esoterism.ro
site de esoterism, metafizica si astrologie

 
Metafizica
Astrologie
Articole diverse
Comunicari
Consultatii
Modalitati plata
Servicii online
Oracol Sabian
Linkuri
Despre mine
English version
Angels
Astrology
Dictionnary
Energetic Healing
Legends
Lost Civilizations
Magic
Metaphysics
Mysteries
Natural Therapies
Recommendations
Religion
Sabian Oracle
Science
Secret Societies
Spiritual Beings
Spiritual Paths
Traditions
UFO and Aliens


Experimente de teleportare din 2004

Experimente de teleportare din 2004In vara lui 2004, 2 echipe una din SUA si alta din Austria au realizat experimente de teleportare.


Ei au demonstrat ca se poate teleporta starea cuantica a atomilor prin transportare de qubits care definesc atomii.


In experimentul din Colorado condus de Barrett starea de baza (ground state) a ionilor de beriliu a fost teleportata cu succes iar in experimentul de la Innsbruck, condus de Riebe, au fost teleportate starile metastabile si cele de baza ale ionilor "prinsi” ("trapped”) de calciu. Fidelitatea atinsa a fost de 78% in Colorado si de 75% la Innsbruck.


Mai intai 2 ioni, etichetati A si B au fost entanglati, creandu-se o legatura instant care se observa de-asemenea in experimentul EPR. Apoi un al treilea atom, etichetat P, este pregatit prin encodarea in el a starii cuantice superpozate in mod coerent, pentru a fi teleportat.


Apoi A, unul dintre ionii entanglati este masurat impreuna cu atomul pregatit P. in acel moment starea cuantica interna a lui B se transforma: ea isi asuma exact starea care a fost encodata in P. Reiese faptul ca starea cuantica a lui P a fost "teleportata” lui B.


Atunci cand A si P sunt masurati impreuna, conexiunea nonlocala preexistenta dintre A si B creeaza un transfer nonlocal de stare de la P la B. in experimentul EPR, o particula dintr-o pereche entanglata "in-formeaza” pe cealalta asupra starii masurate a sa, similar, in experimentele de teleportare, masuratoarea unui atom dintr-o pereche de atomi entanglati impreuna cu un al treilea atom encodeaza starea celui din urma din cealalta pereche de atomi geamana. Deoarece procesul distruge starea de superpozitie a lui A si o recreeaza in P, se poate spune ca seamana cu ideea SF de "beaming” al unui obiect dintr-un loc in altul.


Structura spatiu-timpuluiIdeea ca structura spatiului-timp este determinata de catre masa asociata cu materia a fost revolutionara atunci cand Einstein si-a publicat teoria a relativitatii si pe cea a gravitatiei.


Dar, de ce din cele 4 interactiuni de baza numai gravitatia singura ar determina structura spatiului-timp?


Conform teoriei lui Einstein nu ar exista spatiu si timp absolute: toate evenimentele ar avea propria structura spatio-temporara.


Dar ce trebuie inteles prin sintagma "structura spatio-temporara”?


Conceptul standard e acela ca aceasta este o structura care rezulta dintr-un anumit factor care constrange calea spatiului-tmp a unei particule.


Totusi, calea unui electron intr-un camp electric sau magnetic este mult mai probabil (si chiar asa este) a fi constransa de catre puterea campului electric si magnetic decat a celui gravitational.


Deci structura spatiului-timp a unui electron nu ar trebui vazuta ca fiind determinata numai de catre gravitatie, trebuie reconsiderat acest fapt in sensul ca ea poate de-asemenea fi determinata de catre campul electromagnetic.


Deci ecuatiile relativitatii generale trebuie modificate in sensul ca se poate vorbi despre spatiu-timp gravitational determinat de catre campul gravitational si de asemenea se poate vorbi despre spatiul-timp electromagnetic, structura care este determinata de catre bosonii si antibosonii electromagnetici.


In cazul particulelor masive dar electric neutre, precum neutronii, doar campul gravitational intra in calcul pentru a determina traiectoria, adica se poate lua in calcul numai interactiunea gravitationala ca element al structurii spatiu-timp al particulei.


Dar, in cazul particulelor cu sarcina si masa, trebuie luate in considerare ambele: campul electromagnetic si cel gravitational atunci cand vorbim despre structura spatiu-timp a unor asemenea particule.


Deci structura spatiu-timp (spatiu-timp=vacuumul fizic adica plenumul), este determinata de catre campurile gravitational si electromagnetic..


Inertia si gravitatia sunt produse ale interactiunii cu vacuumul (vezi exp. lui Sarkadi si Bodonyi din 1999).. gravitatia NU ESTE o proprietate a geometriei spatiu-timpului CI o consecinta a interactiunii dintre masele extinse si campul vacuumului/plen.
Google


Articolele si materialele de pe acest site pot fi preluate si publicate pe alte site-uri dar numai cu specificarea sursei si adaugarea unui link catre www.esoterism.ro
 

  Acasa | Metafizica | Astrologie | Consultatii cu PLATA | Servicii | Plata | Diverse | Comunicari | Linkuri | Despre mine