esoterism.ro
site de esoterism, metafizica si astrologie

 
Metafizica
Astrologie
Articole diverse
Comunicari
Consultatii
Modalitati plata
Servicii online
Oracol Sabian
Linkuri
Despre mine
English version
Angels
Astrology
Dictionnary
Energetic Healing
Legends
Lost Civilizations
Magic
Metaphysics
Mysteries
Natural Therapies
Recommendations
Religion
Sabian Oracle
Science
Secret Societies
Spiritual Beings
Spiritual Paths
Traditions
UFO and Aliens


Despre nemurire si reincarnare

Despre nemurire si reincarnareNemurireIn anii 80 a fost pusa la punct de catre Francine Shapiro asa numita tehnica EMDR - Eye Movement Desensitization and Reprocessing, care e foarte eficienta in inducerea ADC (After Death Communication). Aceasta ADC poate fi indusa, de aceea se mai numeste Induced ADC (IADC). in 98% dintre pacienti aflati in unitati PTSD (Post Traumatic Stress Disorder Units), s-a indus aceasta comunicare cu asa-zisele ,,persoane decedate".


Psihoterapeutii pot azi ajuta persoanele sa experimenteze o "reconnectare" cu o persoana decedata, un ajutor imens pentru cei care sufera de tristete, durere sufleteasca din cauza pierderii unei persoane apropiate, iubite. Metoda de a induce aceasta experienta ADC (IADC) a fost descoperita in 1995 de catre Allan Botkin.


Observatii clinice robuste din partea unui numar in crestere de terapeuti antrenati in IADC, asupra unei varietati de subiecti indica faptul ca IADC vindeca tristetea si suferinta asociate cu moartea unui prieten sau a unei persoane iubite. Majoritatea oamenilor cred ca reconectarea lor cu o persoana draga decedata este reala, dar ei nu trebuie sa creada in autenticitatea experientei pentru a beneficia de profundele efecte de vindecare ale acestei terapii. IADC nu necesita nici macar hipnoza si poate fi indusa foarte rapid, usor si eficient.


Metoda foloseste EMDR dar nu forma standardExperientele de tip ADC pot avea loc de asemenea si in absenta unei relatii personale cu persoana decedata – de exemplu, cazul veteranilor combatanti care simt neliniste si sufera pentru un soldat inamic pe care l-au ucis. Aceste experiente putand avea loc si fara ghidarea psihoterapeutului. Asa cum raporteaza Botkin, conducerea subiectului care experimenteaza ADC, inhiba de fapt desfasurarea experientei.


Este suficient ca terapeutul sa induca starea mentala necesara pentru ca experienta sa aiba loc. Aceasta stare este o stare usor modificata a constiintei, la care se poate ajunge printr-o serie de miscari rapide oculare, tehnica numita "sensory desensitization and reprocessing" (desenzitivizare sezoriala si reprocesare), aceasta tehnica producand o stare receptiva in care subiectul prezinta deschidere la impresiile care apar in constiinta sa.


Experientele ADC (after death communication) au o valoare terapeutica remarcabila.


Dar ce inseamna ele? Sunt iluzii induse pe baza durerii, suferintei pricinuite de moartea unei persoane dragi? Botkin argumenteaza ca aceste experiente de tip ADC nu sunt iluzii: ele nu se potrivesc nici unei categorii cunoscute de halucinatii.


Daca asa stau lucrurile, sunt ele reale? intalnesc cu adevarat subiectii persoane decedate pentru care simt durere?


Privind lucrurile astfel, asta ar sugera faptul ca decedatii exista inca intr-un fel, poate in alta dimensiune a realitatii.


Aceasta ar fi adevarata nemurire: supravietuirea persoanei dupa moartea fizica a corpului.


Aceasta este o concluzie plina de speranta, dar nu este plauzibila. Exista o alta explicatie, mai plauzibila, aceea pe care universul informat ne-o poate da. Ea este simpla si de baza: in orice moment al vietii noastre noi citim ceea ce injectam prin gandire, traire, perceptie in campul akashic, un camp holografic care pastreaza experientele intregii noastre vieti. Campul akashic poarta hologramele corpului si creierului si de asemenea hologramele comunitatilor in care noi participam si ale mediului in care traim.


Fiecare element al acestor holograme poate fi individual extras de catre creierul nostru. Extragerea elementelor propriei noastre holograme ne confera banca de memorie uluitor de completa si atotcuprinzatoare care iese la iveala in experiente de tip NDE (in care intreaga viata este rememorata intr-o clipa), precum si in alte stari modificate de constiinta.Aceasta extragere se aplica tuturor lucrurilor pe care le-am experimentat vreodata in viata noastra, inclusiv experienta din pantecul mamei si cea de la nastere.


