esoterism.ro
site de esoterism, metafizica si astrologie

 
Metafizica
Astrologie
Articole diverse
Comunicari
Consultatii
Modalitati plata
Servicii online
Oracol Sabian
Linkuri
Despre mine
English version
Angels
Astrology
Dictionnary
Energetic Healing
Legends
Lost Civilizations
Magic
Metaphysics
Mysteries
Natural Therapies
Recommendations
Religion
Sabian Oracle
Science
Secret Societies
Spiritual Beings
Spiritual Paths
Traditions
UFO and Aliens


Povestea studentei care iese din propriul corp oricand doreste

Povestea studentei care iese din propriul corp oricand doreste
Autor: Roxana Roseti

Cercetatorii sunt fascinati de cazul ei. Şi incearca sa „elucideze” acest fenomen iesit din comun.
Specialistii de la Universitatea din Ottawa, Canada, studiaza activitatea cerebrala a unei studente care „poate sa iasa din propriul corp, oricand doreste”, dupa cum au subliniat.


Oamenii de stiinta cred ca “de vina” ar fi emisfera stanga a creierului acesteia. Canadianca in varsta de 24 de ani sustine ca poate experimenta asa ceva oricand doreste. De asemenea, spune ca se poate vedea pe sine cum pluteste si se roteste in aer deasupra propriului corp. Iar uneori isi poate chiar privi trupul de sus.Primul cazCercetatorii Andra Smith si Claude Messier au folosit un RMN ca sa analizeze creierul studentei si subliniaza ca este primul caz in care cineva poate sa intre in aceasta stare atunci cand doreste.


Potrivit studiului, aparut in Daily Mail, astfel de experiente ar putea fi mai des intalnite decat credem si ”le-ar putea avea mai multe persoane, inca din copilarie, insa abilitatea se pierde pe masura inaintarii in varsta, daca nu este exersata”.


Oamenii de stiinta considera ca partea stanga a creierului, care este asociata cu imagistica legata de chinestezie (perceperea senzatiei de miscare) e responsabila pentru senzatia ca iesim din trup si plutim deasupra lui.


În urma investigatiilor, in cazul studentei, cercetatorii canadieni au descoperit ca, in momentele cand fata iese din propriul corp, cortexul vizual este cumva dezactivat. În schimb, se activeaza „partea stanga a catorva zone din creier, asociate cu chinestezia”.

Unii dintre specialisti precizeaza ca, in cazul experientei de parasire a propriului corp, trairile difera de la o persoana la alta.

EVZ.ro
Google


Articolele si materialele de pe acest site pot fi preluate si publicate pe alte site-uri dar numai cu specificarea sursei si adaugarea unui link catre www.esoterism.ro
 

  Acasa | Metafizica | Astrologie | Consultatii cu PLATA | Servicii | Plata | Diverse | Comunicari | Linkuri | Despre mine