esoterism.ro
site de esoterism, metafizica si astrologie

 
Metafizica
Astrologie
Articole diverse
Comunicari
Consultatii
Modalitati plata
Servicii online
Oracol Sabian
Linkuri
Despre mine
English version
Angels
Astrology
Dictionnary
Energetic Healing
Legends
Lost Civilizations
Magic
Metaphysics
Mysteries
Natural Therapies
Recommendations
Religion
Sabian Oracle
Science
Secret Societies
Spiritual Beings
Spiritual Paths
Traditions
UFO and Aliens


Relatiile in noua era

Relatiile in noua eraMesaj de la Jeshua prin Pamela Kribbe.
Dragi prieteni, Eu sunt cu voi astazi cu multa bucurie si fericire. Energia mea curge printre voi si o puteti simti, aceasta nu este o prelegere in sens traditional. Am trecut pe o anumita energie (in completarea informatiilor) si voi sunteti la fel de mult o parte a acesteia ca si Mine si Pamela si Gerrit. in fiintarea noastra aici impreuna, vom crea un camp sau vortex de energie in aceasta camera, in aceasta deschidere catre Pamant. Prin urmare acest loc este sacru. si in orice loc unde oamenii – ingeri in trupuri umane – se aduna impreuna si se alatura cu intentia de a insamanta lumina lor pe pamant, acel loc devine sacru.


As dori sa spun pe scurt ceva despre fenomenul de canalizare (channeling), care a devenit atat de popular mai nou. Cunoasteti cu totii conceptul de prana, care este pezent in yoga si in filozofia estica. Prana este o energie spirituala pe care o obtineti cu fiecare respiratie. Ideea este ca nu inspirati doar oxigen atunci cand inspirati ci si o energie a fortei de viata, o energie cosmica care depaseste planul fizic si va permite sa traiti. Acum, ceea ce as vrea sa subliniez este ca : toata lumea inhaleaza prana, impreuna cu oxigenul in procesul de respiratie, fiecare canalizeaza in mod continuu in felul sau. Canalizarea nu este rezervata pentru cativa oameni ca un cadou special. Canalizarea este cel mai natural lucru din lume. Vedeti voi, voi nu puteti trai fara energia cosmica. Voi nu puteti exista, trai si creste fara a lua energie cosmica. La fel cum nu puteti trai numai cu oxigen, nu puteti functiona nici macar intr-un mod de baza, fara o legatura cu energia cosmica, care este casa voastra. Pamant si cosmos, oxigen si prana, ambele sunt necesare pentru a va manifesta complet ca o fiinta umana in realitatea de pe pamant.


in channeling-ul precedent v-am numit pazitori, cei care deschid poarta spre mai multa lumina pe pamant. Dar voi sunteti, de asemenea, constructori de poduri, cei care mediaza intre taramul cosmic si pamant, cei care canalizeaza energia cosmica pe pamant. Acest lucru este ceea ce faceti de fapt si este ceva ce aveti nevoie sa faceti pentru a simti bucurie, pentru a va simti folositori si sanatosi. Voi canalizati ori de cate ori va utilizati intuitia, ori de cate ori coborati adanc in interiorul vostru si simtiti cum sunt lucrurile pentru voi si cum ati dori sa le schimbati. in aceste momente formati un canal cu sinele vostru superior si va conectati la intelepciunea nepamanteana, la taramurile cosmice care va pot sprijini in atingerea scopurilor voastre aici, pe pamant. Fiecare dintre voi canalizeaza intr-un fel pentru a va realinia cu fiinta voastra mai inalta care este in afara de spatiu si timp.


Astazi ne impartasim energiile noastre si ne alaturam pentru a canaliza o energie cosmica care incearca sa-si gaseasca drumul sau spre pamant in aceasta Noua Era. Noua Era nu mai este o viziune a viitorului. Ea se manifesta deja in viata de zi cu zi a nenumarate persoane fizice. Daca cititi ziarele sau urmariti stirile poate parea ca timpul nu este propice inca. Dar trezirea provocata de Noua Era incepe la nivel de individ, nu la nivel de guverne, institutii si organizatii. Este in propria voastra existenta de zi cu zi ca un flux nou de energie ce se prezinta singura. Acesta este fluxul din inima voastra care va invita si va cheama sa traiti si sa actionati in acord cu luminozitatea si intelepciunea sa. Acesta este modul in care are loc nasterea Noii Ere, prin atentia acordata de catre persoanele fizice obisnuite soaptelor din inima lor. Fundamentul spiritual la orice schimbare sau transformare reala este intotdeauna stabilit la nivel individual. Energia care se trezeste in inimile voastre isi va gasi treptat drum prin institutiile si organizatiile care sunt inca in vechea paradigma a constiintei bazate pe ego. Bastioanele vechi ale puterii se vor surpa, nu prin violenta, ci prin tandra energie a inimii. Cand inima preia conducerea vechiul se va prabusi, si nu sub presiunea puterii si a violentei, ci sub presiunea iubirii.in aceasta Noua Era relatiile vor suferi o transformare majora. Relatiile sunt sursa celor mai profunde emotii ale voastre, ajungand de la o mare bucurie la o agonie profunda. in cadrul relatiilor voastre puteti deveni constienti de o durere interioara care este in esenta mult mai veche decat relatia in sine, chiar mai veche decat existenta voastra umana.


