esoterism.ro
site de esoterism, metafizica si astrologie

 
Metafizica
Astrologie
Articole diverse
Comunicari
Consultatii
Modalitati plata
Servicii online
Oracol Sabian
Linkuri
Despre mine
English version
Angels
Astrology
Dictionnary
Energetic Healing
Legends
Lost Civilizations
Magic
Metaphysics
Mysteries
Natural Therapies
Recommendations
Religion
Sabian Oracle
Science
Secret Societies
Spiritual Beings
Spiritual Paths
Traditions
UFO and Aliens


Vampirismul energetic

Vampirismul energetic
Vampirismul energetic este o “boala” care produce leziuni intr-unul din corpurile energetice umane.Cand acesta este perturbat, nu se mai receptioneaza raspuns prin sentimente la impulsurile superioare. Asa apare nevoia de hrana energetica , de preluare de energie de la ceilalti; uneori aceasta este insesizabila, dar se poate agrava – urmarile fiind destul de grave, atat pentru el, vampirul energetic, cat si pentru victima/e.Acestia sunt de obicei persoane cu tulburari de personalitate sau apartinand unui anume context socio-cultural.Solutia este sa evitati certaretii care nu-si pot exprima sentimentele negative decat in forma conflictuala; exista indivizi care au o mica disputa cu ridicat de voce cel putin o data pe zi . Nu este normal!Cum ii recunoastem: - dupa gradul de epuizare pe care ni-l produc; nu ne aduce nimic, ne regreseaza, si ne pericliteaza echilibrul emotional.O persoana care a fost victima unui vampir energetic, prezinta urmatoarele simptome:


oboseala acuta – in cazul unor atacuri repetate, starea de oboseala devine cronica, iar persoana atacata simte nevoia unei odihne prelungite;
vlaguire – se simte o lipsa acuta de energie. Persoana in cauza devine vampir energetic involuntar; nervozitate – stari de enervare fara motiv apparent;
dureri de cap;
ameteli;
greturi;
lipsa poftei de viata;
pierdere temporara de memorie – acest simptom, apare intr-o faza mai avansata;
in unele situatii – aritmie cardiaca
Profile vampirice:Lamentosii cronici: ne vampirizeaza deoarece cererea lor de afectiune este fara sfarsit si noi suntem incapabili sa o satisfacem sau sa o facem sa evolueze, in timp ce ei ne investesc cu rolul de SALVATOR – chiar daca nu avem nici capacitatea si nici dorinta de a ne asuma acest rol; acesti eterni nemultumiti ne pun in situatia frustranta , de a rata oferirea unui sfat, deoarece in realitate ei nu sunt in starea de spirit pentru a ne primi sfatul.Dependentii: cer constant dovezi de dragoste, ne solicita pentru oricare mica decizie, agatandu-se de noi ca niste copii; ei ne pun in pozitia de parinti si ne pun pe umeri o responsabilitate coplesitoare. Cum vrem sa ne luam distanta, ne si invadeaza culpabilitatea.


Hipersensibilii: sensibilitatea lor exagerata ne obliga sa avem tot timpul grija : totul devine subiect de justificare, totul este susceptibil sa provoace o drama. Ne condamna la un self-control permanent – ce stres!


Conflictualii: pentru ei rezolvarea problemelor trece prin agresivitate, ceea ce nu ii costa nimic, de vreme ce conflictul este modul lor specific de functionare. in schimb, acest tip de relatie este bogat in emotii pentru persoana agresata, care va iesi goala de aici!


Solutii: sa invatam sa punem limite, sa tragem granite, pentru a nu ne lasa inghititi de catre celalalt, astfel riscam sa ne supunem patologiei celuilalt si sa devenim victima sa si apoi sa ne afundam in agresivitate si ranchiuna. De regula sa ne indoim total de rolul nostru de SALVATOR! Adeseori ii putem ajuta pe cei din jurul nostru, dar prea rar ii putem salva!
A lua rolul de salvator este mai degraba un semn al slabiciunii Ego-ului.Atunci cand ne creste nervozitatea, se impun doua intrebari: - sunt eu oare persoana care trebuie sa se ocupe de aceste probleme? - trebuie eu sa fiu persoana care ajuta?In oricare dintre cazuri, cel mai bun semnal de alarma sunt emotiile noastre! Sentimentul de nefericire-frustrare este semnul ca trebuie sa punem stop!


