatiu;

3) sa-si reprimeasca corpurile subtile si sa se reincarneze, cu scopul de a-i ademeni in adincurile caderii sale si pe alti oameni.

Ce ti se intimpla cind iesi din Zona a 13-a

Reincarnindu-se si venind din Zona a 13-a, oamenii isi intra in slujba sau, cum se zice, isi vind sufletul diavolului. La iesire, ei primesc o mare rezerva de energie, unele capacitati si o putere de atractie cu totul deosebite. Folosindu-se de aceste posibilitati ale lor, acestia ademenesc cit mai multi oameni, chemindu-i spre desfatari dintre cele mai variate si diversificate. Pe unii dintre acesti ademenitori i-am putea numi Ung-i ai desfatarii si, pentru a fi mai bine intelese procedeele lor de amagire, sa amintim citiva: Paganini, Modigliani, Madame Pompadour, Marlyn Monroe. Ei devin renumiti in toata lumea, vedete excentrice si originale, bombe sexy, creatori de moda, compozitori si artisti plastici, experti in arta culinara sau parfumerie; ei fac totul cu un singur scop: sa atraga cit mai multa materie vie in sfera desfatarii, sa-i impinga in gaura neagra pe cit mai multi oameni pe care, apoi, sa-i duca in spatiul cu 24 de calitati.

Ce ar putea sa opreasca procesul de cadere

La fel ca in Zonele precedente, atitudinea constienta fata de propriile manifestari poate sa opreasca procesul de cadere in aceasta Zona si sa constituie un ajutor pentru a putea iesi din ea. Iar a iesi din aceasta Zona este necesar, deoarece orice concentrare in sine insusi fara a tine cont si de interesele celor din jur, nu are dreptul la existenta. Pentru cel care ramine in aceasta calitate, nici un ajutor de sus nu este posibil. Omul se retrage in sine insusi intr-atit incit rugaciunea lui merge pe un canal inselator si arata tot a desfatare.

Despre nivelul falselor rugaciuni

Astfel de rugaciuni, chiar cu autoflagelare, au fost atit de multe in trecut, incit in Zona s-a creat o anume parte superioara: NIVELURILE FALSELOR RUGACIUNI.

Cel mai sus in aceasta sfera se gaseste OCHIUL FALS, care este imaginea falsa a Ochiului Atotvazator al Legii. Pina la el este destul de usor de ajuns, fara tensiuni si veracitate. Din Zona a 13-a, parca s-ar fi constituit un mic univers separat, care nutreste speranta ca fiinta cu 24 de calitati sa absoarba in sine cit mai mult material cu 12 calitati, pentru a realiza pe deplin propriul univers, desi acesta este nenascut si impotriva Legii. Cu fiecare om care cade in aceasta Zona aceasta posibilitate sporeste.

Imposibilitatea de a zagazui din interiorul Pamintului miscarea acestor energii a obligat Fortele Cosmice sa ia asupra lor truda de a opri raspindirea acestei calitati, a acestui Egal Limitat al lui Dumnezeu.Zona a 8-a (OOSS)Nu uitati sa tratati cu umor nu numai viata de zi cu zi, ci si problemele Slujirii voastre

Omul care a parcurs aceasta calitate va gasi masura corecta a aprecierii de sine, a starii sale si a situatiei sale in relatiile cu ceilalti. El nu are probleme in relatiile cu cei din jur. El paseste cu usurinta in viata si isi poarta liber povara sa. Nu uitati sa tratati cu umor nu numai viata de zi cu zi, ci si problemele Slujirii voastre, iata urarea de drum bun a lui PARKA, Regina acestei Zone.

Cel de-al optulea Maestru, sosind in straturile dense, a adus cu el posibilitatea desfasurarii procesului de formare a constiintei viitorului copil al Pamintului, a unui nou Eu care gindeste - individualitatea. La nivelul planetei superioare SION, aceasta are rasunetul devenirii unui nou Viu in matca Intregului universal. Fiecare nou Intreg trebuie sa apara pe axa Legii unice a Fiintarii, cu vietuire pe o singura spita a timpului. Ce vrea sa insemne asta?

Fazele ciclului unui intreg mai mare sint mai lungi, iar ale unuia mai mic, mai scurte Noi am vorbit deja despre ciclurile pe care le traieste fiecare fiinta, fie ea planeta sau om. Fazele ciclului unui intreg mai mare sint mai lungi, iar ale unuia mai mic, mai scurte; ele se inscriu una in alta, are loc viata unui ciclu in alt ciclu. Scurgerea timpul vietii este un fenomen discret; intre faze, la granita dintre ele, este trasata SPITA TIMPULUI. Conform legii spitei, fazele fiintelor, atit mari cit si mici, trebuie sa coincida. Numai atunci se poate spune ca viata individului se inscrie in viata intregului mai mare fara nici un fel de greutati, aluneca ca unsa. Astrologia, ca stiinta despre influenta vietii planetelor asupra vietii oamenilor, se bazeaza chiar pe raporturile dintre Intregul mare (de tipul planetelor si al semnelor Zodiacale - ca purtatoare ale calitatilor) si om, ca intreg mic, asemanator celui mare. Omul, nascindu-se intr-o anumita situatie a pozitiilor planetelor, nu simte influenta lor, ci traieste in aceeasi calitate a ciclului cu planeta. Cu alte cuvinte, fazele ciclului vietii omului se inscriu in fazele ciclurilor planetelor. Pornind de la aceste considerente, se poate face o paralela (si nu dependenta) intre combinatia planetelor si cea a aspectelor.