in aceste vremuri sunteti invitati, si adesea provocati, sa dobanditi o adanca auto-vindecare in domeniul relatiilor. Datorita noii energii in sine, prezenta acum, este posibil sa transformati elementele distructive ale unei relatii intr-un flux pozitiv, egal de energie intre voi si alte persoane. Cu toate acestea vindecarea si transformarea personala poate insemna, de asemenea, faptul ca va eliberati de relatiile in care nu va puteti exprima in mod corespunzator pe voi insiva. Frecvent aceasta inseamna ca, chiar daca iubiti pe cineva foarte mult, va trebui sa-i spuneti la revedere, pentru ca calea voastra interioara va duce intr-o directie diferita. Fie ca este vorba de reinnoire sau de despartire intr-o relatie, sunteti cu totii provocati sa faceti fata celor mai profunde aspecte in acest domeniu al relatiilor personale. Apelul inimii, al energiei bazate pe inima care marcheaza Noua Era, a intrat in viata voastra de zi cu zi si nu il mai puteti ignora.


Pentru a explica de ce relatiile va pot rani atat de mult si sa va intoarca viata cu susul in jos, as dori sa va spun ceva despre ancestrala durere pe care o purtati in sufletul vostru. Este o durere foarte veche, mult mai veche decat aceasta viata, mai veche chiar decat toate vietile voastre anterioare pe pamant. As vrea sa va intoarceti la durerea originala a nasterii voastre ca suflet.


“A fost odata ca niciodata “, totul a fost intreg si indivizibil. Va puteti imagina asta? Lasati-va imaginatia sa zboare liber pentru un moment. Imaginati-va: nu sunteti intr-un corp, sunteti constiinta pura si sunteti o parte a unui camp de energie urias care va inconjoara intr-un mod confortabil. Simtiti ca sunteti parte din aceasta unitate si sunteti indragiti fara conditii. Simtiti cum acest camp de energie va acopera ca o plapuma imensa si confortabila, ca o energie iubitoare abundenta, care va permite sa explorati si sa va dezvoltati in mod liber, fara a va face sa va indoiti vreodata de dreptul vostru intrinsec de a fi cine sunteti. Nu anxietate, nu frica.


Aceste sentimente de confort si de securitate au constituit conditiile pre-nasterii voastre ca suflet individual. A fost un pantec cosmic. Chiar daca este foarte indepartat de starea voastra actuala, inima voastra tanjeste in continuare dupa acest sentiment de completitudine si plinatate, sentimentul de siguranta absoluta pe care l-ati experimentat in aceasta plapuma de iubire si de bunavointa. Sentimentul de unitate va reaminteste ca ati fost Dumnezeu. impreuna in aceasta plapuma de iubire voi l-ati constituit pe Dumnezeu. in aceasta constiinta divina sau plapuma de iubire, s-a decis la un moment dat crearea unei noi situatii. Este foarte dificil de pus in cuvinte umane dar, probabil, va puteti imagina ca in Dumnezeu, aceasta unitate de constientizare, a existat o dorinta pentru ceva diferit, ceva alfel decat unitatea. A fost, ca sa spunem asa, o dorinta de experimentare. Atunci cand esti complet asimilat intr-o plenitudine a fintei pure, nu experimentezi lucruri – pur si simplu esti. in ciuda extazului si a sigurantei totale in aceasta stare de a fi, a existat o parte a lui Dumnezeu, o parte din aceasta constiinta cosmica, care a vrut sa exploreze si sa evolueze. Aceasta parte ” s-a despartit de sine.”Voi sunteti aceasta parte a lui Dumnezeu. La un moment dat constiinta voastra a fost de acord cu acest experiment de a iesi din unitate si de a deveni un “eu”, o entitate in sine, o constiinta individuala definita. Acesta a fost un pas urias. Din adancul fiintei voastre ati simtit ca acest lucru a fost un lucru bun. Ati simtit ca dorinta de creativitate si de reinnoire a fost o aspiratie pozitiva si valoroasa. Cu toate acestea, momentul in care ati iesit de fapt din campul unitatii a fost dureros. Pentru prima data in amintirea voastra, pentru prima data in viata voastra ati simtit o durere profunda. Ati fost rupti de manifestarea unui taram de iubire si de siguranta care era subinteles pentru voi. Aceasta este durerea nasterii la care M-am referit. Chiar si in timpul acestei prime experiente intense a parasirii, ceva in adancul fiintei voastre v-a spus ca era in regula, ca aceasta a fost alegerea voastra. Dar durerea a fost atat de adanca incat in straturile exterioare ale fiintei voastre ati devenit confuzi si dezorientati. A devenit destul de greu sa pastrati legatura cu cunoasterea profunda din interiorul vostru, nivelul interior la care sunteti Dumnezeu si stiti ca totul este bine.


