esoterism.ro
site de esoterism, metafizica si astrologie

 
Metafizica
Astrologie
Articole diverse
Comunicari
Consultatii
Modalitati plata
Servicii online
Oracol Sabian
Linkuri
Despre mine
English version
Angels
Astrology
Dictionnary
Energetic Healing
Legends
Lost Civilizations
Magic
Metaphysics
Mysteries
Natural Therapies
Recommendations
Religion
Sabian Oracle
Science
Secret Societies
Spiritual Beings
Spiritual Paths
Traditions
UFO and Aliens


Cum va arata omul Spatiului

Cum va arata omul SpatiuluiCercetatorii construiesc de foarte mult timp ipoteze cu privire la cum se va schimba figura noastra pe parcursul evolutiei umane. Iata portretul omului viitorului creionat de antropologii polonezi. La baza teoriei lor sta afirmatia ca fiecare dintre noi are o anomalie mai mica sau mai mare, o anomalie regresiva sau progresiva. Cercetind sute de mii de anomalii, se poate presupune de ce anume vor scapa urmasii nostri in evolutia rasei umane si ce anume vor dobindi.


Oamenii cu capete perfect  rotunde.


Antropologii considera ca, peste aproximativ o jumatate de milion de ani, toti pamintenii vor avea capetele absolut rotunde. Inca de acum in lume se nasc tot mai putini copii cu capete in forma de ou; in schimb, cei cu capete rotunde se nasc din ce in ce mai des. Se pare ca forma ca un glob a craniului uman este mai comoda pentru pastrarea creierului cu multe ramificatii. In afara de aceasta, un cap rotund se va sprijini mai bine pe trunchi, pentru ca urmasii nostri nu vor mai avea git. Pentru ce sa mai aiba nevoie de git, la propriu vorbind, daca, judecind dupa toate aparentele, eforturile fizice vor fi reduse la zero?


Omul viitorului nu va mai avea dinti.


Se pare ca omul viitorului se va descurca si fara dinti. Dintii vor fi in mod semnificativ mai putini, iar structura omului se va schimba in punctele esentiale. Toate acestea pentru ca omul va fi nevoit sa treaca la mincarea sintetica, la alimente care nu vor mai trebui rupte cu caninii pentru a fi inghitite. Dintii in acest caz se vor transforma in niste maxilare asemanatoare celor ale broastelor.


Partea cerebrala a craniului se va mari, fata va deveni mai mica, iar trasaturile fetei vor deveni altele: o frunte aproape verticala, sprincene arcuite si un nas mic. Nu numai fata se va schimba, ci va deveni aproape de nerecunoscut intreg corpul urmasului nostru indepartat.


Cavitatea toracica va deveni mai scurta. Este posibil sa scada si numarul vertebrelor, iar inaltimea unui om va scadea cu minimum o jumatate de metru.


Miinile vor avea trei degete. In ceea ce priveste miinile urmasului nostru, acestea vor avea numai trei degete (si acelea nu vor avea decit doua falange): iata unde va ajunge omul ca urmare a dispretului fata de munca fizica.


Un lucru ne mai mingiie cind ne gindim la evolutia viitoare: pe linga evolutia naturala care este pregatita sa se foloseasca atit de aspru de imaginea noastra exterioara, mai exista si ingineria genetica. Nu este posibil ca ingineria genetica sa ne lase sa ne transformam intr-o rasa de monstri cu picioare scurte si cu maxilar de broasca!


Omul din cosmosul deschis.


Dar specialistii in domeniul ingineriei genetice deseneaza portretul uman si mai… frumos. Nici acestia insa nu si-au permis sa fie prea ingaduitori si sa pastreze frumusetea noastra nepaminteana. Ei au o alta problema: sa-l adapteze pe omul viitorului la viata in comos.


Nu trebuie sa credeti ca acestea sint niste fantezii ale unor literati sau scenaristi. La Comitetul de finantare a programelor stiintifice din Statele Unite ale Americii a venit o cerere de la un laborator de cercetare a proprietatilor genetice in care se propunea nici mai mult nici mai putin decit prelucrarea unui nou tip de om capabil sa supravietuiasca in cosmosul deschis.In trei decenii corpul uman va putea fi restructurat. Inca de la jumatatea anilor ’80 ai secolului al XX-lea, fizicianul american F. Daison de la Institutul de cercetari in perspectiva din Princeton, intr-un interviu acordat ziarului New York Times, spunea: Sa mai treaca inca vreo doua-trei decenii si geneticienii vor invata sa restructureze corpul uman.


Acest lucru este necesar nu numai pentru lupta cu numeroasele boli, ci si pentru ca umanitatea sa inceapa in sfirsit asaltul asupra celorlalte planete. Aici este vorba nu despre 100-200 de oameni, ci despre intreaga rasa umana. Este posibil sa nu avem nici o scapare, pentru ca atmosfera se va schimba atit de mult incit ne va fi mai usor sa invatam sa traim pe alte planete, decit sa ne obisnuim cu Pamintul pe care ne-am nascut. Iata de ce trebuie sa cautam un nou refugiu in cosmos. Vor fi generatii intregi de colonisti care vor merge imbracati in costume de scafandri si vor respira prin filtre.


