esoterism.ro
site de esoterism, metafizica si astrologie

 
Metafizica
Astrologie
Articole diverse
Comunicari
Consultatii
Modalitati plata
Servicii online
Oracol Sabian
Linkuri
Despre mine
English version
Angels
Astrology
Dictionnary
Energetic Healing
Legends
Lost Civilizations
Magic
Metaphysics
Mysteries
Natural Therapies
Recommendations
Religion
Sabian Oracle
Science
Secret Societies
Spiritual Beings
Spiritual Paths
Traditions
UFO and Aliens


Creierul Reptilian

Creierul ReptilianAceasta parte a creierului uman are o istorie interesanta....ce iese din contextul "explicatiilor oficiale" lansate de istoria si stiinta "ordinara"...


El este efectul unei cauze disputate pe aceasta planeta , acum mult timp...pe cand civilizatia umana nu exista in forma actuala...si planeta era impartita intre "Ierarhii" ce masele de azi nici macar nu si le pot imagina.


Bagarea in seama si credinta acordata teoriilor oficiale lansate de "stiinta manipulata"prin care acest creier a evoluat in cadrul planetei noastre pentru sute de milioane de ani , sunt "invalide" in contextul adevarului.


Priviti si subliminala "Acest creier este cel posedat de reptilele ce preceda umanitatea".


Acest creier este "pre-verbal" , dar controleaza functiile automatice ale creierului , respiratiei , ritmul cardiac si MECANISMELE DE LUPTA.


Lipsindu-i limbajul , impulsurile sale sunt instinctuale si RITUALISTICE.

Este preocupat cu "jocul supravietuirii" ( supravietuirea este un model de evolutie/salvare impus de o Ierarhie.iar modelul natural de evolutie este cel al transformarii/maiestriei!) , mentinerea fizicului ( un fizic atat de potent precum cel uman...nu stiu cum se face...dar dupa varsta de 30 de ani se dezintegreaza "automat" ca si cum "ceva" ar dicta asta....si nu incapacitatea sa de a se mentine ) , cuplarea in clanuri/Ierarhii , dominanta ( dominanta fata de natura in loc de cooperarea cu ea ) , sexualitatea ( sexualitatea are o existenta sacra si puternica , dar acest creier reptilian blocheaza "impulsurile sacre de manifestare a sexualitatii ).


Acest "creier" este gasit in formele "inferioare" de viata precum reptilele si corcodilii . El se afla la baza craniului , la terminatia colanei vertebrale.


Principalele "emotii" emanate din el sunt ,"afectiunea animalica" , ura , frica si dezmatul!


Intelectul nostru animalic/moral este cel ce s-a dezvoltat ca si "incununare de succes" al experimentului "creierului reptilian".


Atunci cand suntem controlati de ura , creierul nostru "reptilian" este cel ce "ineaca" si "trece peste" componenta elevata a ratiunii emisferei cerebrale stangi. Din aceasta cauza se zice , la ura , ca "e de sange rece"....sangele rece fiind o caracteristica a reptilelor.
Amigdala
Sunt grupuri "aproape" formate de neuroni locati adanc in partea mediana a lobului temporal al creierului. Acest loc este o zona de creare a memoriei reactiilor emotionale.


Cercetarile evidentiaza faptul ca in timpul conditionarii prin frica , stimulii senzoriali ating complexele bazolaterale ale amygdalae , in particul nuclei lateral , unde formeaza asocieri cu memoriile stimulilor. Asocierea dintre stimuli si evenimentele de aversiune pen care ei le preced , ar putea fi mediate de potentarea pe termen lung , un potential de prelungire si intarziere pentru sinapsele afectate pentru ca ele sa reactioneze automat.