Terapeutul, de obicei, recomanda ruperea totala si imediata (macar pentru un timp) a cordonului care se afla intre cei doi. si abia aici incepe problema. Cel care este vampir energetic va simti revolta donatorului de a-l alimenta. Daca din punct de vedere fizic, vampirul energetic era sanatos si donatorul bolnav, se ajunge – invariabil la colaps. Secretul eliminarii acestui comportament este sa invatam sa iubim si sa daruim mai mult decat sa asteptam de la altii; astfel vom primi o uriasa cantitate de energie din Univers.Un vechi proverb spune:”Daruind vei dobandi”. Darul suprafiresc se reflecta asupra-ti, se intoarce la tine ca un bumerang, ca o raza de lumina proiectata de oglinda si te va implini. Vei fi fericit si implinit cu tine insuti si astfel pregatit sa daruiesti din nou.


tradus

Google


Articolele si materialele de pe acest site pot fi preluate si publicate pe alte site-uri dar numai cu specificarea sursei si adaugarea unui link catre www.esoterism.ro
 

  Acasa | Metafizica | Astrologie | Consultatii cu PLATA | Servicii | Plata | Diverse | Comunicari | Linkuri | Despre mine 

 
Protejare contra vampirismului


esoterism.ro
site de esoterism, metafizica si astrologie

 
Metafizica
Astrologie
Articole diverse
Comunicari
Consultatii
Modalitati plata
Servicii online
Oracol Sabian
Linkuri
Despre mine
English version
Angels
Astrology
Dictionnary
Energetic Healing
Legends
Lost Civilizations
Magic
Metaphysics
Mysteries
Natural Therapies
Recommendations
Religion
Sabian Oracle
Science
Secret Societies
Spiritual Beings
Spiritual Paths
Traditions
UFO and Aliens


Protejare contra vampirismului

Protejare contra vampirismuluiFaci bine si iti faci rau. Un fenomen frecvent in viata societatii umane naste o mare nedumerire: oameni buni si prietenosi cad prada suferintelor si bolilor in proportie la fel de mare, daca nu chiar si mai mare decit cei rai si fatarnici – pacatosi general recunoscuti ca atare.


Dupa toate regulile logicii ar trebui ca binele facut altora sa aduca roade bogate - o sanatate de fier si o viata plina de realizari, bucurii si fericire. Nu trebuie sa uitam insa ca semintele binelui pe care-l semanam trebuie sa cada pe un sol fertil, prielnic incoltirii acestora. Altfel, ele nu pot da roade, iar unele seminte nici nu vor incolti, fiind strivite...


Doritor sa ajute pe oricine se afla in nevoie, omul bun, cu suflet larg, nu are totdeauna posibilitatea materiala sa o faca, absorbind insa la nivelul astralului sau suferinta celorlalti. O vorba inteleapta spune ca lacrimile nu ajuta, dar unii psihologi sustin contrariul. Intr-adevar, cel ce-si spune oful si varsa si citeva lacrimi isi usureaza sufletul si se simte mai bine; dar pentru cel ce-i asculta necazurile si il compatimeste devine mai dificil.


Omul bun la suflet, care s-a grabit sa raspunda imediat la orice chemare de ajutor, nu intelege ca in acest fel ii este pur si simplu exploatata bunatatea sufleteasca, el fiind obligat in acest fel sa preia necazurile celorlalti. Din pacate, problemele ramin totusi nesolutionate, caci nimeni nu reuseste in acest mod sa dea de radacinile raului.


Este minunat, desigur, sa avem un suflet sensibil si sa fim receptivi la necazurile celorlalti, dar trebuie sa invatam cum sa reactionam corect la suferintele altora; nu trebuie sa fim indiferenti, dar se cere sa ne pastram calmul, sa ajutam fara a prelua intreaga incarcatura emotionala de pe umerii celor in suferinta. In acest fel, vom reusi sa-i ajutam pe cei ce au nevoie de sprijinul nostru, fara a ne impovara in mod inutil, dar si fara a-i stingheri pe ceilalti in evolutie.