12 calitati, 12 organe de simt, adica 12 chakre

Sa analizam unul dintre modelele care considera omul ca un sistem complet cu 12 calitati si care are 12 organe de simt, adica 12 chakre - intrari energetice:

1) Intrarea, punctul de deasupra fontanelei.

0º - Calitatea trecerii Soarelui relativ la locul si momentul nasterii omului, adica Ascendentul.

2) Capul, intelectul.

360º : 2 = 180º - Influenta asupra principiului rational. Gindirea, iuteala si flexibilitatea mintii, capacitatea de dobindire a cunostintelor, raportul dintre constiinta si inconstient.

3) Gitul, manifestarea formei.

360º : 3 = 120º - Infatisarea exterioara; vorbirea, iscusinta de a exprima ideea; manifestarile vizibile, capacitatea de a face ceva.

4) Inima, sentimentele.

360º : 4 = 90º - Viata interioara, izvoarele profunde; concentrarea potentelor provenite din profunzimile interioare.

5) Plexul solar, vointa.

360º : 5 = 72º - Dorinta, pasiunile; concentrarea vointei, potentele volitive; slabiciunile.

6) Pubisul, energiile sexuale.

360º : 6 = 60º - Exprimarea de sine; talentul; armonizarea.

7) Patrunde toate chakrele, nu are un punct al sau; unirea cu corpurile subtile; nivelul transcendental.

360º : 7 = 51º + un rest de 3º - Sarcina incarnarii; cunoasterea profunda a scopului nasterii.

360º - (51º x 7) = 3º - Aici restul de 3º inseamna posibilitatea eliberarii de nodurile karmice si iesirea inspre in sus, adica situarea exact pe spita timpului si trecerea la o noua faza, opusa reciclarii, adica a rotirii in aceeasi calitate in decursul mai multor vieti.

Tinind cont de transcendenta, daca in loc de 360º se iau 365º (numarul zilelor intr-un an), atunci 365º - (51º x 7) = 8º - acelasi aspect, dar cu cea mai redusa posibilitate de realizare, datorita departarii mai mari fata de spita. Posibilitatea de a alege; aspect al Balantei.

8) Partea de jos a coccisului.

360º : 8 = 45º - Sarcina principala de a exprima procesele profunde in legatura cu (4) inima. Legatura cu acumularile incarnarilor anterioare. Calitatea de baza in prezenta viata, aceea dupa care, in momentul mortii, se verifica cele create sau cele distruse. Dupa aceasta, se tine socoteala karmei. Manifestarile adevarate si nu cele superficiale, ale omului.

9) Palmele.

360º : 9 = 40º - Legaturile cu oamenii, atasamentele; forma relatiilor reciproce cu cei din jur; familia, societatea, copiii.

10) Genunchii.

360º : 10 = 36º - Reglajul aparatului volitiv. Eu si societatea. Gasirea propriului loc in mijlocul oamenilor, fara a cadea in genunchi.

11) Coapsele.

360º : 11 = 32º + un rest de 8º - Aspectul satisfactiei, prosperitatea sau nemultumirea fata de cele realizate.

Tinind cont de transcendenta, daca in loc de 360º luam 365º, apare posibilitatea alegerii, adica liberul arbitru:

8º + 5º = 13º - Aspectul caderii, alegerea caii inspre in jos, involutia.

8º - 5º = 3º - Aspectul inaltarii, evolutia.

12) Calciiele.

360º : 12 = 30º - Combinarea formei cu inima, unirea interiorului cu exteriorul. Atasamentele din dragoste, casatoriile, pasiunile.

13) Un astfel de aspect, opus calitatii 1) - intrarea, nu exista. Acesta este punctul Lunii Negre - LILITH. Relatia dintre om si intreaga generatie.

Fazele ciclurilor planetelor au o durata atit de lunga incit ele, in decursul a mii de ani, sint aproape neschimbate si, sprijinindu-se pe progresia marilor intregi, din punctul de vedere al pamintenilor pot servi drept criteriu de calitate pentru parcurgerea in interiorul lor a unor cicluri mai scurte, ale unor individualitati mai mici. Intocmind harta astrologica a nasterii unui om, se poate presupune in care calitate si cu ce posibilitati potentiale a venit el in aceasta viata. Dar aceasta, in nici un caz, nu inseamna ca ce ti-e scris la nastere, in frunte ti-e pus si ca se va si implini. Intr-adevar, exista o predestinare, dar in ce parte o va lua omul, depinde numai de el, caci pentru asta el dispune de liber arbitru in alegerea sa. Va merge el lin in ciclu cu intregul a carui parte este sau va strabate printre spini si maracini, invirtind-se si ratacind printre limitari si indatoriri, incercind sa-si incadreze viata in limitele propriilor reprezentari sau ale reprezentarilor societatii in care a fost educat - aceasta, intr-o anumita masura, depinde de el insusi.

