esoterism.ro
site de esoterism, metafizica si astrologie

 
Metafizica
Astrologie
Articole diverse
Comunicari
Consultatii
Modalitati plata
Servicii online
Oracol Sabian
Linkuri
Despre mine
English version
Angels
Astrology
Dictionnary
Energetic Healing
Legends
Lost Civilizations
Magic
Metaphysics
Mysteries
Natural Therapies
Recommendations
Religion
Sabian Oracle
Science
Secret Societies
Spiritual Beings
Spiritual Paths
Traditions
UFO and Aliens


Maestru Spiritual si discipol – o relatie de durata

Maestru Spiritual si discipol – o relatie de durata<

Chiar atunci cand iubiti Mari Maestri care nu sunt pe Pamant: Iisus, Buddha, Krishna, Zoroastru… se face intre voi si ei un fel de osmoza, iar voi beneficiati de Lumina lor. Dar daca aveti fericirea de a frecventa un Maestru viu, de a fi foarte aproape de aura sa, de a fi impregnat, bineinteles, este inca si mai bine.


Cand discipolii se concentreaza asupra Maestrului lor, ei primesc emanatiile sale de puritate si de Lumina, dar ei, ce ii dau ei? Credeti‑ma, pentru un Maestru, nu este atat de faimoasa aceasta afacere, deoarece in schimbul a ceea ce el da, el nu primeste deseori decat murdarii. Dar cum el a acceptat sa faca sacrificii si a invatat sa transforme impuritatile pe care le primeste, el suporta, nu se plange si, astfel, ajunge sa-i ajute pe discipolii sai.


Discipolul care face eforturi pentru a se identifica cu Maestrul sau creeaza intre Maestrul sau si el o adevarata legatura magica si, gratie acestei legaturi, el incepe putin cate putin sa-i semene. Nu-i va semana poate fizic, cu toate ca este posibil – cu multa vointa, credinta si timp, este posibil – dar in interior primeste intelepciunea si Lumina Maestrului sau.


Foarte tanar, deja, am inteles cat de benefic ar fi pentru mine sa ma identific cu Maestrul meu. Nimeni nu m-a sfatuit, nici chiar el, este ca si cum as fi adus aceste cunostinte dintr-un trecut indepartat. Eu doream sa intru in Spiritul sau si-mi imaginam ca gandeam ca el, ca simteam ca el, ca actionam ca el. Am facut aceasta fara a spune nimic la nimeni, nici chiar lui si, ani dupa aceea, este curios, nu numai ca am inceput sa gandesc ca el, ci am inceput sa-i seman si fizic. Aceasta practica mi-a adus foarte mult. Eu simteam ca daca, asemeni majoritatii oamenilor, ma multumeam sa raman ceea ce eram, nu as fi mers foarte departe; atunci am vrut sa inlocuiesc imperfectiunile mele prin calitatile si virtutile tuturor marilor Maestri, si aceasta mi-a permis sa avansez.Dar mergeti sa vorbiti oamenilor sa-si inlocuiasca mentalitatea lor limitata! Ei o pastreaza, o protejeaza, se agata de ea si de aceea se vad pe fata lor urme de dezordini si de chinuri in care sunt pe cale sa traiasca. Viata lor nu este facuta, deci, decat din meschinarii, din diviziuni, din discutii, din jigniri inspirate de natura lor inferioara pe care nu vor sa o sacrifice. De cate ori in timpul ceremoniilor focului va spuneam: “Învatati sa descifrati ceea ce se petrece in fata voastra.


Aceste ramuri din care am facut focul sunt negre, rasucite si priviti ceea ce produc: ce splendoare, acest foc! Atunci de ce va incapatanati sa pastrati toate ramurile moarte inauntru, in loc sa le sacrificati, pentru ca ele sa se transforme in caldura si in Lumina?” Ah, nu, cuvantul sacrificiu ii face pe oameni sa tremure, le este intotdeauna frica sa piarda ceva. Ei bine, nu vor avea nici caldura, nici Lumina.


Din cauza acestei frici de a sacrifica natura lor inferioara oamenii trec pe langa Adevarurile esentiale care ar fi putut sa-i salveze. Iar cand li se vorbeste sa intre in Spiritul Instructorului lor, ei resimt aceasta ca o vointa de a-i limita, de a le indeparta libertatea si puterile lor. Deloc, din contra a se identifica cu Maestrul care-i depaseste nu poate decat sa-i ajute sa le creasca libertatea si puterile. Dar, bineinteles, cu conditia ca sa fie un Maestru care-i depaseste, altfel este inutil.


