esoterism.ro
site de esoterism, metafizica si astrologie

 
Metafizica
Astrologie
Articole diverse
Comunicari
Consultatii
Modalitati plata
Servicii online
Oracol Sabian
Linkuri
Despre mine
English version
Angels
Astrology
Dictionnary
Energetic Healing
Legends
Lost Civilizations
Magic
Metaphysics
Mysteries
Natural Therapies
Recommendations
Religion
Sabian Oracle
Science
Secret Societies
Spiritual Beings
Spiritual Paths
Traditions
UFO and Aliens


Horoscopul karmei

Horoscopul karmei
Berbec


Are o karma de inhibare a agresivitatii, care cere o reorientare a energiilor catre interior. Trebuie sa-si controleze instinctele ; deseori se observa la el aplecarea spre idealul de echitate si moralitate spirituala. El trebuie sa „stearga” preocuparea pentru fizic si materie, devenind „maestrul spiritului”. In aceasta viata el isi va proteja existenta de cei care, intr-o viata anterioara, l-au silit sa traiasca o viata pe care n-a dorit-o. Karma sa spune ca el se crede inca in lupta fortata cu ei si, de aceea, are o mare agresivitate. Nu pricepe de ce il invaluie resentimente si ranchiuna care, oricum, vin dintr-o viata anterioara, in care a cunoscut amare deceptii, care-i influenteaza comportamentul in viata prezenta.


Taur


Karma sa este sa invete sa-si exprime si sa-si controleze sentimentele si viata afectiva, sa se deschida catre cei din jurul sau, sa se aplece cu afectiune si fara resentimente catre ei. Intr-o viata anterioara a fost inselat si deposedat de sentimente si bunuri. Karma sa il indruma spre abilitati de finante si dragoste pentru familie. Are o karma grea prin incapatanarea pe care o aduce in aceasta viata si pe care trebuie sa o controleze. Acumularile negative din viata anterioara trebuie eliberate si acest lucru se petrece uneori in mod violent. De multe ori, el persista in indaratnicie si spirit posesiv si in viata prezenta, periclitandu-si invatatura karmica, deoarece ea cere ca obiectivele prezentei vieti sa fie viata insasi si constructia ei.


Gemeni


Karma sa este axata pe comunicare ; nativul este inspirat si sensitiv, dar are o mare problema mostenita dintr-o viata anterioara, in acest sens. Acum, in aceasta reincarnare trebuie sa-si faca, in primul rand, ordine in viata, apoi sa-si valorifice aptitudinile de comunicare. Referindu-se la viata anterioara si urmarile ei in cea prezenta, karma sa este legata de comunicare neaparat. Vorbirea si scrisul, vocabularul si exprimarea verbala sunt instrumentele pe care trebuie sa le perfectioneze pentru suplinirea lipsurilor de acest fel din viata anterioara. Daca isi invata lectia karmica si principiile de care a fost privat in viata trecuta, el trebuie sa fie in continua miscare, comunicare si progres. Numai astfel isi poate achita datoria karmica.


Rac


Are o karma de respingere a frustratiilor si a marii sale inhibitii. Este o karma grea care se refera la viata interioara si cea spirituala. Pentru a-si implini karma, el trebuie sa-si apropie persoane din semnele Fixe, capabile sa-l ajute sa se organizeze si pe cele din semne Mutabile care-l pot antrena in mobilitatea lor. Daca nu pricepe lectia vietii anterioare el isi poate crea karme noi si - poate - mult mai grele. De aceea, trebuie sa fie deschis catre lumea superioara, sa recunoasca intreaga Lege universala, aceea care se cheama - Dumnezeu.


Leu


Cu o karma dura si cu un „bagaj” karmic greu si incarcat, nativul trebuie sa-si inteleaga lectia vietii anterioare, care poate fi destul de grea. El trebuie sa-si elibereze multitudinea de sentimente si emotii, fapte si ganduri negative. Ii este destul de dificil de a-si urma karma, intrucat de multe ori persista in erorile comise in viata trecuta. Va trebui sa corecteze fatalismul sau material si spiritul posesiv, interpretand dobandirile materiale sau spirituale ca pe niste instrumente de corectie, iar nu ca pe un scop in sine. Scopul karmic este sa-si reprime puseurile autoritare si sa cultive iubirea.


