esoterism.ro
site de esoterism, metafizica si astrologie

 
Metafizica
Astrologie
Articole diverse
Comunicari
Consultatii
Modalitati plata
Servicii online
Oracol Sabian
Linkuri
Despre mine
English version
Angels
Astrology
Dictionnary
Energetic Healing
Legends
Lost Civilizations
Magic
Metaphysics
Mysteries
Natural Therapies
Recommendations
Religion
Sabian Oracle
Science
Secret Societies
Spiritual Beings
Spiritual Paths
Traditions
UFO and Aliens


Intre mit si realitate

Intre mit si realitate"Androginul - suflete pereche ce se intalnesc si se reunesc
intr-un singur spirit, jumatatea perfecta, predestin... Mituri sau realitate?


Avem cu totii, intr-un colt de lume, nestiut de noi, un
suflet ratacitor, geaman, pe care ne este sortit sa il
intalnim? Un spirit ca al nostru si totusi atat de diferit,
jumatatea menita sa ne intregeasca, sa ne salveze, sa ne inalte?


De-a lungul timpului, marii scriitori au folosit aceasta tema in
opere lor, sub diferite forme.


Platon, in "Banchetul", explica
iubirea si formarea acesteia, prezentand "Androginul" drept
perfectiunea primordiala, adica doua fiinte unite intr-un singur trup si suflet, avand o putere mai mare decat cea a zeilor, fiind considerata amenintatoare si despartita de ei din aceasta cauza.

Se spune ca, de atunci, oamenii ratacesc frenetic prin lume, cautandu-si jumatatea, pentru a recastiga Paradisul si a se reintregi.


Desi nu intr-un mod atat de idilic, intr-adevar existenta noastra este guvernata de aceasta dorinta, de a gasi o persoana care sa ne fie alaturi mereu, cineva caruia sa ii daruim intreaga noastra bogatie afectiva interioara.


Chiar daca nu cu totii recunoastem ca suntem
dominati de o nazuinta atat de naiva si romantica, undeva in
strafundul sufletului nostru salasluieste aceasta dorinta de completare, de a ne gasi perechea, de a atinge idealul, perfectiunea.


Persoanele care depasesc o anumita varsta si nu si-au gasit inca pe cineva care sa le fie alaturi sufera din aceasta cauza, devin frustrati, aflandu-se intr-o continua cautare, considerand ca suferinta lor se datoreaza singuratatii, simtindu-se incompleti si nefericiti.


Atunci ne pierdem speranta, incepem sa ne intrebam daca toate
aceste visuri si mituri au corespondent in realitate, daca exista acest suflet pereche, yin-ul pentru yang-ul nostru, cel/cea pe care il/o vom intalni intr-un moment imprevizibil si care ne este destinat/a dinainte de a ne naste?


Sau si existenta unei jumatati perfecte este din nou o iluzie, o speranta care ne tine in viata, ne face sa luptam si sa nu renuntam, la gandul ca intr-o zi vom trai
aceasta utopie?

Dar daca totul este iluzoriu, suntem si vom fi mereu
intr-o lunga asteptare ce se va prelungi la nesfarsit? Sau, in
fapt, scopul ultim al existentei noastre este chiar iubirea,
reintregirea Androginului?


Daca da, atunci atingem cu totii acest tel, ne indeplinim cu totii menirea? Gasim persoana aceea cu care sa
ne impartim viata?

Exista cupluri, care, dupa zeci de ani de
convietuire, se iubesc ca in prima zi? Daca in timp idealul
paleste, reusim noi oare sa inclinam balanta inspre partea
pozitiva si sa inchidem ochii in fata imperfectiunilor?

Insa toate aceste ganduri si intrebari ne deruteaza si mai mult, ne fac sa realizam cat suntem de nesemnificativi si de nestiutori de fapt si cate mai avem inca de descoperit si de aflat, realizand ca nu cunoastem nici macar rostul propriei existente.


Are rost sa punem totul sub lupa, sa intrebam si sa investigam, sau e mai bine sa acceptam ce primim drept firesc, sa ne conformam si sa simtim fara a trece totul prin filtrul ratiunii?

Mai de mult, natura omului nu era cum este astazi, ci cu totul alta.


Trei genuri de oameni au fiintat la-nceput, nu ca acum: barbat si femeie; era si-al treilea sex, avand cate ceva comun cu celelalte doua.


Astazi, doar numele a mai ramas dintr-insul; fiinta insasi a disparut.


Acest gen se numea pe atunci androgin, caci si infatisarea lui continea, ca si numele, cate o parte de barbat si de femeie.