Partea chinuita care a aparut in acel moment eu o numesc copilul interior. Sufletul vostru, individualitatea voastra unica, poarta in sine extremele unei cunoasteri divine pure pe de o parte si a unui copil cosmic traumatizat pe de alta parte. Aceasta unitate a lui Dumnezeu si a Copilului, a cunoasterii si a experientei au pornit intr-o lunga calatorie. Ati pornit ca un suflet individual. Ati inceput sa investigati si sa experimentati cum este sa fii un Eu, un individ definit.Dumnezeu a transformat o parte din Sinele Divin in suflet. Sufletul are nevoie de experienta pentru a-si gasi din nou originile sale divine. Sufletul trebuie sa traiasca, sa experimenteze, sa descopere, sa se autodistruga pentru a se recrea, in scopul de a simti ce este sufletul cu adevarat, si anume Dumnezeu. Dovada faptului ca Sinele este unul si intreg a fost distrusa si a trebuit sa fie recastigata prin experienta. Acest lucru, in sine, a fost o fapta de mare creativitate. Nasterea constiintei Eu-lui a fost un miracol! Nu a mai existat niciodata inainte.Adeseori incercati sa transcendeti granitele Eu-lui, in scopul de a experimenta din nou unitatea si adanca armonie. Puteti spune ca acesta este adevaratul scop al cautarii voastre spirituale. Dar luati in considerare pentru o clipa: din punctul de vedere al lui Dumnezeu aici este Eu-l, separarea, care constituie un miracol! Starea de a fi UNA a fost o situatie normala, ” cum a fost intotdeauna.” in miracolul de a fi un suflet individual se afla o frumusete imensa, bucurie si putere creativa. Motivul pentru care voi nu experimentati aceasta este ca inca va mai luptati cu durerea nasterii voastre ca suflet. Undeva adanc in interiorul vostru tipatul primar de frica si de tradare rasuna inca: este amintirea de a fi rupt de Mama / Tatal tau, de omniprezenta plapuma de dragoste si siguranta.in calatoria voastra prin timp si experiente ati trecut prin atat de multe lucruri. Ati incercat tot felul de forme diferite. Au fost o multime de incarnari in care nu ati avut forma corpului uman, dar asta nu este atat de relevant acum. Ceea ce conteaza pentru mine in acest context este faptul ca pe parcursul acestei istorii foarte lungi ati fost calauziti de doua motive diferite. Pe de o parte, a fost pofta de explorare, creare si reinnoire si pe de alta parte, a fost dorul de casa, sentimentul de a fi alungat din paradis si o singuratate coplesitoare.Prin partea aventuroasa, progresista din voi insiva, energia care v-a impins afara din pantecele cosmic, ati experimentat si ati creat mult. Dar din cauza durerii nasterii voastre si a dorului de casa pe care il purtati in voi, ati avut de a face cu o multime de traume si deziluzii. Creatiile voastre nu au fost, prin urmare, intotdeauna binevoitoare. in timpul calatoriilor voastre prin timp si spatiu ati facut lucruri pe care le-ati regretat mai tarziu – lucruri pe care le-ati putea numi “rele” (in ghilimele). Aceste actiuni au fost, din perspectiva noastra, pur si simplu rezultatul deciziei de a plonja in experienta si de a va aventura in necunoscut. Vedeti, de indata ce va decideti sa deveniti un individ, sa va rupeti de la unitatea de sine evidenta, nu puteti experimenta doar lumina. Trebuie sa descoperiti totul din nou. Deci veti experimenta de asemenea si intunericul. Veti experimenta tot ce exista, pana la extreme.


in punctul vostru actual de evolutie, incepeti sa realizati ca totul rezista sau esueaza din puterea de a va imbratisa cu adevarat Eu-l. Este vorba despre a va imbratisa cu adevarat divinitatea voastra si din aceasta constiinta de sine, sa experimentati bucuria si abundenta. in momentul nasterii voastre cosmice, in momentul in care dezolarea si durerea v-au invaluit, ati inceput sa va simtiti mici si nesemnificativi. Din acel moment, ati inceput sa cautati ceva care va poate salva – o putere sau o forta din afara voastra, un zeu, un lider, un partener, un copil, etc. in procesul de trezire pe care acum il experimentati, va dati seama ca siguranta absoluta pe care o doriti nu o gasiti in nimic din afara voastra, indiferent daca este vorba de o mama, un iubit sau un zeu. Oricat de puternic aceasta dorinta sau dorul de casa pot fi declansate intr-o relatie deosebita, nu veti gasi aceasta siguranta absoluta acolo, nici macar intr-o relatie cu Dumnezeu.


Lumina acestei flacari a constiintei de sine interioare aduce atat de multa bucurie, un sentiment atat de profund de intoarcere acasa care va pune toate relatiile intr-o noua perspectiva. De exemplu, va simtiti mai putin preocupati de lucrurile pe care alte persoane vi le spun. Daca cineva va critica sau nu are incredere in voi, nu o luati automat in mod personal. Va simtiti mai putin afectati sau dornici sa reactionati. Lasati sa treaca mai usor iar nevoia de a va apara, atat pe voi cat si pe altii se evapora. Atunci cand sunteti cu usurinta afectati emotional de ceea ce o alta persoana crede despre voi, acest lucru indica faptul ca in interior exista un dispret de sine care va face sa dati credit opiniilor negative ale altora. Nu veti rezolva acest dispret de sine prin inlocuirea unui conflict cu altul, ci numai mergand in interior si intrand in contact cu ranile emotionale din interiorul vostru. Acestea sunt mult mai vechi decat in acel moment specific de respingere.


De fapt, toate durerile cauzate de respingere, toate durerile relatiei, se intorc la durerea originara, durerea nevindecata a nasterii. Aceasta poate parea ca si cum as face un pas urias aici pentru ca sunt tot felul de situatii complexe in relatii care par sa indice faptul ca, cauza se afla mai aproape. Poate parea ca durerea este cauzata de ceva ce partenerul vostru a facut sau nu a facut. Poate parea ca si cum ceva din afara voastra provoaca durerea. si, prin urmare, credeti ca solutia la problema voastra se afla in comportamentul celuilalt. Dar permiteti-mi sa va spun ceva : in mod fundamental lucrati pentru vindecarea unei dureri ancestrale din interiorul vostru. Daca nu sunteti constienti de acest lucru, puteti usor sa va incurcati in relatii problematice care pot fi extrem de dureroase.


