esoterism.ro
site de esoterism, metafizica si astrologie

 
Metafizica
Astrologie
Articole diverse
Comunicari
Consultatii
Modalitati plata
Servicii online
Oracol Sabian
Linkuri
Despre mine
English version
Angels
Astrology
Dictionnary
Energetic Healing
Legends
Lost Civilizations
Magic
Metaphysics
Mysteries
Natural Therapies
Recommendations
Religion
Sabian Oracle
Science
Secret Societies
Spiritual Beings
Spiritual Paths
Traditions
UFO and Aliens


Evanghelia lui Iuda ravaseste Biblia

Evanghelia lui Iuda ravaseste Biblia


Cercetatorii au concluzionat ca manuscrisul descoperit in anii ‘70 este autentic dupa ce au analizat cerneala folosita, potrivit livescience.com.


Manuscrisul supranumit „Evanghelia lui Iuda“ il prezinta pe Iuda drept un aliat al lui Iisus si nu ca pe un tradator.Documentul este scris in limba copta si, potrivit acestuia, Iuda l-ar fi predat pe Iisus autoritatilor la rugamintea Lui. Planul Mantuitorului era acela de a-si elibera spiritul de trup. În Biblie se arata ca Iuda l-ar fi vandut pe Iisus pentru 30 de arginti.


În 2006, cercetatorii au concluzionat ca papirusul dateaza din secolul al treilea al erei noastre. Oamenii de stiinta s-au folosit de un studiu despre manuscrisele egiptene de la Muzeul Luvru pentru a verifica cerneala. Echipa este condusa de microscopistul Joseph Barabe, expert in datarea artefactelor. Oamenii de stiinta au trecut documentul printr-o serie de teste microscopice si spectroscopice.


Initial, acestia erau sceptici in privinta veridicitatii „Evangheliei dupa Iuda“. Textul este
scris cu un amestec de doua cerneluri: una neagra si una maro. Cea neagra corespunde cu o cerneala folosita in scrierile din Egiptul antic insa cea maro este mai misterioasa. Aceasta este bogata in fier dar are un continut mai scazut de sulf fata de alte cerneluri din acea perioada. Cercetatorii trebuiau sa explice cumva aceasta diferenta. Descoperirea a fost facuta in ianuarie, 2006, iar conferinta de presa in care echipa trebuia sa prezinte o concluzie fusese programata pentru luna aprilie a aceluiasi an. „Aveam trei luni la dispozitie sa gasim o explicatie, iar asta a pus o presiune enorma asupra echipei“, a declarat Barabe pentru livescience.com.


Dovada din certificatele de casatorie


Unele aspecte al evangheliei sugerau ca aceasta era veritabila. De exemplu, cerneala nu este adunata in rupturile din papirus iar acest lucru sugereaza ca textul a fost scris inainte ca papirusul sa se deterioreze. Materialul a fost datat cu radiocarbon iar textul a fost analizat pentru a se determina daca acesta corespunde stilului lingvistic din acea perioada.


În cautarea unei explicatii pentru cerneala misterioasa, Barabe a inceput sa rasfoiasca studii despre cernelurile folosite in Egitpul antic. Raspunsurile le-a gasit intr-un studiu legat de certificatele de casatorie si contractele pentru terenuri egiptene, realizat de expertii de la Luvru. El a descoperit ca existau cerneluri cu un continut redus de sulf si a reusit sa demonstreze ca „Evanghelia dupa Iuda“ a fost scrisa in anul 280 D.Hr.

din revista
Google


Articolele si materialele de pe acest site pot fi preluate si publicate pe alte site-uri dar numai cu specificarea sursei si adaugarea unui link catre www.esoterism.ro
 

  Acasa | Metafizica | Astrologie | Consultatii cu PLATA | Servicii | Plata | Diverse | Comunicari | Linkuri | Despre mine