esoterism.ro
site de esoterism, metafizica si astrologie

 
Metafizica
Astrologie
Articole diverse
Comunicari
Consultatii
Modalitati plata
Servicii online
Oracol Sabian
Linkuri
Despre mine
English version
Angels
Astrology
Dictionnary
Energetic Healing
Legends
Lost Civilizations
Magic
Metaphysics
Mysteries
Natural Therapies
Recommendations
Religion
Sabian Oracle
Science
Secret Societies
Spiritual Beings
Spiritual Paths
Traditions
UFO and Aliens


Cele patru stari ale creierului

Cele patru stari ale creierului


Betha


Vigilenta
Concentrare
Perceptie

in starea Betha esti treaz, alert. Mintea ta este ascutita si concentrata. Face conexiuni repede si poti face lucruri care necesita intreaga ta atentie.
Undele Betha se intind de la 13 la 40 Hz. Starea Betha este asociata cu piscul concentrarii, vigilenta crescuta si acuitate vizuala. Castigatorul premiului Nobel si alti oameni de stiinta considera ca frecventa Betha de 40 Hz poate fi cheia actului de perceptie.Alpha


Relaxare
Vizualizare
Creativitate

Cand esti perfect relaxat, activitatea creierului scade de la tiparele rapide ale starii Beta in undele mult mai blande ale starii Alpha.
Undele Alpha se intind de la 7 la 12 Hz. Acesta este un loc de relaxare profunda, dar nu chiar meditatie. in Alpha incepem sa accesam creativitatea de dedesubtul constientului - este poarta catre o stare de constienta mult mai profunda.


Theta


Meditatie
Intuitie
Memorie

Mai departe in relaxare, intri in misterios. Starea Theta, unde activitatea creierului scade aproape pana la momentul somnului, dar nu chiar. Theta este starea creierului unde magia se intampla. Thetha aduce receptivitate crescuta, flashuri ce se asemana cu visele, inspiratie si amintiri de mult uitate.
Undele Theta se intind intre 4 si 7 Hz. Este una dintre cele mai extraordinare domenii pe care le putem explora. Este cunoscuta ca zona crepusculara care in mod normal nu o putem experimenta decat vag atunci cand ne trezim din adancimile Delta (cand ne trezim din somn sau cand adormim). in Theta, suntem intr-un vis treaz, flashuri cu imagini vivide trec prin fata ochilor mintii si suntem receptivi la informatie mai mult decat suntem in starea noastra normala. Theta a fost indentificata ca poarta catre invatare si memorie. Meditatia Theta creste creativitatea si puterea de a invata, reduce stresul, trezeste intuitia si alte priceperi extra-senzoriale.


Delta


Constienta detasata
Vindecare
Somn

Lunga, inceata, ondulatoarea. Starea Delta este cea mai inceata dintre cele patru frecvente ale creierului. Cel mai des asociata cu somnul adanc, anumite frecvente ale starii Delta declanseaza eliberarea hormonului cresterii umane (Human Growth Hormone) atat de benefic pentru vindecare si regenerare.
Delta este semnalul undelor cerebrale ale subconstientului, de unde intuitia se ridica. Asta inseamna ca programele bazate pe starea Delta nu sunt ideale doar pentru somn si regenerare profunda, dar si pentru a accesa activitatea inconstienta si a ajuta valul de informatii ce curge spre mintea noastra constienta, pentru curatire si nu numai. Frecventele undelor starii Delta sunt intre 0 si 4 Hz.
Google


Articolele si materialele de pe acest site pot fi preluate si publicate pe alte site-uri dar numai cu specificarea sursei si adaugarea unui link catre www.esoterism.ro
 

  Acasa | Metafizica | Astrologie | Consultatii cu PLATA | Servicii | Plata | Diverse | Comunicari | Linkuri | Despre mine