Dar, pe langa aceasta extragere a propriilor experiente, noi putem "citi" hologramele altor oameni, si astfel RETRAI experientele lor. Oamenii ale caror experiente le retraim, pot fi in viata sau nu, hologramele in care experientele traite in timpul vietii lor sunt encodate, nu se defazeaza in timp. Atata timp cat exista oameni pe aceasta planeta – si fiinte umanoide pe alte planete in univers – experientele traite, ale tuturor oamenilor, pot fi retraite de nenumarate ori.


ATUNCI CaND ALTI OAMENI "CITESC" PROPRIA NOASTRA EXPERIENTA, NOI TRAIM DIN NOU iN EXPERIENTA LOR. CaND NOI "CITIM" EXPERIENTA ALTOR PERSOANE, EI TRAIESC DIN NOU iN EXPERIENTA NOSTRA.


Iar atunci cand intram in comunicare cu o persoana decedata pentru care simtim durere sufleteasca, noi nu comunica cu acea persoana direct, ci citim hologramele din campul akashic create de catre corpul si creierul ei. Aceste holograme sunt complexe, multiple si cuprind experienta unei intregi vieti.


In stari modificate de constiinta, persoana respectiva comunica adesea cu o persoana decedata despre care isi face griji, pentru care simte durere, iar aceasta apare nu cum era in momentul mortii ci cum arata mai timpuriu in timpul vietii sale.


Acest lucru este posibil si poate fi argumentat. Vederea unei persoane iubite, dragi, mai tanara si sanatoasa fata de cum era in momentul mortii, duce la alinarea durerii pricinuite unei persoane care vede o astfel de persoana draga decedata.


Concluzia este evidenta: NOI CA INDIVIZI NU SUNTEM NEMURITORI, DAR EXPERIENTA NOASTRA ESTE. Urmele a tot ceea ce am experimentat persista, si aceste experiente pot fi rechemate oricand pentru totdeauna.


Profetii, filosofii, oamenii spirituali au interpretat urmele pe care noi le lasam in campul akashic drept dovada existentei unui suflet nemuritor. Platon vorbea despre nemurirea Sufletului, aspectul fiintei umane care apare din si apoi se intoarce in taramul Formelor eterne sau ideilor.


Hegel considera mintea umana self-actualizarea a ceea ce el denumea Ideea Absoluta, Berkeley vedea mintea umana ca pe o reflectie a Mintii Divine, chintesenta realitatii lumii.


Intuitiile lui Alice Bailey se potrivesc remarcabil cu ultimele insight-uri ale stiintei, ea localiza sursa nemuririi umane in "eter": "Cuvantul eter, este un termen generic care desemneaza oceanul energiilor prin care toti suntem interrelationati si care constituie acel corp eteric sau energetic, de aceea fiecare fiinta umana este o parte integrala a corpului eteric al planetei insasi."


Gustav Fechner, fondatorul pragmatic al metodelor experimentale in psihologie, exprima aceeasi idee: "Atunci cand unul dintre noi moare, este ca si cum un ochi al lumii a fost inchis, toate contributiile perceptive din acea zona particulara inceteaza. Dar memoriile si relatiile conceptuale care s-au nascut in jurul perceptiilor acelei persoane, raman in viata Pamantului mai distincte ca oricand, ele formeaza relatii noi si cresc si se dezvolta, in aceasi mod in care propriile noastre obiecte ale gandurilor, odata stocate in memorie, formeaza noi relatii si se dezvolta pe tot parcursul vietii noastre."


Nimic in aceasta lume nu este evanescent, toate lucrurile continua sa existe prin urmele pe care ele le lasa in campul de informatie cosmic.


Noi cream inregistrarea akashica a experientelor din timpul vietii, o inregistrare care poate fi extrasa de altii.

Experienta noastra individuala nu este limitata doar la noi, si nu este limitata doar la durata vietii noastre. Ea poate fi reexperimentata si deci retraita oricand, oriunde, azi precum si in orice moment din viitor.


Reincarnare


Intelegerea faptului ca acest camp akashic – un camp de informatie al cosmosului – este cel care confera nemurire, dar nu ca un suflet nemuritor individual, ne da o perspectiva diferita asupra reincarnarii.