Practica identificarii este bazata pe cunoasterea unei Legi fizice, Legea rezonantei. Daca ajungeti sa vibrati la unison cu o faptura sau alta, nu numai ca veti cunoaste gandurile si sentimentele sale, dar si calitatile sale vi se vor comunica. Astfel, veti putea sa studiati, sa o judecati, sa decretati ca asa si pe dincolo, dar, in realitate, nu o veti cunoaste cu adevarat, pentru ca o veti cunoaste din exterior. O veti cunoaste doar atunci cand veti vibra la unison cu ea. Deci, faptul de a se gasi pe aceeasi lungime de unda apropie doua fiinte, pentru ca ele sa poata sa se cunoasca. Aceasta este Iubirea; adevarata Iubire este adevarata Cunoastere, pentru ca adevarata Iubire nu este nimic altceva decat o fuziune.


Pentru a deveni ca Maestrul sau, discipolul trebuie sa ajunga sa introduca in el aceleasi vibratii. Da, este o problema de vibratii. Iar el poate sa devina chiar mai mare decat Maestrul sau; aceasta depinde de iubirea sa. Întotdeauna, cel care are cea mai mare iubire devine cel mai mare. Avand cunoasterea, forta, evident ajuta la ceva; dar nu cu cunoasterea si cu forta se va merge departe. Pe cand cu iubirea, mergeti pana la infinit!Iubirea va face sa alergati, incat nu va mai opriti… Da, iubirea aceasta este: a va lua picioarele la spinare. Iubirea care va lasa sa stagnati nu este o adevarata Iubire.


Exista odata intr-un tinut indepartat un tanar baiat care era de o forta exceptionala si care a decis sa puna aceasta forta in serviciul omului cel mai puternic de pe Pamant. Astfel, el a mers sa se puna in serviciul regelui tarii vecine care l-a luat in escorta sa personala. Într-o zi, in care regele si suita sa traversau o padure, au fost avertizati ca se gaseau in apropiere de un loc bantuit de Diavol, iar regele a dat ordinul de intoarcere. “Oh! si-a spus baiatul, dar atunci, nu acest rege este cel mai puternic, din moment ce-i este teama de cineva care se numeste Diavol!…” L-a parasit si a plecat in cautarea Diavolului pentru a se pune in serviciul sau.


Într-o seara, el a observat o intreaga trupa sinistra de calareti negri. “Pe cine cauti?” a intrebat seful. “Il caut pe diavol.” “Eu sunt, ce vrei?” “.Am fost in serviciul cel mai puternic rege de pe Pamant, dar am vazut intr-o zi ca ii era fiica de tine. Tu esti, deci, mai puternic decat el si de acum inainte vreau sa te servesc”. “Bine, este bine, vino cu noi” Şi el l-a urmat pe Diavol… Într-o zi a remarcat ca trupa evita un loc unde se gaseau cruci si a intrebat ce erau aceste cruci pe care trebuiau sa le evite. Istoria nu spune ce explicatii exacte i-a dat Diavolul referitor la Iisus, dar tanarul om a inteles ca el trebuia sa fie inca mai puternic decat Diavolul, din moment ce-i producea frica, si s-a decis sa mearga sa-l serveasca. A cautat mult timp, mult timp, fara a putea sa-l gaseasca. S‑a angajat atunci ca luntras la malul unui rau si era atat de puternic si de mare ca transporta calatorii pe umerii sai de la un mal la altul sprijinindu-se pe un baston lung.Într‑o noapte, cand era in mica sa cabana, a izbucnit o furtuna teribila: fulgere, trasnete… Un adevarat potop! Cum el nu dormea, a auzit deodata un copil care plangea. Mirat, a iesit si, in obscuritate, a observat un copil mic. “Dar, micutul meu, ce faci tu aici pe o asemenea vreme ?” “As vrea sa traversez raul, dar nu pot, sunt prea mic!”. “Nu mai plange, te voi duce eu.” L-a luat pe umarul sau si a intrat in rau… Dar apele erau crescute atat de sus si curentul era atat de violent incat avansa cu foarte multa greutate si, mai ales el, simtea ca acest mic copil pe umerii sai devenea din ce in ce mai greu… “Dar, copilul meu, de ce esti tu asa de greu?” l-a intrebat luntrasul. “Cantaresti tot atat cat si Pamantul!”. “Oh, raspunde copilul, eu sunt mai greu decat Pamantul, eu sunt Iisus pe care tu vroiai sa‑L servesti. Începand de astazi te vei numi Cristoforos, purtator al lui Hristos”. Iata legenda Sfantului Cristofor.