Mai ales in relatiile barbat / femeie (relatiile de dragoste), incercati frecvent sa creati un fel de unitate si de siguranta intre voi care seamana cu starea primitiva de unitate de care va amintiti vag. Subconstient voi incercati sa recreati sentimentul de a fi confortabil infasurati intr-o plapuma de dragoste si acceptare neconditionata. Copilul care este in voi striga dupa acceptarea neconditionata. Totusi, daca copilul din voi imbratiseaza copilul din partenerul vostru, adesea rezulta o stransoare sufocanta care blocheaza ambii parteneri in exprimarea sinelui autentic.


Ce se intampla este ca deveniti dependenti emotional si aveti nevoie de dragostea sau de aprobarea altei persoane pentru bunastarea voastra. Dependenta intotdeauna duce la probleme de putere si de control, pentru ca a avea nevoie de cineva este egal cu dorinta de a-i controla comportamentul. Acesta este inceputul unei relatii distructive. Sa renunti la individualitatea ta intr-o relatie, condus de un dor subconstient pentru unitate absoluta, este distructiv fata de voi insiva, precum si fata de alte persoane.


Adevarata dragoste dintre doi oameni arata ca doua campuri de energie care pot functiona in deplina independenta unul de celalat. Fiecare camp de energie este o unitate in sine si se conecteaza la altul pe baza acestei unitati. in relatiile in care partenerii sunt dependenti unul de celalalt, veti gasi o lupta necoordonata pentru “intregul organic,” ei nu doresc sau nu sunt capabili sa functioneze unul fara celalalt. Acest lucru conduce la o incurcatura de energii care pot fi observate in domeniile aurice sub forma cordoanelor de energie prin care partenerii se alimenteaza reciproc. Ei se hranesc cu energiile atasate de dependenta si de control. Acest tip de energie incurcata indica faptul ca nu va asumati raspunderea pentru voi insiva, ca nu faceti fata vechilor rani ale sufletului pe care doar voi le puteti vindeca. Numai daca voi va abordati aceasta durere profunda si va asumati responsabilitatea, veti vedea ca nu aveti niciodata nevoie de altcineva pentru a fi intregi si va veti elibera de aspectul distructiv al relatiei.Relatiile karmice
in acest context, As dori sa spun ceva despre relatiile karmice. Prin aceasta Eu inteleg relatiile dintre oameni care s-au cunoscut in alte vieti si care au experimentat emotii intense unul cu privire la celalalt. Semnul distinctiv al unei relatii karmice este ca partenerii poarta in ei emotii nerezolvate cum ar fi vina, frica, dependenta, gelozia, furia sau ceva de acest tip. Din cauza acestei incarcaturi emotionale nerezolvate, se simt atrasi unul de celalalt intr-o alta incarnare. Scopul reintalnirii este de a oferi oportunitatea rezolvarii problemei de fata. Aceasta se intampla prin recrearea aceleasi probleme intr-o scurta perioada de timp. Cand se intalnesc prima data, “jucatorii” karmici simt un indemn imperios sa se apropie unul de altul si dupa un timp ei incep sa repete modelele vechilor lor roluri emotionale. Scena a fost acum pregatita pentru a face fata vechii probleme inca o data si poate de a o rezolva intr-un mod mult mai luminat. Scopul spiritual al reintalnirii pentru ambii parteneri este ca ei sa faca alte alegeri decat cele pe care le-au facut in timpul vietii anterioare.


Am de gand sa dau un exemplu aici. Imaginati-va o femeie care, intr-o viata anterioara, a avut un sot care a fost destul de posesiv si autoritar. Pentru un timp ea a acceptat acest lucru, dar la un moment dat a decis ca a fost de ajuns si a rupt relatia. Dupa un timp sotul s-a sinucis. Femeia a avut remuscari. A crezut ca ea era de vina. Nu ar fi trebuit sa-i mai dea inca o sansa? Ea a resimtit aceasta vinovatie pentru tot restul vietii ei.


intr-o alta viata ei se intalnesc din nou. Exista o atractie ciudata intre ei. La inceput, barbatul este extrem de fermecator si ea este in centrul atentiei sale. O adora. Ei incep o relatie. Dar, din acest moment el devine tot mai gelos si posesiv. O suspecteaza de adulter. Ea se trezeste intr-o lupta interioara. Este furioasa si suparata ca o acuza pe nedrept, dar simte, de asemenea, o obligatie ciudata sa fie iertatoare si sa-i mai dea o sansa. Este un om ranit, crede ea, nu poate fi ajutat daca are aceasta teama de a fi abandonat. Poate il pot ajuta sa treaca peste asta. Ea isi justifica comportamentul in acest fel, dar, de fapt, ea permite incalcarea granitelor sale personale. Relatia ii afecteaza in mod negativ stima de sine.


Alegerea cea mai eliberatoare pentru femeie ar fi acum sa rupa relatia si sa plece pe drumul ei, fara nici un sentiment de vinovatie. Durerea si frica sotului ei nu sunt responsabilitatea ei. Durerea lui si sentimentul ei de vinovatie au condus la o relatie distructiva. Relatia lor era deja incarcata emotional, din cauza unei alte vieti. Scopul reintalnirii este ca femeia trebuie sa invete sa lase lucrurile sa mearga fara sentimente de vinovatie si ca barbatul trebuie sa invete sa stea pe propriile lui picioare din punct de vedere emotional. Asa ca singura solutie reala este sa rupa relatia. Solutia pentru karma femeii este sa se elibereze de sentimentul de vinovatie o data pentru totdeauna. Greseala pe care ea a facut-o in timpul fostei ei vieti nu a fost faptul ca si-a abandonat sotul ci ca s-a simtit responsabila pentru sinuciderea lui. Plecarea sotiei lui in aceasta viata il confrunta din nou pe sot cu propria lui durere si teama si mai degraba ii ofera o noua oportunitate pentru a face fata acestor emotii decat de a scapa de ele.