Aceasta perspectiva este complet consistenta cu dovezile care exista despre reincarnare, care constau din impresii si idei care apar la oameni despre locuri, oameni si evenimente pe care nu le-au vazut/intalnit in timpul vietii lor.


Relatarile din "vieti anterioare" apar in experientele psihoterapeutilor care practica analiza bazata pe regresie.


Ei pun pacientii intr-o stare usor modificata de constiinta – hipnoza nu este necesara, ajungand exercitii de respiratie, REM sau simpla sugestie – si aducandu-i pe acestia la experientele din trecutul lor. Psihoterapeutii pot ajunge pana acolo incat pacientii scot la suprafata experiente din copilarie, pruncie si chiar din timpul nasterii fizice, ba chiar si din timpul gestatiei in pantecul mamei.


Foarte interesant este faptul ca psihotearapeutii au descoperit ca pot aduce subiectul pana acolo incat sa-l faca sa rememoreze experientele dincolo de cea data in perioada gestatiei in pantecul mamei.


Dupa un interval de aparenta intunecime si nemiscare, apar experiente despre alte locuri si ale altor oameni.


Pacientii care ajung la asemenea experiente nu numai ca developeaza filmul unor experiente trecute care nu le apartin ci le si RETRAIESC ca si cum ar fi ale lor.


Dupa cum arata relatarile pacientilor lui Grof, acestia DEVIN PERSOANA A CAREI EXPERIENTA O RETRAIESTE, astfel pacientul poate sa-si schimbe inflexiunea vocii, limbajul (care poate fi unul pe care pacientul nu l-a cunoscut niciodata in viata sa prezenta) si daca experienta este legata de perioada prunciei, apar chiar reflexe musculare involuntare care caracterizeaza comportamentul pruncilor.


Ian Stevenson de la University of South Carolina, a investigat experiente din vieti-trecute la copii. Peste 3 decenii de cercetare a acestor tipuri de experiente pe mii de copii.


Stevenson a descoperit ca de la varsta de 2-3 ani, cand copii incep sa-si verbalizeze impresiile, pana la varsta de 5-6 ani, multi copii raporteaza identificarea cu oameni pe care nu i-au vazut, de care nu au auzit, sau pe care nu i-au intalnit niciodata pana atunci.


Rapoartele acestor tipuri de experiente pun deseori in evidenta experienta unei persoane care a trait anterior, si a carui moarte se potriveste cu impresiile raportate de copil.


Uneori copilul poarta chiar un semn distinctiv asociat mortii persoanei decedate anterior cu care copilul se identifica.


Acest semn distinctiv poate fi o decolorare in partea corpului in care a intrat de exemplu un glont in persoana anterior decedata, malformatii la maini sau picioare acolo unde persoana decedata anterior a pierdut un membru sau a fost ranita la acesta.Experientele raportate de catre copii si de catre adulti, aflati in stari modificate de constiinta, arata ca putem accesa experientele altor oameni de langa noi sau aflati la departare, indiferent daca acestea traiesc sau au trait candva in trecut.


Dar atunci cand reexperimentam experientele altor oameni, nu inseamna ca ei se reincarneaza in noi, imaginile, ideile care ies la suprafata in constiinta noastra nu provin de la indivizi singulari al caror suflet a supravietuit mortii si care este acum reincarnat in noi.


Nu, mai degraba, ideile, imaginile si impresiile care intra in constiinta noastra isi au sursa in vacuum. Informatia purtata in campul akashic al vacumului este activa si efectiva. Domeniul sau este vast, ea "imbratiseaza" alti oameni precum si alte forme de viata si toate lucrurile din univers. Ceea ce este integrat in aceasta informatie, nu este corpul nostru individual si nici sufletul nostru individual, ci EXPERIENTA individuala care ATINGE NEMURIREA.


Noi nu disparem din lume fara urma, tot ceea ce am experimentat devine parte a bancului de memorie colectiva al umanitatii, pentru a fi citita si recitita din nou si din nou.


NOI PUTEM CONTINUA SA TRAIM iN CREIERUL SI iN CONSTIINTA OAMENILOR DE AZI PRECUM SI iN A GENERATIILOR CARE VOR VENI, PRIN CEEA CE AM EXPERIMENTAT!
Google


Articolele si materialele de pe acest site pot fi preluate si publicate pe alte site-uri dar numai cu specificarea sursei si adaugarea unui link catre www.esoterism.ro
 

  Acasa | Metafizica | Astrologie | Consultatii cu PLATA | Servicii | Plata | Diverse | Comunicari | Linkuri | Despre mine