Fecioara


Are o karma relationala ; exista la aceasta zodie urme ale relatiilor traite intr-o viata anterioara. Constiinta sa este inca orientata pe trecut, iar spiritul sau nu se poate concentra pe prezent. Pricepe greu relatia cauza-efect ( pe care se bazeaza legea karmica ), in asemenea masura incat ii este greu sa faca legaturi chiar intre lucruri simple, fapte, oameni, circumstante. Karma sa este sa-si concentreze atentia catre „aici si acum”, ceea ce-i va permite sa stabileasca puncte solide de referinta pentru a stabili o legatura si o comunicare favorabile cu lumea exterioara. Mostenirea sa karmica, plina de fantezie si aplecare spre mistic, iar nu catre aceasta lume, indeamna nativul sa se intoarca in viata prezenta.


Balanta


Are o karma de blocaj la nivel emotional datorata vietii anterioare in care, se pare ca a avut relatii amoroase nesatisfacatoare pe plan emotional; poate n-a fost iubit in trecut si acum, nativul are o mare neincredere fata de iubire si, mai ales, are o teama profunda, reziduala din viata anterioara, de a nu fi ranit din nou de sexul opus. Nu inceteaza sa-si aminteasca un vechi amor, de care nu scapa si in el se amesteca trecutul si prezentul, devenind neincrezator si solitar. Karma sa este de a-si depasi resentimentele, lasand in urma deceptiile si remuscarile, iertand si revarsandu-si prinosul de dragoste si afectiune, prin iubire.


Scorpion


O karma de viata interioara si spirituala ; se confrunta ramasitele de agresivitate din viata anterioara cu transformari subtile care se produc in el si in cei din jurul sau, acum. Resursele actuale trebuie sa fie reorientate, energiile canalizate si - mai ales - actiunile sa fie concrete. Tot ce a dobandit trebuie pus in responsabilitatile fata de prefacerile din el si de felul in care se raporteaza la ceilalti, precum si a modului de a transmite cunoasterea dobandita astfel. Vine din viata anterioara cu multe resentimente care trebuie, karmic, reprimate. Karma lui este sa ajute si sa se ajute pe sine, in intelegerea transformarilor interioare, spirituale. Daca nu-si intelege pe deplin karma, poate sa si-o incarce cu „bagaj” suplimentar.


Sagetator


Karma sa este legata de introspectia traversand mentalul superior. Are multe experiente trecute, spirituale si mistice dobandite in viata anterioara. In incarnarile trecute a avut un mare respect pentru principiile religioase. Nativul trebuie sa invete sa-si asculte vocile interioare care sunt proiectii ale trecutului. In plus va regasi in viata prezenta adevarurile achizitionate in vietile trecute, ceea ce-i va folosi mult. Este de o mare onestitate care i-a lipsit in viata anterioara. Spiritul sau trebuie sa fie liber in mod fundamental, pentru a-si forma propria conceptie despre lume si viata. Intr-o viata anterioara el a sondat mentalul superior si vrea sa faca asta si in viata prezenta. Uneori, karma are greutati in aceasta privinta si asta il nedumereste.


Capricorn


Are o karma grea, o mostenire structurala rigida, care-i afecteaza comportamentul in aceasta viata. El trebuie sa lucreze in prezent asupra unei alte modalitati de a aborda viata; cum, in mod curent, va juca rolul de Tata, psihologic vorbind, de mentor, se va implica in actiuni foarte grele si trebuie sa gaseasca in el puterea de a face saltul evolutiv. Trebuie sa-si intelesaga corect lectia karmica, cu incredere si dorinta de a face asta si de a extrage cu intelepciune invatamintele pentru acest salt. Este vorba de capacitatea sa de a se dedica schimbarii karmei, facand aceasta fara compromisuri, dar si fara incrancenare. Daca este conciliant, si-a inteles lectia karmica.


Varsator


Are o karma de reconstructie ; o trecere de la ideal spre concret. Daca o viata anterioara a creat o karma de vise nerealizate, el trebuie in aceasta viata sa le concretizeze, sa le puna in lucru. Vine dintr-o reincarnare care-i lasa mostenire si instrumentele necesare acestei treceri; are inspiratie si intuitie pe care trebuie sa le valorifice prin recunoasterea valorii lor spirituale. Acumularile vietii anterioare, lectia acelei vieti, fiind corect intelese, faciliteaza indeplinirea sarcinilor sale karmice. Fixitatea incarca mult karma ; dimpotriva mobilitatea o implineste.