Acum numele sau nu-i altceva decat o porecla aruncata cuiva spre a-l jigni.


Afara de asta, corpul intreg al fiecarui om era de o infatisare rotunda; spatele si coapsele in forma de cerc. Aveau patru maini si tot atatea picioare.


Aveau si doua chipuri, exact la fel, asezate pe un gat rotund, un singur cap, pe care erau asezate cele doua fete opuse una alteia, patru urechi, doua organe de procreatie si, in sfarsit, toate celelalte pe care, prin comparatie cu acestea, le puteti lesne reconstrui. Umblau drept, ca noi, si se indreptau in orice directie ar fi dorit s-o apuce.


Cand insa voiau sa iuteasca pasul, se sprijineau consecutiv pe cele opt membre si o luau la fuga intr-o grabita rostogolire, intocmai ca acei care fac tumbe si cad mereu in picioare.


Iata acum si cauza pentru care aceste trei tipuri
de oameni se deosebeau intre ele.


Sexul barbatesc era, dintru inceput, punctul Soarelui; cel femeiesc al Pamantului, iar ambigenii al Lunei,
caci si ea se impartaseste din soare si pamant.


Acesti oameni aveau forme rotunde si miscari circulare, ca ale
parintilor. Haraziti cu o putere si-o vlaga miraculoasa, cu o trufie fara de margini, tocmai cum spune Homer despre Efialte si Otus, ei s-apucara sa se suie-n cer ca sa se instapaneasca pe zei.


Atunci Zeus si ceilalti zei s-au sfatuit ce trebuie sa faca, si nu erau in stare sa ia o hotarare. Nu era cazul, in adevar, nici sa-i ucida, nici - trasnindu-i ca pe giganti - sa stearga de pe fata pamantului neamul lor. (Asa ceva ar fi insemnat pentru dansii sa desfiinteze onorurile si daniile ce le
vin din partea oamenilor.) Dar nu le puteau ierta nici cutezanta.


Dupa oarecare gandire, Zeus se hotari in sfarsit. Luand deci cuvantul, zise:
"Cred c-am gasit mijlocul de a sili pe oameni sa-si curme nesabuinta. Ii voi face mai slabi. Iata, am sa-i tai in doua pe fiecare si-au sa se faca pe data mai neputinciosi; ba ne-or fi si mai spornici, din cauza numarului mai mare. Si vor umbla drepti, pe doua picioare. Dar daca si asa se vor arata cutezatori, nevoind sa se potoleasca, iarasi am sa-i
tai in doua - zise dansul - ca sa umble pe un singur picior, sarind ca schiopii."


Spunand asa, Zeus taie in doua pe oameni, cum taiem noi
scorusele spre a le pune pe uscat, sau cum despica unii ouale cu firul de par.

Cum il facea pe cate unul in doua, ii si poruncea lui Apollo
sa-i intoarca fata si-o jumatate a gatului spre partea unde era
taietura, pentru ca omul, vazand-o, sa devina mai modest.


Cat priveste celelalte parti, Zeus porunci lui Apollo sa le vindece. Apollo le intoarse atunci fata; si cum strangi la gura o punga, asa aduna el toate pielitele, peste ceea ce numim acum pantec. N-a lasat decat o deschizatura, stransa la mijlocul burtii, intr-un punct ce se numeste buric. Netezi si celelalte cute, destul de multe, intocmi pieptul, folosindu-se de o unealta asemenea celeia pe care o intrebuinteaza cizmarii spre a netezi pielea incaltamintelor pe calapod. Nu lasa decat
prea putine creturi in preajma pantecului, langa buric, pentru a pastra doar amintirea vechii pedepse.

De vreme ce fiinta era taiata in doua,fiecare jumatate dorea sa se alipeasca celeilalte jumatati.


Se prindeau in brate si se strangeau atat de tare, ca-n dorul lor de contopire uitau de mancare si de tot, devenind incapabile pentru orice treaba, intrucat una fara alta nu mai vroia sa s-apuce de nimic.


Cand una din jumatati murea, partea ramasa singura cauta impreunarea cu alta jumatate parasita, fie ca dadea peste jumatatea unei femei intregi (ceea ce noi
numim astazi "o femeie"), fie ca era jumatatea unui barbat.


Rasa mergea astfel spre stingere. Atunci Zeus se milostivi de neamul omenesc si inventa alt leac. Stramuta in fata organele creatoare, caci pana atunci oamenii le aveau pe partea dinafara.


Ei zamisleau si nasteau nu prin conlucrarea acestor organe, ci in pamant, ca greierii.