Stabilirea echilibrului dintre DATORIE si LIBERTATEA INTERIOARA

Astfel ca problema principala ce s-a coagulat in nisa Zonei a 8-a, a si devenit chestiunea privind stabilirea echilibrului dintre DATORIE si LIBERTATEA INTERIOARA, impacarea gindirii libere cu limitele impuse de catre societate. Precum a fost si in cadrul calitatilor analizate anterior, aici sint doua principale devieri opuse una alteia. Adincita calitate a Racului (HAA), care apare drept cautarea calitatii pure, incercarea de a trai in limitele Legii, conduce la confruntari intre legea manifestata in planul fizic si dorinta de a se manifesta si realiza intr-un anumit domeniu de activitate. Are loc alegerea dintre supunerea oarba fata de un statut social sau viata intre limite vesnice si gindirea libera, criticismul, respingerea oricaror limitari sau conveniente. Asta vrea sa insemne ori negarea dogmelor, mergind pina la ironizarea acestora, ori supunerea oarba fata de acestea. Si una si alta sint potrivnice esentei divine a omului si duc la grave dereglari interioare si la boli.

Despre comportamentul de turma

Oamenii, din fire, sint cel mai mult inclinati sa perceapa dogmele drept adevaruri si legi imuabile dupa care ar fi datori sa traiasca. Convietuirea omului in societatea semenilor sai a dat nastere unor legi bazate pe conveniente, create insa de indivizi mai puternici si cu mai mare influenta asupra celorlalti pe care, astfel, si-i subordonau.

Adresindu-ne preistoriei copiilor din aceasta Zona, constatam ca acestia au adus cu ei conservatismul si inflexibilitatea constiintei, manifestarea comportamentului de turma. Dezvoltindu-se in continuare, aceasta calitate s-a exprimat prin nasterea unor principii ferme de viata, fara a se tine cont de mersul evolutiei. Permanenta frina interioara, bazata pe intelegerea denaturata a datoriei, ii ingreuneaza omului manifestarile si constituie un obstacol in calea sa. Drept rezultat, omul devine indatorat - el este dator fata de parinti si copii, el este dator societatii si, in sfirsit, fata de el insusi. Ceea ce el considera datorie, chiar daca asta contravine intuitiei lui interioare, il indeparteaza de la rezolvarea propriilor lui probleme, ferecindu-l in temnita indatorarii. Opinia publica ii impune omului un anumit program de actiune care, treptat, conduce la respectarea resemnata a unor forme, fara ca acestea sa aiba un continut interior. El deja nu mai poate sa aprecieze, in sensul real, ceea ce se intimpla in jurul lui, nu mai vede nimic in afara de propriile picioare. El se invirte pe loc de parca ar avea storuri pe ochi.

Alcatuirea de forme rigide nu-i da omului posibilitatea dezvoltari lui in continuare, a evolutiei sale spirituale. Stiinta, invatatura filozofica devin dogma. Arta ajunge in declin, din cauza imposibilitatii de a iesi din cadrul impus al formelor prestabilite. Respectarea resemnata a unei scheme da nastere rutinei si pesimismului, viata isi pierde sensul datorita nenumaratelor granite, intrate intr-atita in trup si singe incit dincolo de ele nu mai exista deja nimic.

In opozitie: tendinta omului de a trai in afara legii

In opozitie cu cele de mai sus se afla tendinta omului de a trai in afara legii, fara forme si fara o constitutie.

Toti sint buni de criticat - atit cei care au dreptate, cit si cei care sint vinovati. In orice chestiune lipseste un punct de vedere distinct, incepe sa domneasca comportamentul dictatorial, dezordinea si pustiirea interioara. Trecind de la negare la zeflemea, aceasta cale se incheie, pur si simplu, cu bataia de joc fata de orice manifestare, fara exceptie. Birfele si ironiile de prost gust, anecdotele si caricaturile sint rodul acestei calitati la unii oameni. Posibilitatea provocarii risului artificial, fara nici o legatura cu umorul, conduce la nasterea clown-eriei si a oglinzilor strimbe, a maimutarelii si a bufoneriei. Necesitatea de a-si face de lucru cu ceva l-a dus pe om la crearea jocurilor superficiale, abstracte, cum sint: sahul, domino, rummy, jocurile de carti de tot felul, apoi si a mijloacelor de distractie si amuzament: caruselele, parcurile de distractii, etc.