Pesti


Are o karma de separare ; trebuie sa invete independenta de gandire si actiune. Incarcatura karmica e dominata de tendinte opuse ; din punct de vedere psihologic - dual. Lectia karmica pe care trebuie sa o invete este independenta de idei si fapte, libere de orice constrangere spirituala sau traditionala. Cum mostenirea karmica nu este doar duala, negativa, nativul primeste si uneltele lucrului asupra sinelui si acestea sunt resursele sale creatoare si originalitatea sa. Karma sa este de a cultiva creatia pozitiva, independent de influentele negative sau onirice.

Primit pe mail

Google


Articolele si materialele de pe acest site pot fi preluate si publicate pe alte site-uri dar numai cu specificarea sursei si adaugarea unui link catre www.esoterism.ro
 

  Acasa | Metafizica | Astrologie | Consultatii cu PLATA | Servicii | Plata | Diverse | Comunicari | Linkuri | Despre mine 

 
Ce este Karma?


esoterism.ro
site de esoterism, metafizica si astrologie

 
Metafizica
Astrologie
Articole diverse
Comunicari
Consultatii
Modalitati plata
Servicii online
Oracol Sabian
Linkuri
Despre mine
English version
Angels
Astrology
Dictionnary
Energetic Healing
Legends
Lost Civilizations
Magic
Metaphysics
Mysteries
Natural Therapies
Recommendations
Religion
Sabian Oracle
Science
Secret Societies
Spiritual Beings
Spiritual Paths
Traditions
UFO and Aliens


Ce este Karma?

Ce este Karma?


Translation by Mirela Simonescu


24 Iunie 2005


Mesaj de la Maitreya:

Am fost intrebat adesea despre Karma. Ce este Karma? Pentru fiecare actiune este si o reactiune. Nu exista Karma buna sau rea. Sufletul stie cind a pasit peste granita vietii. Fiecare suflet are o Cale a sa pentru fiecare incarnare, si adesea, Calea poate deveni mai mult decit ce parea a fi. Sa luam ca exemplu un suflet ce vine pentru a asista alt suflet pentru a-si indeparta ego-ul. Inainte de a se naste, ei isi vad viata si aleg cum vor indeplini ce si-au propus. Dar in timpul incarnarii, sufletul poate alege sa actioneze intr-un mod diferit, iar aceasta alegere sa creeze durere si rani celui care trebuia sa-si primeasca lectia. Da, ei trebuie sa invete niste lectii, dar nu asa de serioase precum vor primi acum. Aceasta este deoarece unul dintre ei a ales sa provoace niste lectii, intr-un mod mult mai dur decit ar fi trebuit sa fie, cauzind astfel mai multa durere decit au ales sa experimenteze. Acest lucru induce o karma.

De ce se intimpla acest lucru? De ce un suflet sare peste bord si prefera extremele? Acest lucru poate fi cauzat de memoria sufletului, sau de catre Sinele acestuia in dorinta de a se afirma, de a fi retribuit, poate ca urmare a unei fapte a unei vieti trecute, dar indiferent de cauza, daca ceva genereaza o actiune suplimentara decit ceea ce se presupunea a fi, aceasta implica o karma. TU, sufletul, esti singuurul care stie ce faci, si cind karma este implicata, ia acest lucru nu se intimpla pina cind sufletul tau nu se intoarce acasa in realitatea spirituala. Atunci, si doar atunci, vezi rezultatele actiunilor tale si decizi daca ai facut mai mult decit de presupunea a face si daca acest lucru implica o karma. Doar TU decizi aceasta, nu ghidul tau spiritual sau gardianul tau, sau Maestrii, doar TU.