Nu e vorba de o fantezie!


Atunci interviul a fost luat drept o fantezie a cercetatorului despre un viitor indepartat. Insa in anul 1989, unul dintre laboratoarele Institutului din Princeton a inceput sa cerceteze problema principiilor bioconstruirii umane. Pe linga geneticieni, in grupul de cercetare au intrat fizicieni, chimisti, astrofizicieni, programatori si, de asemenea, un antropolog si un medium.


Contractul a fost incheiat pe o perioada de cinci ani, iar in anul 1995, Daison a expus unele rezultate ale cercetarilor. In prima etapa, cercetatorii au incercat sa creeze un model de organism uman capabil sa supravietuiasca in spatiul cosmic. Pina acum nu a fost posibil sa presupunem care sint conditiile pe o planeta noua pe care omul sa hotarasca sa o colonizeze. Cu toate acestea, noi cunoastem cu exactitate care sint conditiile in cosmos - acel mediu in care urmasii nostri se vor obisnui foarte repede sa traiasca. La aceste conditii noi ne-am straduit sa adaptam noul model de om, a spus Daison.


O piele precum cea a crocodilului.


Problema consta in aceea ca schimbarile genetice trebuie sa fie minime, atit cit omul sa ramina om in continuare. Cu toate acestea, el ar trebui sa fie capabil sa actioneze in niste conditii absolut inumane. De exemplu, este suficient ca omul numai sa scoata nasul din naveta cosmica si dupa 5 secunde singele ii va fierbe la propriu in vene, pentru ca presiunea exterioara este egala cu zero.


Fizicienii, biologii si programatorii au gasit o iesire: pe om il poate apara o piele asemanatoare ca structura cu solzii crocodilului. Un asemenea tegument ii va permite omului sa isi mentina presiunea sangvina.


Vom fi verzi si vom face fotosinteza.


In afara de aceasta, in viitor omul va trebui sa se obisnuiasca sa prelucreze oxigenul singur: pactul cu natura se va incheia. Astfel, noi va trebui sa invatam si fotosinteza plantelor, pentru ca in cosmos lumina solara este in exces. Este adevarat ca rezultatul va fi ca ne vom inverzi putin - dar este mai bine sa traim avind culoarea verde, decit sa murim cu pielea neagra sau alba.


Ce-o sa mai ramina din ce avem acum.


Va trebui sa ne acoperim cu o piele argasita de culoare verde si sa ne indeletnicim cu fotosinteza. In rest vom ramine aceiasi: doua miini, doua picioare, doua urechi, doi ochi si un nas. Chiar daca la exterior vom ramine la fel, toate aceste organe vor avea noi caracteristici. Ochii, de exemplu, vor fi mai sensibili la razele ultraviolete, in timp ce lumina obisnuita va fi perceputa mai prost. Iata ce oameni se vor naste pe statiile intergalactice si vor trai pe alte planete.


Programele genetice prelucrate de cercetatorii americani permit acest lucru chiar de miine. Dar apare o intrebare: doresc oare parintii obisnuiti sa aiba niste copii… modificati? Rezultatele cercetarilor au inceput sa fie puse usor, usor in practica, fara a mai astepta aparitia unor statii spatiale. Este adevarat si ca pina acum nu s-a reusit crearea unei fiinte umane acoperite cu solzi de crocodil.


Patlagele rosii cu gene de peste.


Cercetarile grupului Daison si-au gasit aplicare si intr-un alt domeniu, mai precis, in agricultura: in producerea alimentelor modificate genetic. Intr-o rosie au fost introduse gene ale unui peste: aceasta rosie nu are nici un fel de probleme cu frigul, creste in cimp deschis, in conditiile unei veri de scurta durata, dar cu toate acestea da o recolta foarte bogata.Experientele pe soia si porumb au condus la rezultate stralucite: recolta creste cu mai mult de jumatate, plantele nu sint afectate de seceta, de boli sau daunatori. Ultima prelucrare a laboratorului a fost cartoful. Nici unul dintre cercetatori nu poate sa garanteze ca rosiile sau cartofii cu mutatii genetice nu provoaca mutatii si in organismul uman.


Nu ar fi exclus ca, in curind, ca urmare a consumului de asemenea alimente, chiar si fara ajutorul cercetatorilor sa fim acoperiti de solzi ca de crocodil.
 
Google


Articolele si materialele de pe acest site pot fi preluate si publicate pe alte site-uri dar numai cu specificarea sursei si adaugarea unui link catre www.esoterism.ro
 

  Acasa | Metafizica | Astrologie | Consultatii cu PLATA | Servicii | Plata | Diverse | Comunicari | Linkuri | Despre mine