esoterism.ro
site de esoterism, metafizica si astrologie

 
Metafizica
Astrologie
Articole diverse
Comunicari
Consultatii
Modalitati plata
Servicii online
Oracol Sabian
Linkuri
Despre mine
English version
Angels
Astrology
Dictionnary
Energetic Healing
Legends
Lost Civilizations
Magic
Metaphysics
Mysteries
Natural Therapies
Recommendations
Religion
Sabian Oracle
Science
Secret Societies
Spiritual Beings
Spiritual Paths
Traditions
UFO and Aliens


Obiectivarea interioara

Obiectivarea interioara


Deseori proiectam in exterior, asupra celorlalti propriile noastre probleme si  conflicte interioare. De aceea este necesar sa facem demersuri in aceasta reevaluare a propriilor noastre conflicte.
De exemplu, mania noastra exteriorizata, cauzata aparent de un fapt exterior, este semnul ca ceva nu merge asa cum trebuie in interiorul nostru. Cu certitudine, este clar ca ceva din ceea ce vedem in exterior nu intruneste in mod obligatoriu aprobarea noastra. Exista lucruri din exteriorul nostru pe care am dori sa le transformam. Acesta este semnul propriei noastre inferioritati in acel domeniu, semnul respingerii pe care o avem fata de noi insine, dar pe care o transferam asupra altei persoane sau lucru, carora le imprumutam motivatiile noastre inconstiente.
Rezolvarea progresiva a conflictelor interioare printr-o priza de constiinta asupra faptelor traumatizante conduce la o luciditate si la o obiectivitate mult mai mare.
Fiinta devina capabila sa isi estimeze propria valoare, ca si cum ar judeca un alt individ cu un instrument de masura bine definit. Odata realizata aceasta valorificare interioara, aceasta se va reflecta in mod armonios si asupra exteriorului. Lucruri sau situatii care pana atunci generau teama sau ingrijorare vor fi reduse la un climat neutru, oferind de aceasta data siguranta specifica unui mediu familiar.
Astfel, energiile fiintei, in loc de a neutraliza conflictele interioare permanente, se vor elibera progresiv, existand acum posibilitatea de a le orienta catre scopuri constient determinate.
Reusita in aceasta directia ne va fi marcata de:

1) o stare profunda de relaxare;
2) acceptarea plina de seninatate a fenomenelor interioare si exterioare;
3) evaluarea calma a situatiilor;
4) optimismul plin de incredere in fata obstacolelor.

Increderea in sine -  o puternica modalitate de armonizare

Forta pe care o confera increderea in sine este de influenta benefica si atunci cand este sistematic prezenta are o mare putere de transformare. Increderea in sine va face sa dispara aproape instantaneu orice teama de nereusita indiferent de ceea ce intreprindem. Daca aceasta incredere este extinsa si acordata in mod just si celorlalti, vom putea constata cu surprindere ca intreaga noastra viata se va transforma.
Daca pana acum eram mai mereu ingrijorati de ceea ce ni s-ar putea petrece noua insine sau celor apropiati, iata ca descoperim acum ca traim intr-o lume care ne ofera mai mereu siguranta, in care totul se desfasoara armonios, potrivit unor legi si unei ordini benefice din care noi facem parte integranta.
Fiind constienti in fiecare clipa, indiferent de situatia in care ne aflam, descoperim ca noi insine suntem cei care decidem sa fim ingrijorati sau, dimpotriva, perfect linistiti si increzatori in fortele noastre. Astfel, vom putea transforma in mod favorabil chiar si o aparenta opozitie sau blocaj, intr-un pretios punct de sprijin.
Google


Articolele si materialele de pe acest site pot fi preluate si publicate pe alte site-uri dar numai cu specificarea sursei si adaugarea unui link catre www.esoterism.ro
 

  Acasa | Metafizica | Astrologie | Consultatii cu PLATA | Servicii | Plata | Diverse | Comunicari | Linkuri | Despre mine