Fapturi create din energia risului

Procesul extins de cadere in aceasta calitate a permis ca, din emanatiile oamenilor, sa ia fiinta fapturi create din energia risului. Pentru subzistenta acestora exista atit de multa hrana incit ele au capatat, practic, o existenta independenta. Unele dintre ele au o virsta respectabila, existind inca din antichitate. Dobindind o viata proprie in stratul eteric, ele au inceput sa-i impinga pe unii oameni la o agravare si mai puternica a acestui aspect, cu singurul scop de a-si sustine si asigura propria hranire energetica.

FAPTURILE RISULUI iau parte la crearea a tot felul de situatii hazlii si comice pentru cei din jur, dar amare sau chiar dureroase pentru victimele acestora. Exagerarea multor manifestari, de exemplu, in domeniul modei, este opera acestor fapturi. Bucuria unor oameni de a duce pina la absurd unele nazbitii de ale lor constituie o hrana dorita si aleasa pentru fapturile risului. Pe aceasta baza, ele sint folosite de fortele intunericului, care indruma fapturile risului catre un anumit fel de actiuni ca, de exemplu, unele exagerari de mai mare sau mai mica amploare, in desfasurarea unor rugaciuni sau ritualuri religioase.

Despre sfintii care inca nu au fost prostituate sau sclavi

Cel care s-a stins din viata si nu a parcurs aceasta calitate, nu este in stare sa inteleaga si sa se aprecieze pe sine si propriile probleme. Ajungind in corpul subtil, el isi inchipuie ca a parcurs in totalitate calea evolutiei spirituale, iar intoarcerea lui intr-o noua incarnare, de multe ori trebuie facuta cu forta. Asa au aparut sfintii care inca nu au fost prostituate sau sclavi si care se considera, chipurile, inteleptiti in experiente, fara sa mai aspire spre acumularea de noi cunostinte.

Deficiente evidente in parcurgerea acestei calitati au avut multi oameni celebri. Intre acestia: Mao-Tze-Dong - retragere cu totul in dictatura si stupiditate; El Greco - forma fara nici o sclipire de umor; Omar Khayyam - o batjocura asupra propriei cai; Shakespeare - batjocura fata de caile omului si slabiciunile acestuia.

Stabilirea unui echilibru intre societate si propria constiinta este o problema importanta a vietii noastre. Numai atingind un astfel de echilibru omul se poate contopi cu Legea universala a, sub Fiintarii si poate sa se puna in slujba acestei Legi toate aspectele vietii sale.Zona a 16-a (IIH)Calitatea Zonei a 8-a este feminina, calitatea Zonei a 16-a este masculina

Calitatea anterioara s-a referit la ceea ce il impiedeca pe om sa intre in viata Intregului si sa-si uneasca ritmul propriu cu ritmul din jurul sau. Calitatea Zonei a 8-a este feminina, acolo iesirea din deplasarea lina in timp este pasiva. Calitatea Zonei a 16-a este masculina si, aici, devierea este activa.

Deasupra acestei Zone domneste KOON (constelatia Draconului) - calitatea Tatalui, activa, puternica, o vointa proprie activa indreptata spre conformitatea cu Legea. Dezvaluindu-se in viata noastra, aceasta calitate capata, intrucitva, un alt sens. Influenta Capricornului (INN) in stratul orizontal de existenta in corp animalic activeaza in om ego-ul, intensificind tendinta omului de a-si separa propria personalitate din Intreg - din familie, societate, stat, Pamint, cosmos.

Concentrarea asupra propriului ego, individualizarea totala, duce la separarea de mediul comun, chiar pina la viata intr-un timp propriu sub initierea influentei lui Saturn (OSTER), ce poate duce pina la caderea din Intreg, adica la moartea din cauza totalei individualizari.

Iata cuvintele lui LUCID, Regele celei de a 16-a Zone:

Trufia si ambitia au o mare putere si il duc pe om spre o moarte naprasnica - pierderea semnului astral al personalitatii. Acela care s-a prins cu totul in acest lat isi pierde toate cunostintele si calitatile acumulate. El va reincepe MANVANTARA sa de la inceput. Dupa moarte, individul isi pierde toate corpurile sale, pastratoare ale memoriei timpurilor trecute. Multi dintre ei, fara nici macar o umbra de constiinta si memorie, ratacesc pina si astazi in straturile inferioare.

Totul incepe cu o atentie exagerata fata de sine, fata de propria personalitate. O data cu aceasta se subliniaza, in mod deosebit, calitatile care il scot in evidenta pe om din rindul semenilor sai. Nu este important ce anume se evidentiaza, este insa important ca asta sa se scoata cit mai bine in relief si sa se amplifice: - Eu sint un geniu!, - Eu sint regina frumusetii!, - Eu sint unsul lui Dumnezeu! Increderea interioara a omului in esenta sa extraordinara are nevoie de confirmarea celor din jur: E bine ca toti se inclina in fata mea, pentru ca eu sint demn de admiratia lor.

