esoterism.ro
site de esoterism, metafizica si astrologie

 
Metafizica
Astrologie
Articole diverse
Comunicari
Consultatii
Modalitati plata
Servicii online
Oracol Sabian
Linkuri
Despre mine
English version
Angels
Astrology
Dictionnary
Energetic Healing
Legends
Lost Civilizations
Magic
Metaphysics
Mysteries
Natural Therapies
Recommendations
Religion
Sabian Oracle
Science
Secret Societies
Spiritual Beings
Spiritual Paths
Traditions
UFO and Aliens


Dezvoltarea corpurilor subtile - AV Ignatenko

Dezvoltarea corpurilor subtile - AV Ignatenko

"Un corp eteric (portocaliu) bine dezvoltat exclude bolile, il face pe om rezistent si apt de munca. Toate corpurile subtile iau energia din corpul eteric. De energia corpului eteric foarte des se foloseste corpul astral. Odata cu dezvoltarea corpului portocaliu se dezvolta corpul astral si doua corpuri intermediare: rosu-portocaliu (do-diez) si portocaliu-deschis (re-diez). Indicatorii dezvoltarii puternice a corpului eteric sunt: sanatatea fizica, rezistenta, capacitatea de munca, supletea corpului, forta fizica, potenta.


Recomandari pentru dezvoltarea acestuia: gimnastica respiratorie, hatha-yoga, toate formele de sport, alimentatia rationala, infometare regulata, exercitii de refacere a energiei consumate.Cele mai importante calitati ale corpului astral (galben) sunt: vigoarea, spiritul activ, vitalitatea, capacitatea de a fi vesel, de a simti bucuria si de a rade din tot sufletul.


Gradul inalt de dezvoltare astrala este legat de stiinta identificarii profunde cu alt model individual, artistismul, inspiratia. Exista metode speciale de dezvoltare astrala. Dintre acestea fac parte baile zilnice in apa rece (apa este legata de energiile astrale), mersul cu picioarele goale pe pamant, meditatii asupra gustului, mirosului, caldurii, frigului etc.Indicatorii dezvoltarii puternice a corpului mental (verde) sunt: creatia, rezistenta la munca intelectuala, cantitatea si volumul general de cunostinte, puterea logicii, memoria logica, viteza in gandire, dragostea pentru stiintele filozofice si exacte, excluderea emotiilor in procesul de gandire, stiinta autocontrolului.


In procesul de acumulare a cunostintelor si de dezvoltare a intelectului, devin deseori factori de franare a sentimentul superioritatii, orgoliul, supraexcitarea si excesul de exercitiu. Excluderea acestora va facilita dezvoltarea rapida a corpului mental.Lumea karmica este mai subtila si mai dinamica decat cea mentala. In multe studii privind dezvoltarea pshihica, corpului karmic i se acorda o importanta deosebita, uneori decisiva. Puterea dezvoltarii karmice este legata de cunoasterea individului si de realizarea celei mai importante legi a dezvoltarii karmice: infaptuirea precisa a tuturor normelor si legilor acelor structuri, a caror parte integranta suntem.


O buna dezvoltare in plan karmic permite indepartarea continua a propriilor obiceiuri daunatoare si a practicii instrainarii, neidentificarii. Cea din urma cere un control continuu asupra propriilor ganduri si emotii, ceea ce faciliteaza pastrarea energiei psihice si dezvoltarea in planul tuturor nuantelor coloristice.


Indicatorii dezvoltarii karmice puternice sunt: atentia desavarsita, economia de forte, mijloace, timp, energie, indeplinirea datoriei, stiinta de a lucra cu eficienta, concentrarea maxima, abnegatie, realizarea precisa si respectarea relatiilor umane prestabilite.


In cadrul unei dezvoltari karmice de 100% si peste acest procent, se realizeaza transformarea energiei acesteia in alte forme de dezvoltare cosmica, iar un procent suplimentar de dezvoltare in karma furnizeaza un procent si jumatate in alt plan.Dezvoltarea corpului intuitiv (albastru) este legata de dezvoltarea intuitiei (puterea de a percepe armonia sau lipsa de armonie intr-un obiect oarecare, concept, fenomen).


Principalii indicatori ai dezvoltarii corpului intuitiv sunt: dragostea pentru armonie, frumos, simtul intuitiv al consonantelor sau disonantelor, cunoasterea legilor armoniei lumii inconjuratoare, capacitatea de a vizualiza, agerimea memoriei vizuale si auditive, practica patrunderii in vis, dezvoltarea vederii spirituale ("cel de-al treilea ochi").Tehnica patrunderii in vis poate fi stapanita cu succes de cel care a atins perfectiunea in autoexersare. Prima treapta este constientizarea sinelui in vis, intelegerea clara a faptului ca dormiti, unde dormiti, cine sunteti, cum va cheama etc.
Pentru aceasta este necesar sa stapaniti practica autosugestiei si sa repetati inainte de a adormi si dupa trezire formula:
"eu sunt in vis, imi amintesc cum ma cheama, sunt constient ca dorm".
Ulterior, aceasta constientizare se largeste treptat.Unul dintre cele mai eficiente mijloace de dezvoltare a "celui de-al treilea ochi" este vizualizarea. La inceput, trebuie sa invatam, ca in stare de relaxare, sa ne inchipuim o culoare si sa auzim sunetul corespunzator al acesteia.
Apoi, putem incerca sa vedem si sa auzim combinatii de culori si sunete, sa ne inchipuim figuri geometrice si volume.
Daca "cel de-al treilea ochi" este bine dezvoltat, devin vizibile emanatiile luminoase ale corpurilor subtile, nuantele coloristice ale Aurei umane.Daca doriti sa cresteti in Nirvana, trebuie, inainte de toate, sa fiti constienti de cel mai important dusman — "ego-ul" sau iubirea de sine, ce nu permite cresterea in plan violet.