[relatiile02] Puteti recunoaste o intalnire karmica prin faptul ca simtiti imediat cealalta persoana ciudat de familiara. Destul de des, exista, de asemenea, o atractie reciproca, ceva convingator in aer, care va indeamna sa fiti impreuna si sa va descoperiti unul pe celalat. in cazul in care oportunitatea este disponibila, aceasta atractie puternica se poate transforma intr-o relatie de iubire sau o dragoste nebuna. Emotiile pe care le experimentati pot fi atat de coplesitoare incat credeti ca v-ati intalnit sufletul geaman. Cu toate acestea lucrurile nu sunt ceea ce par a fi. intr-o astfel de relatie vor exista intotdeauna probleme care, mai devreme sau mai tarziu vor iesi la iveala. De multe ori partenerii se implica intr-un conflict psihologic, care are puterea, controlul si dependenta ca ingrediente principale. Prin aceasta ei repeta o tragedie pe care in subconstient o recunosc dintr-o viata anterioara. intr-o viata trecuta ei ar fi putut fi iubiti, parinte si copil, sef si subordonat, sau un alt tip de relatie. Dar amandoi au simtit in fiecare o durere interioara profunda prin acte de infidelitate, abuz de putere sau, prin contrast, o afectiune prea puternica. A fost un conflict profund intre ei care a provocat rani adanci si traume emotionale. Acesta este motivul pentru care fortele de atractie, precum si cele de respingere pot fi atat de violente atunci cand aceste intalniri au loc intr-o noua intrupare.


Invitatia spirituala pentru toate sufletele care sunt energetic incurcate in acest fel este de a se lasa reciproc sa plece si sa devina “entitati-de sine-statatoare,” libere si independente. Relatiile karmice cum sunt mentionate aici nu sunt aproape niciodata, pe termen lung, relatii stabile, iubitoare. Ele sunt mai degraba relatii distructive, decat relatii de vindecare. Destul de des, scopul de baza al intalnirii este de a reusi fiecare sa-l elibereze pe celalat. Acest lucru este ceva ce nu ar putea fi realizat prin una sau mai multe vieti trecute, dar acum este o alta oportunitate de a se elibera reciproc, prin iubire.


Daca va aflati voi insiva intr-o relatie care este caracterizata de emotii intense, care evoca multa durere si suferinta, dar din care nu va puteti elibera, va rog sa intelegeti ca nimic nu va obliga sa stati cu o alta persoana. De asemenea, pricepeti ca emotiile intense mai des se raporteaza la o durere profunda decat la iubirea reciproca. Energia iubirii este in esenta, calma si linistita, vesela si inspiratoare. Nu este grea, obositoare si tragica. Daca o relatie incepe sa aiba aceste trasaturi, este timpul sa o lasati sa plece mai degraba decat sa “lucrati la ea” inca o data.


Uneori, va convingeti ca trebuie sa ramaneti impreuna pentru ca “impartiti karma” si pentru ca trebuie “sa faceti lucrurile impreuna”. Voi faceti apel la natura karmei ca argument pentru prelungirea relatiei, in timp ce amandoi suferiti atat mult. De fapt, voi distorsionati conceptul de karma aici. Voi nu va platiti karma impreuna; karma este individuala. Karma ca miza in astfel de relatii dupa cum am mentionat inainte de multe ori presupune eliberarea completa, retragerea dintr-o astfel de relatie in scopul de a experimenta ca sunteti intregi voi insiva. Din nou, rezolvarea karmei este ceva ce faci pe cont propriu. O alta persoana poate atinge sau declansa ceva in voi, ceva care creeaza o mare drama intre voi. Dar singura voastra sarcina si provocare ramane sa va rezolvati propriile voastre rani interioare, nu problemele celeilalte persoane. Sunteti responsabili doar pentru voi insiva.


Acest lucru este important de inteles deoarece este una dintre principalele capcane in relatii. Voi nu sunteti responsabili pentru partenerul vostru si partenerul vostru nu este responsabil pentru voi. Solutia problemelor voastre nu se afla in comportamentul celeilalte persoane. Uneori sunteti atat de conectati la copilul interior al partenerului vostru, interiorul ranit din punct de vedere emotional, incat simtiti ca voi sunteti cel care il va “salva”. Sau partenerul vostru ar putea incerca acelasi lucru cu voi. Dar acest lucru nu va functiona. Veti consolida emotiile neputintei si victimizarii in cealalta persoana, asa incat ar fi mai util daca in cele din urma, ati trage linie si v-ati ocupa doar de voi. Este destinatia voastra sa fiti capabili sa va simtiti intregi si completi, cu desavarsire pe cont propriu. Aceasta este cea mai importanta conditie pentru o relatie cu adevarat implinita.Vindecarea relatiilorExista relatii de vindecare si exista relatii distructive. O caracteristica a relatiilor de vindecare este ca partenerii sa se respecte reciproc asa cum sunt, fara a incerca sa se schimbe reciproc. Ei simt multa placere unul in compania celuilalt, dar ei nu se simt nelinistiti, disperati sau singuri daca celalalt nu este prin preajma. in acest tip de relatie oferi intelegere, sustinere si incurajare pentru cel pe care il iubesti, fara a incerca sa-i rezolvi problemele. Este libertate si pace in relatie. Desigur, pot exista neintelegeri din cand in cand, dar emotiile pe care ele le aduc sunt de scurta durata. Ambii parteneri sunt pregatiti sa ierte. Exista o conexiune de inima intre ei ca urmare a faptului ca ei nu preiau emotiile celuilalt sau greselile lor personale. Pentru ca ei nu trebuie sa declanseze un strat mai profund de durere, ei nu le acorda o importanta atat de mare. Din punct de vedere emotional ambii parteneri sunt independenti. Ei isi trag puterea si bunastarea nu din aprobarea sau prezenta partenerului lor. El sau ea nu trebuie sa umple un gol in vietile lor, dar adauga ceva nou si esential.intr-o relatie de vindecare partenerii se pot cunoaste dintr-una sau mai multe vieti anterioare. Dar in aceste cazuri nu prea exista o povara emotionala karmica asa cum este descrisa mai sus. Cele doua suflete s-au putut cunoaste intr-o viata anterioara intr-un mod care a fost in esenta, de incurajare si sustinere. Ca prieteni, parteneri sau ca parinte si copil, s-au recunoscut reciproc ca suflete pereche. Acest fapt creeaza o legatura indisolubila de-a lungul mai multor vieti.