Experientele memoriilor emotionale imprimate in reactiile sinapselor din nuclei lateral , angreneaza/simuleaza comportamentul de frica , prin multele conexiuni cu nucleul central al "amygdalei". NUcelul central este implicat in geneza numarului mare de reactii/raspunsuri ale fricii , inclusiv imobilitatea ( "inghetarea" ) , tahicardia ( bataile rapide ale inimii ) , respiratia sacadata , si eliberarilor de hormoni-ai-stresului!!!


Vatamarea amygdalei blocheaza atat achizitia cat si expresia conditionarii prin Frica , o forma de conditionare clasica a raspunsurilor emotionale. ( Crearea unui aparat de generare a anumitor frecvente ce LIMITEAZA ACTIUNEA/ACTIVITATEA AMYGDALA-EI CU PANA LA 40-60% ESTE IDEAL.....practic se ajunge la un procent de 40-60% lipsa a fricii si conditionarii prin frica din PSIHICUL OMULUI!!!!)Amygdala este implicata si in conditionarea "apetitului" dorintei excesive de consum. Se pare ca neuroni distincti raspund fata de stimuli pozitivi si negativi , dar nu exista o grupare distinctiva a acestor neuroni in nuclee anatomice specifice.De aici si nevoia de a trata cu responsabilitate oricare influenta "prin frecvente" a amygdalei si cauza pentru care trebuie sa ii fie lasata o parte un anumit procent activ.


In timpul perioadei de consolidare , memoria poate fi modulata.


In particular , se pare ca "generarea" emotionala ce urmeaza procesului de invatare "animalica" , influenteaza puterea si stabilitatea memoriei pentru acel eveniment. Daca aceasta generare a emotionalului animalic este puternica , atunci retinerea memoriei animalice este de mai lunga durata/mai stabila. Experimentele au aratat faptul ca administrarea de hormoni ai stresului , unor soricei , imediat dupa ce au invatat ceva "instinctual", face ca retinerea le este mult amplificata atunci cand sunt testati 2 zile mai tarziu.


Amygdala , si in special nuclei basolateral , sunt implicate in medierea "generarii" efectelor emotionale ce imputernicesc stabilitatea memoriei/amintirii.


Memoria unui om nu este memoria despre care se vorbeste mai sus,decat intr-o foarte mica masura (cea animalica).


S-a demonstrat experimental! faptul ca PRINCIPALA MEMORIE A CONSTIINTEI ( MENTAL+EMOTIONAL ) ATUNCI CAND ESTE FOLOSITA, EA "VINE" DIN "EXTERIORUL OMULUI"!!!....ca si un CAMP ELECTROMAGNETIC!!!...


Explicatiile medicale legate de materia cenusie a creierului sunt limitate de ignoranta "cercetatorilor" asupra a mai bine de 80% din complexitatea CREIERULUI si a CONEXIUNILOR SALE ELECTROMAGNETICE!!!Facand abstractie de importanta amygdala-ei in modularea consolidarii memoriei instinctuale , PROCESUL DE INVATARE SE POATE MANIFESTA SI FARA EA! , numai ca lipsa ei AFECTEAZA ECHILIBRUL SUBSTANTELOR PSIHO-ACTIVE SI DIN ACEASTA CAUZA ORICE TENTATIVA DE A "LIMITA FUNCTIILE ORGANULUI REPTILIAN" TREBUIE ANALIZATA CU MAXIMUM DE ATENTIE SI CUNOASTERE ATAT TEORETICA CAT SI PRACTICA!Anumite cercetari vechi asupra unor primate au revelat intr-o oarecare masura functiile amygdala-ei , si ofera o baza de cercetare. In anul 1888 , maimutele rhesus ce aveau lezat cortexul temporal ( inclusiv amygdala ) au fost observate si s-a ajuns la urmatoarele concluzii (pe atunci). Ele reactionau destul de mult la stimulii mediului inconjurator , hypo-emotionalitate animalica , pierderea fricii! , hiper-sexualitate si hiperoralitate( implicarea in cultura orala si nu cea scrisa!).