Toate trasaturile negative: teama, invidia, ura, gelozia, orgoliul, minciuna, lipsa de credinta sunt creatii, in primul rand ale ego-ului nostru, iubirii de sine si ale perceperii lumii din punct de vedere al avantajelor pentru eu-l propriu.
Cealalta forma de iubire se caracterizeaza prin iubirea a tot ce se afla in afara limitelor eu-lui propriu si reprezinta indicatorul unei dezvoltari puternice a corpului Nirvanei.


Acestor indicatori le apartin: spiritul de sacrificiu si dorinta de a trai pentru altii, compatimirea si cainta, sensibilitatea inimii, credinta si increderea, aspiratia spre unificare etc.
Dezvoltarea corpului Nirvanei poate fi facilitata de meditatii combinate cu stari de relaxare, unificarea si dizolvarea eu-lui, concentrarea atentiei asupra inimii, perfectionarea calitatilor care duc la puritate: sinceritatea, veridicitatea, bunavointa, cordialitatea, onestitatea si bunatatea.Toate calitatile opuse culorii violet corespund lumii maron. Caracteristicile ei sunt: mania si enervarea, inclinatia spre violenta si dorinta de a stapani, minciuna si inselaciunea, sarcasmul si rautatea, caracterul neiertator si lipsa de credinta, spaima si frica, invidia si gelozia, lacomia si furtul.Combinatia armonioasa a celor mai bune calitati, a tuturor modalitatilor de dezvoltare reprezinta corpul Absolutului. Dezvoltarea 100% a tuturor corpurilor da posibilitatea ca energia atotcuprinzatoare a Absolutului — KUNDALINI-SHAKTI — sa se inalte prin toate chakrele spre jumatatea sa alba si sa-i permita omului sa receptioneze informatiile din Absolut, ajungand pana la calatoria in Absolut.


Dar, pentru trezirea KUNDALINI si trecerea ei prin canale, este necesar sa fie bine dezvoltat corpul subtil, unde a patruns KUNDALINI, canalele sa fie curatate, sa existe o karma puternica pentru dirijarea corpului corespunzator si o constiinta largita pentru receptionarea informatiei ce vine din lumea subtila .


Meditatiile cele mai bune pentru dezvoltarea culorii albe sunt cele care includ simultan cateva centre. Trebuie observat ca, echilibrul deplin al dezvoltarii tuturor corpurilor subtile nu este de dorit, deoarece echilibrul impiedica cresterea si, ca urmare, inaintarea spre un nou nivel.
Este necesara schimbarea de ritm, pe care o creeaza nerespectarea constienta a echilibrului, adica trecerea pe primul plan a unui singur mod de dezvoltare.Dintre corpurile intermediare, cel mai important rol in dezvoltarea organismului cosmic il joaca corpurile mental-karmic, intuitiv-karmic si supermental.
Dezvoltarea mental-karmica (culoarea valurilor, adica verde + bleu) cere imbinarea inteligentei si a vointei. Alti indicatori: controlul asupra inteligentei, capacitatea de a lua hotarari intelepte, sistematizarea cunostintelor si a ideilor filozofice, priceperea de a lucra pentru realizarea scopului propus, claritatea gandirii.
Dezvolta bine culoarea valurilor marii, practica permanenta a controlului asupra intelectului, inlaturarea gandurilor si a imaginilor nefolositoare.Spre deosebire de imaginea mental-karmica, in care se stabilesc scopul si mijloacele pentru realizarea acestui corp, in dezvoltarea intuitiv-karmica (albastru-deschis) scopul si mijloacele se aleg intuitiv.
Principalii indicatori ai dezvoltarii sunt: imbinarea calitatilor karmice cu calitatile frumusetii si armoniei, propagarea si sistematizarea artistica a cunostintelor, folosirea artei pentru meditatie si cresterea fortelor pshihice.Dezvoltarea supermentala (valul marii + violet) reprezinta imbinarea armonioasa a intelectului, vointei si dragostei. La baza ei se afla o judecata puternica indreptata spre binele oamenilor.
Alti indicatori ai dezvoltarii supermentale: dragostea pentru Adevar, intelepciunea, cunoasterea legilor Universului, raspandirea cunostintelor filozofice si stiintifice."Google


Articolele si materialele de pe acest site pot fi preluate si publicate pe alte site-uri dar numai cu specificarea sursei si adaugarea unui link catre www.esoterism.ro
 

  Acasa | Metafizica | Astrologie | Consultatii cu PLATA | Servicii | Plata | Diverse | Comunicari | Linkuri | Despre mine