Cum e cu umflarea propriei autoritati

Umflarea propriei autoritati necesita concentrarea permanenta asupra motivului admiratiei. Intreaga vointa este indreptata spre intensificarea si sublinierea unui anumit plan al vietii, in dauna armoniei si integritatii. Regina frumusetii face bai in lapte, flaminzeste cu ajutorul celor mai noi sisteme de alimentatie si incearca sa-si mentina infatisarea prin toate procedeele accesibile. Geniul incearca sa parvina intr-o situatie mai inalta, sa obtina satisfacerea tuturor ambitiilor, la decoratii si onoruri. Sluga lui Dumnezeu, sub aparenta slujirii, incearca sa obtina recunoasterea sa drept invatator, sa devina capetenie a ordinului, etc.

Trufia omului sporeste, conducind spre nazuinta de a-i subordona autoritatii sale si pe cei nesupusi. Totala lipsa a autocriticii, imposibilitatea de a vedea in jurul sau si altceva in afara de ego-ul sau exagerat, da nastere afirmarii sale razboinice asupra celorlalti. Pentru ingimfatul de mare calibru, mijlocul de actiune poate sa devina aparatul de stat si legea locala, ajungind pina la a bate monede cu propriul profil.

Increderea deplina a omului in dreptatea sa, imposibilitatea sa de a patrunde in esenta contradictiilor, samavolnicia lui, duc si la inrautatirea situatiei personale a altora, chiar pina la lipsirea lor de viata, la completa izolare, fara a mai vedea si existenta a altceva, la completa ingradire a libertatii de constiinta.

In ce mod se produce scurgerea de energie din Zona a 16-a inspre Zonele inferioare

Personalitatea care a cazut din Zona a 16-a, in majoritatea cazurilor, spre sfirsitul vietii deja se afla in Zona a 12-a activa, adica in calitatea trairii numai dupa propria vointa. Totodata, un astfel de om, detinator al unei mari sfere de influenta, conduce spre cea de a 12-a Zona pasiva (adica in calitatea unde se actioneaza conform unei vointe straine) pe oamenii legati de el si care i se inchina. In acest mod se produce scurgerea de energie din Zona a 16-a inspre Zonele inferioare.

Din cauza comportamentului autoritar, in stiinta, arta si chiar si in viata spirituala, apare denaturarea adevarului si a realitatii, instrainarea si frinarea evolutiei. Societatea sau cultura, in integralitatea lor, nu parcurg aceasta calitate, la ea participa numai personalitatile. In aceasta Zona nu exista invatatura - exista numai invatator. Posibilitatea de a cadea in trufie si totalitarism este cu atit mai mare si cu atit mai grave sint urmarile, cu cit este mai inalta pozitia sociala a individului si cu cit sint mai multi oamenii care se inchina in fata acestuia.

Este posibila si umilirea de sine

Este posibila abaterea de la aceasta calitate si in partea cealalta, cea pasiva. Umilirea de sine, desconsiderarea si negarea propriului Eu, ploconirea in fata autoritatii altcuiva duce, de asemenea, la ruperea de Intreg. Acestea sint tot instrainarea, supunerea si pierderea constiintei de sine, care duc la lipsa de vointa, la manipularea de catre altii si la definitiva moarte spirituala. Atit una, cit si cealalta dintre devieri de la calea de mijloc, il despart pe om de viata, adica de perceptia Intregului.

Omul, sprijinindu-se pe personalitatea sa, are insa posibilitatea ca, sintetizind si evaluind propria experienta, sa-si puna in acord actiunile cu Legea, sa devina unul din blocurile de piatra din piramida instaurarii si respectarii Legii. Avind puterea de a nu se incovoia sub lovituri, de a rezista si de a gasi propria intelegere a Legii, de a nu se supune influentelor paguboase si formelor traditionale, omul poate atinge echilibrul calitatii celei de a 16-a Zone. Mai spune LUCID:

Nu are nici o importanta care din blocurile de piatra esti tu, din virf sau din temelie. Nu exista virf, fara sa existe o temelie.Zona a 19-a (USSUU)

Omul este implicat in Slujire in calitate de participant activ

Omul din planul fizic, beneficiind de indrumare din partea Ierarhiei, este implicat in Slujire in calitate de participant activ, de fauritor al unor lucrari indreptate spre infaptuirea Legii pe Pamint. El dobindeste posibilitatea de a-i influenta pe cei din jur nu numai prin cuvint, ci si prin actiunile sale. Un grup de oameni, indrumati de glasul din inalt, activind in domenii diferite ale vietii sociale, impune miscarea evolutiva a evenimentelor. In momentul in care procesul de cunoastere este incheiat, incepe perioada activitatii asupra formei dense. Calitatea masculina activa a celei de a 19-a Zone indeamna la actiune, stimuleaza si concentreaza eforturile. In aceasta Zona este deosebit de puternica influenta calitatii Tatalui, propagata prin OTT - aspiratia, iar mai departe se dezvaluie prin IENN (Berbec) - curajul, victoria, vointa coordonata, supunerea fata de Lege, toate orientate pe calea evolutiva, spre constientizare, puritate si Activitatea Creatoare a Mamei. Sarcina Slujitorilor in aceasta Zona consta in purificarea formelor si instituirea formelor legitime pe Pamint. BAFOMET, Regele celei de a 19-a Zone, spune:

Sprijinindu-se pe corpul fizic, omul, prin intermediul dirijarii copiilor mei, fapturile astrale ale facerii - Uniile, poate actiona energic asupra mersului evenimentelor mondiale, prevenind tragediile si nenorocirile, poate sa mearga spre cultivarea cu succes a unor noi forme mai pure de existenta, sa organizeze evenimentele care sa conduca la evolutia Pamintului, fara ororile mortii si pierderilor.