Anumite maimute afisau si "inabilitatea" , sau mai bine spus "abilitatea" , de a nu recunoaste/discrimina "moral" obiectele si se apropiau de obiectele animate si neanimate , nediscriminator! , manifestand o LIPSA DE FRICA in momentul in care faceau astefel de "experimente"!


Studiile ce au urmat , s-au focalizat specific pe amygdala , ca si cortex temporal ce implica un set larg a structurilor cerebrale , facand dificila gasirea corelatiilor dintre organe si simptome. Anumite maimute "mama" manifestau un sentiment de "impartire" a copiilor lor cu "comunitatea" nemaifiind obsedate de controlarea totala a comportamentului puilor.


Uitati-va astazi , la mamele si tatii ce "violeaza" intimitatea dezvoltarii psihicului si personalitatii copiilor. Datorita unor parinti prosti si rai , se creaza tot felul de adolescenti si oameni stupizi si rai...deoarece de mici le-a fost inhibata libertatea propriilor decizii!


Anumite cercetari din 2006 , au evidentiat faptul ca persoanele ce avea "deficite ale amygdala-ei" , in momentul in care erau pusi fata in fata cu fete monstruase si imagini "horror" , NU PREZENTAU URME DE FRICA , CI DOAR UN COMPORTAMENT DE "STUDIU" AL FETELOR SI IMAGINILOR!!!Istoria acestui creier este similara cu impunerea unui sistem de credinte in religie de exemplu.


Daca acest creier reptilian nu ar exista, si creierul uman ( emisfera cerebrala stanga si emisfera cerebrala drepata ) ar fi unit si integrat printr-un creier de mijloc/de armonizare a impulsurilor si reactiilor celor 2 emisfere cerebrale...ar inlocui cu succes toate functiile de perceptie si reactie ale creerului reptilian ce nu se bazeaza pe observarea si relationarea cu adevarata realitate "spatio-temporala"!Creierul reptilian si frica pentru supravietuire


Starea de constiinta este si starea in care ni se dezvaluie existenta divina. Atita vreme cit nu intelegem un lucru si nu sintem constienti de el, fortele inconstientului ne controleaza.


Reactiile necontrolate, instinctuale, agresive, violente, tentate sa distruga, sa alimenteze ura, suferinta, minciuna sau calvarul altui om sint primul semn al inconstientei.


Creierul reptilian sau animalic ( o ramasita a omului primitiv) isi autodeclanseaza programul de atac atunci cind percepe o agresivitate. Orice furie a altui creier reptilian aduce din inconstient reactia agresiva imediata, ca raspuns la nevoia de supravietuire.


Constiinta lumineaza, insa, "reptila din noi" si ii arata ca viata sa nu este in pericol. Constiinta ii arata creierului nostru partea buna a vietii, lucrurile pe care le putem admira, de care ne putem bucura, schimbindu-i chimia si creindu-i, in acelasi timp, "programe" noi.


Creierul care vede binele si bucuria elibereaza in corp endorfine, care hranesc celulele si - prin aceasta - sprijina viata si constiinta vietii. Creierul reptilian, insa, este dominat de frica pentru supravietuire, de agresivitate, atac, suferinta, lupta si fuga.


Acesta este tipul de creier care elibereaza catecolamine si este responsabil de producerea stresului. Dificultatea stapinirii acestui creier "de reptila", care traieste in capetele noastre, ar putea fi cauzat de faptul ca functioneaza ca un program.


Deprogramarea lui cere constiinta continua, disciplina mentala si detasarea noastra de orice lucru sau fiinta fara de care ne este frica sa traim (de notat ca "detasare" nu inseamna nepasare sau despartire premeditata, cit cunoasterea ca sintem in atasament cind ne este frica de pierdere. Detasarea inseamna renuntare la frica).