Mutandu-le Zeus in fata, nasterea s-a facut de-acum incolo numai printr-insele: barbat cu femeie.


Datorita acestei oranduieli, daca barbatul se uneste c-o
femeie, zamisleste; si astfel, neamul se pastreaza. Iata, de atunci este implantata in oameni dragostea unora catre altii.


Eros este cel ce impreuneaza franturile vechii naturi; el isi da osteneala sa faca din doua fiinte una singura; el incearca sa vindece nefericirea firii umane.


Explicatia pasiunii dragostei: Fiecare dintre noi este o jumatate de om despartita de intregul ei, cum ai taia o placinta, facand doua dintr-una; si fiecare jumatate isi cauta necontenit frantura rupta din el insusi.


Asadar, cand intamplarea scoate cuiva in cale propria sa jumatate, atunci ca prin farmec sunt fulgerati de-o simpatie, de-o afinitate, de-o dragoste care-i face, ca sa spun asa, incapabili sa se mai desparta unul de altul nici macar o clipa.


Ei traiesc apoi viata impreuna, dar daca
i-ai intreba, nu ti-ar spune ce asteapta unul de la altul. Nici unul nu are impresia ca legatura placerilor dragostei este ceea ce-i impinge atat de staruitor, la apropierea unuia de celalalt.

Dimpotriva, e vadit ca altceva urmareste sufletul lor; ceva care nu poate fi rostit, ceva care se ghiceste numai, sau se intrevede.


Iata: sa zicem ca, in timp ce ei stau impreuna, li s-ar infatisa deodata Hefaistos, cu uneltele, si
le-ar grai astfel: "Care-i, oameni buni, dorinta ce vreti sa vi
se-mplineasca, din partea unuia catre celalalt?" Sa zicem ca faurarul, observandu-i ca pregreta sa dea raspunsul, ar lua iarasi cuvantul: "Nu cumva ceea ce doriti este sa ramaneti de-a pururea impreuna, unul alaturi de celalalt, si ca nici ziua sa nu va despartiti unul de celalalt? Ei bine, daca asta-i ce doriti, aflati ca eu vreau sa va unesc, sa va topesc laolalta; vreau sa fac din voi doi o singura fiinta; astfel cat veti trai, sa traiti laolalta, iar cand veti muri, sa fiti si-n lacasul lui Hades o persoana in loc de doua; sa muriti laolalta.


Ganditi-va de nu-i aceasta dorinta voastra si spuneti-mi daca n-ati vrea sa va fauresc o astfel de soarta."


Auzind acestea, stim bine ca nici
unul dintr-insii n-ar refuza: nimeni n-ar spune ca vrea altceva.


Dimpotriva, fiecare ar crede ca a auzit ceea ce dorea de multa vreme: sa se apropie si sa fie contopit cu persoana iubita de dansul; din doua sa se faca o singura fiinta. Pricina lucrului sta tocmai in vechea noastra natura, care era astfel incat alcatuia un intreg.


Ei bine, Eros nu-i decat numele acestui dor, al acestei nazuinte catre unitate.


Caci inainte de asta, cum am spus eram una; pe cand acum, din cauza nesabuintei noastre, zeul ne-a separat cum au fost separati si rasfirati arcazii de catre spartani.


Iata motivele pentru care omul trebuie indemnat sa fie cu evlavie fata de zei: pe de o parte ca sa refacem unitatea spre care Eros ne calauzeste, ca suveran.


Nimeni deci sa nu savarseasca ceva impotriva lui (si lucreaza potrivnic lui oricine face urat zeilor). Devenind insa prietenii sai si pastrandu-ne legaturilea cu acest zeu, vom afla si ne vom intalni cu iubitul nostru, cu propria noastra jumatate, ceea ce la putini dintre cei de astazi le e dat sa faca.
Google


Articolele si materialele de pe acest site pot fi preluate si publicate pe alte site-uri dar numai cu specificarea sursei si adaugarea unui link catre www.esoterism.ro
 

  Acasa | Metafizica | Astrologie | Consultatii cu PLATA | Servicii | Plata | Diverse | Comunicari | Linkuri | Despre mine 

 
Fantomele au dezlegat misterul tragediilor aviatice din Rusia


esoterism.ro
site de esoterism, metafizica si astrologie

 
Metafizica
Astrologie
Articole diverse
Comunicari
Consultatii
Modalitati plata
Servicii online
Oracol Sabian
Linkuri
Despre mine
English version
Angels
Astrology
Dictionnary
Energetic Healing
Legends
Lost Civilizations
Magic
Metaphysics
Mysteries
Natural Therapies
Recommendations
Religion
Sabian Oracle
Science
Secret Societies
Spiritual Beings
Spiritual Paths
Traditions
UFO and Aliens