Am vorbit inainte de tatal canalului meu, care a ales sa vina si sa o asiste in distrugerea ego-ului ei. In multe incarnari, ego-ul Margaretei i-a cauzat multe probleme si a oprit-o din a-si definitiva munca spirituala. In aceasta incarnare, ea a spus, „ Am nevoie de asistenta Maestrilor sa ma ajute sa sterg aceasta problema din sablonul sufletului meu.”. Asa ca noi Maestrii, am asistat-o in setarea invataturilor ce urmau a fi primite in vederea realizarii a ceea ce ea dorea. Totusi, Margaret a avut decizia finala in legatura cu acest plan. Imediat dupa ce ea s-a nascut, a inceput distrugerea ego-ului cu ajutorul tatalui ei, dar acesta, in exuberanta lui, a ales sa fie prea sever in invataturile lui. In loc sa ajute in aceasta problema, de fapt el a creat distrugere, deoarece nu a existat un drum de mijloc, iar el a devenit atit de entuziast astfel incit s-a transformat intr-o figura opresiva, in loc sa fie invatatorul care trebuia sa fie. Aceasta s-a derulat pe parcursul mai multor ani, mai mult de 30 ca sa fim mai exacti. Cind el s-a intors la casa lui spirituala si a luat loc in Camera Oglinzilor, a vazut ca desi facuse ceea ce a ales sa faca, sa o ajute pe Margaret in eliminarea ego-ului ei, aproape ca a distrus-o. El a ales sa stea alaturi de ea in planul terestru si s-o asiste din realitatea spirituala, chiar daca doar ca sa apara in fata ei si sa o asigure ca in final totul va fi bine. El inca o ajuta astazi in munca ei spirituala. El a ales sa lucreze cu ea din lumea spirituala pentru a repara karma pe care el a creat-o in planul terestru in timpul incarnarii sale.

Nu veti sti pina nu va intoarceti acasa in realitatea spirituala, daca ati creat vreo karma. Chiar daca VOI si doar VOI veti lua aceasta decizie, nimeni altcineva. Daca tatal Margaretei ar fi privit-o cu iubire, karma nu ar fi fost creata. Dar el nu a facut acest lucru, el a devenit intr-un fel, ca si un dictator! Aduceti-va intotdeauna aminte sa pastrati Iubirea in inima voastra, si sa permiteti Iubirii sa iasa la suprafata. Pentru ca iubirea intotdeauna va fi mai presus de orice dorinta a ego-ului, si deasupra oricarei dureri!

Maitreya.

Google


Articolele si materialele de pe acest site pot fi preluate si publicate pe alte site-uri dar numai cu specificarea sursei si adaugarea unui link catre www.esoterism.ro
 

  Acasa | Metafizica | Astrologie | Consultatii cu PLATA | Servicii | Plata | Diverse | Comunicari | Linkuri | Despre mine 

 
Karma - Despre karma si eliberarea din lantul karmic


esoterism.ro
site de esoterism, metafizica si astrologie

 
Metafizica
Astrologie
Articole diverse
Comunicari
Consultatii
Modalitati plata
Servicii online
Oracol Sabian
Linkuri
Despre mine
English version
Angels
Astrology
Dictionnary
Energetic Healing
Legends
Lost Civilizations
Magic
Metaphysics
Mysteries
Natural Therapies
Recommendations
Religion
Sabian Oracle
Science
Secret Societies
Spiritual Beings
Spiritual Paths
Traditions
UFO and Aliens


karma

Karma

Despre diversele tipuri de karma

karma fizica · karma eterica · karma astrala · karma buddhica

Karma si eliberarea din lantul karmic

Eliberarea de lantul karmic se poate obtine prin mai multe mijloace : viata cumpatata ; post îndelungat de orice natura ; o constiinta înalta ce îi determina persoanei un comportament foarte corect fata de semenii sai ; arderea impuritatilor din organism, cum reusesc foarte bine yoghinii. Ei au metode specifice pentru eliberarea de karma, pe care o pot obtine mult mai repede decât altii. Unui yoghin îi sunt suficiente si câteva saptamâni, dar un neyoghin poate trudi în cumpatare o viata întreaga pentru a primi eliberarea dupa moarte.

Karma poate fi : a) negativa ; B) intermediara ; c) pozitiva. Karma este proiectata în toate planurile vibratorii, de aceea o putem clasifica în :

1. Karma fizica ;

2. Karma eterica (este o combinatie între cea fizica si cea astrala) ;

3. Karma astrala (este proiectia în planul astral a karmei fizice) ;

4. Karma mentalo-cauzala (este proiectia în acest plan a karmei astrale) ;

5. Karma buddhi-vedica (este proiectia în acest plan a karmei cauzale).

O prima eliberare se face asupra karmei fizice, dar odata ajuns în astral prin destrupare, spiritul este pus la purificare pentru a se elibera mai întâi de karma eterica, apoi de cea astrala. Daca s-a eliberat de karma astrala, spiritului i se da libertatea de a trece în planul imediat superior s.a.m.d. Daca spiritul a reusit sa se
elibereze de karma fizica si cea eterica înainte de a se destrupa, el nu mai este obligat sa se reîncarneze.