Increderea in puterea divina si convingerea ca vom supravietui orice ar fi este pasibila sa modifice frica inascuta de a ne pierde viata. Aceasta frica poate lua forma fricii de pierdere a slujbei noastre, a unui om apropiat, a unei situatii comode sau a pierderii iubirii. Constiinta ne ajuta sa depasim dificultatile si sa lucram, vrei nu vrei - la evolutia creierului, care inseamna deprogramarea instinctului reptilian, a fricii pentru supravietuire. Creierul viitorului tinde spre a deveni "constient de Dumnezeu" si liberÂ…de teroarea programelor care lucreaza din inconstient.


Acest creier mostenit de la stramosii nostri poate fi imblinzit prin intelegere, acceptare, prin afirmatii pozitive si printr-o mare credinta in puterea divina.


Lucrind la acest nivel de constiinta, vom crea in creierele noastre programari noi, care vor fi transmise urmasilor. Astfel, ei vor fi mai bine adaptati la situatii critice, vor depasi mai usor problemele vietii si - in stadiul celei mai inalte stari de constiinta, care poate fi iubirea neconditionata sau iluminarea - vor reusi sa intoarca lumea la Dumnezeu.Endorfinele sunt substante naturale secretate de catre tesutul nervos si de hipofiza , a caror actiune este analgezica si analoaga cu cea a morfinei.


Dupa cum ne dam seama orice activitate emotional-mentala coerenta si "linistita" produce o revarsare de substante-psihoactive care practic "calmeaza" automatismele , lasand loc liber manifestarii gandirii coerente in continuare , manifestare care cu timpul se sedimenteaza in ansamblul sistemului nervos,creand retele neuronale noi care inlocuiesc retele neuronale vechi asociate cu reactiile "inconstiente" numite frica , ura , suferinta etc.


Noua retea neuronala astfel creata produce cu timpul reprezinta un suport "reactional" care poate cu usurinta raspunde mediului fara a se atasa , si deci fara a se incarca si rezona cu negativitatea lui ( a mediului ).


Intr-un astfel de echilibru bio-chimic,"sufletul" se integreaza din ce in ce mai mult pana cand Sinele Superior si Personalitatea Sinelui intrupat Fuzioneaza!..sau toate tiparele mental emotionale Sinelui Superior gasesc coerenta bio-chimica pentru a se manifesta liber.


Prin urmare , daca vrem sa ne "iluminam" trebuie sa incepem cu a observa automatismele din prisma unui suport emotional "calm" pentru a le neutraliza si pentru a le "inlocui" cu o serie noua de de patternuri energetice ce ne deschid usile Cerului,sau ne dau acces la multidimensionalitatea Creatiei,pentru ca corpul fizic incepe si devine un "templu/vehicol" maleabil si controlabil 100%!


De ce credeti ca Shamanii foloseau/folosesc plante psihotrope???.....de genul Ayahuasca , Salvia Divinorum , Mescalina , Cannabis etc......?


Pentru ca astfel de substante le facilitau inlocuirea automatismelor/instinctelor cu "fluiditatea coerenta a mintii"( analoaga celor mai rapide fluxuri neuronale ) rezultand accesul la multidimensionalitatea Creatiei....

Google


Articolele si materialele de pe acest site pot fi preluate si publicate pe alte site-uri dar numai cu specificarea sursei si adaugarea unui link catre www.esoterism.ro
 

  Acasa | Metafizica | Astrologie | Consultatii cu PLATA | Servicii | Plata | Diverse | Comunicari | Linkuri | Despre mine 

 
Dovezi antice care atesta ca reptilienii au fost prezenti dintotdeauna pe Terra


esoterism.ro
site de esoterism, metafizica si astrologie

 
Metafizica
Astrologie
Articole diverse
Comunicari
Consultatii
Modalitati plata
Servicii online
Oracol Sabian
Linkuri
Despre mine
English version
Angels
Astrology
Dictionnary
Energetic Healing
Legends
Lost Civilizations
Magic
Metaphysics
Mysteries
Natural Therapies
Recommendations
Religion
Sabian Oracle
Science
Secret Societies
Spiritual Beings
Spiritual Paths
Traditions
UFO and Aliens