Fantomele au dezlegat misterul tragediilor aviatice din Rusia

Fantomele au dezlegat misterul tragediilor aviatice din RusiaIn august 2004, doua avioane au disparut de pe radar si s-au prabusit in conditii suspecte.
Incredibil pentru unii, adevarat pentru altii. Cu ajutorul unor spirite din lumea de dincolo, cativa oameni de stiinta din Sankt Petersburg sustin ca au informatii conform carora doua avioane prabusite in 2004, in Rusia, ar fi fost doborate de teroristi.


Potrivit Pravda.ru, in timp ce anchetatorii din cadrul Serviciului de Securitate din Rusia se duceau la locul tragediei, pentru a cerceta epavele aeronavelor, oamenii de stiinta analizau o inregistrare captata pe frecvente ultra scurte.


Ei sustin ca in inregistrarea respectiva se aude o voce stranie rostind "A fost un terorist". Captura audio a fost difuzata, ulterior, la Radio St. Petersburg, pentru ca toti cei care nu cred il astfel de lucruri paranormale sa se convinga ca exista o alta lume. Uimitor sau nu, concluzia autoritatilor de la Moscova a fost ca vocea avea dreptate: prabusirea avioanelor a avut drept cauza un atentat pus la cale de teroristi. In august 2004, doua avioane Tupolev, cu 44, respectiv 46 de persoane la bord, au disparut de pe radar si s-au prabusit in regiunile Tula respectiv Rostov. Ambele au decolat de pe Aeroportul Domodedovo din Moscova.


Din dorinta de a intelege fenomenul, Artem Mikheev, profesor universitar specializat in tehnica radio, a analizat inregistrarea. A mers mai departe si a descoperit chiar ca in Rusia exista o organizatie care se ocupa tocmai cu stabilirea legaturilor cu lumea de dincolo. De la inventarea radioului incoace, au existat marturii privind apartia unor voci ciudate pe fundalul programelor emise. Inca din 1949, italianul Marcelo Becky a inceput sa inregistreze astfel de "interventii" din lumea undelor. Mai mult, acesta s-a declarat convins ca vocile ar si raspunde unor intrebari venite de pe pamant. La fel a procedat si Artem Mikheev, o jumatate de secol mai tarziu.


Acesta sustine ca raspunsurile vin chiar si cand microfoanele sunt inchise. In ziua producerii accidentului aviatic, a incercat sa stabileasca o conexiune cu lumea de dincolo. Cum nimeni nu stia ce a dus la producerea tragediei, au apelat la ajutorul spiritelor. Raspunsul nu s-a lasat asteptat. A venit sub forma unui mesaj scurt si rostit extrem de rapid. A putut fi decodificat doar in momentul in care specialistii l-au ascultat la o viteza de 2,5 ori mai mica. Au ramas muti cand au auzit vocea, spunand cat se poate de clar: "A fost un terorist". Mirarea le-a fost cu atat mai mare cu cat, cateva zile mai tarziu, informatia a fost confirmata oficial.


Inca din antichitate, shamanii si vracii sustineau ca pot stabili legaturi cu voci de dincolo. Au urmat apoi spiritistii, care au incercat, la randul lor, sa inteleaga semnalele dintr-un alt spatiu, cu ajutorul unor instrumente speciale. Cu totii spuneau ca, uneori, spiritele puteau oferi informatii secrete despre locuri sau oameni, sau, chiar, sa anticipeze tot soiul de evenimente, pozitive sau negative.


Vyachelsav Mesherakov, expert in istoria spiritismului, afirma ca au existat magicieni care au reusit chiar sa-si readuca la viata rude sau apropiati, care murisera cu scurt timp inainte.


Fantomele acestor persoane se comportau asemenea unor zombie, cu toate ca aratau exact la fel ca respectivii indivizi, in momentul cand acestia erau inca in viata. Exista insa si voci care contesta ideea de spiritism si care sustin ca fotografiile cu acesti zombi ar fi niste falsuri.
Google


Articolele si materialele de pe acest site pot fi preluate si publicate pe alte site-uri dar numai cu specificarea sursei si adaugarea unui link catre www.esoterism.ro
 

  Acasa | Metafizica | Astrologie | Consultatii cu PLATA | Servicii | Plata | Diverse | Comunicari | Linkuri | Despre mine