Daca, asemeni lui Cristoforos, discipolul paraseste un Maestru slab si temator pentru un Maestru puternic si fara frica, cine poate sa i-o reproseze? Daca el vrea sa serveasca cel mai tare Maestru, cu ce este el vinovat? Iar Maestrul cel mai mare, cel mai puternic, este Soarele. Fata de el, ceilalti sunt slabi, bolnaviciosi, sovaitori. Singurul care rezista la toate furtunile, este Soarele. El este, deci, cel mai puternic, la el trebuie sa mergeti si sa-i serviti si langa el trebuie sa va instruiti. Da, dar oamenii care n-au primit Ştiinta initiatica, nu ajung inca sa vada lucrurile in asemenea mod. Deja cand li se vorbeste sa vibreze la unison cu Spiritul si sufletul Maestrului lor, ei nu pot sa inteleaga. Deci, cu atat mai mult cand este vorba de Soare.


Adevarata magie pentru discipol este, deci, de a putea sa se identifice cu Maestrul sau pentru a atinge ceea ce exista in sufletul, in inima, in inteligenta, in vointa Maestrului sau si ca toate aceste comori sa se verse in el. Deoarece un Maestru nu este asa de egoist si avar el vrea sa va dea in profunzime. Şi chiar daca el vede ca unul din discipolii sai il depaseste, el este mandru. El spune: “Este copilul meu. Este mai inteligent decat mine, este mai bun decat mine, este mai puternic decat mine; cu atat mai bine, eu sunt tatal sau.” Şi el este mandru. Un tata care este furios ca fiul sau il depaseste nu este un adevarat tata. Iar daca un Maestru este furios ca un discipol a ajuns sa-l depaseasca, daca el este gelos, daca incepe sa-i joace feste, sa-l chinuie, inseamna ca nu a ajuns inca la gradul superior de dezinteres care este cea mai mare calitate a unui Maestru. Şi este adevarat ca exista Maestri pe care gelozia nu i-a parasit inca.


Nu i se poate reprosa unui discipol ca vrea sa-l depaseasca pe Maestrul sau. Daca Dumnezeu v-a dat calitati, cine va poate impiedica sa le dezvoltati? Punctul de sosire, idealul de ajuns, nu este nici tatal vostru, nici mama voastra, nici Maestrul vostru, ci Dumnezeu Însusi. Un Maestru este o etapa, un mijloc, o poarta, un educator, un tata, pentru un anumit timp, dar nu se spune nicaieri ca voi trebuie sa va opriti si sa faceti radacini langa Maestrul vostru. Se spune doar ca prin Maestrul vostru voi trebuie sa mergeti spre Dumnezeu. Unde veti gasi o idee mai intelepta, mai veridica? Daca va confectionati idei proprii, asta nu ma priveste; eu, eu va dau totdeauna Ideile cele mai veridice, cele mai luminoase, cele mai divine.


Un Maestru este ca un tata sau ca o mama care va educa, dar nu trebuie sa ramaneti mereu langa tatal sau langa mama voastra: trebuie sa mergeti spre Dumnezeu. Acum, daca Maestrul vostru a ajuns pana la Dumnezeu, veti fi cu el langa Dumnezeu si va fi inca mai bine. Altfel, nu puteti ramane etern langa Maestrul vostru.


Da, altfel, un Maestru nu ramane pe loc, el evolueaza rapid; atunci veti merge cu el chiar va trebui sa fugiti! El merge spre Dumnezeu, nu ramane langa voi si trebuie sa fugiti impreuna cu el pentru a merge langa Dumnezeu. De ce? Pentru ca punctul de sosire al tuturor fapturilor este Dumnezeu… Şi punctul de plecare? Este tot Dumnezeu.


