esoterism.ro
site de esoterism, metafizica si astrologie

 
Metafizica
Astrologie
Articole diverse
Comunicari
Consultatii
Modalitati plata
Servicii online
Oracol Sabian
Linkuri
Despre mine
English version
Angels
Astrology
Dictionnary
Energetic Healing
Legends
Lost Civilizations
Magic
Metaphysics
Mysteries
Natural Therapies
Recommendations
Religion
Sabian Oracle
Science
Secret Societies
Spiritual Beings
Spiritual Paths
Traditions
UFO and Aliens


Bulele de plasma trimit la noi forme de viata

Bulele de plasma trimit la noi forme de viata

de David CohenFizicienii au creat bule de plasma gazoasa care se pot dezvolta, multiplica si intercomunica - indeplinind majoritatea functiilor cunoscute ale celulelor biologice. Fara a detine material genetic, ele nu pot fi descrise ca fiind vii, dar cercetatorii cred ca aceste sfere ciudate pot oferi o revolutionara explicatie despre inceputurile vietii.


Majoritatea biologilor sint de parere ca celulele vii sint rezultatul unei evolutii chimice complexe si indelungate, care a durat milioane de ani, incepind de la molecule simple pina la aminoacizi, proteine incipiente, pentru ca, in final, sa ajunga la structuri organizate. Dar daca Mircea Sanduloviciu si colegii sai de la Universitatea "Al. I Cuza" Iasi au dreptate, teoria ar trebui revizuita complet. Ei spun ca organizarea proprie asemanatoare cu cea a celulelor poate avea loc in citeva microsecunde.


Cercetatorii au studiat conditiile de mediu similare celor care au existat pe Pamint inainte de aparitia vietii, cind planeta era invaluita de furtuni electrice care au cauzat formarea in atmosfera a gazelor ionice numite plasma.


Ei au introdus doi electrozi intr-o incapere continind plasma de argon - un gaz la care unii atomi au fost scindati in electroni si ioni incarcati electric - , la temperaturi scazute. Au aplicat electrozilor o tensiune electrica ridicata, provocind un arc de energie care a trecut prin spatiul dintre acestia, precum un fulger in miniatura. Sanduloviciu spune ca aceasta scinteie electrica a cauzat aglomerarea la electrodul incarcat pozitiv a unui numar foarte mare de ioni si electroni, care in mod spontan au format sfere. Fiecare sfera avea o limita formata din doua straturi - unul extern, de electroni incarcati negativ, si unul intern, de ioni incarcati pozitiv.Prins in acesta limita se afla un nucleu de atomi de gaz. Cantitatea de energie din scinteia initiala le-a determinat forma si durata vietii. Sanduloviciu a marit sferele de la un diametru de citiva microni la unul de pina la trei centimetri.


Sciziunea


Un strat limita distinct care confineaza si separa un obiect de mediul sau este unul dintre cele patru criterii general utilizate pentru a definii celulele vii. Sanduloviciu s-a hotarit sa afle daca celulele sale intrunesc celelalte criterii: capacitatea de a se multiplica, de a transmite informatie, de a metaboliza si de a creste.


El a descoperit ca sferele se pot multiplica prin rupere in doua. In conditii propice ele pot sa se si mareasca, asimilind atomi neutri de argon si spargindu-i in ioni si electroni pentru a reinprospata straturile lor limita.


In cele din urma, ele puteau transmite informatie prin emiterea de energie electromagnetica, facind ca atomii din interiorul altor sfere sa vibreze la o frecventa anume. Sferele nu sint singurele sisteme cu organizare proprie care intrunesc toate aceste conditii. Dar ele sint primele "celule" gazoase.Sanduloviciu crede chiar ca ele ar fi putut fi primele celule de pe Pamint, aparind in interiorul furtunilor electrice. "Aparitia unor astfel de sfere pare sa fie un preambul al evolitiei biochimice" spune el.


Probleme de temperaturaAcel punct de vedere "intrece limita posibilului" spune Gregoire Nicolis, un fizico-chimist de la Universitatea din Bruxelles. Mai exact, el se indoieste ca biomolecule precum ADN-ul ar putea sa apara la temperaturi la care bulele de plasma exista.


Totusi, Sanduloviciu insista ca, desi sferele necesita temperatura ridicata pentru a se forma, ele pot supravietui la temperaturi mai joase. "Acesta ar fi tipul de mediu in care au loc interactiuni biochimice normale."


Dar, poate cele mai socante implicatii ale lucrarii lui Sanduloviciu sint pentru viata de pe alte planete.


"Similare celulelor, sferele descrise de noi ar putea fi la originea altor forme de viata pe care nu le-am luat inca in considerare", spune el. Ceea ce inseamna ca cercetarile noastre in privinta vietii extraterestre necesita o reconsiderare radicala. Ar putea fi viata in spatiu, dar nu asa cum o stim noi.
Google


Articolele si materialele de pe acest site pot fi preluate si publicate pe alte site-uri dar numai cu specificarea sursei si adaugarea unui link catre www.esoterism.ro
 

  Acasa | Metafizica | Astrologie | Consultatii cu PLATA | Servicii | Plata | Diverse | Comunicari | Linkuri | Despre mine