Sa va dau un alt exemplu. Un tanar creste intr-o familie saraca undeva in Evul Mediu. El este prin natura lui bland si sensibil si nu se incadreaza foarte bine in mediul din jurul lui. Familia lui este formata din oameni care muncesc din greu, mai degraba brute decat oameni, care putin se gandesc la natura sa visatoare, nepractica.Cand creste, el intra intr-o manastire. Nu este fericit cu adevarat nici aici, pentru ca viata este bine reglementata si exista putina caldura umana sau comunicare intre oamenii care traiesc acolo. Exista totusi un om care este un pic diferit. Este un preot care are un rang mai mare, dar care nu are nici un aer de autoritate si care este cu adevarat interesat de el. Din cand in cand il intreaba cum merg lucrurile si ii da de facut cateva treburi placute cum ar fi gradinaritul. De fiecare data cand se uita unul la altul exista un sentiment de recunoastere, o simpatie intre ei. Este o legatura tacuta, din inima. Desi nu se intalnesc foarte des si nici nu vorbesc foarte mult, preotul este o sursa de speranta si incurajare pentru tanar.intr-o viata urmatoare acest om este femeie. Din nou, ea are un caracter bland si visator si are probleme in a sta pe picioarele ei. Cand devine adulta ea se impotmoleste intr-o casatorie cu un om care este autoritar si face pe seful. La inceput, ea a fost inselata de distincta, puternica lui charisma, dar mai tarziu ea isi da seama ca dominatia lui o limiteaza si o asupreste. Cu toate acestea, ea considera ca este foarte dificil sa se elibereze de el. La locul ei de munca, uneori, ea mentioneaza subiectul unui coleg, un om oarecum mai in varsta. El o incurajeaza sa stea pe picioarele ei si sa ramana credincioasa nevoilor ei. De fiecare data cand vorbeste cu el, intuitiv, ea stie ca el are dreptate. Apoi, dupa o accentuare a conflictului interior ea divorteaza de sotul ei. Legatura cu colegul ei se schimba acum. Ea simte afectiune pentru el. El se dovedeste a fi singur. Ea simte atat de multa liniste cu el si i se pare ca se cunosc dintotdeauna. Ei incep o relatie, care este afectuoasa, relaxata si incurajatoare pentru amandoi. Simpatia care curgea intre ei intr-o viata anterioara acum se contureaza ca o relatie implinita de sot si sotie.


Aceasta este o relatie de vindecare. Femeia a luat o decizie esentiala in a-si lasa sotul si a alege pentru ea insasi. Prin aceasta ea si-a afirmat independenta ei emotionala. Acest lucru a creat baza pentru o relatie iubitoare, bine echilibrata cu un suflet potrivit.Suflete gemenein acest punct as dori sa spun ceva despre conceptul de suflete gemene, probabil familiar voua tuturor. Ideea de suflete gemene exercita o atractie profunda asupra voastra. Cu toate acestea, este potential destul de periculoasa, deoarece poate fi interpretata intr-un mod care mai degraba intareste durerea nasterii si dependenta emotionala in fiecare dintre voi, decat o rezolva. Acest lucru se intampla atunci cand conceptia voastra despre conceptul de suflete gemene este ca exista o alta persoana care vi se potriveste perfect si care va face sa va simtiti intregi. Acesta este conceptul vostru de suflet geaman si anume ca ar fi jumatatea voastra. Apoi presupuneti ca unitatea si siguranta care va lipsesc atat de profund o veti regasi in altcineva care este perechea perfecta pentru voi.in conformitate cu aceasta notiune imatura de suflete gemene, sufletele sunt considerate a fi doua jumatati, care impreuna formeaza o unitate. De obicei, cele doua jumatati sunt masculin si feminin. Deci, aceasta notiune nu doar ca va sugereaza ca sunteti incompleti, dar, de asemenea, ca sunteti in esenta, de sex masculin sau feminin. Puteti vedea, probabil, ca aceasta notiune de suflete gemene nu este sanatoasa sau vindecatoare din punct de vedere spiritual. Va face dependenti de ceva din afara voastra. Ea neaga originea voastra divina ce implica ca esti tot, si barbat si femeie, si ca esti intreg si complet in tine insuti. Se creeaza tot felul de iluzii care va duc departe de casa. si prin “casa” Vreau sa spun propria voastra persoana, divinitatea voastra, “Eu-l.” Nici un suflet nu este menit sa fie jumatatea altuia.Sufletele gemene chiar exista si ele sunt literalmente ceea ce implica cuvantul: sunt gemene. Ele sunt suflete cu acelasi “ton sentimental” sau vibratie, sau ati putea spune cu acelasi moment al nasterii, ca si in cazul gemenilor biologici.Timpul special al nasterii, acest moment unic in timp si spatiu, are o incarcatura sentimentala unica perceputa in interiorul sufletelor care vin la viata. Ele nu sunt dependente unul de altul in nici un fel. Ele nu sunt nici barbat, nici femeie. Dar ele sunt cu siguranta acordate cu alte spirite inrudite.Care este motivul pentru crearea sufletelor gemene? De ce exista? Voi de multe ori credeti ca ratiunea de a fi pentru ceva este efectul procesului de invatare. Dar acesta nu este cazul sufletelor gemene. Motivul pentru existenta sufletelor gemene nu este de a invata ceva. Scopul este pur si simplu bucuria si creativitatea. Sufletele gemene nu au nici o functie in cadrul dualitatii. Va veti intalni sufletul geaman atunci cand veti transcende dualitatea, atunci cand va veti identifica din nou cu Dumnezeu in interiorul vostru, care este intreg si nedivizat si care este capabil sa ia orice forma sau infatisare. Sufletele gemene se intalnesc din nou in calatoria lor inapoi spre casa.