Veti spune: “Dar tatal meu? Dar mama mea?”. Ei au fost ca niste antreprenori, ei au fabricat corpurile voastre, casa voastra: o cabana sau un templu, depinde. “Dar eu vreau ca ei sa fie cu mine!”. Ei bine, incercati sa-i antrenati in cursa voastra!>>Omraam Mickhael Aivanhov
Google


Articolele si materialele de pe acest site pot fi preluate si publicate pe alte site-uri dar numai cu specificarea sursei si adaugarea unui link catre www.esoterism.ro
 

  Acasa | Metafizica | Astrologie | Consultatii cu PLATA | Servicii | Plata | Diverse | Comunicari | Linkuri | Despre mine 

 
Cum se recunoaste un adevarat maestru spiritual


esoterism.ro
site de esoterism, metafizica si astrologie

 
Metafizica
Astrologie
Articole diverse
Comunicari
Consultatii
Modalitati plata
Servicii online
Oracol Sabian
Linkuri
Despre mine
English version
Angels
Astrology
Dictionnary
Energetic Healing
Legends
Lost Civilizations
Magic
Metaphysics
Mysteries
Natural Therapies
Recommendations
Religion
Sabian Oracle
Science
Secret Societies
Spiritual Beings
Spiritual Paths
Traditions
UFO and Aliens


Cum se recunoaste un adevarat maestru spiritual

Cum se recunoaste un adevarat maestru spiritualPentru un discipol a-si intalni Maestrul inseamna a gasi o “mama” care accepta sa‑l poarte noua luni, pentru a-l “naste” Lumii spirituale. Odata ce s‑a “nascut”, adica s-a trezit, ochii sai descopera frumusetea Creatiei, urechile sale asculta Cuvantul divin, gura sa gusta hrana cereasca, picioarele sale il duc in diferitele locuri ale spatiului pentru a face Binele si mainile sale invata sa creeze in Lumea subtila a sufletului
Foarte putini oameni stiu ce este intr-adevar un Maestru. Unii au citit carti care povestesc istorii de neconceput: un Maestru este perfect, omniscient, atotputernic… El nu are nevoie nici sa manance, nici sa bea, nici sa doarma…El este la adapost de toate tentatiile si, mai ales, isi petrece tot timpul facand miracole.Exact ca in cartea lui Spalding: Viata Maestrilor. Cati oameni n-au fost entuziasmati de aceasta carte fara a-si da seama ca ea contine anecdote de necrezut. Marii Maestrii, este adevarat, au puteri exceptionale, dar ei nu le utilizeaza pentru a face minuni in fata unor gura-casca. A apare si a dispare, a merge pe ape, a zbura in spatiu, a materializa ospete, a trece prin flacarile unui incendiu, a face sa iasa case din pamant… Chiar daca este capabil, un adevarat Maestru nu le va face, deoarece faptul ca asista la asemenea spectacole nu-i poate ajuta pe oameni sa se transforme…Un Maestru, trebuie s-o stiti, este la fel ca toti ceilalti oameni: are aceleasi organe care-l fac sa simta aceleasi nevoi si aceleasi dorinte. Iar daca ii taiati o bucata de carne, veti vedea ca sangele sau va curge rosu ca la toata lumea! Diferenta este ca la un Maestru constiinta este mult mai vasta decat la majoritatea oamenilor: el are un ideal, puncte de vedere superioare si, mai ales, a ajuns la o perfecta stapanire de sine. Evident, pentru aceasta trebuie foarte mult timp si o activitate gigantica; de aceea nimeni nu poate deveni Maestru intr-o singura incarnare.


Daca intalniti un Maestru, sa stiti ca toate calitatile si virtutile pe care le manifesta, nu le-a achizitionat in aceasta singura viata. Nu, a fost nevoie ca el sa lucreze timp de secole, chiar milenii, si cum calitatile pe care le-a castigat prin proprie activitate nu dispar in momentul in care a trebuit sa paraseasca Pamantul, cand revine isi aduce din nou aceste calitati. Astfel, din incarnare in incarnare, el adauga noi elemente spirituale, pana in ziua in care devine o adevarata calauza de Lumina si Virtute divina.