În fiecare tip de karma trebuie parcurse câte sapte trepte de eliberare. Exista o întreaga teorie a stratificarii karmelor. Iata mai jos cele sapte trepte de eliberare de karma fizica (posibile de parcurs în timpul vietii pamântesti) :

Eliberarea de tarele trecutului din aceasta viata, dar nu si din vietile anterioare ;

Eliberarea de suferintele sufletesti provocate de mediul înconjurator. Se obtine prin întarirea activitatii mentale ;

Eliberarea de suferintele fizice prin practici si metode de purificare a corpului fizic, eteric, astral ;

Eliberarea de karma eterica. Aceasta se face prin meditatii prelungite, punerea în rezonanta a corpului eteric cu energia cosmica venita de la Dumnezeu ;

Eliberarea de karma astrala, prin continuarea practicilor de purificare si de punere în rezonanta cu energia divina ;

Eliberarea de karma cauzala, prin rafinarea rezonantei energetice cu energia divina ;

Eliberarea totala de karma, prin arderea resturilor karmice pe toate planurile si în toate învelisurile corpului fizic. Acum corpul fizic devine un învelis fara importanta ; nici mâncarea, nici îmbracamintea, nici mediul social nu mai conteaza. Fiinta a devenit un canal energetic prin care trece nestingherita energia divina, pura, minunata, venita de la Domnul Dumnezeu. Când aceasta fiinta moare pe pamânt, sau pe alta planeta, este o mare sarbatoare în toate sferele cosmice pentru ca se apropie venirea unui spirit superior alaturi de celelalte, deci are loc o întarire a puterii fortelor binelui din univers.

Daca în nici o viata spiritul nu reuseste sa se elibereze pe treapta a saptea, el nu poate trece la arderea karmei din planul eteric. I se da sansa de reîncarnare în planul fizic, dar în urmatoarea viata nu se continua eliberarea de pe treapta ramasa în viata anterioara, ci se reia eliberarea de la prima treapta. De aceea, într-o viata omul este mai pacatos si în alta, mai putin pacatos. Si tot asa, încarnarile continua în planul fizic, dându-i-se spiritului sansa de a evolua prin arderea karmei fizice...

În starea de samadhi (transa extatica) yoghinul parcurge rapid toate etapele evolutiei spiritului, ajungând fulgerator în planul vedic. Acesta este aproape de vârful piramidei, mai sus de el se afla Vointa  Divina. Starea de samadhi este un model al drumului urmat de spirit catre Domnul Dumnezeu. Yoghinul în samadhi, ajuns în planul vedic cu  constiinta si spiritul sau, nu mai are nimic în comun cu celelalte planuri si poate primi direct binecuvântarea Domnului Dumnezeu. Mai poate primi de la Acesta sfaturi, indicatii, porunci, dojeni etc. Revenirea din samadhi în planul fizic se face printr-o coborâre fulgeratoare, instantanee, a constiintei si spiritului, trecând prin toate planurile, de sus în jos.

Prin metode si practici artificiale se poate intra în samadhi fara ca yoghinul sa fie eliberat. Cel ce reuseste sa ajunga în aceasta stare îsi purifica foarte mult corpul fizic si învelisurile acestuia, usurându-si "arderea" karmei. Printr-o singura intrare în samadhi se poate "arde", sau nu, karma, depinde de ce nivel de constiinta are
yoghinul si ce metoda a folosit. Exista tehnici, simple sau complicate, pentru intrarea rapida în samadhi, dar efectul karmatic este mult mai mic decât o stare de samadhi obtinuta printr-o meditatie profunda, în care yoghinul a intrat în rezonanta cu Puterea Divina.


Mai mult despre karma si yoga puteti citi pe site-ul YogaEsoteric


Google


Articolele si materialele de pe acest site pot fi preluate si publicate pe alte site-uri dar numai cu specificarea sursei si adaugarea unui link catre www.esoterism.ro
 

  Acasa | Metafizica | Astrologie | Consultatii cu PLATA | Servicii | Plata | Diverse | Comunicari | Linkuri | Despre mine