Oamenii buni la suflet sufera si ei, dar genereaza in jur fenomene de vampirism energetic, astfel incit cei care au necazuri ajung sa se hraneasca din energia bunatatii celor saritori. Este la fel ca in cazul plantelor pe care se dezvolta parazitii vegetali, cum ar fi cerealele, pe care paraziteaza cornul secarei, taciunele etc.


Prin dezvoltarea lor, plantele parazite isi sufoca gazdele, caci se hranesc cu seva lor. La fel, cei ce-si impartasesc necazurile in fata oamenilor buni si blajini, gata sa le sara in ajutor, ajung la un moment dat sa se nutreasca energetic din vlaga celor ce-i trateaza cu bunatate si compasiune, iar acestia din urma sufera si se imbolnavesc chiar, ca urmare a propriei lor solidaritati si compatimiri excesive.


Vampirismul congenital.Parazitarea, generatii dupa generatii, a unei forme vii de catre alta, poarta denumirea de vampirism congenital – plantele parazite le urmaresc, generatii la rind pe cele ce le devin gazde; fenomenul cumplit se petrece si in societatea umana – exista numeroase relatari ale urmaririi de catre un vampir a unei familii, generatii la rind.


Cei ce devin prada vampirismului pot fi tratati: in trup le-a patruns otrava secretata de vampir, asa cum sporii ciupercilor parazite invadeaza plantele-gazda. Pentru a vindeca persoana supusa vampirismului energetic se folosesc medicamente preparate din anumite plante, cum sint margaritarul, ghiocelul, beladona.


Vampirii energetici pot fi si ei tratati, caci sufera de incapacitatea de a-si asimila portia de energie cosmica; ei trebuie tratati cu extrase ale unor paraziti vegetali, cum ar fi ciurpercile care paraziteaza pe mesteacan, cornul-secarei (din care se extrag medicamentele de tip alcaloid ergotamina si ergometrin), taciunele.


Sa nu uitam insa o regula de fier: parazitii nu il vor ataca decit pe cel slab, lipsit de aparare, deci numai un om slab, fara tarie sufleteasca va ajunge prada vampirilor de orice fel.


Avem in jurul nostru un invelis energetic – aura – menit sa ne protejeze impotriva atacurilor energetice din afara. Un om calm, cu sufletul linistit si impacat, are un invelis energetic intact, sanatos, fara portiuni subrezite sau sparturi. Cind sufletul este insa nelinistit, cind omul traieste in fiecare zi emotii negative – ura, furie, iritare, invidie (pizma despre care se vorbeste si in scrierile crestine) etc. – aura il slabeste, se subtiaza, apar fisuri care se largesc, deschizind acces vampirilor energetici, ca si bolilor si nenorocirilor de tot felul.


La fel cum scoarta copacului trebuie sa ramina intacta pentru a feri copacul de fel si chip de paraziti, tot asa si aura noastra este menita sa ne protejeze, sa ne apere. De aceea, este indicat sa reprimam emotiile negative, sa ne pastram calmul si ne vom mentine aura intacta, ferind-o de fisuri, ceea ce ne va face intangibili la atacurile vampirilor.


Este bine sa stim ca, deoarece functia aurei si cea a scoartei copacului se aseamana - amindoua protejeaza, in calitate de invelis, corpul fiintei vii, om sau copac -, aura poate fi refacuta apelind la ajutorul scoartei arborilor. Scoarta corespunde misiunii lui Saturn, care ne educa spiritul, il intareste, ii fortifica sistemul nervos; astfel capatam tarie de caracter, fermitate.

Pentru a ne intari aura, vom imbratisa arborele care ne reprezinta si vom bea decoct din scoarta copacului preferat.

Google


Articolele si materialele de pe acest site pot fi preluate si publicate pe alte site-uri dar numai cu specificarea sursei si adaugarea unui link catre www.esoterism.ro
 

  Acasa | Metafizica | Astrologie | Consultatii cu PLATA | Servicii | Plata | Diverse | Comunicari | Linkuri | Despre mine