Initierea ascunsa a actiunii

Cel mai adesea, omul actioneaza sub imperiul diferitelor influente, fara sa-si dea seama despre initierea ascunsa a actiunii. Dar despre asta s-a vorbit deja cind s-au analizat cele doua Zone 12. Multi oameni au trait sub influenta unor forte diverse, activind cind pentru evolutie, cind pentru involutie. O actiune ca atare la nivelul fizic al existentei trebuie sa fie in concordanta cu actiunile din planurile subtile. Apare posibilitatea de a actiona sub Indrumare, ceea ce insa nu exclude si posibilitatea de a fi sub manipularea Uniilor. Numai celui care a atins virful Zonei a 19-a i se ofera posibilitatea cooperarii cu fapturile astralului. Absenta propriilor dorinte (Zona a 17-a) plus concentrarea vointei omului ajuns in acest stadiu, pot trasa sarcini Teliilor si pot controla indeplinirea lor.

Aceasta calitate, avind la baza un puternic spirit activ, nu s-a mentinut numai la nivelul Slujirii si, la fel ca in toate celelalte Zone, a dobindit si o orientare modificata in mediul oamenilor. Nazuinta impetuoasa de a activa, de a fi mereu in viltoarea evenimentelor, ii indeparteaza pe oameni de ASCULTARE si INDRUMARE si ii face sa abandoneze un scop inalt si profund spiritual pentru o activitate superficiala, mai mult galagioasa si de fatada. Activitatea ca atare, de orice fel, devine un sens al vietii, cum s-ar zice o activitate de dragul activitatii sau, mai pe romaneste, pentru a se afla in treaba. Cautarea unor anume forme proprii ale facerii conduce la delimitarea unor forme de activitate, la nasterea si evidentierea unor noi forme din altele vechi, mai mult sau mai putin integrate. De exemplu, stiinta s-a destramat intr-un sir nesfirsit de stiinte particulare, care la rindul lor s-au impartit in specialitati, avute in vedere ca domenii de activitate pentru anumiti specialisti. A disparut comunitatea si comuniunea, integritatea si armonia. Formele au inceput sa se conserve, sa se individualizeze si sa se restringa.

Pe de alta parte, a aparut tendinta de nimicire a tuturor formelor fara exceptie, fie ca era vorba despre o invatatura, orinduire sociala, forma de stat, casa etc., fara a alege nimic din ceea ce a fost valoros in tot ce s-a realizat in cursul evolutiei. De aici se trag: negarea a tot si toate, nihilismul, ateismul razboinic si armele de distrugere a tuturor formelor impreuna cu viul cuprins in ele.

Devierea omului de la aceasta calitate il lipseste de posibilitatea de a dirija fapturile din astral, conduce la pierderea capacitatii ascultarii si la coborirea in continuare pe scara energiilor spre calitatile Zonelor 12.

Omul devine propagator al Legii pe Pamint, in planul fizic

Actionind in spiritul celei de a 19-a Zone, omul devine propagator al Legii pe Pamint, in planul fizic. In structura care s-a format in decursul timpului in conditiile terestre, nu poate exista o Ierarhie activa fara reprezentanti aflati in corp fizic. Numai aflindu-se in corp fizic omul are posibilitatea de a dirija fapturile astrale. UNIILE, care nu s-au intrupat nici macar o data, nu sint prea deranjate de lipsa de activitate si nici nu se prea straduiesc sa participe la cele ce se intimpla pe Pamint. Numai cele mai insistente si ferme apeluri si solicitari, nascute din disperare sau dintr-o vointa puternica, silesc Uniile sa se supuna si sa indeplineasca ceea ce se doreste. Dar, de multe ori, ceea ce rezulta dintr-o astfel de implicare poate fi cu totul neasteptat pentru solicitant. Uniile nu au urechi in acceptia noastra, ele percep insa cele mai concentrate energii care, de altfel, le si dicteaza planul de actiune. Daca voi va veti ruga sau cereti (cel mai adesea, chiar in timp ce va rugati sau solicitati cu ardoare ceva lui Dumnezeu, lucreaza mai intens o anumita energie orientata, care nimereste la Unii sau este interceptata de catre acestea ca niste locatori) ceva anume, dar in adincul sufletului doriti altceva, fiti siguri ca se va indeplini dorinta voastra tainica. De aceea se si atrage atentia ca trebuie sa avem o grija deosebita fata de puritatea rugaciunii; deci, verificati bine mai inainte ceea ce doriti cu adevarat. In acest sens, o parabola redata de Osho este graitoare: un om s-a rugat ca Domnul sa-l scoata din saracie, sa aiba si el odata parte de bogatie si drept rezultat, nu dupa mult timp, i-a murit un frate bogat. Dirijind fapturile facerii, inconstient noi le putem sugera varianta noastra de realizare a telului urmarit, determinind astfel desfasurarea ulterioara a evenimentelor. Exista, de asemenea, solicitari greu sau chiar imposibil de indeplinit, datorita banalitatii lor. Iata dar ca faptura care se ocupa de bani, BANCOMET, se jeluieste: - Toti vor numai bani, toti striga mereu: Bani! bani! bani!, dar pentru a le da la unii trebuie luat de la altii, si asa la nesfirsit…