Dovezi antice care atesta ca reptilienii au fost prezenti dintotdeauna pe Terra

Dovezi antice care atesta ca reptilienii au fost prezenti dintotdeauna pe Terra
Una dintre cele mai controversate specii extraterestre, care a nascut diverse teorii conspirationiste, este cea a reptilienilor. Reptilienii sunt o presupusa rasa umanoida extraterestra cu caracteristici de reptila care joaca un rol proeminent in literatura stiintifico-fantastica, ufologia moderna si in teoria conspiratiei.


Conceptul de reptilieni pe Pamant a fost popularizat de David Icke, un teoretician al conspiratiei care crede ca un popor de reptilieni ce-si pot schimba forma controleaza lumea noastra luand infatisare de oameni si castigand puterea politica cu scopul de a manipula societatea umana. David Icke a afirmat in repetate randuri ca multi dintre liderii mondiali sunt reptilieni sau sunt posedati de catre reptilieni in incercarea acestora de a obtine puterea pentru a conduce rasa umana.


Exista numeroase zvonuri care sustin ca reptilienii isi duc existenta intr-o dimensiune paralela cu a noastra si pentru ca doresc sa puna stapanirea pe intreaga noastra planeta, s-au infiltrat in anumite structuri guvernamentale. Ei si-au luat forma de om si astfel nu pot fi deconspirati.


Înfatisarea lor este una de-a dreptul hidoasa, corpul il au acoperit cu solzi mari si intreaga lor structura aduce cu una a reptilei, de unde si numele. Aceasta specie extraterestra este una violenta si pentru ca duce un stil de viata care se bazeaza pe subjugarea diferitelor civilizatii, reptilienii sunt comparati cu niste paraziti.


Povestea reptilienilor nu a inceput in timpurile moderne, dupa cum ar crede unii, ci este mult mai veche. Scrierile stravechi, precum cele mayase, sanscrite sau indiene, pomenesc intr-o forma sau alta despre oamenii cu infatisare de reptila. De asemenea, numeroase manuscrise pomenesc despre regele intunericului Belial, care a venit pe Terra pentru a subjuga intreaga specie umana. El avea infatisarea unei reptile, capul de sarpe, iar mainile si picioarele se asemanau cu cele ale unui soparle.


Chiar daca povestea reptilienilor pare la prima vedere o simpla fantasmagorie, exista numeroase dovezi care ridica mari semne de intrebare. Una dintre aceste dovezi a fost descoperita in cultura Ubaid, care reprezinta cea mai timpurie asezare omeneasca din sudul Mesopotamiei. Perioada incepe inainte de 5300 i.Hr. si se incheie cu inceputul perioadei Uruk, aproximativ 4100 i.Hr.


Arheologii au descoperit mai multe statui, fiind atribuite culturii Ubaid, care reprezinta o specie bizara de umanoizi. În esenta, este vorba despre reptilieni. Statuile au o vechime de peste 5000 de ani si infatiseaza oameni soparle care au fost ridicati la rangul de zei.Aceasta este dovada vie ca reptilienii s-au implicat inca din cele mai stravechi vremuri in evolutia diverselor civilizatii de pe Terra. Cercetatorii nu pot explica din punct de vedere stiintific existenta statuilor Ubaid, dar refuza cu desavarsire sa le atribuie extraterestrilor reptilieni clasificandu-le drept imposibil de definit.


primit pe mail
Google


Articolele si materialele de pe acest site pot fi preluate si publicate pe alte site-uri dar numai cu specificarea sursei si adaugarea unui link catre www.esoterism.ro
 

  Acasa | Metafizica | Astrologie | Consultatii cu PLATA | Servicii | Plata | Diverse | Comunicari | Linkuri | Despre mine