Din nefericire, exista si fiinte care s-au pregatit timp de secole sa devina mesageri ai Raului, iar acestia sunt Maestrii magiei negre. Fiinta umana este libera sa aleaga Binele sau Raul; chiar daca Inteligenta cosmica o lasa sa-l faca un anumit timp, in masura in care s-a ridicat prin comportamentul ei contra ordinii universale, fiinta aceea sfarseste totdeauna prin a fi distrusa. Dar, la inceput, ea are posibilitatea de alegere. Atata timp cat fiinta umana este vie, este libera sa se decida pentru un sens sau celalalt.


in cateva cazuri, foarte rare, se gasesc fiinte care, cu toata aceasta libertate ce le este data, raman definitiv determinate. Marii Initiati, de exemplu” sunt determinati pentru Lumina si pentru Iubire. Unii, bineinteles, au putut sa decada, dar majoritatea lor au ramas Spirite ale Luminii. si, de altfel, cu cat trece timpul, cu atat mai putin li se da posibilitatea sa-si schimbe sensul, deoarece, gratie activitatilor spirituale, au reusit sa transforme, sa divinizeze materia corpului lor si ea a devenit ca un metal inoxidabil: aur pur. Dar atata timp cat o fiinta n-a ajuns la acest grad de evolutie, este totdeauna posibil ca ea sa-si schimbe directia, si s-au vazut cazuri in istorie cand magi albi au devenit magicieni negri.


Va intrebati cum se poate ajunge un magician negru… in realitate, este foarte usor, chiar pentru voi: este suficient sa dati curs naturii voastre inferioare. Daca incalcati fara incetare Legile Bunatatii, ale Justitiei si ale Iubirii incercand sa reusiti pe spezele altora, sa-i excludeti, sa-i distrugeti, nu puteti sa mai faceti altfel decat sa deveniti un magician negru. Este simplu, este clar Multi isi imagineaza ca pentru a deveni un magician negru, trebuie sa ai un Maestru diabolic care sa predea arta vrajilor si conjuratiilor malefice. Aceasta se poete intampla, dar, pentru a va pune in serviciul Raului, nu aveti nevoie deloc de un Maestru; fara instructor, fara reteta, fara nimic, puteti deveni un magician negru daca va lasati ghidat prea mult de natura voastra inferioara. si, la fel, pentru un om care nu se gandeste decat sa-i lumineze si sa-i ajute pe ceilalti: chiar daca nu are un Maestru pentru a-l instrui, este pe cale sa devina un mag alb.


in realitate, fiecare fiinta umana are un Maestru, daca nu este un Maestru vizibil, este un Maestru invizibil. Criminalii au in Lumea invizibila un Maestru care nu inceteaza sa-i sfatuiasca sa faca rau celorlalti. Chiar daca ei spun: “Noi, un Maestru? Niciodata!” Ei bine, trebuie s-o stie, acesti orbi, ca au un Maestru ale carui sfaturi daunatoare le urmeaza zi si noapte.


Evident, eu, cand vorbesc de Maestri, subinteleg intotdeauna adevaratii Mari Maestri spirituali, magii albi. Eu stiu bine ca se da acest titlu de Maestru multor artizani pentru a arata ca ei exceleaza in profesia lor si la fel si notarilor, magistratilor si artistilor etc… Este un mod de a vedea lucrurile si eu nu le refuz acest titlu. Dar voi trebuie sa stiti ca un adevarat Maestru, in sensul spiritual al termenului, este o fiinta care, in primul rand, cunoaste Adevarurile esentiale, nu ceea ce oamenii au scris, creat sau povestit, ci esentialul dupa Inteligenta cosmica. in al doilea rand, el trebuie sa fi avut vointa de a domina totul, de a stapani si controla totul in el si sa fi reusit. in fine, aceasta stiinta si aceasta dominatie pe care el le-a cucerit nu trebuie sa serveasca decat manifestarii tuturor calitatilor si virtutilor unei iubiri dezinteresate.


Dupa dezinteresul sau veti recunoaste un adevarat Maestru. Fiecare Maestru vine pe Pamant pentru a manifesta in mod particular o calitate: exista, deci, Maestri ai intelepciunii, Maestri ai iubirii, sau ai fortei, sau ai puritatii… Dar toti adevaratii Maestri au in mod obligatoriu aceasta mare calitate in comun: dezinteresul.


Omraam Mikhael Aivanhov
Google


Articolele si materialele de pe acest site pot fi preluate si publicate pe alte site-uri dar numai cu specificarea sursei si adaugarea unui link catre www.esoterism.ro
 

  Acasa | Metafizica | Astrologie | Consultatii cu PLATA | Servicii | Plata | Diverse | Comunicari | Linkuri | Despre mine