O insarcinare se deosebeste printr-o orientare speciala si prin forta Ideii venite de sus

Insarcinarea primita de un om care face parte din Ierarhia Slujitorilor se deosebeste printr-o orientare speciala si prin forta Ideii venite de sus. Puterea poruncii este sustinuta si de mediul inconjurator, asta deoarece ea nu este folosita in scopuri egoiste personale, ci in folosul evolutiei. In Biblie, sint prezentate numeroase exemple, cind Regii (ca simbol al celor care detin puterea) au actionat cu porunca de sus si au savirsit fapte in conformitate cu Legea dezvoltarii din acele vremuri. Legat de faptul ca acestea au fost cicluri ale Pamintului ca Intreg, indreptate inspre in jos, spre cunoastere, rezultatele acestor actiuni ale lor au fost cuceririle (ca modalitate de raspindire a civilizatiei si de schimburi intre culturi) si moartea (ca posibilitate de accelerare a fazelor vietii indivizilor in scopul parcurgerii mai rapide a calitatilor); dar, actionind in conformitate cu Legea, ca Slujitori ai acesteia, ei nu au dobindit o karma personala negativa.

Increderea celui indrumat fata de glasul din inalt, care dicteaza modul de actiune, este principiul de baza in viata celei de a 19-a Zone.

Trebuie sa fie dezvaluite straturile cinci si sase de deasupra Oglinzii mediane

In prezent, faza ciclului in care se gaseste evolutia Pamintului este de asa natura incit trebuie sa fie dezvaluite straturile cinci si sase de deasupra Oglinzii mediane, sa inceapa unificarea Constiintei din Inalt cu mintea omului si trebuie ca subtilul sa patrunda in dens. Altfel spus, omenirea este datoare sa paraseasca stratul animalic in favoarea animalelor si sa treaca in starea celui de al cincilea corp, cel despre care s-a vorbit deja mai sus. Cimpul mental comun care s-a creat la nivelul Zonelor a 5-a si a 19-a incepe sa patrunda in materialul de sub Oglinda mediana, din care o parte il poarta omul, in interiorul sau. Oamenii insa, in marea lor majoritate, nu sint inca pregatiti sa elibereze stratul animalelor, iar o trecere brusca in noua stare ar putea avea un sfirsit dureros; dar timpul Pamintului s-a implinit, astfel ca trecerea este iminenta si inevitabila. In conformitate cu desfasurarea fireasca a evenimentelor, atractia dintre timp si energii (formal, asta consta in concursul de imprejurari care favorizeaza cele ce se intimpla) poate sa provoace situatii care sa conduca la parasirea in masa de catre oameni a corpurilor animalice (razboaiele mondiale sau marile catastrofe geologice si cosmice). Natural ca in astfel de evenimente se vor implica Ierarhiile Faptuitorilor si, dupa cum s-au desfasurat evenimentele globale in ultimii ani (caderea comunismului, frecventa mai mare a unor catastrofe geologice si climatice, activizarea fara precedent a terorismului fundamentalist religios si nationalist, aparitia unor boli infectioase incurabile, crearea de catre om a unor noi arme de distrugere in masa, etc.), se prea poate ca ele sint deja implicate. Umanismul care-i caracterizeaza pe Slujitori ofera posibilitatea de a gasi modalitati mai linistite si mai continue de tranzitie a omenirii in noua stare, care sa nu duca la tragedii si traume psihice. Este deschisa posibilitatea cunoasterii si a nazuintei constiente catre viata in cel de-al cincilea corp subtil, unde nu exista frica de moarte si programele animalice, nedemne pentru fiinta umana.

Despre IERARHIA TRONZILOR

Cea mai veche si mai activa Ierarhie din aura Pamintului este IERARHIA TRONZILOR.

In fruntea ei se gasesc Slujitori care se afla in corpul cel mai subtil, stabil - transcendent. Intre ei sint dintre cei care s-au intrupat pe Pamint, dar si altii care nu au fost niciodata in corp fizic. Ei preiau si propaga inspre in jos, pe straturi, PRINCIPIUL COSMIC AL TIMPULUI si il pun in concordanta cu starea din interiorul Pamintului. La nivelul granitei exterioare a Aurei Pamintului, la oglinda ei exterioara, se gasesc structurile de baza care hotarasc legaturile dintre vremuri si evenimente.