Sa ne intoarcem pentru un moment la inceputul calatoriei. in momentul in care iesiti din starea de unime si deveniti un individ, intrati in dualitate. Dintr-o data este intuneric si lumina, mare si mic, bolnav si sanatos, etc. Realitatea este divizata. Nu mai aveti nici un cadru de referinta pentru cine sunteti cu adevarat. La inceput, v-ati luat identitatea din “fiind-o parte-din-intreg”. Acum sunteti o singura parte rupta expresie a intregului. Dar, fara stirea voastra constienta, cineva care este egal cu voi va insoteste, cineva care va seamana cat mai mult cu putinta. Ati impartit “acelasi spatiu” in plapuma unimii, atat de aproape unul de celalat incat nu ati stiut ca sunteti doi pana nu v-ati nascut. Ceea ce-i leaga pe cei doi tu este ceva dincolo de dualitate, ceva anterior istoriei dualitatii. Acest lucru este greu de exprimat in cuvinte in mod corespunzator, pentru ca sfideaza definitiile voastre obisnuite ale identitatii in care sunteti fie unul fie doi si nu puteti fi ambele in acelasi timp.


Acum, ati fost amandoi programati intr-o calatorie, un drum lung cu multe experiente. Amandoi tu ati experimentat extremele dualitatii, pentru a descoperi treptat ca esenta voastra nu se afla in dualitate, ci in afara acesteia, in ceva care-i sta la baza. De indata ce ati devenit profund constienti de aceasta unime de baza, calatoria voastra inapoi incepe. incetul cu incetul va simtiti mai putin atasati de lucrurile exterioare cum ar fi puterea, faima, banii sau prestigiul. intelegeti din ce in ce mai mult ca cheia nu este ceea ce experimentati ci cum experimentati. Va creati propria fericire sau suferinta prin starea voastra de constiinta. Va descoperiti puterea propriei voastre constiinte.


Dupa ce ati trecut prin toate maximele si minimele dualitatii va exista un moment in care va veti intalni sufletul geaman. in energia si infatisarea sufletului vostru geaman, veti recunoaste o parte foarte profunda din voi, esenta voastra de dincolo de dualitate, si prin aceasta reala recunoastere veti incepe sa va intelegeti mai bine pe voi insiva si sa deveniti constienti de cine sunteti cu adevarat. Geamanul vostru este un cadru de referinta pentru voi, care va poarta in afara credintelor limitate despre voi insiva pe care le-ati avut in timpul vietii voastre si in vietile anterioare. V-ati eliberat de a vedea aceasta oglindire a voastra in geamanul vostru, este ca un memento si nu are nimic de-a face cu dependenta emotionala. intalnirea voastra ajuta ca fiecare dintre voi sa devina mai puternic si mai constient de sine ca individ, exprimand creativitatea si iubirea voastra pe pamant. Aceasta va accelereaza calatoria de intoarcere, deoarece va ajuta sa va ridicati la un nivel mai inalt de unitate in timp ce va pastrati si va exprimati pe deplin Eu-l vostru, individualitatea voastra unica.


in cele din urma suntem cu totii unul. Noi suntem sustinuti de o energie care este universala in noi toti. Dar, in acelasi timp, exista o individualitate in noi toti. Sufletul geaman este intr-o anumita masura, legatura dintre individualitate si unitate. Este ca o piatra de temelie a unitatii. Daca va conectati cu sufletul vostru geaman constient si material, va va duce la crearea a ceva nou: o energie terta, care se naste din actiunea lor combinata. Aceasta energie ajuta intotdeauna la sporirea constientizarii unitatii pe o scara mai mare decat o fac doar doua dintre ele. Pentru ca sunt in drum spre casa, sufletele gemene se simt inspirate sa ancoreze energiile de iubire si de unitate pe pamant si fac acest lucru intr-un mod care corespunde propriilor lor talente si competente unice. in acest mod, iubirea sufletelor gemene pune piatra de hotar intre “fiind unul” si “fiind Una”.
Exista o legatura interioara profunda intre sufletele gemene, dar asta nu schimba cu nimic faptul ca acestea sunt unitati complete ele insele. Alaturarea lor aduce iubire si bucurie si reunirea lor sporeste creativitatea si autoimplinirea. Ele se sustin reciproc fara a cadea in capcanele dependentei sau dependentei emotionale. Iubirea dintre sufletele gemene nu este menita sa le faca pe fiecare complete, ci sa creeze ceva nou: in loc ca cele doua sa devina una, cele doua vor deveni trei.Vindecarea durerii nasterii cosmiceVa veti intalni sufletul geaman la un moment dat. Va rog sa lasati aceasta cunoastere sa fie suficienta pentru voi. incercati sa nu ramaneti cu sperante si asteptari care va scot din aici-si-acum. Ceea ce conteaza in acest moment este faptul ca va dati seama pe deplin ca dragostea si dorinta de siguranta pe care o vreti staruitor sunt prezente in interiorul vostru. Cheia este sa realizati ca aceasta absoluta auto-acceptare nu va poate fi niciodata oferita de catre nimeni altcineva, nici macar de sufletul geaman.


Nu numai in relatiile de dragoste, dar, de asemenea, in relatiile parinte-copil, exista tentatia de a gasi unitatea absoluta sau de siguranta in ceilalti. Ganditi-va la un parinte care in secret vrea ca copilul lui sa realizeze toate visele pe care el nu si le-a indeplinit, sau un copil care a crescut si care inca se agata de parintii lui si ii considera a fi un refugiu absolut sigur.Este important sa deveniti constienti de dinamica si motivele care stau la baza relatiilor voastre si sa le vindecati in lumina constiintei voastre. Dorul de casa voastra cosmica nu va fi vindecat de catre sau intr-o relatie. Acest lucru va fi realizat de voi singuri, prin deplina realizare a cine sunteti voi, prin realizarea luminii, frumusetii si divinitatii voastre. Aceasta este destinatia calatoriei.


De asemenea, nu veti reveni la starea de unitate din care ati venit.”Plapuma de dragoste”, din care v-ati nascut a constituit stadiul de embrion. Acum ati devenit dumnezei maturi. Veti crea un camp de siguranta absoluta si iubire din inima voastra si veti permite altora sa se impartaseasca din ea fara nici o conditie. Aceasta este esenta lui Dumnezeu: iubirea neconditionata care radiaza, creaza si pretuieste fara nici o agenda, fara nici un calcul.
As vrea sa va rog acum sa stati in liniste cateva momente si sa va simtiti cu adevarat Eu-l, fiinta voastra unica, in voi insiva. Daca sunteti inconjurati de oameni, pentru un moment simtiti-va “Eu-l” foarte puternic. Neconditionat, sunteti aceasta parte a lui Dumnezeu. Nu este ceva ce poate fi luat de la voi, este prezenta de netagaduit al lui ESTE.si acum simtiti cum aceasta realitate de netagaduit a prezentei Eu poate fi o sursa de bucurie si de tarie pentru voi. Spuneti da miracolului propriei voastre fiinte si imbratisati-l. Da, eu sunt Eu. Eu sunt separat si unic, propria-mi fiinta. Eu ma pot conecta profund cu altii, dar, de asemenea, sa raman pentru totdeauna “Eu.” Ati putea crede ca in spatele acestui adevar se afla singuratate si pustiire, dar va rog sa treceti dincolo de aceste ganduri si sa simtiti puterea si vitalitatea din voi. Daca intr-adevar spuneti da individualitatii voastre, veti experimenta incredere de sine si credinta. Pe aceasta baza veti crea relatii iubitoare iar singuratatea si pustiirea se vor dizolva.


Atunci cand sentimentele de singuratate si pustiire va coplesesc, luati copilul din voi in poala. Observati durerea in acest copil. Este dorul de siguranta totala, cunoscuta odata ca embrion. El vrea sa vada acea siguranta reflectata pe fata partenerului vostru, pe fata copilului vostru, pe fata mamei sau tatalui vostru, pe fata unui terapeut. Apoi aratati-i copilului fata voastra. Voi aveti fata unui inger pentru acest copil. Voi sunteti meniti sa vindecati acest copil, in modul cel mai absolut pe care il puteti visa. Nici eu, nici vreun alt “maestru” nu este capabil sa o faca pentru voi. Noi va putem arata doar directia. Voi insiva sunteti salvatorii vostri.in final, as dori sa va invit sa simtiti comuniunea noastra pentru un moment. Chiar daca nu sunteti prezenti si doar cititi acest material, simtiti conectarea noastra. Nu va concentrati pe individualitate acum, ci pe comuniunea noastra intr-un mod foarte liber si usor. Simtiti energia, simti ceea ce ne aduce impreuna. Este o dorinta pentru o stare de plenitudine. Acum, imaginati-va ca suntem inconjurati de cea mai puternica energie care exista, energia sinelui vostru trezit, energia ingerului din voi. Sa ne permitem sa respiram in aceasta energie si sa stam un minut pentru a simti profund puterea sa.
Va multumesc pentru prezenta dumneavoastra.


Pamela Kribbe


sursa:www.jeshua.net
.
.
Google


Articolele si materialele de pe acest site pot fi preluate si publicate pe alte site-uri dar numai cu specificarea sursei si adaugarea unui link catre www.esoterism.ro
 

  Acasa | Metafizica | Astrologie | Consultatii cu PLATA | Servicii | Plata | Diverse | Comunicari | Linkuri | Despre mine