Aici, inalte Individualitati sint purtatoare ale principiilor planetare si, bazindu-se pe energia sistemului solar, transforma si distribuie in jos fluxurile involutive si evolutive. Aceste pozitii individuale sint ocupate cu schimbul de diferiti Slujitori, cunoscuti inca din indepartata antichitate si numiti drept INGERII PLANETELOR. De exemplu, la vechii evrei: Venus avea pe Hanniel, Mercur - pe Rafael, iar Soarele - pe Michael. Aproape toate planetele aveau ingeri cunoscuti, dar existau si unii tainici, a caror cunoastere era tinuta in secret si se transmitea numai intre cei initiati. Astfel era si cunoasterea despre cele patru tainice planete-asteroizi: Efeb, Gheba, Elita si Epsilon si despre semnificatia celor doua principii: Pamint - Gea si Pluto - Kron.


Ce este YUGA PAMINTULUI

In fig. 16, in dreapta, este reprezentata YUGA PAMINTULUI. Activitatea ei se desfasoara dupa Prima Raza si sub actiunea ei se desfasoara in mare parte intreaga viata pe Pamint, mersul involutiv al coagularii si coboririi in materie. Mercur reprezinta schimbarea formelor, statelor, orinduirilor, partidelor etc. Uranus reprezinta gradul de insatisfactie, temperamentul, atitarea, acumularea energiilor in anumite puncte si explozia din interior, transformarea tuturor energiilor interioare. Pluto reprezinta polarizarea, sugestia, manipularea, lucrul cu subconstientul. Printr-o rotire a acestei Yuga in jurul axei sale, se infaptuieste o cotitura in desfasurarea evenimentelor reale. Punctul de aplicare a fortelor in aceasta Yuga este planeta-asteroid Elita, care inseamna miscarea spiralata, repetarea. Principiul care da ciclicitatea si defineste timpul, aici si peste tot, este Saturn, pozitionat in partea de jos. Aceasta Yuga se afla intr-o miscare lenta permanenta, provocind o cufundare in timp fara un salt calitativ, aceasta an dupa an, civilizatie dupa civilizatie, o repetare a ciclurilor la nesfirsit, o afundare spiralata lenta,

In mijlocul acestui sistem se afla YUGA FOCULUI, care parcurge cea de a 2-a Raza. Aici, Soarele inseamna aparitia vietii, codul genetic, selectia naturala, gintile si rasele. Marte reprezinta functiile iubirii si dorintelor, marile schimbari, procedeul de fecundare. Jupiter reprezinta focul spiritual mingiietor, cotitura in constiinta oamenilor, dar numai a acelora care dispun de un aparat de perceptie a constiintei; energia lui Jupiter patrunde ca o raza subtila in creierul oamenilor, da posibilitatea prezentei in dimensiuni diferite ale spatiului. Punctul de sprijin este planeta-asteroid Gheba, care reprezinta schimbarea, pulsatia, indatorirea. Rotirea acestei Yuga in jurul axei sale produce o intensificare brusca a fortelor si modificarea cursului timpului. Chiar si o oscilatie slaba a rotii Focului produce schimbari globale pe Pamint (razboaie, revolutii etc.).

Pentru ca Yuga Focului (ca si celelalte Yuga) sa inceapa sa actioneze, principiile planetei tainice si ale lui Saturn trebuie sa fie preluate constient asupra lor de catre TRONZII care traiesc in corpuri fizice. Yuga Focului a efectuat pina in prezent o singura rotatie completa, aducind prin aceasta deplasarea axei Pamintului, potopul si perioada glaciara.

Vremurile sint astazi de asa natura incit YUGA FOCULUI se pregateste pentru o noua rotatie. Tensiunile de tot felul din jurul nostru indica fara echivoc acest lucru.

Schimbarea cursului evenimentelor, indreptindu-le pe o alta matca, s-ar putea produce daca ar interveni YUGA APEI, care pina in prezent a fost inactiva si care actioneaza pe cea de a 3-a Raza. Aici Pamintul inseamna restituirea, locul aplicarii fortelor, pozitiile descoperite. Neptun reprezinta transformarea constiintei, declansarea capacitatilor inactive (celulele creierului, fortele naturii), potentialitatile. Venus reprezinta activitatea creatoare, tensiunea energiilor sexuale, supa terestra primordiala. Rotirea acestei Yuga a Apei va aduce un sistem al scurgerii timpului fara schimbari bruste, cu un flux evolutiv. Punctul de aplicare este mica planeta-asteroid Efeb, reprezentind schimbarea calitativa, miscarea, zborul. Pirghia de aplicare a fortei, corespunzatoare timpului si locului, va fi energia Mamei Cenusii, cometa Halley.
Google


Articolele si materialele de pe acest site pot fi preluate si publicate pe alte site-uri dar numai cu specificarea sursei si adaugarea unui link catre www.esoterism.ro
 

  Acasa | Metafizica | Astrologie | Consultatii cu PLATA | Servicii | Plata | Diverse | Comunicari | Linkuri | Despre mine